اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

enable و reset رو چجوری pull-up کنم؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

enable و reset رو چجوری pull-up کنم؟

سلام.
    بعضی پایه ها هستند که همیشه میخایم تو یه وضعیت ثابت (مثلا یک منطقی) بمونن.
    حالا 3 تا راه به ذهنم می رسه:
    1.مستقیم وصلش کنیم
    2.با یه مقاومت وصلش کنیم.
    3.با یه مقاومت(به Vcc)و یه خازن(به Gnd) وصل کنیم.

آیا فرق داره که از کدوم روش استفاده کنیم؟کدوم روش بهتره و چرا؟

منتظر جواب اساتید هستم.

پاسخ : enable و reset رو چجوری pull-up کنم؟

در اکثر مواقع داخل دیتا شیت صریحا گفته شده یا در یک مدار نمونه نشون دادند. اگه نبود با یه مقاومت در حد چند کیلو وصل کن به Vcc

دیدگاه

دلیلش رو هم بفرمایید

دیدگاه

با یه مقاومت 10 کیلو به vcc وصل کن.اتصال مستقیم ریسکه!!
        قانون تقسیم ولتاژه دیگه

دیدگاه

سلام
          بزارین هر قسمت رو جدا بررسی کنیم که دیگه خودتون پی ببرین چه کاری بهتره و بی جهت دنبال حرفایی که شاید دلیلشم ندونین پیاده روی نکنین :agree:

اگر مستقیم منبع رو وصل کنیم به گیت مورد نظرمون
          تا اینجا قبول دارین که گیت ورودی رو نمی یان ترانزیستور قدرت بزارن؟(یعنی در ساختار داخلی)؟ خوب حالا قبول دارین خیلی خوب می ریم سراع ادامه مطالب

چون اکثر گیتها از ترانزیستورها در مدار ورودی استفاده می کنن شکل بالا نمای خوبی بهتون می ده اگر نگاه کنین پیوند VBE برابر منبع تغذیه هست که اگر با ترانزیستورها به خوبی کار کرده باشین نهایت ولتاژ vbe اکثریت به سختی بیش از 5 ولت می شه حالا اگر شما مستقیما وصل کنین یا باعث سوختن پیوند می شین یا جریان کشی مدار به شدن بالا می ره (علت هم اینه که بین خط مثبت و منفی یه دیود تنها قرار گرفته و دیود سعی می کنه ولتاژ دو سر خودش رو روی .7 ثابت نگه داره یعنی ولتاژ کل مدار افت می کنه)

حالا اگر یه مقاومت بین منبع و گیت وصل کنین اگر
          1-مقاومت خیلی کم باشه
          مثل حالت قبلی می تونه رخ بده
          2-مقدار مقاومت متوسط باشه
          افت پتانسیل روی مقاومت به حدی مطلوبی هست و جریان ترانزیستور رو تامین و گیت رو فعال و در نتیجه این قسمت از مدار جریانی بیش از مقدار منبع منهای .7 تقسیم بر مقدار مقاومت نمی کشه پس مدار به خوبی کار می کنه
          3-اگر مقدار مقاومت زیاد باشه افت پتانسیل زیادی روی سر مقاومت ایجاد می شه و جریان ترانزیستور رو کم می کنه و باعث می شه ترانزیستور یا کامل به اشباع نره(در ناحیهی فعال تلافت ترانزیستور زیاد هست)و یا ترانزیستور روشن نشه مینیوم جریان لازم برای راه اندازی گیتها برای بدست آوردن ماکزییم مقدار مقاومت به اسم input bias current شناخته می شه که با داشتن این حداقل جریان می تونین مقاومت رو بدست بیارین که اکثر جاها مقاومتی بین 1 تا 10 کیلو مناسب هست

حالا اون خازن برای چی هست پس؟ :question:

نگاه کنین اگر مدار رو در خونه آزمایشگاه تست می کنین همون روش تک مقاومتی بهتون جواب می ده اما در مکان پر نویز چطور؟
          قبول دارین اگر از افت پتانسیل گیت صرف نظر کنین ولتاژ ورودی گیت برابر منبع تغذیه هست ؟ یعنی با اون مقاومت که وصلش می کنین ولتاژ مقاومت نسبت به زمین VCC هست (یعنی مقاومت رو pull up کردین) حالا اگر یه نویزی با دامنه منفی و مقدار بیش از VCC روی پین بشینه مسلما مقدار گیت کمتر از صفر یا در صورت برابر نویز با VCC صفر می شه و باعث می شه که نویز در همون حالت گذار وضعیت منطقی پین رو تغییر می ده اما یه خاصیت خوب نویز داره و اون فرکانس بالا بودنش هست طبق رابطه راکتانس خازن(مقاومت خازن) که برابر

اگر فرکانس اعمالی به خازن بالا باشه مقدار مقاومت خازن کوچیک می شه و در حالاتی می شه نوعی اتصال کوتاه در نظر گرفت یعنی در لحظه ای که نویز اعمال می شه خازن اتصال کوتاه شده و نویز رو به زمین مدار انتقال می ده و به نوعی مدار نسبت به نویز ایمن تر می شه

دیگه با تشکرا ما رو شرمنده نکنین :applause: :icon_razz:

هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

عالی بود.ممنون

دیدگاه

به دوست عزیز Baby_1
              توجه داشته باشید که در بسیاری از آی سی ها مثلا اکثر تراشه های سری 74XX مثل 74L00 ورودی تراشه لزوما از پایه base ترانزیستور گرفته نمیشه و از امیتر هست . نحوه اتصال داخلی هم بدین گونه است که »
              در داخل تراشه VCC با یه مقاومت به base ترانزیستور میره و emitter ترانزیستور بعنوان پایه ورودی در دسترس شماست. حالا اگه شما پایه رو به GND وصل کنین ترانزیستور ورودی روشنه (در حالت اشباع) و ووقتی به VCC یا مدار باز یا VCC همراه با یه مقاومت وصل باشه ؛ اون ترانزیستور خاموشه و عملا فرقی نمیکنه شما چه مقاومتی استفاده کنید

دیدگاه

اغلب آی سی ها از نوع CMOS هستند و نیازی به مقاومت ندارند
                اگر حتما باید به زمین یا VCC وصل شوند می تونین مستقیم وصل کنین
                [glow=red,2,300]تاپیک های ایجاد شده[/glow]

دیدگاه

سلام
                  mojalan عزیز
                  منم منظورم جامعیت به همه آی سی ها و گیتها نبود و برای سادگی توضیحات و درک بهتر مفهوم این آرایش رو مثال زدم و اگر توجه هم کرده باشین ورودی رو ترانزیستوری در نظر گرفتم و صرفا خواستم به منطق TTL (transistor tranbsistor logi) اشاره کرده باشم

بازم شرمنده اگر در لفظم درست دقت نکردم و ممنونم بابت توضیح خودتون

هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X