اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار تنظیم کننده ی نور لامپ بر اساس نور محیط

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار تنظیم کننده ی نور لامپ بر اساس نور محیط

نوشته اصلی توسط robot1
    من از اونجایی که تجربه ی چندانی در خواندن دیتاشیت ندارم به همین دلیل متوجه این مطلب نشدم!!! :sad:
    چیز خاصی نیست مقاومت متغییر که مثلا 10 ، 50 و 100 کیلو اهم داره و 256 پله داره و میشه از طریق I2C میزان مقاومتو تغییر داد
    فعلا نیازی بش نیست دارم روی مداری که پیشنهاد دادن و تطبیقش با LDR کار میکنم
    برنامشم باید یکم تغییر بدم و شبیه سازیش کنم ایشالا در اولین فرصت برات میذارم
    ولی قول بده ساختی و جواب گرفتی مطالبتو بذار همه استفاده کنن
    درایور شبکه و nRF24L01
    کاتالوگ محصولات
    کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
    شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
    فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

همونطور که قول داده بودم
      برنامشو برات نوشتم که با زیاد شدن شدت نور LDR زمان روشن شدن تریاک کم میشه و نور چراغ کم میشه و وقتی نوری که به LDR میرسه کم شه زمان آتش تریاک زیاد میشه و پراغ پر نور میشه
      شبیه ساز پروتئوس و فایل سوسر برنامه
      http://www.mediafire.com/?9p5n2wh7z5z0z6h

مدار آشکارساز عبور از صفر

مدار کنترل و قسمت قدرت

فقط مقدار مقاومت LDR در تاریکی و روشنایی رو اندازه بگیر شاید نیاز باشه بر اساس اون برنامه رو تغییر دار
      و این که میتونی جای MOS3021 از مدار زیر استفاده کنی

بساز خبرشو هم بده
      درایور شبکه و nRF24L01
      کاتالوگ محصولات

دیدگاه

خدا قوت :nerd:،
        با سپاس فراوان از زحمات شما و سایر دوستان که تا اینجای کار راهنمایی کردن

بساز خبرشو هم بده
        چشم، به محض ساخت، اطلاع میدم.
        اگر سوالی داشتم حتما مزاحمتون میشم.

موفق باشید و سربلند

دیدگاه

.
          خدایا هر چقدر دوست داری از عمر من کم کن و به طول عمر پدر و مادرم اضافه کن...

دیدگاه

با سلام
            من توی خواندن برنامه به یه مسئله ای برخوردم :angry: و اون هم قسمتیه که دورش خط کشیدم. دوستان بی زحمت لطف می کنید بنده را راهنمایی کنیدکه وظیفه ی این چند خط چیه؟

متشکرم

دیدگاه

این یه تابع ایجاد تاخیره....که هر عددی رو در ورودی بهش بدی به اندازه ی 10 برابر اون در واحد میکرو ثانییه تاخییر ایجاد میشه.
              مثلا شما می نویسی :
              کد:
              delay_usec(2)
              که با این کار 20 میکرو ثانیه تا اجرای دستور بعدی تاخییر ایجاد میشه.
              موفق باشید.

دیدگاه

از پاسخ شما سپاسگزارم
                بله،دستور delay تاخیر ایجادمیکنه اما من کاربردش رو اینجا نمیدونم! ایجاد تاخیر به چه منظوری؟ واینکه متغیر w کاربردش چیه و کجای برنامه مقدار دهی اش صورت میگیره؟!

متشکرم

دیدگاه

پاسخ : مدار تنظیم کننده ی نور لامپ بر اساس نو&#1585

نوشته اصلی توسط robot1
                  از پاسخ شما سپاسگزارم
                  بله،دستور delay تاخیر ایجادمیکنه اما من کاربردش رو اینجا نمیدونم! ایجاد تاخیر به چه منظوری؟ واینکه متغیر w کاربردش چیه و کجای برنامه مقدار دهی اش صورت میگیره؟!

متشکرم
                  ببین دوست عزیز ( اسم شما رو هم نمیدونم )
                  در این برنامه آمده مقدار تاخیر رو از ورودی ADC میخونه و چون ADC رو در مد 8 بیتی تعریف کرده اعداد بدست آمده بین 0 تا 255 هستند
                  میتونیسه با یه Scale مناسب و Mapping این مقدارو برسونه به 0 تا 10 میلی ثانیه که در محدوده تاخیری هست که ما مجاز به اون هستیم
                  و این تخییر به معنی اینه که چه مدت بعد از عبور از صفر شکل موج سینوسی برق شهر تریاک روشن شه و هرچه این تاخیر بیشتر باشه نور لامپ کمتره
                  خب چون فرکانس برق شهر 50 هرتز هست و طبق فورمولی که تو صفحه 303 آمده نباید این تاخیر بیش از 10 میلی پانیه باشه
                  حالا این تابع
                  نمیدونم چقدر با زبان C و قواعد تعریف تابع در C آشنایی داری ولی W معرف متغییر ورودی تابع است و نوع آن را هم int تعریف کرده
                  هرجا که این تابع کال شه ( اونجا توی سرویس روتین اینتراپت که نوشته delay_usec (b) ) آمده این تابع رو کال کرده و مقدار b که به اون داده در تابع با w مساوری قرار داده میشه
                  حالا b رو هم از ADC در حلقه while میخونه و میاد میگه عددی که روی ADC هست رو بخون و بریز توی b و بعد w=b میشه و به تعداد w ، تابع تاخیر 10 میکرو ثانیه تاخیر ایجاد میکنه البته این برای یک پریود کامله و باید با نصف این مقدار یعنی 5 میلی ثانیه کار کنیم ( تریاک در نیم پریود مثبت و نیم پریود منفی روشن میشه )
                  یعنی اگر 128 از ADC خونده شه برنامه 128*10 میکرو ثانیه بعد از عبور از صفر تریاک رو روشن میکنه
                  من آمدم اینو تغییر دادم تا کل بازه رو پوشش بده و خاموش کامل و روشن کامل داشته باشیم
                  و برای این که با LDR درست کار کنه t = (255 - read_adc (0)); نوشتم که مقدار خونده شده رو از 255 کم کنه و وقتی نور کم میشه مقدار ADC زیاد میشه ولی تاخیر کم شه و لامپ روشن تر شه و برعکس
                  و برای این که وقتی نور زیاده لامپ کاملا خاموش باشه
                  255*10 = 2550 میکرو ثانیه یا 2.55 میلی ثانیه که بقیه زمان تا 10 میلی ثانیه لامپ روشن میشه
                  من اینو
                  void delay_fire (int s)
                  {
                  for (i=0 ; i<s ; i++)
                  {
                  delay_us(20);
                  }
                  }
                  نوشتم که جای 10 میکرو ثانیه 20 میکرو تاخیر بده
                  20*255 = 5100 میکرو ثانیه میشه و تریاک دیرتر روشن میشه و میشه گفت خاموش میمونه
                  به نظر من این مقدار هم هنوز تا 10 میلی ثانیه راه داره و میشه بیشترش کرد
                  البته باید در عمل تست شه تا این اعداد تصحیح شن و بهترین مقدار به دست بیاد
                  LDR هم از 0 تا 5 کامل رو روی ADC تولید نمیکنه برای همین 0 تا 255 هم نخواهیم داشت
                  درایور شبکه و nRF24L01
                  کاتالوگ محصولات

دیدگاه

طبق تحقیقاتی که من کردم به دلیل این که لامپ های کم مصرف دارای مدار داخلی بالاست هستند با تغییر RMS ولتاژ نمیشه نورشون رو تغییر دار
                    مگر این که کلا مدار بالاست خاصی برای این کار طراحی بشه
                    حتی روی بعضی از لامپ ها نوشته شده که با دیمر استفاده نشود
                    گفتم که بدونی این مدار برای لامپ های کم مصرف و برای این که بذاری سر راه اونا توی پروژه عملی و تجاری جواب نمیده
                    درایور شبکه و nRF24L01
                    کاتالوگ محصولات

دیدگاه

تا جایی که من میدونم با یه ترانزیستور قدرت میشه اینکارو کرد.
                      یعنی من خودم انجام دادم اینکارو البته با LED
                      از ترانزیستور TIP41 استفاده کردم و یه LDR کوچیک با یکی دوتا مقاومت.
                      مدار طوریه که حتی میتونی حساسیتش به نور رو با عوض کردن یه مقاومت تغییر بدی (یا مقاومت متغییر بزاری).
                      اما یه چیزی!!
                      اونم این که من از این مداره به عنوان یه مدار کاربردی و همیشگی استفاده نمیکنم. طرز کار مدار طوریه که حتی اگه LED خاموش باشه بازم باتری در حال مصرفه.
                      اما یه چیز دیگه!!!!!
                      اگه اشتبا نکنم اگه بجای TIP41 از TIP42 استفاده کنیم این مشکل حل بشه ولی امتحانش نکردم. الانم فعلا پروتئوس ندارم امتحان کنم.
                      خود مدار خیلی راحت و سادس و نقش ترانزیستور فقط معکوس کردن خروجی سنسوره.
                      راستی ماهیت این مدار آنالوگه ولی میشه ازش بصورت دیجیتال هم استفاده کرد (مثل گیت NOT)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Sajad-Gh
                        تا جایی که من میدونم با یه ترانزیستور قدرت میشه اینکارو کرد.
                        یعنی من خودم انجام دادم اینکارو البته با LED
                        از ترانزیستور TIP41 استفاده کردم و یه LDR کوچیک با یکی دوتا مقاومت.
                        مدار طوریه که حتی میتونی حساسیتش به نور رو با عوض کردن یه مقاومت تغییر بدی (یا مقاومت متغییر بزاری).
                        اما یه چیزی!!
                        توی مدار مد نظر دوستمون ، نمیشه از led یا حتی لامپ با نور کم استفاده کرد چون باید محیط رو تحت تاثیر قرار بده و چنین لامپی حتماً مصرف جریان بالایی هم داره و اگه ما بخوایم از ترانزیستور در ناحیه خطی بهره ببریم تلف قدرت وحشتناکی در انتظارمونه ؛ این بود که دوستان pwm رو پیشنهاد کردن !

البته pwm رو با 555 هم میشه ساخت یه روشش اینه...

http://eca.ir/sharing/uploads/13492799641.gif

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
                          توی مدار مد نظر دوستمون ، نمیشه از led یا حتی لامپ با نور کم استفاده کرد چون باید محیط رو تحت تاثیر قرار بده و چنین لامپی حتماً مصرف جریان بالایی هم داره و اگه ما بخوایم از ترانزیستور در ناحیه خطی بهره ببریم تلف قدرت وحشتناکی در انتظارمونه ؛ این بود که دوستان pwm رو پیشنهاد کردن !

البته pwm رو با 555 هم میشه ساخت یه روشش اینه...

http://eca.ir/sharing/uploads/13492799641.gif
                          با سلام
                          از راهنمایی و پاسخ شما سپاسگزارم

:sad: :cry2:بنده امروز فرصت پیدا کردم که برای تهیه ی قطعات اقدام کنم که الآن پیغام شما را مشاهده کردم. بی زحمت لطف میکنید بفرمایید نتیجه ی نهایی کار به چه صورتی باید باشه تا من برای خرید قطعات و بستن مدار اقدام کنم/ یعنی مدار بالا جواب نمیده؟

:sad: در ضمن قطعاتی را که پیشنهاد میکنید تا توی مدار استفاده کنم را هم لطف میکنید بهم بگید؟(به عنوان مثال نوع خاصی از ترانزیستور یا اپتوکوپلر و ...)

:sad:همچنین ایزوله بودن مدار برای من خیلی مهمه و اینکه خطر برق گرفتگی نداشته باشه.برای این مسئله پیشنهادی دارید؟

سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط robot1
                            با سلام
                            از راهنمایی و پاسخ شما سپاسگزارم

:sad: :cry2:بنده امروز فرصت پیدا کردم که برای تهیه ی قطعات اقدام کنم که الآن پیغام شما را مشاهده کردم. بی زحمت لطف میکنید بفرمایید نتیجه ی نهایی کار به چه صورتی باید باشه تا من برای خرید قطعات و بستن مدار اقدام کنم/ یعنی مدار بالا جواب نمیده؟

:sad: در ضمن قطعاتی را که پیشنهاد میکنید تا توی مدار استفاده کنم را هم لطف میکنید بهم بگید؟(به عنوان مثال نوع خاصی از ترانزیستور یا اپتوکوپلر و ...)

:sad:همچنین ایزوله بودن مدار برای من خیلی مهمه و اینکه خطر برق گرفتگی نداشته باشه.برای این مسئله پیشنهادی دارید؟

سپاس
                            نه آقا نگران نباش همون مدار اولی با میکرو بهترینه
                            این که آقای مشرقی فرمودن اصلا به درد کار ما نمیخوره ( بخیال اون شو کلا )
                            شما همونو پیاده کن
                            مشکل برق گرفتگی هم جز قسمت اول مدار که برق شهر وارد میشه نداره
                            بساز منم هستم میگم چیکار کنی
                            درایور شبکه و nRF24L01
                            کاتالوگ محصولات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بسطام بیرامی
                              نه آقا نگران نباش همون مدار اولی با میکرو بهترینه
                              تایید میشه.

این که آقای مشرقی فرمودن اصلا به درد کار ما نمیخوره ( بخیال اون شو کلا )
                              شما همونو پیاده کن
                              من مثال زدم ؛

البته میشه که برای روشن کردن لامپ 220 ولت ، تغییراتی به مدار بدیم ؛ ولی شما همون طرح بسطام جان رو پیاده کن ، دنگ و فنگش کمتره!

دیدگاه

ببخشید یک سوال- من میخوام چند تا لامپ کم مصرف که با یک فیوز کنترل میشن رو با این روش کنترل کنم.یعنی میخوام بدونم نمیشه کاری کرد که این مدار روی لامپ کم مصرف کار کنه؟

ضمنا روی لامپ مهتابی چطور؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X