اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دما سنج با ICL7107

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : دما سنج با ICL7107

نوشته اصلی توسط محمد مهدی نایبی
    من 2 هفته پیش با این lm35 دو تا مدار برای دوتا از دوستام ساختم .خیلی قشنگ کار میکنه اما برای ولتاژ های منفی یکم باید مدار رو دستکاری کنیم.بطبع بعدش برنامه مکرو هم نیاز به تغییر داره.
    دوستم این 7107خودش a/dهستش با خروجی سون سگمنت! اینو میزاریم که میکرو دیگه نزاریم.
    [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

خداروشکر! نمردیمو معنی تدبیر رو هم فهمیدیم.دی:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ah rad
      بله شنیده بودم که به الکتریسیته ساکن وولتاژرگولاتور حساسه.اما خود من شایدنزدیک به 5بار روی برد برد با ای سی جدید بسته باشم :cry:
      اما وسوسه شدم یه بار دیگه امتحان کنم(البته بعد امتحانا)
      شما واسه ولتازمنفی5 چکار کردید؟
      منظورم اینه منبع دوبل دادید؟
      راستی پاورمنفی5داره؟ :nerd:
      درسته منبع دوبل دارم ترانس 9 ولت دوبل و برد رایج.
      الان دقیق یادم نیست ولی سیم آبی پاور -5 هست روی خود پاور نوشته و -12 هم باید سفید باشه ولی حتما روی پاور را ببین
      اگر هم ولتاژ 5 ولت پاور رگوله نبود میتونی از -/+ 12 ولت پاور استفاده کنی ولی باید یک مدار رگولاتور 5 ولت سر راهش بزاری

خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ah rad
        بله شنیده بودم که به الکتریسیته ساکن وولتاژرگولاتور حساسه.اما خود من شایدنزدیک به 5بار روی برد برد با ای سی جدید بسته باشم :cry:
        اما وسوسه شدم یه بار دیگه امتحان کنم(البته بعد امتحانا)
        شما واسه ولتازمنفی5 چکار کردید؟
        منظورم اینه منبع دوبل دادید؟
        راستی پاورمنفی5داره؟ :nerd:
        این مدار با یه ترانزیستور وخازن و دیود ولتاژ منفی رو از همون 5 میسازه.

منم الان دارم رو بردبرد تستش میکنم. انشالله که نتیجه بده :rolleyes:
        نوشته اصلی توسط سام-سیروس

حالا من تلاش میکنم تو همین هفته ببندمش فقط یادم رفته که برای مسیر بلند چه کار باید میکردیم . برای حدودا 50 سانتیمتر
        آره دیشب اون تاپیک را دیدم دستت درد نکنه داداشی
        برات آرزوی نمره های 20 دارم
        برای سیم بلند یه خازن 1میکرو و یه مقاومت 10اهم با سنسور موازی میکنیم که من تو pcb گذاشته ام

ممنون

دیدگاه

دوستم این 7107خودش a/dهستش با خروجی سون سگمنت! اینو میزاریم که میکرو دیگه نزاریم.
          ببخشید آخه من خوب تاپیک رو نخونده بودم.
          خوب حالا چرا از این آیسی استفاده می کنید؟!
          اگه جنبه آموزش داره که هیچ والا اصلا صرفه اقتصادی که نداره
          آخه یه مگاه 8 در میاد 3500 اما یه 7107 هفت هزار تومن قیمتشه.
          اسمم بابا برقیه می دونین کارم چیه دلم می خواد همه جا که با کمک شما
          مصرف برق کم بشه تا برقمون قطع نشه
          مصرف بی رویه کار خیلی بدیه موقع پخش کارتون برق تلویزیون
          اگه یه دفعه بره حوصله مون سر می ره
          هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد مهدی نایبی
            ببخشید آخه من خوب تاپیک رو نخونده بودم.
            خوب حالا چرا از این آیسی استفاده می کنید؟!
            اگه جنبه آموزش داره که هیچ والا اصلا صرفه اقتصادی که نداره
            آخه یه مگاه 8 در میاد 3500 اما یه 7107 هفت هزار تومن قیمتشه.
            من این ای سی رو هزار تومن میخریدم!الان گفتید 7 تومن میخواستم سکته ناقص بزنم ها :mrgreen:قلب بچه مردم رو هواشو داشته باش :icon_razz:
            الان سرچ کردم فروشگاه همین جا داره قیمتشم 2تومنه! http://eshop.eca.ir/%D9%85%D8%A8%D8%AF%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-adc-%D9%88-dac/1990--%D8%A2%DB%8C-%D8%B3%DB%8C-ad-%D9%88%D9%84%D8%AA%D9%85%D8%AA%D8%B1-icl7107.html

راستی این سخت افزاری کارا شو میکنه اما میکرو نرم افزاری پس این سرعتش بالاتره!
            حالا کدوم به صرف تره؟
            [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

خداروشکر! نمردیمو معنی تدبیر رو هم فهمیدیم.دی:

دیدگاه

ممنون.حق با شما بود.
              من سرچ کرده بودم به فروشگاه قیمت داده بود 7 تومن : :surprised:
              ولی انگار اشتباه کردم.شایدم گرون فروش بوده.
              اسمم بابا برقیه می دونین کارم چیه دلم می خواد همه جا که با کمک شما
              مصرف برق کم بشه تا برقمون قطع نشه
              مصرف بی رویه کار خیلی بدیه موقع پخش کارتون برق تلویزیون
              اگه یه دفعه بره حوصله مون سر می ره
              هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش

دیدگاه

دوستان کسی این مدارو تست کرد؟

من موقع تست رو بردبرد اشتباهی +و- رو جابجا زدم در جا 7107وLM35 سوختن :angry:

منم از حرص با چکش افتادم به جون 7107. :twisted:

دیدگاه

ما توی یه دستگاه صنعتی باید 9 تا دما رو میخوندیم. از 7107 استفاده کردیم. روی بردهای اولیه از ای سی 7660 واسه ساخت 5- ولت استفاده می کردیم ولی خیلی خوب جواب نمی داد. بعد ها از پاور دست دوم کامپیوتر استفاده می کردیم که 5- داشت. lm35 رو به یه opamp tl084 بافر کردیم. چون هم 7107 رو باید درایو می کرد هم به یه پ امپ دیگه داده بودیم و پایه دیگه پ امپ هم با یه پتانسیومتر وصل میشد. اینطوری می تونستی تنظیم کنی که وقتی دما از یه مقدار رفت بالا یه رله رو روشن کنه. واسه اینکه بدونی دما رو رو چند تنظیم کردی کافیه که ولتاژ سر وسط پتانسیومتر رو هم با همون 7107 بخونی. ولی در کل روی دقت 3+_ در بهترین شرایط حساب کنید. در ضمن خیلی به نویز و طول سیم و همین طور ظرفیت خازنی حساس هستش.

دیدگاه

این مدار رو نساختم ولی یه ولت متر اماده با همین 7107 دارم خیلی قدیمیه خیلی خوب کار میکنه و دقت خوبی هم داره
                    ارزش ساخت رو داره به نظر من

دیدگاه

درود بر همه دوستان

من که هنوز وقت نکردم این مدار را بسازم :sad: ولی حتما عملی هست

نوشته اصلی توسط sina8
                      دوستان کسی این مدارو تست کرد؟

من موقع تست رو بردبرد اشتباهی +و- رو جابجا زدم در جا 7107وLM35 سوختن :angry:

منم از حرص با چکش افتادم به جون 7107. :twisted:
                      سینا جان کمینه فهمیدم تو این آی سی چه خبره دمت گرم
                      این آی سی خیلی خیلی حساسه . من هم یکبار اشتباهی به منیع تغذیه 12 ولت وصلش کردم خسابی قاطی کرد
                      یکبار هم به ولتاژ 5 ولت یک پاور کامپیوتر دست دوم وصل کردم سوخت. وقتی ولتاژ پاور را اندازه گرفتم دیدم +5.6 و -5.1 ولت داره
                      البته درستش این بود که پیش از آزمایش ولتاژ را چک میکردم :agree:

دیدگاه

بستن این مدار روی برد برد توصیه نمیشه. میتونید روی برد سوراخدار ببندید و پایه ها رو لحیم کنید .پایه های اسیلاتور این آی سی شدیدا حساس هستند. برای ولتاژ منفی باز هم توصیه می کنم که از پاور کامپیوتر استفاده کنید. پاورهای جدید 5- ندارند پس باید دنبال پاور دست دوم باشید اگر پیدا نکردید بهترین گزینه همون 7660 هست با دو تا خازن. خود lm35 هم ب کابلهای طولانی بازی زیاد در میاره. سعی کنید که طول کابلتون تا حد ممکن کوتاه باشه و حتما مغزی و شیلد کابل هم مسی باشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سام-سیروس
                          درود بر همه دوستان

من که هنوز وقت نکردم این مدار را بسازم :sad: ولی حتما عملی هست

سینا جان کمینه فهمیدم تو این آی سی چه خبره دمت گرم
                          این آی سی خیلی خیلی حساسه . من هم یکبار اشتباهی به منیع تغذیه 12 ولت وصلش کردم خسابی قاطی کرد
                          یکبار هم به ولتاژ 5 ولت یک پاور کامپیوتر دست دوم وصل کردم سوخت. وقتی ولتاژ پاور را اندازه گرفتم دیدم +5.6 و -5.1 ولت داره
                          البته درستش این بود که پیش از آزمایش ولتاژ را چک میکردم :agree:
                          12 ولت ؟ داداش دودی چیزی ازش بلند نشد ؟
                          واقعا حساسه دیگه بعدیو که بخرم حتما حواسمو جمع میکنم که بلایی سرش نیاد.

نوشته اصلی توسط pinkplus
                          بستن این مدار روی برد برد توصیه نمیشه. میتونید روی برد سوراخدار ببندید و پایه ها رو لحیم کنید .پایه های اسیلاتور این آی سی شدیدا حساس هستند. برای ولتاژ منفی باز هم توصیه می کنم که از پاور کامپیوتر استفاده کنید. پاورهای جدید 5- ندارند پس باید دنبال پاور دست دوم باشید اگر پیدا نکردید بهترین گزینه همون 7660 هست با دو تا خازن. خود lm35 هم ب کابلهای طولانی بازی زیاد در میاره. سعی کنید که طول کابلتون تا حد ممکن کوتاه باشه و حتما مغزی و شیلد کابل هم مسی باشه.
                          دوست عزیز ممنون از راهنمایی هاتون
                          اون مدار RC که با خروجی سنسور موازی شده برای استفاده با کابل های بلند موثره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina8
                            اون مدار RC که با خروجی سنسور موازی شده برای استفاده با کابل های بلند موثره؟
                            تا حدودی. چه دقتی برات مد نظره؟ میخوای فقط یه دماسنج بسازی یا می خوای یه کار حرفه ای کنی؟ بالاخره یه سنسور 15000 تومنی مثل AD590 با یه سنسور 1500 تومنی مثل lm35 از لحاظ دقت زمین تا آسمون فرق می کنن.
                            چند تا توصیه. توی ورودی تغذیه هم برای تغذیه مثبت و هم منفی از سلف و خازن استفاده کنید. واسه ولتاژ رفرنس 7107 می تونید از TL431 استفاده کنید. حتما بعد از ساخت با یه مولتی متر دقیق ولتاژ رفرنس رو روی 1 ولت تنظیم کنید. از مقاومتهای 1% استفاده کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pinkplus
                              تا حدودی. چه دقتی برات مد نظره؟ میخوای فقط یه دماسنج بسازی یا می خوای یه کار حرفه ای کنی؟ بالاخره یه سنسور 15000 تومنی مثل AD590 با یه سنسور 1500 تومنی مثل lm35 از لحاظ دقت زمین تا آسمون فرق می کنن.
                              چند تا توصیه. توی ورودی تغذیه هم برای تغذیه مثبت و هم منفی از سلف و خازن استفاده کنید. واسه ولتاژ رفرنس 7107 می تونید از TL431 استفاده کنید. حتما بعد از ساخت با یه مولتی متر دقیق ولتاژ رفرنس رو روی 1 ولت تنظیم کنید. از مقاومتهای 1% استفاده کنید.
                              درود بر شما

دوست عزیز اگر ممکن هست یک شماتیک یا توضیح بیشتر درباره استفاده از TL431 بدهید . سپاس

البته من چند تا ولمتر با این آی سی ساختم و خیلی خوب کار میکنه. برای تغذیه هم از رگولاتور های 7805 و 7905 استفاده کردم
                              و روی دیود های یکسو کننده هم خازن 100 نانو موازی بستم.
                              ولتاژی که دارم دقیقا روی هر ریل 5.03 هست.

پیروز باشید

دیدگاه

خوب یه کوچولو در مورد 7107 توضیح بدم.

پایه 1 - تغذیه مثبت حداکثر 6 ولت
                                پایه های 2 تا 18 و 22 تا 25 مربوط به سون سگمنت های سه رقم سمت راست
                                پایه 19 عدد 1 سمت چپ
                                پایه 20 جهت نمایش علامت منفی وقتی ولتاژ اندازه گیری شده منفی هست.
                                پایه 21 گراند
                                پایه 26 ولتاژ منفی حداکثر 9- ولت
                                پایه 27 28 29 جهت جهت نمایش صحیح عدد صفر و مدار انتگرال گیر هست
                                پایه 30 و 31 و 32 ورودی مثبت ، منفی و مشترک اندازه گیری
                                پایه 33 و 34 خازن رفرنس
                                پایه 35 و 36 ولتاژ رفرنس یا مرجع
                                پایه 37 جهت تست سون سگمنت ها (وقتی این پایه رو به مثبت وصل کنیم کل سون سگمنتها روشن شده و عدد 1888 رو نمیش میدهد)
                                پایه های 38 39 40 هم با یک خازن و مقاومت یه اسیلاتور میسازه که فرکانس رفرش رو مشخص می کنه.
                                در کل ما اختلاف سطح پتانسیل دو نقطه رو اندازه می گیریم. ولی باید یه مقیاسی داشته باشیم که بهش میگیم ولتاژ مرجع یا رفرنس. در 7107 حداکثر والتژ اندازه گیری شده دو برابر ولتاژ رفرنس هست. یعنی به ازای دو برابر ولتاژ رفرنس در ورودی ما به حداکثر مقدار که 1999 هست می رسیم. فکر کنم خودم هم گیج شدم. با چند تا مثال فکر کنم حل یشه
                                ما ولتاژ مرجع رو 1 ولت قرار میدیم. پس حالا می تونیم تا دو برابر اون رو که میشه 2 ولت نمایش بدیم (در اصل ما 2 ولت رو 1999) نمایش میدیم.
                                حالا اگه ولتاژ رفرنس رو روی 0.5 ولت تنظیم کنیم چه اتفاقی می افته. رو دو برابرش که میشه 1 ولت خروجی ما 1999 رو نشون میده. یعنی هر واحد روی نمایشگر معادل 0.5 میلی ولت هست (1 ولت تقسیم بر 2000)
                                حالا این به چه دردی می خوره. شما یه سنسور فشار دارین که خروجیش به ازای هر پاسکال فشار مثلا 0.6 ولت تغییر می کنه. اینجوری می تونید با تنظیم ولتاژ رفرنس یه میتر بسازید که دقیقه فشار رو روی سون سگمنت ها نمایشی بده.

این یه مدار ساده است که باید توسط یه مولتی متر دقیق خروجیش رو روی 1 تنظیم کنید.
                                توی صفحه 5 دیتاشیت ایترسیل می تونید نحوه محاسبه مقادیر المانها رو پیدا کنید
                                https://www.intersil.com/content/dam...n30/fn3082.pdf

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X