اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار افزاینده ولتاژ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار افزاینده ولتاژ

طراحی اصولی مدار مبدل 40تا70 ولت دی سی به 300 ولت دی سی با توان خروجی 1 کیلو وات
    100% فوری

پاسخ : مدار افزاینده ولتاژ

سلام
    در مبحث الکترونیک صنعتی بحثی با عنوان مدار افزاینده fly back وجود دارد که ولتاز ورودی را که یک موج مربعی با dc دلخواه که در اینجا 70 ولت است میدهیم "مثل چاپر ها که می توان در آنها سطح dc وتوان خروجی را کنترل کرد" ولتاژ ورودی به سر یک سلف وصل است و سر دیگر سلف همزمان به کلکتور یک ترانزیستور و به آنود یک دیود وصل است بیس ترانزیستور به TL494 وصل است و امیتر آن به زمین. کاتد دیود ذکر شده نیز به سر یک RC موازی مثل بار وصل شده
    من در همین حد در درس الکترونیک صنعتی خواندم که این مدار می تواند سطح ولتاژی بالاتر از dcورودی بدهد و این ولتاژ وتوان با pwm controller tl494 می تواند تغییر کند اگر در مورد مدار fly back توضیح خواستید بپرسید

دیدگاه

سلام

مدارات مختلفی برای افزایش ولتاژ وجود دارد. اگر درس الکترونیک قدرت از دروس مهندسی برق-قدرت رو ببینی، می تونی مدارهای Boost و Buck-Boost و Cuk و SEPIC و غیره رو پیداکنی که همشون ولتاژ رو افزایش میدن. البته بعضی از مدارها قابلیت افزایش و کاهش رو با هم دارند و بعضی هم ولتاژ معکوس میدن.

مدار Fly-Back هم که دوستمون اشاره کرده اند، خوبه ولی برای توانهای کم و ولتاژهای بالا استفاده میشه.

اگه کمک دیگه ای از دستم بر بیاد ...

دیدگاه

الکترونیک صنعتی دکتر رشید را بخوان . پیشنهاد میکنم برای شروع از مدارات سوییچینگ استفاده نکنی . برم سراغ اینورترها وبعدش کانورترها و کمی هم فیلتر. سوالی بود بپرس.
        در دگرگونی احوالات است که جوهره مردان بزرگ روزگار مشخص می شود.

دیدگاه

بهتره شدیدا مدار و الکترونیک رو خوب بلد باشی
          اگه قبل الکترونیک صنعتی ماشین الکترویکی و فیزیک مغناطیس اطلاعاتت خوب باشه عالیه
          کتاب لندر رو قبل رشید بخونی هم ضرر نمی کنی
          موفق باشی

دیدگاه

سلام بچه ها ببخشید که وارد بحثتون شدم
            من هم به این مشکل بر خوردم . خروجی میکرو 5ولته ولی من تو برنامه ام نیاز دارم که یکی از IOهام 1میلی ثانیه یک بشه(1=5ولت و 0=0ولت) و 7میلی ثانیه 0 بشه که این قضیه باعث میشه در کل ولتاژ و جریان تقریبا 8/1 بشه برای افزایش جریان و ولتاژ از ترانزیستور استفاده کردم بعد از بستن تقریبا 40 تا مدار از ترانزیستور های + و - و mostfet , uln و به این نتیجه رسیدم که ترانزیستور فقط جریان رو تقویت میکنه نه ولتاژ رو مثلا من 0.3ولت می دم به ترانزیستور واون1میلی امپر مصرف میکنه و در مقابل 0.3ولت و500میلی امپر به من میده در شرایطی که 5ولت و1 امپر رگوله شده به کلکتور (مثلا BD139 یا S8050) اون جریان می دم وامیتر اون هم به یه ال ای دی وصله واون یکی پایه ی ال ای دی هم به زمین وصله.
            آیا راهی برای افزایش ولتاژ میکرو وجود داره

دیدگاه

mogeeعزیز
              هر ولتاژی قابل افزایش هست. اما به شرط آنکه میکروی شما بتواند افزایش جریان را پاسخ گو باشد. همیشه وقتی در یک مدار افزاینده ولتاژ ، سطح ولتاژ خروجی بالا میرود به همان نسبت جریان ورودی زیاد میشود.

دیدگاه

سلام
                نه ببینید دوست عزیز با برنامه که میکرو من داره اجرا میکنه خروجیش 0.6v و من می خوام این ولتاژ رو رو به 3v برسونم البته خودتون می دوند که خروجی میکرو یا 5v یا 0v ولی وقتی رفرشمو 8 میزارم ولتمتر 0.6
                نشون می ده 0.6*8=4.8

دیدگاه

mogeeعزیز
                  شما در واقع یک موج مربعی با دیوتی سایکل 12.5% و 5V دارید که در لحظات روشن بودن ، ولتاژ واقعا 5 است. اما نور led شما کم است . این یه کمی شبیه PWM است.

دیدگاه

سلام
                    آقای بهرامی عزیز
                    فکر می کنم شمابیشتر از همه الکترونیک بلدین
                    ببینید من کلکتور یه ترانزیستور - رو دادم به 12 پاور کامپیوتر و بیس اون رو هم دادم به 5 پاور اون وقت تو امیتر فقط 5 ولت داشتم
                    نتیجه : ترانزیستور نمی تونه ولتاژ رو تقویت کنه
                    نظرتون چیه از تریستور استفاده کنم

دیدگاه

سلام

چطوری میشه خروجی 5v میکرو رو به 10v تبدیل کرد در صورتی که یه منبع تغذیه 15v داشته باشیم

دیدگاه

mojee عزیز خواهش میکنم دقت کن
                        1 - یه ترانزیستور بردار . مثل 2N3904 .
                        2 - از همان پاور کامپیوتر استفاده کن.
                        3 - بیس ترانزیستور را بزن به یک مقاومت 10k .
                        4 - سر دیگر مقاومت 10k را بزن به 5V پاور.
                        5 - امیتر را بزن به GND یا همون زمین.
                        6 - تا اینجا بایاسینگ بیس امیتر تکمیل شد.
                        7 - حالا بار خود را بگذار روی کلکتور .
                        8 - سر دیگر بار را بزن به 12V پاور.
                        9 - توجه داشته باش که زمین 12 و 5 در منبع شما یکی است.
                        10-توجه داشته باش جریان بار تو نباید بیشتر از 200mA باشد . اگر بیشتر از این بود ترانزیستور را قویتر بگیر . مثل BD237 که تا 2A جواب میدهد.
                        11-حالا اگر به دو سر بار نگاه کنی میبینی که در لحظات برقراری 5V ولتاژ بار شما برابر 12-Vce است .چیزی در حدود 11.8V .
                        12-برای درایو LED اصولی تر آنست که بجای بار در مرحله 7 و 8 یک مقاومت 10k بگذاری و کاتد LED را بزنی به کلکتور. آند را با یک مقاومت که به میزان جریان LED بستگی داردمثلا470 اهم بزنی به 12V .
                        حالا هر وقت 5V برقرارباشد LED روشن است.
                        13-فراموش نکن که به همه اینها نمی گوییم تقویت ولتاژ. بلکه این سوییچ کردن ولتاژ است.

دیدگاه

سلام
                          مثل اینکه بحث از Topic اصلی، "مدار افزاینده ولتاژ" یه کم منحرف شد.

قبلا افزایش ولتاژ فقط در AC صورت میگرفته که اون هم با ترانس بوده. اصلا یکی از دلیلهای استفاده از برق AC برای انتقال فشار قوی، همین قابلیت افزایش ولتاژ و کم کردن جریان و در نتیجه کاهش تلفات خط انتقال بوده.

اما با ظهور المان های الکترونیک قدرت، افزایش ولتاژ DC هم امکان پذیر شد که چند نوع مدار معروف برای افزایش ولتاژ رو قبلا اشاره کردم.

حالا اینکه ما یه ولتاژ زیاد داریم و میخواهیم با PWM کم کنیم و یا عمل سوئیچ روش انجام بدیم، ربطی به افزایش ولتاژ نداره.

دیدگاه

من برای طرحم نیاز دارم که ولتاژ 7 ولت را به 14 ولت تبدیل کنم. خروجی حدود یکدهم آمپر جریان میکشه. راحتترین و مناسب ترین مدار کدومه؟
                            آیا ای سی مثل ای سی رگلاتور وجود داره که معکوس عمل کنه؟

دیدگاه

سلام مداری افزایش ولتاژی می خوام که 12به 13.2 ولت باشه آمپراژش 13 وه 35 وات باشه اکه منو راهنمایی کننین از کدوم مدار میشه استفاده کرد ممنون میشم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/////////////////

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X