اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اسیلاتور دقیق

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اسیلاتور دقیق

نوشته اصلی توسط roboreza
    ممنون

اگه این ds4077 پیدا شد که چه بهتر اگه نه باید از همین مدارا استفاده کنم
    سلام

معمولا منابع کلاک یا از Quartz crystal resonator استفاده میکنند و یا از quartz crystal oscillator فرقشون رو هم داخل ویکیپدیا سرچ کن (توی درس مدار مخابراتی در موردش توضیح داده میشه). حالا اگر برای شما دقت خیلی مهم باشه، هر مدلی که انتخاب کنی، باید توی دیتا شیت کریستال دنبال پارامتر Clock Drift باشی. واحد این clock drift رو هم معمولا بر مبنای PPM بیان میکنند. به این معنا که توی هر 1 میلیون کلاک چند کلاک خطا خواهی داشت. کریستال های معمولی بین 20 تا 100 PPM خطا دارند ولی شما میتونی تا 1 PPM هم پیدا کنی. توی مقالات هم بگردی خیلی در باره این موضوع بحث شده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammadh1387
      سلام

معمولا منابع کلاک یا از Quartz crystal resonator استفاده میکنند و یا از quartz crystal oscillator فرقشون رو هم داخل ویکیپدیا سرچ کن (توی درس مدار مخابراتی در موردش توضیح داده میشه). حالا اگر برای شما دقت خیلی مهم باشه، هر مدلی که انتخاب کنی، باید توی دیتا شیت کریستال دنبال پارامتر Clock Drift باشی. واحد این clock drift رو هم معمولا بر مبنای PPM بیان میکنند. به این معنا که توی هر 1 میلیون کلاک چند کلاک خطا خواهی داشت. کریستال های معمولی بین 20 تا 100 PPM خطا دارند ولی شما میتونی تا 1 PPM هم پیدا کنی. توی مقالات هم بگردی خیلی در باره این موضوع بحث شده.
      خوب شما میشه داخل دیتاشیت این ds4077یه نگاه بندازی ببینی خطاش چند ppm است و اینکه آیا این همون چیزیه که دوستمون دنبالشه؟؟ چونکه دیتاشیت چند تا رنج ppm داده و مثلا گفته از منفی فلان تا مثبت فلان
      کم گوی و گزیده گوی

دیدگاه

بله درسته چند رنج برای این ppm ذکر شده

البته اینقدر کمه که برای تایمهایی که من میخوام به حساب نمیاد اما به طور کلی میخوام بدونم کدومش مهمه

ممنون
        AYRIC

دیدگاه

سلام، آقا من واست از n جا پرسیدم، نیست که نیست، همچنین ds1087 رو که توی این تاپیک: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=18456.0 کلی در موردش نوشته پرسیدم، اینم نبود...یعنی اصلا نمیدونستن چی هست ! ظاهرا باید فکر دیگه ای بکنی...
          کم گوی و گزیده گوی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud 578
            سلام، آقا من واست از n جا پرسیدم، نیست که نیست، همچنین ds1087 رو که توی این تاپیک: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=18456.0 کلی در موردش نوشته پرسیدم، اینم نبود...یعنی اصلا نمیدونستن چی هست ! ظاهرا باید فکر دیگه ای بکنی...
            خیلی ممنون از لطفتون واقعا زخمت کشیدید باید ببخشید

باشه پس با همین کریستال های معموی فعلا کار میکنم ببینم چه نتیجه ای میده. فکر میکنید این مدارا ppm شون چقدر باشه؟
            AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
              خیلی ممنون از لطفتون واقعا زخمت کشیدید باید ببخشید

باشه پس با همین کریستال های معموی فعلا کار میکنم ببینم چه نتیجه ای میده. فکر میکنید این مدارا ppm شون چقدر باشه؟
              آقا سوالای تخصصی نپرس ما بیسواتیم :biggrin: محاسبه ppm احتمالا که تجهیزات خیلی پیچیده ای میخواد...یکم گشتم اما مخم سوت کشید، خود عزیزانی که اون مدارها رو معرفی کردن ایده ای دارن؟؟
              اما در کل میشه با نانو ثانیه کار کرد، من دو سه جا دیدم که این کارو کرده بودن، و به این نتیجه رسیدم که اگه برای همون کریستالای 06 بلند تجهیزات نویز گیری مناسب وصل بشه و تغییرات دمایی نداشته باشیم میشه نتیجه گرفت،،
              اینم چند نتیجه قابل توجهی که بهشون رسیدم، راستش اولی رو اصلا نفهمیدم چی میگه شما بخون شاید چیزایی دستگیرت شد:
              1- Improving the Accuracy of a Crystal Oscillator - Semtech
              http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=we b&cd=1&cad=rja&ved=0CC4QFjAA&url=h ttp%3A%2F%2Fwww.semtech.com%2Fimages%2Fdatasheet%2 Fxo_precision_std.pdf&ei=r6Z6Ur-cEeqWigKf34DwAg&usg=AFQjCNF128YYGVU09lYrirddV1 0u0ywSPA&sig2=WlomIxOpugoKtwJVmodQPA
              2-Nanosecond delays with AVR
              http://www.avrfreaks.net/index.php?name=PNphpBB2&file=printview&t=9 8268&start=0
              3-Measure Nanoseconds With A PIC Microcontroller
              http://electronicdesign.com/test-amp-measurement/measure-nanoseconds-pic-microcontroller

پاینده باشید :nerd:
              کم گوی و گزیده گوی

دیدگاه

دوست گرامی

اگر خواستید از مدارهای پیشنهادی استفاده کنید چند توصیه تجربی وجود داره که امیدوارم مفید واقع گردد :

1- به جای استفاده از کریستالهای اورتن Overtone از کریستالهایی با فرکانس پایه استفاده کنید
                2 - برای فیبر مدار چاپی حتما از فایبرگلاس ( فیبرهای سبز نیمه شفاف ) استفاده فرمایید
                3 - روی برد اسیلاتور جدا از تغذیه اصلی حتما فیلتر و یک رگلاتور دقیق تعبیه فرمایید
                4 - مانند مدارهای فرکانس بالا سطح بزرگی از PCB را به پایه ( شاسی ) اختصاص دهید و در صورت امکان برد را مانند مدارهای تیونر در جعبه فلزی محصور فرمایید ( بهترین انتخاب در این مورد جعبه فلزی تیونرهای سوخته میباشد )
                5 - ریزه کاری های شیلد کردن مدار را دقیقا رعایت فرمایید
                6 - در نهایت در مدارهای خیلی حساس به منظور جلوگیری تغییرات حرارتی جعبه فلزی نهایی در پوششی از سرامیک قرار میگرد که با کمی دردسر به صورت آماتوری نیز امکانپذیر است

موفق باشید
                پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

خیلی ممنونن از پاسخ دوستان
                  پس همین مدارارو میبندم ببینم جواب کار رو میده یا نه
                  به نظر شما کدوم یکی بهتره:
                  https://courses.cit.cornell.edu/ee476/FinalProjects/s2007/arb66_ak364/arb66_ak364/oscillator_circuit.PNG

http://www.seekic.com/uploadfile/ic-circuit/s2011112422952723.jpg

بعد یه سوال. یعنی مدارات داخلی میکرو کنترل بهتر از این مدارات نیست؟ چون اونا که خطای زیادی دارن
                  AYRIC

دیدگاه

سلام
                    اگر هنوز دنبال جواب هستید باید بدونید که اندازه گیری زمان با دقت بسیار بالا با روش های معمول استفاده از تایمر و کانتر انجام نمیشه. یک سری مدارات و آی سی ها هستند به نام Time-to-Digital Converter که با تکنیک های دیگه زمان رو اندازه گیری می کنند و زمان های در رنج نانو و حتی پیکو رو میتونن اندازه بگیرن (با کمک تاخیر انتشار گیت اندازه گیری دقت بالا انجام میشه). من خودم از یک مدل خاص به نام tdc-gp21 برای یک کاربرد خاص استفاده کردم و احتمالا توی ایران هنوز ازش هست. ولی کار با این آی سی ها خیلی نکته داره و کار راحتی نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electrosaeed
                      سلام
                      ....من خودم از یک مدل خاص به نام tdc-gp21 برای یک کاربرد خاص استفاده کردم و احتمالا توی ایران هنوز ازش هست. ولی کار با این آی سی ها خیلی نکته داره و کار راحتی نیست.
                      سلام
                      اگر ممکنه در مورد این ای سی کمی توضیح بدید -روش کار -و تعدادی از نکاتی که گفتید
                      در ضمن از کجا میشه تهیه کرد اصولا؟ در ایران البته

دیدگاه

سلام مجدد،
                        ببخشید دیر جواب میدم. من با این سایت زیاد آشنا نیستم فکر میکردم اگر پیامی بیاد بهم خبر داده میشه که نشده!
                        این آی سی دوتا (یا بیشتر) پایه تریگر داره. شما مثلا یه چیزی رو فعال می کنید بعد منتظر این پایه میشید. فرض کنید میخواید زمان رفت و برگشت یک موج لیزر رو اندازه بگیرید. فعال کردن لیزر رو به پایه خروجی همین آی سی وصل می کنید. خروجی گیرنده هم به پایه تریگر آی سی وصله. شما با ارتباط سریال به آی سی دستور میدید که موج رو ارسال کن. بقیه کار دیگه اتوماتیک انجام میشه (البته با تنظیمات مفصلی که قبلا روی آی سی انجام دادین). یعنی آی سی فرستنده لیزر رو فعال می کنه و همزمان تایمر خودشو فعال میکنه. به محض برگشت لیزر و دریافت روی گیرنده این تایمر متوقف میشه و زمان رفت و برگشت رو محاسبه میکنه و شما با همون سریال میتونید بخونیدش. این آی سی واسه ساخت همین فرستنده گیرنده لیزری و کار با ترنسدیوسرهای آلتراسونیک فرکانس بالا (بیش از یک مگاهرتز) استفاده میشه. ممکنه مدل های ساده تر TDC هم گیر بیاد. اینو دیگه نمیدونم.
                        من به جوان الکترونیک سفارش دادم وارد کرد واسم. ممکنه هنوز داشته باشه. اگرم نداشته باشه خیلی سریع تهیه میکنه. تقریبا دوسال پیش قیمتش حدود 35 هزارتومن درومد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X