اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار شمارنده 0 تا 9

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار شمارنده 0 تا 9

با سلام.برای اینکه یه شمارنده که از 0 تا 9 بشمره و رو 7segament نمایش بده(با استفاده از کانتر باینری) چه چیزایی لازم هست؟

پاسخ : مدار شمارنده 0 تا 9

سلام. IC های زیر لازم هستن
    7447 , شمارنده باینری7490 , 7SEG . مدار رو توی پروتئوس برات کشیدم. از لینک زیر بگیرش

http://www.4shared.com/file/38263791...e/Counter.html

دیدگاه

راستش من منطقی کلا یادم :angry: رفته اگه لطف کنی یکم توضیح بدی ممنون می شم.

دیدگاه

سلام
        7490 یک شمارنده باینری است که از 0 تا 9 می شماره (DataSheet رو که ببینی میفهمی) . برای شمردن باید پایه های ریستش زمین بشن.
        یک ورودی کلاک هم داره که به پاییه 14 وصل می شه. زمین و Vcc به پایه های 5و10 ( مطمئن نیستم. تو Datasheet ببین) وصل میشن. 74ls47 درایور 7seg
        اند مشترک هست. دیگه توضیح خاصی به ذهنم نمی رسه. اگه چیط دیگه ای هست بگو تا برات بگم.
        خوش باشی

دیدگاه

با این ورودی کلاک عددها چه جوری تولید میشن یعنی مثلا 0101 چه جوری میاد تو 7490 ؟(چون میخوام رو برد پیادش کنم)

دیدگاه

سلام.
            من منمظورت رو نفهدیم. برای برد مدار چاپی، همون مداری که بهت دادم کافیه. به هر کلاکی که می آد، شمارنده یکی اضافه میشه و به این صورت میشماره
            0000
            0001
            0010
            0011
            0100
            0101
            0110
            0111
            1000
            1001
            0000
            :question:

دیدگاه

با سلام دوباره.میشه کاری کرد که این مدار از 2 تا 8 نشون بده؟ :eek:

دیدگاه

آره میشه.
                دلا یاران سه قسمند ار بدانی
                زبانی اند و نانی اند و جانی
                به نانی نان بده از در برانش
                محبت کن به یاران زبانی
                و لیکن یار جانی را به دست آر
                به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

خب اگه میشه راهنمایی کنین و یه توضیح بدین

دیدگاه

برای اینکار میتونی از 74193 یا 74192 استفاده کنی.
                    برای قراردادن حد بالا و پایین برای کانتر میتونی یه شرط با استفاده از گیت AND بذاری اینجا فرض میکنیم که تو شمارنده بالا شمار استفاده میکنی. خوب باید شرط 9 شدن خروجی را به بایه فعالسازی Load بدی و در ورودی Load هم عدد 2 رو به آی سی بدی.

دیدگاه

یه سوال: این 74190 ، carry ایجاد میکنه تا بتونم تو یه کانتر دیگه بریزم و شمارنده رو دو رقمی کنم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهیار یغمایی
                        یه سوال: این 74190 ، carry ایجاد میکنه تا بتونم تو یه کانتر دیگه بریزم و شمارنده رو دو رقمی کنم؟
                        دقیقا همونطوری هست که تو گفتی. با استفاده از 74190 میشه کانتر با تعداد ارقام مطلوب ساخت.

دیدگاه

من برای این کار RCO رو وصل کردم به کلاک تا کری رو بریزه . با توجه به اینکه خودش (RCO) یه not داره میشه دقیقا توضیح بدین کی carry میریزه؟
                          اگه یه not دیگه بهش وصل کنم چه فرقی میکنه؟

دیدگاه

فکر کنم باید خروجی RC رو باید به ورودی CE طبقه بعد بدی. البته CE هم فعال پایین هست. البته با وصل Max/Min به کلاک هم میشه این کار رو کرد.

دیدگاه

یه مشکل جدید ایجاد شده:من یه مدار 0 تا 99 بستم(با دو تا 74190)اما وقتی میخواد بشمره یکان رو درست میشمره اما اعداد زوج دهگانو نمایش نمیده(فقط فردها رو نمایش میده) :angry:
                              کانتر جدید هم گذاشتم درست نشد(با LED هم تست کردم وقتی LED رو به خروجی دوم کانتر زدم ،موقعی که باید 2 بده ،روشن نمیشه)اکه میشه کمک کنین بگین چی کار کنم. :sad: :cry2:
                              اینم شماتیک مدار در پروتئوس:http://www.4shared.com/file/39429123/7c49c7b6/1_online.html?dirPwdVerified=e440c2cd

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X