اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بکارگیری فن با استفاده از برق شهر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بکارگیری فن با استفاده از برق شهر

چطوری میشه دو تا فن 12 ولت را با استفاده از برق شهر روشن کرد (با تشکر از اینکه پیشنهاد ترانس رو نمی دید :applause
    راستی : با تشکر از اینکه توضیحاتتون کامل کامل

پاسخ : بکارگیری فن با استفاده از برق شهر

دوست عزیز وقتی که فن های 220 ولت هست کی میره از فن 12 ولت استفاده کنه :eek:

ضمناً اگر نخواهی از ترانس استفاده کنی باید از مدارات بدون ترانس استفاده کنی که قدرت جریاندهی بسیار کمی دارن !

موفق باشید

دیدگاه

باسلام
      اگه نیاز به جریان در حد 100 میلی آمپر هستید بقیه این مطلبو بخونید والا خداحافظتون باشه.
      همانطور که میدونید خازن در ازای فرکانس به صورت یک مقاومت برای فرکانس صفر کار میکنه یعنی با دونستن رابطهXC و صرف نظر کردن از J در این رابطه شما میتونید از خازن به عنوان یک مقاومت استفاده کنید که برای تلف کردن توان کم گرم میشه .پس میتونید یک پل دیود بذارید و از بقیه این اتلاف راحت استفاده کنید.من بلد نیستم چهطور میشه رو سایت چیزی گذاشت ولی اگه اطلاعات یا مدار دقیقتر می خواهید با ما تماس بگیرید 81911 سازمان بهینه سازی و این جور چیزا
      sewmhr@yahoo.co.uk

دیدگاه

سلام

چطوری میشه دو تا فن 12 ولت را با استفاده از برق شهر روشن کرد
        به نظر من بهترین راه استفاده از مدارات تغذیه سوییچینگه. هم سبکه ، هم کوچیکه و هم قدرت جریان دهی بالایی دارند. البته خرجت می ره بالا... یه راه دیگه هم DC کردن برق شهر با یک پل دیودی و یک خازن قوی و ولتاژ بالاست و بعد از اون استفاده از مقاومت که البته من این راه را پیشنهاد نمی کنم، چون خازن بزرگ و ولتاژ بالایی می خواد ...
        ارسال شده توسط: mhr
        اگه نیاز به جریان در حد 100 میلی آمپر هستید بقیه این مطلبو بخونید والا خداحافظتون باشه.
        همانطور که میدونید خازن در ازای فرکانس به صورت یک مقاومت برای فرکانس صفر کار میکنه یعنی با دونستن رابطهXC و صرف نظر کردن از J در این رابطه شما میتونید از خازن به عنوان یک مقاومت استفاده کنید که برای تلف کردن توان کم گرم میشه .پس میتونید یک پل دیود بذارید و از بقیه این اتلاف راحت استفاده کنید
        من از حرفاتون هیچی سر در نیووردم. :eek:
        صرفنظر کردن از J یعنی چی؟ منظورتون اینه که به جای jwc بذاریم wc ؟ رابطه XC مربوط به توان راکتیوه ، چه ربطی به توان اکتیو داره؟ ما که نمی خواهیم فاز ولتاژ را تغییر بدیم ، هدف ما کاهش ولتاژه نه فاز ! ... :angry:
        یا اصلا ما چرا باید توان را به صورت گرما هدر بدیم؟ ... :angry:
        میشه بیشتر توضیح بدبد؟
        از چارلی چاپلین پرسیدند خوشبخنی چیست ؟
        گفت : فاصله این بد بختی تا بد بختی دیگر !

دیدگاه

من یه پیشنهاد دارم . بیایید یه فیلتر پسیو طراحی کنید که در فرکانس 50 هرتز 12 دسی بل افت داشته باشه. اونوقت مشکل جریان هم نخواهیم داشت. مثل این :

دلا یاران سه قسمند ار بدانی
          زبانی اند و نانی اند و جانی
          به نانی نان بده از در برانش
          محبت کن به یاران زبانی
          و لیکن یار جانی را به دست آر
          به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

سلام

من یه پیشنهاد دارم . بیایید یه فیلتر پسیو طراحی کنید که در فرکانس 50 هرتز 12 دسی بل افت داشته باشه. اونوقت مشکل جریان هم نخواهیم داشت.
            چرا آخه لقمه را دور سرتون می پیچونید؟ قیمت همچین خازن و سلفی می دونید چه قدر می شه؟
            سلف 40 میلی هانری ! :eek: :eek: این که دیگه سلف نیست ، تروییده. خازن این مدار هم حداقل باید 250 ولت باشه. می دونید قیمتش چه قدره؟ من یه خازن 470 ولت 12.5 میکرو فاراد خریدم 4500 تومن. 10 سانتی متر طولشه...

دیدگاه

جمیعا سلام
              برای راه اندازی یک فن 12 ولت 300 میلی آمپر فقط 1000 به زور هزینه داره .اگه لازمه التماس کنم .بابا یکی محض رضای خدا بگه چه جوری تو این .... یه عکس بذارم .مساله اصلا مساله نیست دارین قضیه رو میپیچونید کلا حجم مدار زیر 10*10*10 سانتی متر میشه اگه خیلی بزرگ جوش بدین.

دیدگاه

راه حل که داره. ولی ما بلد نیستیم. مثلا سری جدید یک برند ساید بای ساید در قسمت داخلیش (فکر کنم تهویه اش باشه) یک منبع تغذیه داره به اندازه یک بند انگشت.
                دلا یاران سه قسمند ار بدانی
                زبانی اند و نانی اند و جانی
                به نانی نان بده از در برانش
                محبت کن به یاران زبانی
                و لیکن یار جانی را به دست آر
                به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

Expired date
                  آسمان بار امانت نتوانست کشید قرعه کار به نام من دیوانه ردند
                  سلطانی دو عالم باشد از آن آن کس سلطان بیامدست و درویش رفته باشد

دیدگاه

ارسال شده توسط: Hossein_Benyamin
                    قرار دادن نقل قول
                    خودتون نکشید ! اگه کارتون راه افتاد تشکر یادتون نره ! NO NO NO NO NO

1- این مدار خیلی جریان بده ، 25 میلی آمپر یا 50 میلی آمپر برق میده. این را از خازن 1 میکرو فاراد و خازن 100 میکروفارادی که گذاشتید میشه فهمید. من این مدار را کوچولو بودم ساختم ، اولا هر چی خازن 1 میکرو فارادی را بزرگتر بگذارید ، میزان جریان دهی بیشتر میشه. دوما لااقل به جای خازن 100 میکرو فاراد یه خازن 1000 میکرو بگذارید که ریپل کمتری داشته باشه و جریان بیشتری بده...

2- خروجی این مدار 311 ولت Dc است. اگر می خواهید خروجی 12 ولت بشه ، باید حتما از زنر استفاده کنید.

3- می دونید اگه خازن این مدار بسوزه و اتصال کوتاه بشه چی میشه؟ کل مدار میسوزه ، بار را هم می سوزونه. لااقل از فیوز استفاده می کردید...

4- این مدار خطر برق گرفتگی داره...

ارسال شده توسط: mhr
                    قرار دادن نقل قول
                    جمیعا سلام
                    برای راه اندازی یک فن 12 ولت 300 میلی آمپر فقط 1000 به زور هزینه داره .اگه لازمه التماس کنم .بابا یکی محض رضای خدا بگه چه جوری تو این .... یه عکس بذارم .مساله اصلا مساله نیست دارین قضیه رو میپیچونید کلا حجم مدار زیر 10*10*10 سانتی متر میشه اگه خیلی بزرگ جوش بدین.
                    از up load center هایی مثل :

http://www.persianupload.com/
                    http://www.2shared.com/
                    http://www.speedyshare.com/
                    http://free.7host07.com/
                    http://new.iranupload.net

استفاده کنید. مخصوصآ speedyshare و persianupload...

دیدگاه

دوست عزیز اگر این مدار بدون بار باشه حق با شماست ! شکی هم نیست که این مدار دارای این اشکالاتی که شما فرمودید هست ! :agree: اما غرض دادن اطلاعات غلط نیست :agree: .

وقتی که بار به خروجی متصل باشه ( مثل فن که بین 300 تا 400 میلی امپر میکشه ) و با احتساب این که بار خروجی قرار نیست که هرگز از مدار جدا بشه این مدار واقعا کار می کنه !

در مورد فیوز . مقاومت 47 اهمی علاوه بر محدود کردن جریان و محدود کردن dI/dT می تونه کار فیوز رو هم انجام بده حالا اگه از نوع مقاومت فیوزی انتخاب بشه که چه بهتر .

در مورد اینکه افزایش خازن 1 میکرو فاراد باعث افزایش جریان مدار میشه هم باید بگم که این چشم بسته غیب گفتنه

در مورد اتصال کوتاه خازن 1 میکرو فاراد حق با شماست :agree: اما واقعا این خازن که از نوع MKT با ESR پایینه واز اونها بعنوان Snubber در IGBT ( با اون جریان بالا ) و در بلاکهای P.F.C

و... استفاده می شه چند در صد احتمال سوختن وجود داره ( با جریان 300 میلی ) ؟؟؟

مدارات خیلی بهتر از این هم هست مثلا من خودم با ATtiny 13 مدارات سویچنینگ زیادی ساختم و به خوبی هم کا می کنند اما چون این دوستمون یه مدار ساده می خواست من این

مدار رو که فکر می کنم از شما خیلی کوچیکتر بودم ساختم ارایه دادم
                      ]

دیدگاه

Expired date

دیدگاه

سلام خدمت آقای بنیامین

1- من که چیزی نگفتم که شما بهتون برخورد. اما در هر حال اگه چیزی هم بوده امیدوارم سو تفاهم نشه ، قصد فقط بحث علمی بوده و دیگر هیچ...

2-
                          وقتی که بار به خروجی متصل باشه ( مثل فن که بین 300 تا 400 میلی امپر میکشه ) و با احتساب این که بار خروجی قرار نیست که هرگز از مدار جدا بشه این مدار واقعا کار می کنه !
                          من هنوز هم معتقدم اون مدار بیشتر از 50 میلی آمپر جریان نمی ده. اگه هم بیشتر ازش جریان بکشید ، بهش آسیب می رسه. این مدار در سایت مهندس لاچینی هم تحت عنوان منبع تغذیه بدون ترانس آمده ، تازه اون جا در توضیحات مدار آمده "جریان مدار در حدود 15 میلی آمپر می باشد" .این جا من به خاطر این که خازن ورودی از مداری که توی ذهنم بود بزرگتر بود گفتم تا 50 میلی آمپر ، الان هم رفتم نگاه کردم و مطمئن شدم.
                          در ضمن این که قرار نیست بار از مدار جدا بشه ، پارامتر خوبی برای یک منبع تغذیه نیست. چون اولا ممکنه بار بسوزه و نیاز به تعویض داشته باشه و دومآ شما از این مدار با بارهای مختلف ولتازهای مختلفی می گیرید. برای همین هم هست که باید از زنر استفاده کنیم...

در مورد اتصال کوتاه خازن 1 میکرو فاراد حق با شماست agree اما واقعا این خازن که از نوع MKT با ESR پایینه واز اونها بعنوان Snubber در IGBT ( با اون جریان بالا ) و در بلاکهای P.F.C

و... استفاده می شه چند در صد احتمال سوختن وجود داره ( با جریان 300 میلی ) ؟؟؟
                          اولا موتور هنگام راه اندازی تا 6 برابر جریان نامی ، جریان میکشه (مخصوصا موتورهای بزرگ). دوما کی گفته احتمال سوختن این خازن ها نیست؟ شوک هایی که هنگام قطع و وصل شدن برق اتفاق می افتند ، به تنهایی می تونند هر مداری را بسوزونند. الان چیزی که توی ذهنمه ، یک بار یه محافظ یخچال تعمیر کردم که خازنش ترکیره بود و اتفاقا اتصال کوتاه شده بود ، یک بار هم یه کمربند لاغری بود که اونم خازنش 500 ولت بود ولی سوخته بود. مگه یه محافظ یخچال که یه آی سی تایمر داره با یه رله ، چقدر جریان می کشه؟ ؟!

در آخر ، باز هم می گم، قصد من فقط بحث علمی بود و این که با هم مشکلات هم را بر طرف کنیم. من اگر انتقادی هم به مدار شما کردم ، شما باید دلیل بیارید و منو توجیه کنید ، نه این که جوش بیارید و ناراحت بشد. در هر حال sorry . یکی از جمله هامو ویرایش کردم ، که شما هم ناراحتیتون برطرف بشه.

دیدگاه

سلام خدمت اقای ابطحی ! :question: کی گفته من جوش آوردم oo: من فقط گفتم یکم با لطافت بیشتر انتقاد.... همین :agree:

تمام این اشکالاتی که فرمودید درست وصحیحه . :agree: ومن هم نمی خوام برای مداری که خودم هم به اشکالاتش واقفم دلیل الکی بیارم . :biggrin: اما توی مدار بعدی که گذاشتم

امکان جریان دهی تا 700 میلی هست . یکی 2 سال پیش ups هایی رو برای به قول خودشون Up Grade می اوردن که فن 24 ولت رو به جای فن 220 جانشین کنند

از اونجایی که فضای کافی برای قرار دادن ترانس 220 به 24 وجود نداشت و همچنین پرسنل محترم اون شرکت بازم محترم قصد پول خرج کردن برای ساخت یه SMPS کوچولو

رو نداشتند من این مدار رو پیشنهاد دادم و واقعا هم کار کرد ( هنوزم کار می کنه ) . ! البته خدا رو شکر خیلی وقت که از اون شرکت اومدم بیرون و رفتم دنبال درسم .

در مورد موتور های القایی در زمان راه اندازی جریانی بین 5 تا 10 برابر جریان نامی از منبع کشیده می شه اما همون طور که همه می دونیم داخل فنهای 12 و 24 و ... رگولاتور وجود داره

و تا حدود زیادی جریان رو تثبیت می کنه توی Data sheet یکی از همین فنها اگه اشتباه نکنم نوشته بود initial current =600 milA یعنی تا تقریبا 2 برابر جریان نامی .

به هرحال این مدار علاوه بر معایب ذکر شده عیبهای دیگه ای هم داره . اما برای برخی از کارها میشه ازش استفاده کرد . (اون قدر ها هم بد نیست)

به هر حال اگه سو تعبیری شده من هم عذر خواهی می کنم . ( اون جمله هم ویرایش کردم ) :biggrin:

دیدگاه

خدمت اقای ابتهی !
                              ابطحی درستشه...

----------------------------
                              سلام

خوب الهی شکر که سو تفاهمات برطرف شد.

آقای bahreini ،اصلا بهترین کار اینه که یه منبع تغذیه سوییچینگ چینی آماده بخری. هم سبک و هم ارزون. من دو سه روز پیش یه منبع 12 ولت آماده خریدم ، با قوطی و سیم و 2 شاخ و همه چیز ، 3500 تومن. 2َ آمپر هم برق میده.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X