اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

محاسبه مقدار خازن ورودی و خروجی روگولاتور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

محاسبه مقدار خازن ورودی و خروجی روگولاتور

سلام

من تا الان برای تمام رگولاتور هایی که استفاده میکردم چه 3.3 ولت چه 5 ولت یه جور خازن میزاشتم و درست هم جواب میگرفتم

ولی قطعن یه معیاری برای انتخاب این خازن وجود داره و فکر میکنم کارم خیلی هم صحیح نبوده

الان در مداری رگولاتور 3.3 و 5 و 8 ولت دارم و می خوام خازنهاشو اینبار دقیق تر انتخاب کنم و نیاز به راهنمایی دارم

3.3 ولت: LF33
    5 ولت : 7805
    8 ولت : 7808

ممنونم

پاسخ : محاسبه مقدار خازن ورودی و خروجی روگولاتور

خازن برای گرفتن ریپلهای خروجی استفاده میشه
    برای رگلاتورهای خطی، ریپلهای خروجی حین تغییر بار به وجود میآن. پس دوتا پارامتر مهمه. یکی فرکانس این تغییرات (مثلا یه بار 100 آمپر! چند بار در ثانیه روشن و خاموش میشه!) و یکی اینکه این بارهای ناکهانی، چقدر هستند (100 آمپر یا 10 آمپر).
    حالا میان متناسب با اینکه دامنه ریپلها چقدر می خواد کاهش پیدا کنه (چقدر لازمه، باز بستگی به اپلیکیشن داره) ظرفیت خازن و انتخاب می کنن.
    معمولا و بهتره از خازن های Low ESR و Low ESL استفاده بشه مثل تانتال. که سریعتر شارژ و دشارژ میشن.
    کلا خازنهای صافی عدد ظرفیتشون مهم نیست، بیشتر اینکه چقدر سریع شارژ و دشارژ میشن تا ریپلهارو کاهش بدن مهمن.

ولی کاری که شما می کردین خیلی غیر اصولی نیست. معمولا فرکانس تغییر بارهای زیاد کم و فرکانس تغییر بارهای کم زیاد هست. پس میان حداقل 2 خازن، یکی بزرگ و یک کوچیک (سرامیکی یا مولتی لیر) استفاده می کنن. تقریبا خیلی از مشکلاتو پوشش می ده.
    اگر اپلیکیشنی با این خازنها جواب نده، موارد دیگه ای مثل طراحی PCB روی عملکردش موثر هست. مثل SIM900.

دیدگاه

ممنون از توضیح کاملتون

در رگولاتور هایی که به شکل سری برای کاهش چند مرحله ای ولتاژ استفاده میشه چطور؟؟

زمانی که خازن خروجی یکی با خازن ورودی بعدی سری میشه منظورم هست

سری شدن این دو تا خازن مساله کوچکتر بودن ظرفیت خازن خروجی رگولاتور اول رو نقض میکنه

دیدگاه

وقتی رگولاتورها سری میشن، خازنهاشون خودکار موازی بسته می شه. مشکلی ایجاد نمیشه.
        البته من طراحی هایی دیدم که برای کاهش زیاد، از سوییچینگ استفاده می شه و خروجی سوییچینگ میره به خطی های مختلف. هم اتلاف کم میشه و هم اینکه ریپلهای خروجی سوییچینگ بهتر گرفته می شن. مثلا 12 با سوییچینگ می شه 5، 5 با خطی میشه 3.3 و 4 یا 2.5 یا 1.8.
        البته شرط حداقل ورودی رگولاتورهای خطی هم باید در نظر گرفت.

دیدگاه

این یکی از مشکلاتی هست که من هم خیلی وقته دارم به اون فکر می کنم . به دیتاشیت ای سی های رگولاتور یه سری بزن توی فایل پی دی اف صفحه های پایین یه مدار گذاشته خودش دو تا خازن برای تثبیت و خطی شدن ولتاژ معرفی کرده فکر کنم اونا باشه .
          ما زنده به آنیم که آرام نگیـریم
          موجـیم که آسودگی ما عدم ماست...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X