اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای پروژه معماری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک برای پروژه معماری

سلام به همگی
    من برای پروژه آز معماری می خواهم با کمک یک رم و یک کیبرد روی7 سگمنت عدد نشون بدم.
    به این شکل که با کیبرد یک عدد را می زنم و آن عدد با کمک یکسری ic تبدیل به آدرس رم می شود . در هر آدرس رم هم کد معادل 7 سگمنت رو از قبل قرار می دم و بدین ترتیب 7 سگمنت عدد مورد نظر را نمایش می دهد .
    مشکل اصلی من کار با کیبرده ! اولا چطور می شه با کیبرد عدد تولید کرد ( با IC )
    و ثانیا چطور می تونم عدد تولید شده را هر بار به آدرس مورد نظر تبدیل کنم ؟ (مثلا عدد 0 به آدرس 00000001 )
    می دونم این کار با avr خیلی ساده تر هست (با کیبرد کار کردم) اما پروژه آز معماری هست دیگه !
    کسی از دوستان تا به حال در این موضوع کار کرده؟
    اگر بتونید برای کشیدن پروتئوس این مدار راهنماییم کنید خیلی خیلی ممنون می شم .
    گاه باش که مومن عاشق فرصت سرگرمی ندارد (ع.ص)

پاسخ : کمک برای پروژه معماری

بابا یکی یکی !
    چه خبرتونه !
    بزارید ببینم یکی چی می گه بعد یکی دیگه نظر بده !
    چه استقبال وحشتناکی می شه از تاپیک هایی که من می زنم می کنیم
    اگر می دونستم قرار اینطوری جواب بدید زودتر سوالهام رو توی این سایت مطرح می کردم !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bod65
      بابا یکی یکی !
      چه خبرتونه !
      بزارید ببینم یکی چی می گه بعد یکی دیگه نظر بده !
      چه استقبال وحشتناکی می شه از تاپیک هایی که من می زنم می کنیم
      اگر می دونستم قرار اینطوری جواب بدید زودتر سوالهام رو توی این سایت مطرح می کردم !
      سلام دوست عزیز . می دونم که شما برای انجام پروژتون عجله دارید ، اما به هر حال اعضای این سایتم هم مشغلشون زیاده و این تاخیر ، از این بابت کاملا توجیه پذیره . به هر حال خودتون با جو پویای این سایت کم و بیش آشنا هستید و می دونید که از این جور اتفاقات گاها پیش میاد . بگذریم ، بریم سراغ سوال شما ....

ببینید توی متن پست اولتون که سوالتون رو مطرح کردید یک مقدار مطالب نامفهوم (البته برای من) وجود داره.
      ببینید اول اینکه هدف شما از انجام این پروژه دقیقا چیه ؟ من این طور برداشت کردم که شما میخواید با فشردن یک دکمه ی کیبورد ، یه عدد روی 7 سگمنت نمایش بدید .
      دوم اینکه شما از جستجو در فضای یک رم برای دستیابی به یک دیتابیس مشخص صحبت کردید ، میخوام بدونم این قسمت الزاما باید توی طراحیتون قرار داشته باشه ؟ در حقیقت میخوام بدونم اگه این واحد توی طراحی نباشه چه مشکلی به وجود میاد (بود و نبودش در روال طراحی زیاد فرقی نمیکنه ولی میخوام دقیقا کارش رو بدونم) .
      سوم اینکه شما اشاره کردید به تولید کد توسط یک آیسی . احتمالا این آیسی باید قالب دیتای خاصی رو تولید کنه یا اینکه صرفا برای تبدیل 11 بیت ارسالی از کیبورد به هشت بیت آدرسه (حذف بیت های start و parity و stop) ؟
      چهارم اینکه منظورتون از "ثانیا" پست اولتون رو واضحتر بیان می کنید ؟
      این مطالب رو اگه کمی شفاف تر مطرح کنید ادامه ی بحث رو با هم و با کمک دوستان دنبال می کنیم موفق باشید .

[hr]مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم هوا خواهان کویش را چو جان خویشتن دارم

دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

سلام و ممنون از پاسخ و وقتی که گذاشتید
        در مورد سوال اولتون باید بگم هدف از انجام پروژه نمره اوردنه و بس!!
        اما اینکه چه کار می خواهم بکنم همانطور که گفتید ، می خواهم اعداد روی کیبرد را بر روی 7سگمنت نشان بدم . این کار می تونه با استفاده از میکرو کنترلر و ... در عرض چند دقیقه انجام بشه اما مسئله اینجاست که درس معماری کامپیوتر است نه میکرو پروسسور
        کار رم خیلی ساده است ، داخل رم کدهای سون سگمنت قرار می گیرد و به 7 سگمنت و کیبرد متصل می شود

اینکه فرمودید بدون رم هم میشه این کار را انجام داد من ازش بی اطلاع هستم و خوشحال می شم بیشتر توضیح بدید (کل پروژه زیر سوال می ره اینطوری!!)
        اما اینکه آیا وجود رم برای تعریف پروژه مشکلی ایجاد می کند یا نه . باتوجه به اینکه بحث معماری کامپیوتر است وجود یک حافظه الزامی است ، اما اینکه حتما باید رم باشه نه ! من خودم به این نتیجه رسیدم به جای رم- با توجه به اینکه با قطع vcc اطلاعاتش دود میشه - باید از eeprom استفاده کنم .

همنطور که قبلا هم گفتم مشکل اصلی کیپد (یا همان کیبرد) است ، اطلاعات کم من می گه برای استفاده از کیپد، احتمالا ، باید 4 بیت آن به طور مداوم یک و صفر شوند و از 4 بیت دیگر عدد را بخوانیم . پس دو مسئله اساسی وجود دارد :
        1) چطور می شه اون 4 بیت را دائما یک و صفر کرد (احتمالا نیاز به یک کانتر هست )
        2) چطور می شه کد تولید شده توسط کیپد را به یک آدرس برای رم یا eeprom یا .... تبدیل کرد (بحث ثانیا )

یک مسئله مهمه دیگه شبیه سازی این مدارها با پرتئوسه ! اصلا امکان داره مثلا یک eeprom رو با پرتئوس پروگرم و بعد شبیه سازی کرد

دیدگاه

سلام دوست عزیز.
          اول یک شوخی اونم اینکه اینقدر نزنید تو سر TTL بیچاره (میکرو رو به رخش نکشید .. .) :mrgreen: درسته همونطور که میگید با میکرو روند کار آسونتره اما به هر حال هرکدومشون جای خودشونو دارن (قابل احترام هستن :rolleyes: ) . بریم سراغ بحث شما....
          خب تقریبا مطالبی که می خواستیم روشن شدن و می تونیم بحث روی طراحی رو شروع کنیم منتهی قبلش من یک توضیحی در مورد سوال پست قبلی در مورد ضرورت استفاده از رم بدم ...

ببینید همونطوری که خودتون هم اشاره کردید، به کارگیری رم تنها برای دستیابی به یک دیتابیس مشخص کار برد داره ، حالا اگه این دیتابیس رو به طور مستقیم از کیبورد دریافت کنیم دیگه به رم هم احتیاجی نیست . در واقع اگه کدهایی که بر طبق پروتکل کیبورد به ازای هر دکمه ، برای هاست (PC) ارسال میشن رو بتونیم به گونه ای به فریم های آدرس هشت بیتی تبدیل کنیم دیگه نیازی به دیتابیس نیست و رم هم میره کنار .

ایده ی من برای این طرحی که شما مطرح کردید ، اینه که با فشردن هر دکمه ی کیبورد ، کد یازده بیتی که به پایه ی data کانکتور کیبورد فرستاده میشه،
          (شماره ی 3 در کانکتور PS2 و 2 در کانکتور DIN ) رو تبدیل کنیم به هشت بیت و اون وقت این هشت بیت به صورت دو part چهار بیتی کد هگزی رو بهمون می دن که میشه همون کدی که برای هر دکمه در نظر گرفته شده (حذف stop ، parity و start ) . البته نباید فراموش کنیم که این ایده برای دکمه هایی که از دو بایت کد برای شناسایی استفاده می کنن ، جواب نمیده اما چون تعداد اونا زیاد نیست و جزء دکمه های حرفی هم نیستن فکر نکنم زیاد مهم باشه .
          یعنی در نهایت اون چیزی که در این طرح به عنوان خروجی در نظر گرفته میشه اینه که : با فشردن هر دکمه ، آدرس استاندارد هگز اون دکمه بر روی 7 سگمنت نمایش داده میشه .

اما یک لحظه اجازه بدید ببینم ..
          منظورتون از کیبورد ، کیبورد کامپیوتره یا کیبورد های ماتریسی 4*4 معمولی ؟!!!!! :angry:

دیدگاه

سلام
            فکر کنم شما فکر کردی خیلی سطح من بالاست ! oo:
            نه بابا من منظورم همون کیپد 4*4 درب داغون و معمولی خودمون بود!!!
            هرچی بود گذشت . مداری که می خواستم رو درست کردم این شکلش :

اینم لینکش

http://www.4shared.com/file/50377915/d6d9e457/jame_konanade.html?dirPwdVerified=eea2de3

اگه بتونید کمک کنید من این مدار را تا عدد 99 گسترش بدم خیلی خوب می شه ! اگر هم ایده ای برای ساده تر شدن مدار دارید بگوشم!

دیدگاه

سلام .
              بعد از یه مدت درگیری فوق العاده ، دوباره کمکی آزاد شدم و از این بابت..... :redface:
              من نتونستم این فایل شما رو دانلود کنم . اگه ممکنه دوباره پلودش کنید بی زحمت .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X