اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سون سگمنت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سون سگمنت

سلام
    برای تبدیل 4 بیت bcd به سون سگمنت نیاز به راهنمایی دارم
    کد من از 0000تا 1111 معادل 0تا 15 هست
    دیکودر 7447 تا عدد 9 میشمارد بعد به حرف a میرود !
    ولی من میخواهم تا عدد 9 برود و بعد به سون سگمن دوم سرریز کند!
    ظاهرا باید از مقایسه کننده استفاده کنم ، ولی چه طور؟
    با تشکر

پاسخ : سون سگمنت

مهدی جان

7447 فقط یک دیکودر ساده است و قادر نیست در شمارش تغییری را تشخیص بده ... شما از چه شمارنده ای استفاده میکنید ؟ احتمالا کانتر یا شمارنده شما باید 16 بیتی باشه ... اگر میخواهید شمارش در BCD صوزت بگیره باید از یک شمارنده دهدهی مثل 7490 استفاده کنید که پیکربندی درست بعد از شمارش تا 9 حامل رقم بعدی را ایجاد نماید

http://electronicsproject.org/electronics-counter/
    پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

طبقه قبل مدار شمارنده نیست (به هر حال خروجی 4 بیتی هست)
      و 7447 هم که فقط وظیفه ی دیکد کردن 4 بیت باینری به 7 سگمنت رو داشت .
      برای مداری که داشتم کلا صورت مسئاله رو پاک کردم ، و از یک دیکودر 4 به 16 استفاده کردم و خروجی ها رو به یک بارگراف دادم ( هر ال ای دی یک عدد !)
      اما واقعا راهی برای نمایش اعداد 4 بیتی یا هشت بیتی روی سون سگمنت نیست !(البته بدون کمک از کنترلر !)

دیدگاه

مهدی جان تازه دیشب ساعت نزدیک 3.5 بود که دوزاری من افتاد ...

شما میخواهید 4 بیت باینری از 0 تا F به صورت اعداد 0 تا 15 در دو سون سیگمنت نمایش داده بشه ؟

و اما روشهایی که برای این کار وجود داره

1 - ممکنه با استفاده دیودها همان 16 حالتی که گفتید را به سون سیگمنت تبدیل کرد ....ولی در عمل مدار پیچیده میشه و به بیشتر از 80 دیود نیاز داریم ... با گیتها هم میشه این کار را انجام داد ولی باز مدار پیچیده تر میشه

2 - استفاده از آی سی TDA092 که 5 بیت را به سون سیگمنت تبدیل میکنه و شما میتوانید از 4 بیت آن استفاده کنید ... دقت کنید که این آی سی حالتها را نشان میدهد ... مثلا 0 را 1 و F را 16 نشان خواهد داد

3 - استفاده از TIL311

4 - استفاده از یک EPROM که دارای 16 در 16 خانه حافظه باشد و در آدرسهای 0 تا F به ترتیب وضعیت دو سون سیگمنت را ذخیره نمایید ( این روش سریعترین روش و برای مقیاس بالا به صرفه ترین میباشد )

5 - و در نهایت عملی ترین روش به نظر شخصی من برای موارد تست شخصی استفاده از یک میکرو میباشد
        پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X