اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی راه اندازی رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی راه اندازی رله

سلام، یک ماژول سنسور حرکتی مایکرویو خریدم و خواستم با ماژول راه انداز رله کار کنم جواب نداد دقت کردم دیدم خروجی ماژول حرکت ۳.۳ ولته فکرکنم چون ولتاژ ورودی ماژول رله ۵ولته راه نمی افته لطفا راهنمایی کنید باچه ترانزیستوری برا رله کار کنم اگه هم مدار خاصی مد نظر هست بدید متشکر میشم

پاسخ : راهنمایی راه اندازی رله

نوشته اصلی توسط smmojab نمایش پست ها
    سلام، یک ماژول سنسور حرکتی مایکرویو خریدم و خواستم با ماژول راه انداز رله کار کنم جواب نداد دقت کردم دیدم خروجی ماژول حرکت ۳.۳ ولته فکرکنم چون ولتاژ ورودی ماژول رله ۵ولته راه نمی افته لطفا راهنمایی کنید باچه ترانزیستوری برا رله کار کنم اگه هم مدار خاصی مد نظر هست بدید متشکر میشم
    سلام
    خروجی ماژول رو با یه مقاومت 10 کیلو بده بیس ترانزیستور
    رله رو وصل کن کلکتور ترانزیستور و مثبت تغذیه
    امیتر هم به منفی
    یه دیود معکوس هم با بوبین رله موازی کن
    توی نت سرچ کنی راه اندازی رله با ترانزیستور مدار هاش واست میاد
    موفق باشی
    Proudly @real_ahmadi
    #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

سلام
      استفاده از دیود 1n4148 و BC547 و مقاومت 10 کیلو و ...یا این روشی که شما گفتید، برای فعال کردن بوبین رله چه تاثیری در عملکرد آن دارد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید حمید نمایش پست ها
        سلام
        استفاده از دیود 1n4148 و BC547 و مقاومت 10 کیلو و ...یا این روشی که شما گفتید، برای فعال کردن بوبین رله چه تاثیری در عملکرد آن دارد؟
        با سلام.
        ترانزیستور که نقش کلید رو داره و مقاومت 10k هم برای بایاس کردن ترانزیستور هست.(اگر نباشه 3.3 ولتاژ خروجی سنسور شما روی پیوند بیس امیتر می افتد و ترانزیستور اسیب میبیند.) .دیود هم نقش دیود هرزگرد رو دارد . چون جریان سلف(بوبین رله)نمیتواند ناگهانی قطع شود دیود رو به شکل موازی و معکوس قرار میدهند . تا ترانزیستور خاموش شود.و سلف به سرعت انرژیش تخلیه شود ورله قطع گردد.
        اگر جایی رو اشتباه گفتم لطفا دوستان تصحیح نمایند.
        با تشکر.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saati.sms نمایش پست ها
          با سلام.
          ترانزیستور که نقش کلید رو داره و مقاومت 10k هم برای بایاس کردن ترانزیستور هست.(اگر نباشه 3.3 ولتاژ خروجی سنسور شما روی پیوند بیس امیتر می افتد و ترانزیستور اسیب میبیند.) .دیود هم نقش دیود هرزگرد رو دارد . چون جریان سلف(بوبین رله)نمیتواند ناگهانی قطع شود دیود رو به شکل موازی و معکوس قرار میدهند . تا ترانزیستور خاموش شود.و سلف به سرعت انرژیش تخلیه شود ورله قطع گردد.
          اگر جایی رو اشتباه گفتم لطفا دوستان تصحیح نمایند.
          با تشکر.
          یک وقت هست شما از ماژول آماده مثل (ماژول-رله-دو-کانال) زیر استفاده میکنید
          یک وقت هست خودتون مدارشو می بندید .
          لطفا بفرمایید برای این 2 حالت تغذیه چه 12 چه 5 ولت، باید بصورتی که توضیح دادید بسته بشه؟
          بعضی ماژولها یک قطعه به نام اپتوکوپلر هم دارند برای اونها چطوره؟
          بی زحمت تصویری توضیح بدهید.

دیدگاه

مثلا شکل زیر را در نظر بگیرید.
            تا وقتی ترانزیستور Q1 وصل نشده است از سلف (سیم پیچ رله)جریانی نمیگذرد پس رله قطع میباشد.(تیغه سمت راست قطع است و مدار سمت راست خاموش) اما به محض اینکه ترانزیستور Q1 وصل شد از سلف میتواند جریان بگذرد و تیغه سمت راست متصل میگردد(دیود D1 قطع است.) و چون کلید (تیغه) سمت راست وصل است مدار سمت راستی روشن است و از ان جریان میگذرد. حال وقتی دوباره ترانزیستور Q1 را قطع میکنیم چون جریان سلف نمیتواند ناگهانی قطع بشود(V=Ldi/dt) اگر دیود نباشد ترانزیستور Q1 خاموش نمیشود .اما وقتی دیود وجود داشته باشد سلف برای ادامه جریان خودش ولتاژ دو سر خودش را معکوس میکند و باعث میشود دیود بایاس مستقیم شود و جریان سلف از دیود بگذرد و ترانزیستورQ1 خاموش شود تا نهایتا جریان سلف به صفر برسد و دیود خاموش شود.
            در مورد اپتوکوپلر هم باید بگم که شبیه ترانزیستور عمل میکند و عمل ایزولاسیون نیز انجام میدهد.(یعنی بنا بر هر دلیلی اگر سیم پیچ رله سوخت و جریان زیادی کشید باعث میشود که اپتوکوپلر اسیب ببیند نه مدار اصلی.)
            ********** اونجایی که نوشتم micro منظورم خروجی میکروکنترلر یا سنسور مد نظر شماست.***********

دیدگاه

تشکر از همه دوستان من هم با ماژول های یک کانال به نتیجه نرسیدم ولی با همین مدار که توضبح دادین بستم فقط از ترانزیستور d882 استفاده کردم و جواب داد، فقط اگه میشه یه توضیح بدین چطوری اپتوکوپلر به مدار اضافه کنم همین مدار رو اپتوکوپلر بهش اضافه کنید و نقشه مدار رو بزارین متشکر میشم

دیدگاه

سلام
                وظیفه اپتوکوپلر ایزوله مدار هستش زمانی از اپتوکوپلر استفاده میکنیم که مثلا یه نویزی روی میکرو میفته وقتی رله روشن میشه اپتو چون دوقسمت جدا از هم هست نویز انتقال پیدا نمیکنه توی plc ورودی و خروجی ها همه با اپتوکوپلر ایزوله شدن
                موفق باشی
                Proudly @real_ahmadi
                #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

با سلام.
                  این مدار با اپتوکوپلر. اگر مدار اشکال داشت لطفا دوستان اصلاحش کنند.
                  برای اطلاعات بیشتر به سایت زیر میتوانید مراجعه کنید.

موفق باشید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X