اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با آی سی بافر 7417

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل با آی سی بافر 7417

سلام
    اولین عکس از دیتا شیت این آی سی است . اینجور که من از تو کادر قرمز رنگ فهمیدم اگه یه ورودی 5 ولتی بهش بدیم تو خروجی باید یهمون 15 ولت بده . من تو یه پروژه باید یه رله 15 ولتی رو با میکرو راه اندازی کنم . تصمیم گرفتم هم واسه اینکه میکرو رو ازخروجی ایزوله کرده باشم و هم ولتاژ لازم واسه راه انداختن رله تامین شه از 7417 استفاده کنم . تو پروتیوس این کارا کردم و تو عکس دوم میتونید نتیجش رو ببینید . کار نکرد ! چرا ؟ :angry:

پاسخ : مشکل با آی سی بافر 7417

خب برعکس وصلش کردی پسر خوب!!!

باید رله رو بین 15 ولت و خروجی آی سی وصل کنی. چون آی سی های TTL اونم نوع اپن کلکتور فقط می تونن جریان بکشن نه اینکه بدند. یعنی در خروجیشون ترانزیستور NPN است.

تازه چرا از ULN2803آ‌استفاده نکردی که تا 30 ولت هم کار می کنه و 8 تا رله ی 0.5 پری رو روشن می کنه؟
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام
      مرسی احمد جان :icon_razz:

میشه در حد پنجم ابتدایی توضیح بدی لطفن ! :nerd:
      یعنی کجا رو بر عکس وصل کردم ؟!
      میشه یه توضیح در مورد ULN2803 بدید آخه من از دیتاشیت اون خیلی سر در نیوردم { نیس زبان در حد تافل بلدم این متن های ساده رو دیگه یادم رفته !!! } تو بعضی جاهاش نوشته بود ولتاژ ورودی 30 ولت یه جا دیگه نوشته 5 ولت .

دیدگاه

مگه واسه ULN ها هم کسی دیتا شیت بیرون داده؟
        :icon_razz:

شوخی کردم آخه کار باهاشون خیلی ساده است. وقتی با یه ترانزیستور NPN می خوای یه بار مثل رله رو قطع و وصل کنی باید مثل شکل زیر ببندی:

اگه دقت کنی ترانزیستور خاموش و رله قطع میشه اگه ولتاژ ورودی زیر 0.7آ‌ولت باشه. ترانزیستور رله رو وصل می کنه اگه ولتاژ ورودی جریان کافی بهش بده. مثلا اگه 5 ولت می خوای بدی باید مقاومت R1آ‌رو 2.2 کیلواهم در نظر بگیری. دیود رو هم برای این گذاشتیم تا در موقع قطع رله که درواقع یه سلفه، ولتاژ ضد محرکه باعث سوختن ترانزیستور نشه.

در ULN2803 هم 8 تا از این ترانزیستور و مقاومت و دیود هست.پس کافیه به ورودیش صفر و 5 ولت بدی و رله رو به خروجیش وصل کنه. تغذیه هم باید 15 ولت یا هرچی رله قراره داشته باشه به ULNآ‌بدی. واسه جایی خوبه که تعداد رله ها زیاده و می خوای حجم مدارت بیاد پایین.

اینم اینجوری بسته میشه:

البته یه رله ترسیم شده و بقیه هم مثل اون بسته میشه

دیدگاه

:applause: خیلی خیلی ممنون از اینکه وقت گذاشتی و این قدر کامل جواب دادی :job:

اما من یه مجل کوچیک دیگه هم دارم oo: اون هم اینه که از گفته های شما اینجور بر میاد که واسه راه اندازی یه رله مثلا 15 ولتی باید این ولتاژ رو به ULN بدم و بعد رله رو به اون وصل کنم . خوب این همون مشکله ! :cry: من تو مدار نمیتونم یه تغذیه جدا استفاده کنم { به دلایل زیاد ! :redface: } تنها همون 5 ولت واسه میکروس . به خاطر همین می خواستم از 7417 استفاده کنم چون با 5 ولت میشد راهش انداخت { البته اینجور که از دیتاشیتش فهمیدم } .

حالا با این تفاسیر پیشنهادت چیه ؟ من چیکار میتونم بکنم ؟

دیدگاه

مشکل کار اینجاست که 7417 فرقی با ULN نداره و هردونیازمند تغذیه ی جدا هستند اگر رله ی شما 5 ولت نباشد. اون تغذیه ای هم که داخل ULN می رود نه برای راه اندازی رله بلکه برای بایاس دیودهاست. اگه یه تغذیه دارید باید رله ی 5 ولت استفاده کنید. یا یک مبدل ولتاژ 5 به 15 که چندان هم سخت نیست به مدارتون اضافه کنید.

دیدگاه

سلام

این اولین کار دستی منه که دارم می سازم به همین خاطر این قدر تجربم زیاده ! :icon_razz:

میدونی راستش ولتاژ رله واسه من چندان اهمیت نداره بیشتر جریان عبوری از اون واسم مهمه . میخام حدود 7 آمپر بتونه تحمل کنه . از چند نفر که پرسیدم اونا بهم گفتن از رله 12 یا 15 یا 24 ولتی استفاده کنم که بتونه این جریان رو عبور بده .
              والا دیگه توش موندم باید سعی کنم زود تحویلش بدم . استاده شاکی میشه حقم داره بنده خدا :surprised:

حالا صمیمانه آماده دریافت هر نوع پیشنهادی هستم ! یه جوری به دادم برس احمد جووون .
              این مبدل ولتاژ رو که گفتی می تونم به صورت پک آماده گیر بیارم یا باید بسازم ؟ لطف کن بازم وقت بزار راهنمایی کن .

دیدگاه

اولا کسی که گفته ولتاژ تحرک رله به جریان تحمل کنتاکت هاش خیلی ربط داره اشتباه کرده.

مثلا این یه رله ی با تحمل کنتاکت 10 آمپر:
                http://www.radiodetali.com/pdf/relay/TRG1-SPEC.pdf

اگه در صفحه ی 2 به جدول NominalVoltage نگاه کنی می بینی از 3 ولت داره تا 48 ولت. حتی 5 ولت هم تو لیست هست. ممکنه تو بازار ولتاژ 12 یا بیشتر فراوونتر باشه اما اگه بری فروشگاه عارف نبش پاساژ فرشته توی جمهوری رله ی 10 آمپر با تحریک 5 ولت زیاده.

دوم اینکه مبدل ولتاژ 5 به 15 خیلی ساده با آی سی MC34063A قابل ساخته.

در صفحه ی 5 یه مثال از افزایش ولتاژ داده که می تونی با تغییر مقاومت R1آ‌و R2 ولتاژ 15 ولت رو بسازی

دیدگاه

از راهنمایی هات متشکرم :nice:

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                  ممکنه تو بازار ولتاژ 12 یا بیشتر فراوونتر باشه اما اگه بری فروشگاه عارف نبش پاساژ فرشته توی جمهوری رله ی 10 آمپر با تحریک 5 ولت زیاده.
                  مشکل اساسی اینجاس که من بچه شهرستانم و این جا هم اصلن از این خبرا نیس که هر المانی رو بخای بتونی راحت پیدا کنی . :angry:

به هر حال لطف کردی جوابمو دادی . ببینم چی کار می تونم بکنم بازم اگه به مشکل برخوردم مزاحمت میشم

دیدگاه

راحتتر اینه که زنگ بزنی کسی برات بخره بفرسته. حالا کدوم شهرستانی؟

راحت اینه که با MC34063A کار کنی چون آی سی خوبیه و خیلی بکارت میاد.

دیدگاه

سلام
                      آره فکر کنم بهترین راه همینه که سفارش کنم واسم از تهران بخرن

اما یه سوال در مورد MC34063A :question:

عکس پایین از دیتا شیت شه . :NO: منظورت همون مقاومت هایی که تو شکل مشخصشون کردم دیگه ؟ همون طور که تو شکل مشخص این مقادیر بر اساس ورودی 12 ولت و خروجی 28 ولته . حالا واسه ورودی 5 و خروجی 15 باید اون مقاومت ها رو چه جوری تعیین کنم ؟ آیا فرمول خاصی داره یا باید اینقدر امتحان کنم تا یکیش درس دربیاد ؟ اگه روش خاصی داره لطفن کلی توضیح بده تا بتونم در صورت نیاز به مقادیر ورودی و خروجی دیگه بتونم به راحتی بدستش بیارم . در ضمن این آی سی همه رنج { در محدوده تحملش } می تونه بده ؟ مثلا ورودی 1 ولت بهش بدم و خروجی 40 ولت بده ؟!

دیدگاه

درسته همون دوتاست

ولتاژ ورودی کافیه بیشتر از 3 ولت باشه تا هر خروجی بیشتر از 3 ولت دلت خواست داشته باشی. با این رابطه.

Vo=1.25*(R1+R2)/R1

توضیح: درواقع آی سی در حالت فیدبک منفی تمام تلاششو می کنه تا ولتاژ پایه ی 5 روی 1.25 ولت ثابت بمونه.

تو صفحات بعد دیتاشیت هم جدولی هست که باهاش می تونی بهترین سلف و خازن رو انتخاب کنی. هرچند با هر سلف و خازنی کار می کنه اما می تونی از این جدول اپتیمم کنی.

موضوع دیگه اینه که این طرز بستن آی سی برای افزایش ولتاژه. با توپولوژی های دیگه که تو صفحات بعد هست می تونی Step Down یعنی کاهش ولتاژ هم داشته باشی. مثلا از 6 تا 40 ولت بدی و 5 ولت ثابت بگیری. در تمام این توپولوژی ها تغییر ولتاژ ورودی تاثیری در ولتاژ خروجی نداره. اما باید در رنج باشه. یعنی در توپولوژی Step Up که قراره ولتاژ زیاد بشه نباید ورودی بیشتر از خروجی باشه.

دیدگاه

احمد جان واقن ممنون تو این 2-3 روزه خیلی کمکم کردی :wow:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X