اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
نحوه ی کارکرد lm555
Collapse
X
-
پاسخ : نحوه ی کارکرد lm555
نوشته اصلی توسط hosseinam نمایش پست هادوستان گایه trigger و thershold در آیسی 555 چطور کار میکنه ؟!!
فرقشون چیه ؟ و چطور باید از این دو پایه استفاده کرد؟
و سوال دیگه برای چی داخل 555 از لچ یا فیلیپ فلاپ استفاده شده ؟
ممنونم.
[ATTACH=CONFIG]10162[/ATTACH]
با دقت کردن داخل بلوک دیاگرام هم مشخصه که با کاهش ولتاژ پایه Trigger به کمتر از یک سوم VCC، خروجی آی سی به 1 منطقی تغییر وضعیت میده. به همین شکل وقتی ولتاژ Threshold از دو سوم VCC بیشتر بشه، خروجی آی سی صفر منطقی میشه. با این خاصیت عملکردی به شکل اشمیت تریگر خواهیم داشت که برای ایجاد موج مستطیلی لازمه. این مقادیر یک سوم و یک دوم هم از تقسیم مقاومتی 3 تا مقاومت 5 کیلو اهمی بدست میاد و مقایسه هم با دوتا آپ امپ صورت میگیره!
فلیپ فلاپ به این منظور داخل 555 گذاشته شده که در مواقعی که شرط های گفته شده بر قرار نبود، خروجی وضعیت قبلی خودش رو حفظ کنه. اون ترانزیستور هم برای تخلیه کردن شارژ خازنی که برای ایجاد تاخیر استفاده میشه، داخل 555 گذاشته شده.
- تشکرها 1
-
نوشته اصلی توسط hossein.m98 نمایش پست هاسلام
با دقت کردن داخل بلوک دیاگرام هم مشخصه که با کاهش ولتاژ پایه Trigger به کمتر از یک سوم VCC، خروجی آی سی به 1 منطقی تغییر وضعیت میده. به همین شکل وقتی ولتاژ Threshold از دو سوم VCC بیشتر بشه، خروجی آی سی صفر منطقی میشه. با این خاصیت عملکردی به شکل اشمیت تریگر خواهیم داشت که برای ایجاد موج مستطیلی لازمه. این مقادیر یک سوم و یک دوم هم از تقسیم مقاومتی 3 تا مقاومت 5 کیلو اهمی بدست میاد و مقایسه هم با دوتا آپ امپ صورت میگیره!
فلیپ فلاپ به این منظور داخل 555 گذاشته شده که در مواقعی که شرط های گفته شده بر قرار نبود، خروجی وضعیت قبلی خودش رو حفظ کنه. اون ترانزیستور هم برای تخلیه کردن شارژ خازنی که برای ایجاد تاخیر استفاده میشه، داخل 555 گذاشته شده.
دارم روش فکر میکنم . رو فیلیپ فلاپ گیر دارم .
تو جدول تو ویکی پدیا دیدم نوشته جدول مشخصه و جدول تحریک - یعنی چی این دوتا؟
بعد q(t+1) هم داره . منظور از بعلاوه یک چیه ؟
به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
(پیش به سوی هدف)
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط hosseinam نمایش پست هاممنونم.
دارم روش فکر میکنم . رو فیلیپ فلاپ گیر دارم .
تو جدول تو ویکی پدیا دیدم نوشته جدول مشخصه و جدول تحریک - یعنی چی این دوتا؟
بعد q(t+1) هم داره . منظور از بعلاوه یک چیه ؟
[ATTACH=CONFIG]10163[/ATTACH]
در مورد فلیپ فلاپ هم باید بگم فلیپ فلاپ حافظه ای هستش که 1 بیت داده داخل خودش ذخیره میکنه. فلیپ فلاپ انواع مختلفی داره که نوع RS داخل 555 به کار رفته. توی نوع RS، با تحریک S خروجی 1 منطقی و با تحریک R خروجی 0 منطقی میشه. جدول هم داره در واقع همین مسئله رو میگه. برای مثال اگر خروجی 0 باشه و شما S رو تحریک کنید، خروجی 1 میشه و اگر خروجی 1 باشه و شما دوباره S رو تحریک کنید، خروجی همون 1 میمونه و تغییری نمیکنه!
- تشکرها 1
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط hossein.m98 نمایش پست هاتوی مدارات ترتیبی منظور از t لحظه قبل از اعمال تغییر در ورودی ها و t+1 به معنای لحظه بعد از اعمال تغییر به ورودی هاست.
در مورد فلیپ فلاپ هم باید بگم فلیپ فلاپ حافظه ای هستش که 1 بیت داده داخل خودش ذخیره میکنه. فلیپ فلاپ انواع مختلفی داره که نوع RS داخل 555 به کار رفته. توی نوع RS، با تحریک S خروجی 1 منطقی و با تحریک R خروجی 0 منطقی میشه. جدول هم داره در واقع همین مسئله رو میگه. برای مثال اگر خروجی 0 باشه و شما S رو تحریک کنید، خروجی 1 میشه و اگر خروجی 1 باشه و شما دوباره S رو تحریک کنید، خروجی همون 1 میمونه و تغییری نمیکنه!
منظور از حالت بی اهمیت چیه ؟
خوب اگه منظورش صفر یا یک بودن باشه - که خروجی داستانش فرق داره.به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
(پیش به سوی هدف)
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط hosseinam نمایش پست هاممنونم.
منظور از حالت بی اهمیت چیه ؟
خوب اگه منظورش صفر یا یک بودن باشه - که خروجی داستانش فرق داره.
خوب همونطوری که گفتم فلیپ فلاپ SR ساده ترین نوع فلیپ فلاپ هست که یک ورودی وظیفه 0 کردن و یک ورودی وظیفه 1 کردن خروجی رو بر عهده داره و بسته به این که ورودی ها Active High یا Active Low باشن، با 0 یا 1 منطقی تحریک میشن. اما اگر شما سعی کنید هردو پایه رو با هم تحریک کنید، خروجی حالت نوسانی به خودش میگیره و به محض اینکه تحریک برداشته بشه، خروجی در یکی از حالت های 0 یا 1 تثبیت میشه. همین مشکل بزرگترین ایراد فلیپ فلاپ نوع SR هستش. برای رفع این مشکل راه حل هایی ارائه میشه مثل قرار دادن یک سیگنال سوم به اسم کلاک که با رسیدن کلاک خروجی نسبت به ورودی تغییر پیدا کنه، و یا حتی ساختار فلیپ فلاپ رو گسترش میدن و انواع مختلف دیگه ای مثل JK، T و D که لچ هم بهش گفته میشه رو میسازن که مشکلی که گفتم رو نداشته باشه. مشخصه که اگر تحریکی برای ورودی فلیپ فلاپ وجود نداشته باشه، فلیپ فلاپ هم وضعیت قبلی خودش رو حفظ میکنه.
ضمنا اون جدولی که بالا قرار دادید متشکل از 2 جدول جدا گونه اس که شاید همین باعث گیج شدن شما شده باشه. نیمه سمت راست این جدول دید بهتری به شما میده و بهتره فقط به همون توجه کنید. دقت کنید که به صورت پیش فرض ورودی ها رو Active High در نظر میگیرن یعنی با 1 منطقی تحریک میشه.
- تشکرها 1
دیدگاه
دیدگاه