اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

در خواست کمک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

در خواست کمک

سلام من قصد طراحی یک چراغ راهنمایی را دارم که چراغ قرمز 20 ثانیه روشن و زمان به صورت معکوس شمارش شده و چراغ زرد روشن و 5 ثانیه به صورت معکوس شمارش و چراغ سبز نیز مانند چراغ قرمز باشد در ضمن بدون استفاده از IC خاصی و ترجیحا در برنامه MAX PLUS
    لطفا اگر کسی هست که چیزی در این مورد بداند کمک کند

پاسخ : در خواست کمک

خب اول باید کلاک ورودی رو طوری شمارش و یا تقسیم کنی که بتونی ازش کلاک یک ثانیه رو استخراج کنی. مثلا اگه یک اسیلاتور 1 مگ تو ورودی داری یک آرایه 9 بیتی تعریف کنی که به ازای هر کلاک ورودی به مقدارش یکی اضافه شود. به محض اینکه مقدارش به 500 رسید یه بیت رو toggle کنه. بعد دوباره صفر بشه و از اول بشماره.

در قسمت بعدی باید بتونی بشماری. یعنی دو تا رجیستر تعریف کنی ( یکان و دهگان ) و مقدار خاصی رو درون اونا قرار بدی. هر بار که مقدار بیت کلاک از صفر به یک تغییر کرد ( لبه بالا رونده ) از مقدار رجیستر اولی ( یکان ) یک واحد کم بشه تا به صفر برسه. سپس از رجیستر دوم ( دهگان ) یکی کم می کنی و رجیستر دوم رو برابر 9 قرار میدی. دو باره این قضیه تکرار میشه تا مقدار هردو رجیستر صفر بشه.

قسمت سخت کار هم اینجاست که شمارش رجیستر ها رو به صورت خروجی سون سگمنت اعمال کنی. یعنی هر بار که مقدار رجیسترهای یکان و دهگان تغییر کرد مقدار سون سگمنتها رو هم بر اساس اونا رفرش کنی. یعنی مقادیری رو روی پورتهای متصل به 7seg ها بریزی تا عدد مفهومی رجیستر رو روی سون سگمنت نشون بده. مثلا اگر مقدار رجیستر اول شما 00000010 هست باید محاسبه کنی رو پورت خروجی اول چی بریزی تا سون سگمنت عدد 2 رو نشون بده. اگه این محاسبات یک بار برای همه اعداد بین 0 تا 9 انجام بشه دیگه نیازی به محاسبه مجدد نیست.

حالا با دستور روی پورت چراغ قرمز رو روشن می کنی عدد 0 رو در رجیستر اول و 2 رو در رجیستر دوم ذخیره می کنی. حالا دستور شمارش (معکوس) میدی. رجیسترها می شمارن و هر بار مقدار سون سگمنت ها را با استفاده از جدول داده های محاسبه شده رفرش می کنن. هر وقت مقادیر رجیستر ها صفر شد دستور میدی چراغ قرمز خاموش بشه و چراغ زرد روشن بشه و مقدار 5 در رجیستر اول قرار بگیره. و همینطور پیش میری.

دلا یاران سه قسمند ار بدانی
    زبانی اند و نانی اند و جانی
    به نانی نان بده از در برانش
    محبت کن به یاران زبانی
    و لیکن یار جانی را به دست آر
    به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

سلام ممنون از راهنمایی تان ولی ما دیجیتال را در سطح خیلی پایین یاد گرفتیم و این چیزی که شما گفتید رو متوجه نشدم در ضمن طبق راهنمایی که استاد مربوطه کرده گفت این مدار را از طریق شمارنده پایین شمار بسازیم ولی نمی دانم چطور

دیدگاه

سلام ................

حقیقتش مطالب کامل رو جناب آرش فرمودن و من تنها میخوام یه طرح براتون بذارم (با گیت البته ..) تا بتونید از اون استفاده کنید .. البته این طرح رو باید خودتون تکمیل کنید .. چراغ قرمز و زردش رو من براتون مدل سازی کردم و برای سبزش شما باید اقدام کنید .. اگه مدار یک مقدار به هم ریخته هست شرمنده .. زمانم کم بود و نتونستن منظم تر طراحیش کنم .. یه نکته ی دیگه ای هم که وجود داره اینه که نرم افزار شبیه ساز اون پروتئوس هست .. امیدوارم بتونید از فایل زیر استفاده کنید .. موفق باشید ..

فایل های پیوست شده
        دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

سلام.مدارتون درست کار نمیکنه یعنی وقتی چراغ قرمز روشن میشه و بعد از 30 ثانیه خاموش میشه دیگه چراغ زرد روشن نمیشه میشه مشکلشو بر طرف کنید.باتشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza alimi
            سلام.مدارتون درست کار نمیکنه یعنی وقتی چراغ قرمز روشن میشه و بعد از 30 ثانیه خاموش میشه دیگه چراغ زرد روشن نمیشه میشه مشکلشو بر طرف کنید.باتشکر
            سلام ................

خیر .. مدار صحیح کار میکنه..

دلیل اینکه چراغ زرد زود خاموش میشه اینه که تایمری که اونرو کنترل میکنه تا سه واحد بیشتر نمیشماره .. چرا؟ چون چراغ زرد نباید به اندازه ی چراغ قرمز یا سبز روشن باشه .. بقیه ی مدار هم یه واحد تکراری از بخش اوله که باید با دو بخش دیگه لینک بشه .. موفق باشید ..

دیدگاه

شما میگین بدون آی سی بعد خودتون میگین با شمارنده اشکال نداره احتمالا ترم پایون هستید اصول کلی یک مولد موج مربع 100 هرتز با 555 که به پایه شمارنده وصله زمانی که مقدار مورد نظ را شمرد شمارنده reset ‎ شوند می تونی کتاب موریس مانو رو هم بخونی
              به امید سر افرازی ایران و ایران زمین

دیدگاه

سلام اقای حسام الدین خسته نباشید اگر ممکنه یک 7segment برای چراغ زرد و یکدونه هم برای چراغ سبز بگذارید که زمان را مانند چراغ قرمز نشان دهد.در ضمن مداری که طراحی کردید restart نمیشه یعنی فقط یک دفعه کار میکنه اگر امکان داره این مشکل بر طرف کنید و یک توضیح کامل در مورد چگونگی کار این مدار و همچنین ic74192 بدهید.با تشکر

دیدگاه

سلام ..................

نوشته اصلی توسط reza alimi
                  ....... اگر ممکنه یک 7segment برای چراغ زرد و یکدونه هم برای چراغ سبز بگذارید که زمان را مانند چراغ قرمز نشان دهد.در ضمن مداری که طراحی کردید restart نمیشه یعنی فقط یک دفعه کار میکنه اگر امکان داره این مشکل بر طرف کنید ........
                  البته این طرح رو باید خودتون تکمیل کنید .. چراغ قرمز و زردش رو من براتون مدل سازی کردم و برای سبزش شما باید اقدام کنید ..
                  من الان درگیر امتحانات هستم و نمیتونم خوب روی موضوع تمرکز کنم .. قول 100 در 100 نمیدم امــا سعیم رو میکنم .. موفق باشید ..

دیدگاه

سلام ..................

مدار رو براتون تکمیل کردم .. امیدوارم بتونه کمکتون کنه .. موفق باشید ..
                    فایل های پیوست شده

دیدگاه

از دوست عزیزم اقای حسام الدین کمال تشکر را دارم.واقعا دستتون درد نکنه.ارزوی موفقییت براتون دارم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X