اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دو مدار ساده منطقی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

دو مدار ساده منطقی

سلام بر همه ی دوستان
    راستش دو تا سوال نسبتا ساده دار دارم:
    من نیاز به دوتا مدار با استفاده از گیت ها های منطقی دارم اول، اولیش را می نویسم:
    1- مداری با یک ورودی که به طور پیش فرض خروجی آن صفر باشدو زمانی که ورودی آن یک شد خروجی اش نیز یک شود و با حتی تغییر ورودی نیز مقدارش یک باقی بماند.
    محمد حسین سعادت فر

---------------------------------------------
    آنچه خود داشت زبیگانه تمنا می کرد....

پاسخ : دو مدار ساده منطقی

فکر می کنم اگر دو D flip flop ساده داشته باشید مشکل حل می شود فقط کافیست ورودی و clock در flip flop اول را به هم وصل کنید .
    NOT خروجی Q را به clock دومی و `Q اولی را به ورودی دومی وصل کنید. خروجی را از `Q دومی بگیرید.

حیف که بلد نیستم به پاسخم عکس اضافه کنم وگرنه حتماَ شماتیک پروتئوسشو واستون می ذاشتم! :redface:
    اگه دوستان لطف کنند یادم بدهند این کار را می کنم. :nerd:
    ضمناَ اگر می خواهید فقط گیت باشد، به جای flip flop از مدار داخلی آن استفاده کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sh.kh
      فکر می کنم اگر دو D flip flop ساده داشته باشید مشکل حل می شود فقط کافیست ورودی و clock در flip flop اول را به هم وصل کنید .
      NOT خروجی Q را به clock دومی و `Q اولی را به ورودی دومی وصل کنید. خروجی را از `Q دومی بگیرید.

حیف که بلد نیستم به پاسخم عکس اضافه کنم وگرنه حتماَ شماتیک پروتئوسشو واستون می ذاشتم! :redface:
      اگه دوستان لطف کنند یادم بدهند این کار را می کنم. :nerd:
      ضمناَ اگر می خواهید فقط گیت باشد، به جای flip flop از مدار داخلی آن استفاده کنید.
      خیلی متشکر اما راستش من منظورتون را متوجه نشدم اگر لطف بفرمایید عکس بگذارید خیلی عالی می شود.
      برای گذاشتن عکس کافیه ابتدا عکس خود را در سایت هایی مانند http://tinypic.com/ پلود کنید سپس آدرسی را که به شما می دهد را مانند زیر در متن خود قرار دهید:
      کد:
      [img]    Your Adderss  [/img]
      باز هم ممنونم
      محمد حسین سعادت فر

دیدگاه

سلام .............

جناب سعادت فر منظورتون اینه که میخواید تنها و تنها یک ثبت ورودی داشته باشید؟ یک مقدار سوالتون نا مفهومه .. فرمودید خروجی اول یک باشه ؛ بعد که ورودی تغییر کرد ؛ خروجی دوباره یک بشه؟ خب یک که بوده .. منظورتون رو واضحتر میفرمایید؟ منتظر میمونم ..
        دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حسام الدین
          سلام .............

جناب سعادت فر منظورتون اینه که میخواید تنها و تنها یک ثبت ورودی داشته باشید؟ یک مقدار سوالتون نا مفهومه .. فرمودید خروجی اول یک باشه ؛ بعد که ورودی تغییر کرد ؛ خروجی دوباره یک بشه؟ خب یک که بوده .. منظورتون رو واضحتر میفرمایید؟ منتظر میمونم ..
          سلام

تنها یک ورودی و یک خروجی وجود دارد که هر دو در ابتدا صفر اند. می خواهم وقتی ورودی یک شد خروجی نیز یک شود و دیگر خروجی به هیچ وجه تغییر نکند حتی با صفر شدن ورودی.
          محمد حسین سعادت فر

دیدگاه

متوجه منظورتون شدم .. شفاها میگم خدمتتون که چه باید کرد، (چون این سیستم پروتئوس نداره ..) اگه قانع کننده نبود؛ جسارتا مدارش رو باید سه یا چهار شب که به سیستم خودم دسترسی پیدا کردم براتون میذارم ..

ببینید شما یه فلیپ فلاپ D رو در نظر بگیرید .. مثلا 7474 .. یه ورودی داره ؛ یه منبع کلاک؛ دو تا خروجی که معکوس هم هستن .. حالا اگه شما ورودی رو به پایه ی کلاک وصل کنید میتونید یه پاس به اون بدید و خروجیتون Toggle میشه و به یک میره و تا زمانیکه ریست نشه در همین وضع میمونه ..

یه کاری کردم .. نقشش رو براتون با Paint کشیدم .. شرمنده اگه بد شده ..

موفق باشید ..
            دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

من هم متقابلاَ از کمک شما ممنونم.
              ببینید در این مدار فرقی نمیکند ورودی اولیه صفر یا یک باشد در هر صورت نتیجه مطلوب شماست. :smile:

G

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sh.kh
                من هم متقابلاَ از کمک شما ممنونم.
                ببینید در این مدار فرقی نمیکند ورودی اولیه صفر یا یک باشد در هر صورت نتیجه مطلوب شماست. :smile:
                از شما هم خیلی ممنونم
                محمد حسین سعادت فر

دیدگاه

ببخشید یک سوال دارم اون مولد صفر و یک منطقی با چه نامی در کتاب خانه پروتئوس وجود دارد؟
                  محمد حسین سعادت فر

دیدگاه

ببخشید یک سوال دارم اون مولد صفر و یک منطقی با چه نامی در کتاب خانه پروتئوس وجود دارد؟
                    Logicstate

دیدگاه

سلام دوست عزیز شما می توانید با یک گیت OR دو ورودی این کارو بکنید که از پایه خروجی گیت فیدبک بگیرید و به یکی از پایه ها بدهید

در لحظه اول خروجی این گیت صفر است که با 1 شدن پایه خروجی 1 می شود و حتی اگر پایه را صفر کنیم خروجی هیچ گاه صفر نمی شود(به خاطر اینکه از خروجی به ورودی منتقل می شود و خروجی را 1 نگه می دارد )

برای صفر کردن باید تغذیه را قطع کنبم یا فیدبک را جدا و 2 ورودی را 1 کنیم تا خروجی صفر شود .

امیدوارم که مشکلت همین بوده باشه .
                      زنان به خوبیه مردان می توانند اسرار را حفظ کنند اما آنان را به یکدیگر میگویند تا در حفظ آن شریک باشند !!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hesam_elc
                        سلام دوست عزیز شما می توانید با یک گیت OR دو ورودی این کارو بکنید که از پایه خروجی گیت فیدبک بگیرید و به یکی از پایه ها بدهید

در لحظه اول خروجی این گیت صفر است که با 1 شدن پایه خروجی 1 می شود و حتی اگر پایه را صفر کنیم خروجی هیچ گاه صفر نمی شود(به خاطر اینکه از خروجی به ورودی منتقل می شود و خروجی را 1 نگه می دارد )

برای صفر کردن باید تغذیه را قطع کنبم یا فیدبک را جدا و 2 ورودی را 1 کنیم تا خروجی صفر شود .

من فکر کردم چون مقدار پیش فرض دارد استفاده از flip flop مناسب تر است.
                        در هر حال این هم راه حل جالبی بود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hesam_elc

سلام
                          ظاهرا اگر یکی از پایه ها تعریف نشده باشد، در گیت OR یک محسوب می شود. و در لحظه شرع خروجی گیت که یکی از ورودی ها است تعریف نشده است پس خروجی از همان لحظه اول صفر خواهد شد.
                          راستش من با پروتئوس هم که آزمایش کردم مقدار پیشفرض یک بود.
                          محمد حسین سعادت فر

دیدگاه

سلام

جالبه این مدارو وقتی از دیدگاه تیوری بحث میکنند همون چیزی که بنده عرض کردم

اما شما که گفتید منم چک کردم دیدم درست میفرمایید

من این مدارو تو جزوات استادا دیده بودم

شرمنده این قضیه رو حتما میپرسم
                            زنان به خوبیه مردان می توانند اسرار را حفظ کنند اما آنان را به یکدیگر میگویند تا در حفظ آن شریک باشند !!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سعادت فر

1- مداری با یک ورودی که به طور پیش فرض خروجی آن یک باشد

و زمانی که ورودی آن یک شد خروجی اش نیز یک شود و با حتی تغییر ورودی نیز مقدارش یک باقی بماند.
                              جناب سعادت فر

فکر کنم منظورتون اینه که بطور پیش فرض خروجی صفر باشد درسته ؟

چون اگه غیر از این باشه که خروجی همیشه یکه !!!

توضیح میدید؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X