پاسخ : شمارنده حساس به سطح بالا رونده و پایین رونده
ظاهرا می توانم از آی سی 74121 استفاده کنم.
فقط دوتا سوال:
در استفاده از آی سی های مونو استابل نکته خاصی وجود ندارد؟
پایه های 9 و 10 و 11 چه کاربردی دارند؟
محمد حسین سعادت فر
---------------------------------------------
آنچه خود داشت زبیگانه تمنا می کرد....
با سلام
این روش ممکن است برای مثال شما خیلی کاربردی نباشد ولی روشی روتین در تراشهآهای FPGA برای تشخیص لبه در ورودی و همگام کردن آن با کلاک داخلی است. فقط این روش به یک کلاک سریع نیاز دارد به همین دلیل شاید خیلی در مثال شما قابل استفاده نباشد. این کلاک باید حداقل دو برابر حداکثر فرکانس شما باشد یعنی اگر فرکانس ورودی شما ۳۰ مگ است این کلاک سریع باید حداقل ۶۰ مگ یا بیشتر باشد.
روش خیلی ساده است شما ورودی را به یک شیفت رجیستر دوبیتی یا سه بیتی میآدهید و کلاک این شیفت رجیستر را هم به کلاک سریع متصل میآکنید. در هر لحظه شما دو بیت sample از ورودی (با فرکانس ۶۰ مگ) دارید. ترکیب این دو بیت مشخص کننده لبه بالا رونده، لبه پایین رونده و یا بدون تغییر است. در نهایت شما میآتوانید با xor کردن این دو بیت سیگنالی درست کنید که مشخص کننده وجود یک لبه در ورودی است. در نهایت این سیگنال را به enable یک کانتر بدهید که آن هم با کلاک سریع کار میآکند.
کل این مدار خیلی ساده است و به راحتی میآتوانید در یک CPLD کوچک کل مدار به همراه کانتر را پیادهآسازی کنید. با سریآهای 7400 هم میآتوان فقط چندآتا تراشه خواهد شد و چون کلاک سریع در مدار وجود دارد ممکن است کمی طراحی پیچیده شود.
* اگر بخواهید از این روش در تراشهآهای برنامه پذیر (FPGA یا CPLD ) استفاده کنید کل مدار به زبان verilog تقریبا به این صورت خواهد بود:
سلام ...................
حالا که بحث FPGA شد یه سوال .. جناب manian مگه نمیشه از clk'event استفاده کرد؟ به راحتی میتونه با دولبه به شمارش بپردازه .. تستش کردم .. جواب داد .. نظرتون چیه؟
نوشته اصلی توسط حسام الدین
سلام ...................
حالا که بحث FPGA شد یه سوال .. جناب manian مگه نمیشه از clk'event استفاده کرد؟ به راحتی میتونه با دولبه به شمارش بپردازه .. تستش کردم .. جواب داد .. نظرتون چیه؟
با سلام
یعنی شما یک شمارنده طراحی کردید که هم با لبه بالا رونده کار کرد هم پایین رونده؟ چون من قبلا تست کرده بودم برای تراشه Altera (سریآهای Flex10K) توی Quartus میآگفت که نمیآشه مدارت هم به لبه بالارونده حساس باشه هم به لبه پایین رونده!؟ شما به چه شکلی و روی چه تراشهآای تست کردید؟
من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآافزارآ و سختآافزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآافزار، سختآافزار و محتوای آزاد درست کنم!
نوشته اصلی توسط حسام الدین
سلام ...................
با سلام
با یه جستجوی ساده در گوگل به نظرم میآرسه تنها تراشهآای که این قابلیت رو داره، CPLDهای سری CoolRunner II باشند که فلیپآفلاپآهای آن یک مد حساس به هر دو لبه دارند!؟ :question:
من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآافزارآ و سختآافزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآافزار، سختآافزار و محتوای آزاد درست کنم!
دیدگاه