من که مدار تغذیه گذاشتم.
بعدم اگر ولتاژ هم داشت نمیتونست جریان 15 رله رو تامین کنه.
در ضمن وقتی بخوای همه رله هارو خاموش کنی باید پایه های G1 و G2 تو 74LS154 رو با یک پین دیگه از پورت پارالل صفر بدی
خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...
سلام
اول دست شما درد نکنه که همه چیز رو بسیار ساده توضیح دادید. بسیار سپاسگزارم آقای نجفی
ببخشید که دیر جواب دادم چون چند روزه تلفن ما قطع بود.
حالا من قطعاتی رو که شما گذاشتید رو لیست می کنم، یه چک کنید ببینید جایی اشتباه نکرده باشم. چون سواد من در حد فیزیک دو دبیرستان هست!
نری پورت پارالل
بافر 74HC244
decoder 74LS154 4x16
بخش خروجی: (هر کدام 15 عدد)
مقاومت 4.7 کیلو اهم
دیود 1N4007 (چند آمپری؟)
ترانزیستور BC556
مقاومت 1.5 کیلو اهم
LED (مشخصات خاصی که نمیخواد؟)
رله 5 ولت (اینو بستگی به خروجی ام بگیرم دیگه؟)
بخش تغذیه:
ترانس 220 ولت به 12 ولت 3 آمپر (بیشتر باشه آمپرش بهتره؟ میخوام پایداری سیستم بالا باشه)
پل دیود 4 آمپری (پنج ولت؟)
خازن 1000uf بیست و پنج ولت
خازن 100nf (چند ولت؟)
خازن 220uf شانزده ولت
از این خازن 100nf دوتا هست؟
آی سی رگولاتور قابلمه ای 3 آمپر با هیت سینک
اینها اونایی که ما فهمیدیم! برای طراحی بوردش سوال دارم که گذاشتم اینارو بگیرم تا بعدش.
باز هم ممنون از راهنماییتون
1.دیود 1N4007 نقش هرز گرد داره جریان خاصی نمیکشه.همون معمولی کارت رو راه میندازه
2.LED گذاشتنش هم دلبخواه.اگه خواستی میتونی اصلا حذف کنی که با حذفش مقاومت 1.5K هم حذف میشه.این LED بخاطر این هست که رله روشن رو مشخص میکنه.رنگ و اندازش هم دلبخواه هست.
3.رله حتی 1.5 ولتش میتونه یه ماشین لباسشویی رو قطع و وصل کنه.رله یک سوییچ الکترومکامیکی هست که وقتی با این ولتاژ (مثلا 5 ولت) تحریک میشه یک زبانه رو قطع و وصل میکنه که مقدار ولتاژی که قراره قطع و وصل بشه هیچ ربطی به مقدار ولتاژ تحریک رله نداره.ببین رله چند مولفه داره یکی ولتاژ تحریک هست.یکی جریان تحریک هست و یکی جریان کنتاکت.رله ایی که شما میخوای باید ببینی دستگاهی که میخوای قطع و وصل کنی جریانش چقدار هست نسبت به اون جریان کنتاکت رو انتخاب کنی.این رله ها اکثرا ولتاژ وجریان تحریکش 5 ولت و 60 الی 100 میلی آمپر هست.که باز میگم هیچ زبطی به جریان کنتاکت نداره.
4.ترانس جریانش هر چی بیشتر باشه حجمش بیشتر میشه و در کل هرچی جریانش بیشتر باشه بهتره.
5.پل دیود ولتاژی نیست جریانی هست.پل دیود 4 دیود مثل 1N4007 هست که درون یک پکیج قرار داره که بصورت پل برای یکسو سازی به هم بسته شده.
6.خازن 100n که بصورت سرامیکی یا عدسی هست ولتاژی نیست یعنی تو این ولتاژ های پایین زیاد مهم نیست که تعدادش 2 تا هست.قبل و بعد رگولاتور
7.آی سی رگولاتور (7805) سه مدل دار.یکی نوع L هست با جریان پایین که به شکل ترانزیستوره معمولیه یکی به شکل ترانزیستوره TIP هست (همینا که رایج هست) که تا 1 آمپر جواب میده و یک مدل شبیه ترانزیستور های قدرت(قابلمه ایی) هست که تا 3 آمپر جواب میده که شما به این نوع قابلمه ایی نیاز داری.
8.برای محافظت از سیستم میتونی یک فیوز هم با مدار سری کنی.محاسبه جریان این فیوز به این صورت هست که (راههای زیادی داره ولی این راه بهتره)
بعد از اتمام مدارت همه رله هارو ON میکنی و جریان مدار رو در حال روشنی کامل اندازه میگیری بعد حدود 200 الی 500 میلی آمپر بیشتر فیوز تهیه میکنی
بقیه رو هم که همونه که هست.
من با تمام وجود در خدمتگزاری حاضرم.
یا حق
خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...
اینم طرح کامل با شماره پینهای آی سی ها.
فقط به این نکته اشاره کنم که با این طرح فقط در یک زمان یکی از خروجی ها رو میتونی روشن داشته باشی یعنی مثلا 5 تا خروجی رو نمیتونی روشن داسته باشی.
اگه میخوای چنتا خروجی رو با هم داشته باشی چنتا دیگه قطعه به مدار اضافه میشه که لچ کنه.روی این مورد نظرت رو بگو
سلام
ok من نقشه رو عوض میکنم برات میزارم فقط چنتا آی سی 150 تومانی باید اضافه بشه.
این فلوتر منظورت چیه؟
ببین اگه بخوای ADC هم اضافه کنی.فرمان بگیری.بفرستی.ارتباطت سریال یا USB باشه و دستتم باز تر باشه بهتره از میکرو با ارتباط سریال استفاده کنی.
که هم خیلی خیلی به صرفه تره هم مدارت کوچیکتره هم برنامه نویسی راحت تره هم حرفه ایی تره.یک ATMega8 همه این کارا رو واسط انجام میده جای همه اینا
حالا نظرت چیه؟
من یک مدل فلوتر دیدم که جریان رو قطع می کرد، یعنی کار کلید رو میکرد، البته اون واسه یه سیستم معمولی ساده بود. حالا میرم ببینم چیزی که به درد من بخوره چیه و چه جوریه.
میکرو چیزی بلد نیستم ولی فکر میکنم بتونم یه آی سی پروگرام کنم، ولی برنامه نویسی میکرو و آی سی رو چیزی نمیدونم.
ممنون
دیدگاه