اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت برد مدار چاپی با سیلک...

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت برد مدار چاپی با سیلک...

با سلام خدمت کاربران گرامی

کسی میتونه در مورد ساخت فیبر مدار با سیلک به من کمک کنه؟؟؟

ممنون میشم.
    majid_valentin بی پرواست.جسورانه می پرسد.رودروایسی ندارد.هر چه دلش خواست می گوید!!
    اهل مراعات نیست.
    معنی ساخت و پاخت را نمیداند.
    بزرگ و کوچک را نمیشناسد ..
    بی باکی را یواشکی آموخته. در تاریکی می نشیند و روشنایی را می پاید.
    پر انرژی و با نشاط است واز سانسور و فیلترینگ غمین است نیش دارند اما آزار ندارد!!!!

پاسخ : کمک در ساخت برد مدار چاپی با سیلک...

کار سیلک اصلا کار خونه نیست. اینقدر دنگ و فنگ و کثیف کاری داره که باید عطایش را به لقایش بخشید.
    یک قاب هایی هست شبیه این چیزایی که تو کندو های عسل میذارن. روش رو از این ماده به اصطلاح سیلک می مالن. بعد طرح رو روش می ذارن و نور میدن.
    شبیه لامینت هست فقط مادش فرق می کنه و دقتش هم پایین تره.
    دقیقا چیش رو می خواین بدونین؟

HTH - Shahriar
    Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahriar
      کار سیلک اصلا کار خونه نیست. اینقدر دنگ و فنگ و کثیف کاری داره که باید عطایش را به لقایش بخشید.
      یک قاب هایی هست شبیه این چیزایی که تو کندو های عسل میذارن. روش رو از این ماده به اصطلاح سیلک می مالن. بعد طرح رو روش می ذارن و نور میدن.
      شبیه لامینت هست فقط مادش فرق می کنه و دقتش هم پایین تره.
      دقیقا چیش رو می خواین بدونین؟

HTH - Shahriar
      خوبی آقا شهریار.

ببین دوست عزیز من می خاستم یه برد رو تو خونه بسازم که از چند تا آی ساخته شده و به همین دلیل نیاز هست که برد دقیق باشه .

هیچ روشی هم به غیر از همون روش قدیمی ماژیک چرب و اسید بلد نیستم .

می خواستم بدونم که روشی وجود داره که بتونم یه برد تمیز و ظریفو تو خونه بسازم .

اگه منو راهنمایی کنید ممنون میشم.
      majid_valentin بی پرواست.جسورانه می پرسد.رودروایسی ندارد.هر چه دلش خواست می گوید!!
      اهل مراعات نیست.
      پر انرژی و با نشاط است واز سانسور و فیلترینگ غمین است نیش دارند اما آزار ندارد!!!!

دیدگاه

سلام دوست عزیز

شما در منزل به غیر از روش ماژیک و یا لتراست که در واقع روشهای خیلی دقیقی نیستند و برای مدارات بسیار ساده کاربرد دارند میتونید از سه روش اسپری پوزتیو لمینت و یا پرینت لیزری استفاده کنید که هر سه روش در منزل قابل انجام هستن و دقت خوبی هم دارن اما در روش لمینت و پوزتیو یک مقدار درد سر تاریک بودن میحیط و این جور چیز ها رو دارین اما یک روش هستش که به روش چاپ لیزری معروف هستش که یک مقدار در اینجا توضیح میدم

در این روش شما باید طرح مدار خودتون رو به صورت یک عکس سیاه و سفید مانند شکل زیر در بیارین

و سپس به ادامه کار بپردازید
        روش تهیه ی فیبر مدار چایی با پرینتر لیزری

در این قسمت قصد دارم شما را با نحوه ی تهیه ی فیبر مدار چاپی به روشی ساده و یر کاربرد آشنا کنم.استفاده از این روش میتواند به شما کمک کند تا زمان کمتری را صرف طراحی مدار و انتقال آن بر روی فیبر کنید و همچنین دقت این روش بسیار بیشتر از طراحی با مازیک ضد آب و یا لتراست است.

برای انجام این کار به وسایل زیر نیاز دارید:
        • یرینتر لیزری
        • کاغذ گلاسه ی مناسب
        • فیبر مسی مدار چایی
        • اتو
        برخلاف پرینترهای جوهر افشان که در آن به جای تونر از جوهر مایع استفاده میشود در یرینترهای لیزری تونر هنگام عمل چاب از کارتریچ خارج میشود و به صورت یودر بر روی صفحه ی کاغذ منتقل میشود. برای آنکه تصویر یا متنی را به وسیله ی یرینترهای لیزری چاب کنیم تونر که شامل یلاستیک است بر اثر حرارت ذوب میشود و بر روی کاغذ باقی میماند.
        به دلیل سخت بودن فیبر های مسی نمیتوانیم به صورت مستقیم از یرینتر برای ایجاد خط ها و سایر علائم بر روی فیبر مدار چایی ا ستفاده کنیم ,بنابراین باید به صورت غیر مستقیم تونر را از پرینتر بر روی فیبر مسی انتقال دهیم.
        یک راه ساده آن است که ابتدا بر روی کاغذی که تونر به نرمی بر روی آن مینشیند مدار را با دقت 400 dpi یرینت بگیریم و بعد با دادن حرارت به آن به وسیله ی اتو تونر را برای بار دوم مذاب کنیم و بر روی فیبر مسی انتقال دهیم. این عمل دقیقا شبیه به انتقال تصاویر بر روی T-Shirt با اتو میباشد. نوع کاغذ استفاده شده بسیار مهم است و حتما باید از نوع گلاسه باشد تا تونر را به خود جذب نکند و با اعمال حرارت به راحتی از سطح کاغذ جدا شود و بر روی فیبر مسی منتقل شود.
        سطح فیبر مسی قبل از انتقال تصویر مدار باید به وسیله ی آب گرم و مایع ظرفشویی و پودر لباسشویی کاملا پاکیزه شود و در انتها آن را خشک کنید.پس از تمیزکردن فیبر مسی توجه کنید که بر روی آن دست نزنید. برای تمیز کردن فیبر مسی همچنین میتوانید از سیم ظرفشویی استفاده کنید.
        هنگامی که سطح فیبر کاملا تمیز و براق شد وقت آن است که کاغذ گلاسه ای را که مدار بر روی آن با دقت 400 dpi یرینت گرفته شده را به صورت وارون بر روی فیبر مسی قرار دهیم و ادامه ی کاغذ را در پشت فیبر مسی توسط نوار چسب ثابت کنیم تا کاغذ بر روی فیبر حرکت نکند.
        حال اتو را با درجه حرارت نسبتا بالا بر روی آن تا اندازه ای میکشیم که رنگ کاغذ کمی تیره شود و کاغذ حالت چسبیده به فیبر را پیدا کند دقت کنید که اتو باید به صورت یکنواخت به تمامی نواحی گرما برساند این عمل را به صورت پیوسته انجام دهید. توجه داشته باشید که با چندین بار آزمایش و تمرین میتوانید به بهترین زمان بندی دست پیدا کنید.
        اما زمان مورد نیاز کمتر از 5 دقیقه در شرایط عادی میباشد.
        فیبر مسی در این زمان دارای حرارت بسیار زیادی است پس هنگام جا به جا کردن آن مراقب باشید.
        حال فیبر مسی را با همان صورت برای مدتی کمتر از 10 دقیقه در آب داغ قرار دهید و آن را از آب بیرون آورید و قطعه های کاغذ را از روی آن جدا کنید.
        همانطور که میبینید مدار به صورت کاملا دقیق بر روی فیبر مسی منتقل شده است.
        قدم بعدی از بین بردن قسمت های مسی اضافی از فیبر مدار چابی است
        برای از بین بردن قسمت های مسی اضافی که بدون پوشش عایق هستند از نوعی اسید به نام پرکلروردوفر که در بازار به نام اسید مدار چاپی معروف است استفاده میشود. پرکلروردوفر در بازار به صورت بلور و یا به صورت پودر یافت می شود. روش کار با این نوع اسید به این صورت است که تا اندازه ای به آب گرم از این اسید اضافه میکنیم که محلول به صورت چای پر رنگ در آید در این حالت محلول اسید آماده ی استفاده است. در هنگام کار با این نوع اسید باید توجه داشته باشید که تنها از ظروف غیر فلزی نظیر ظروف پلاستیکی و شیشه ای باید استفاده شود. همچنین توجه داشته باشید که این اسید سمی میباشد و هنگام استفاده از آن باید کاملا مراقب لباس و بدن خود باشید. توصیه میکنم عمل اسیدکاری را در فضای آزاد انجام دهید.
        پس از ساختن محلول اسید فیبر مدار چاپی را وارد محلول میکنیم و آهسته آن را تکان میدهیم بعد از مدتی شاهد از بین رفتن قسمت های مسی اضافی از کناره میشویم.
        این عمل را تا از بین رفتن تمامی قسمتهای اضافی انجام میدهیم. پس از از بین رفتن قسمت های اضافی فیبر مسی را از با آب سرد شستشو میدهیم و به وسیله ی سیم ظرفشوئی تونرهای به جا مانده روی فیبر را از بین میبریم . تنها بخش باقیمانده بخش سوراخکاری است که با دریل انجام میدهیم .
        حال فیبر مدار چاپی ما آماده است و میتوانیم قطعات را بر روی آن لحیم کنیم.

البته یک سری نکته هستش که در کیفیت بهتره مدار تاثیر می گذارد

1 - کیفیت پرینت هرچه بیشتر باشد طرح بهتر میشود مثلا 72 dpi نباشه بگید 300 400 dpi پرینت بگیره

2- به جای استفاده از کاغذ میتونید روی طلق ترانسپارنت پرینت بگیرین ، بهتره و برای جدا کردن طلق هم میتونید از یک ظرف آب استفاده کنید تا بهتر جدا بشه

3 - اگه بعضی از نقاط و خطوط کامل بر روی بورد بر نگشت میتونید با ماژیک ظریف مثل ماژیک سی دی اون خط رو درست کنید

4- یک نکته مهم که خیلی باید دقت کنید اندازه پرینتی هستش که میگیرین که باید استاندارد باشه تا وقتی بردتون رو ساختین با
        جایگذاری قطعات دچار مشکل نشین

4- من خودم 2 3 دفه با این روش بورد ساختم دقتش قابل قبوله البته روش لمینت هم خوبه ولی درد سرش یک مقدار بیشتره ولی خوب یک مقدار تمیز تر هم هستش ولی من تا حالا با لمینت بورد نساختم ولی احتمالا تا 1 الی 2 هفته دیگه شاید بسازم :rolleyes:
        امید وارم مفید بوده باشه

موفق باشید
        چنین گفت زردشت:....عاشق عاشقی باش و دوست داشتن را دوست بدار ، از تنفر متنفر باش ، به مهربانی مهر بورز با آشتی آشتی کن و از جدایی جدا باش ......

دیدگاه

خیلی از توضیحات کاملتون ممنون.

ولی چند تا سوال خدمتتون داشتم:

اول اینکه می خاستم بپرسم طلق ترانسپارنت چی هست و کجا گیر میاد؟؟

دوم اینکه پودر اسید رو با چه نسبتی با هم قاطی کنم؟؟؟

اگه لطف کنید در مورد روش لمینت هم توضیح بدید ممنون می شم.

یا تشکر فراوان.
          اهل مراعات نیست.

دیدگاه

سلام

طلق ترانسپارنت یه جور طلق نسوزه شما میتونید به اسم طلق انیمیشن هم بخرید و اکثر لوازم تحریر فروشیها و یا جاهایی که چاپ و تکثیر میکنن تو انقلاب اونا هم دارن ولی من

خودم به اسم طلق انیمیشن میخریدم یه طلق شفافه البته کاغذ کالک هم بد نیست اونم میشه استفاده کرد

به نسبت 2 به 1 یعنی 2 پیمانه آب و 1 پیمانه اسید تا جایی که محلول آب اسید به ارتفاع 1 سانتی متر روی بورد رو بگیره و هرچه آب داغ تر باشه سریعتر مدارتون درست میشه

و در مورد روش لمینت هم من خودم انجام ندادن ولی از اطلاعاتی که از تو همین اینترنت گیر آوردم این چیزایی که در زیر توضیح دادم دستگیرم شد :

لمینت در واقع یک نو ماده ژلاتینی حساس به نور هستش که بین دو لایه طلق قرار داره و محافظت میشه یکی از اینن لایه ها نازک تر هستش شما باید در یک محیط تاریک و مثل

محل چاپ عکس تو عکاسخانه ها این این طلق رو بر روی قسمت مسی بردتون مچسبانید بعد باید طرحتون رو که به صورت نگاتیو بر روی همان طلق ترانسپارنت چاپ شده است را

به دقت در محل مورد نظر بر روی بردتون قرار میدین و سپس یک شیشه تمیز بر روی طرحتون میگذارید (نگاتیو هم که در واقع همان طرح شما هستش که به صورت نگاتیو در

میارینش و بعد چاپ میکنید یعنی جاهایی که باید بر روی بورد باقی بمونن به رنگ سفید در میاد و ما بقی جاها سیاه رنگ چاپ میشه )

بعد از اینکه تمامی این مراحل انجام شد بورد رو به زیر نور آفتاب میبرید و به مدت 5 تا 10 دقیقه خوب نور میدین البته طرح نباید تکان بخوره بعد از این کار شما بورد رو به داخل محلول

چاپ لامینت میندازین تا جاهایی که نور خورده چاپ بشه و مابقی جا ها پاک بشن بعد از اینکه از صحت کارتون اطمینان حاصل کردین بورد رو تو اسید میندازین و ادامه کار

البته اگه بد توضیح دادم ببخشید چون من خودم هنوز با لمینت کار نکردم ولی در کل این روش مثل روش چاپ فیلم هستش

موفق باشید :rolleyes:
            چنین گفت زردشت:....عاشق عاشقی باش و دوست داشتن را دوست بدار ، از تنفر متنفر باش ، به مهربانی مهر بورز با آشتی آشتی کن و از جدایی جدا باش ......

دیدگاه

از توضیحات کاملتون ممنون .

خیلی لطف کردید.
              اهل مراعات نیست.

دیدگاه

خواهش میکنم کاری نکردم خجالت میدین :redface:

دیدگاه

پاسخ : ساخت برد مدار چاپی با سیلک...

اول از هر چیزی به همه بچه مهندسا سلام می کنم . والا در مورد چاپ سیلک باید بگم تو یه نوعش که من دیدم دستگاه چاپ سیلک طرح رو مستقیما روی برد چاپ می کن و بعدشم مستقیم برد رو شیرجه می زنی تو اسید . همین . البته یه چیز بگم بهترین چیز همون لامینت هستش. چون تو خونه هم به راحتی انجام میشه و اصلا نیازی به تاریک خونه هم نداره. همون پرده های اتاقتو بکش و لامپی چیزی اگه هست خاموش کن

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X