اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سولدر ماسک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سولدر ماسک

با سلام خدمت دوستان گرامی
    من زمانی که دارم مدارهام رو سولدر ماسک میزنم بعد از خشک شدن بخشی از رنگ به جای اینکه روی برد بشینه روی کاغذ خشک میشه اگه میشه راهنمایی کنید

یه عکس بدید ...
    فکر کنم یکجای کارو کلا اشتباه میکنین

دیدگاه

سولدرماسک (Solder Mask) یا ماسک لحیم‌کاری یک پوشش پلیمری است که بر روی سطح برد مدار چاپی (PCB) اعمال می‌شود. این پوشش نقش مهمی در حفاظت و عملکرد صحیح PCB دارد.
      در ادامه به توضیحات بیشتر درباره سولدرماسک و کاربردهای آن می‌پردازیم.

سولدرماسک چیست؟

سولدرماسک یک لایه محافظ است که معمولاً به رنگ سبز (هرچند که رنگ‌های دیگری مانند قرمز، آبی و مشکی نیز موجود است) بر روی سطح PCB اعمال می‌شود. این لایه معمولاً از یک ماده پلیمری ساخته شده است که به طور انتخابی بخش‌هایی از برد را می‌پوشاند تا از آنها در برابر لحیم‌کاری ناخواسته، رطوبت، گرد و غبار و دیگر عوامل محیطی محافظت کند.

کاربردهای سولدرماسک
      1. محافظت در برابر لحیم‌کاری ناخواسته:
        • سولدرماسک مانع از ایجاد پل‌های لحیمی بین پدها و مسیرهای مسی مجاور می‌شود و این امر باعث کاهش احتمال اتصال کوتاه (Short Circuit) در PCB می‌گردد.
      2. حفاظت در برابر عوامل محیطی:
        • این لایه محافظ، برد را از رطوبت، گرد و غبار، مواد شیمیایی و دیگر عوامل محیطی که می‌توانند باعث خوردگی یا آسیب به مسیرهای مسی شوند، محافظت می‌کند.
      3. افزایش استحکام مکانیکی:
        • سولدرماسک باعث افزایش استحکام فیزیکی برد می‌شود و از خراشیدگی یا آسیب‌های مکانیکی جلوگیری می‌کند.
      4. بهبود لحیم‌کاری:
        • این لایه کمک می‌کند تا لحیم‌کاری دقیق‌تر و تمیزتری انجام شود، زیرا فقط پدهای مورد نیاز برای لحیم‌کاری باز می‌مانند و سایر قسمت‌ها پوشش داده می‌شوند.
      5. عایق الکتریکی:
        • سولدرماسک به عنوان یک عایق الکتریکی عمل کرده و از ایجاد اتصالات ناخواسته بین مسیرهای مجاور جلوگیری می‌کند.
      6. ظاهر حرفه‌ای:
        • استفاده از سولدرماسک به برد مدار چاپی ظاهری حرفه‌ای و بهبود یافته می‌بخشد که می‌تواند در تولیدات صنعتی و تجاری اهمیت داشته باشد.
      مراحل اعمال سولدرماسک
      1. تمیز کردن برد:
        • ابتدا برد باید به خوبی تمیز شود تا هیچ گونه آلودگی، چربی یا اکسیدی بر روی سطح آن نباشد.
      2. اعمال سولدرماسک:
        • سولدرماسک به صورت مایع یا پودری اعمال می‌شود. این کار می‌تواند به صورت دستی یا با استفاده از تجهیزات خودکار انجام شود.
      3. خشک کردن و پخت:
        • پس از اعمال، سولدرماسک باید خشک و پخت شود تا به خوبی به سطح برد بچسبد. این مرحله معمولاً در یک کوره یا با استفاده از اشعه UV انجام می‌شود.
      4. ایجاد بازشوهای لحیم‌کاری:
        • نواحی که نیاز به لحیم‌کاری دارند، به صورت دقیق باز می‌شوند تا پدهای لحیم‌کاری در دسترس باشند. این کار معمولاً با استفاده از فرآیند فوتولیتوگرافی انجام می‌شود.

سولدرماسک یکی از اجزای حیاتی در تولید PCBهای با کیفیت و قابل اعتماد است و نقش مهمی در عملکرد صحیح و طول عمر دستگاه‌های الکترونیکی دارد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Porya 0121 نمایش پست ها
        با سلام خدمت دوستان گرامی
        من زمانی که دارم مدارهام رو سولدر ماسک میزنم بعد از خشک شدن بخشی از رنگ به جای اینکه روی برد بشینه روی کاغذ خشک میشه اگه میشه راهنمایی کنید
        سلام
        منظورت از کاغذ همون تلق شفافه؟
        احتمالا زیاد خمیر میزنی یا نور دهیت مناسب نیست، حجم خمیر، یکنواختی پخش شدنش و کیفیت نورهدهی از نظر توان منبع نور و دوری و نزدیکی عوامل تاثیرگذار در این مورد هستند. توصیه میکنم چندتا ویدئو و دوره خوب در این زمینه ببینی اگر مراحل رو درست طی کنی نباید مشکل خاصی وجود داشته باشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X