اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

عرض ترک در آمپرهای بالای برق شهری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

عرض ترک در آمپرهای بالای برق شهری

سلام به همگی
    عرض ترک ها در ۲۲۰ ولت شهری و جریان های عبوری زیر از ترک چقدر باید باشد؟ (فیبر استخوانی)
    در ۵ آمپر
    در ۱۰ آمپر
    در ۱۶ آمپر
    در ۲۵ آمپر
    در ۴۰ آمپر

باسلام و عرض وقت بخیر ...اندازه عرض،آنها از یک مقدار جریان به بعد باید با سیم مسی که از بالا لحیم می کنند یا از روی ترک لحیم می کنیم ،، تقویت شود و گرنه برای ۴۰ آمپر باید ۱۰ میلی متر پهنا داشته باشد
    که ممکن است فیبر اینقدر جا نداشته باشد ..
    موفق باشید

دیدگاه

سلام در تکمیل فرمایشات دوست عزیز و پاسخ به استارتر و دوستانی که گذرشان میخورد،
      برای محاسبه ترکهای مدار چاپی بلکه پارامترهای دیگر اگر فرمول یا تجربه را فعلا در نظر نگیریم، نرم افزارهای مفیدی هم تولید شده مثلا جستجو شد و برنامه "Saturn PCB Toolkit" در صدر لیست بود و همچنین ابزار آنلاین سریع "PCB Trace Width Calculator" و در برنامه‌های ترسیم مدار چاپی نیز معمولا چنین محاسبه گر هایی همانجا به چشم میخورد.
      تقویت با قلع اندود کردن یا افزودن لایه مثلا با سیم مسی هم کاربرد دارد همانطور که گفته شد. اگر گرما و استقامتی هم مهم باشد متریال هم مهم است. فاصله ترکها و طول هم در برخی موارد مهم است.
      جستجوی فارسی گوگل در این زمینه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید الکترونیک نمایش پست ها
        باسلام و عرض وقت بخیر ...اندازه عرض،آنها از یک مقدار جریان به بعد باید با سیم مسی که از بالا لحیم می کنند یا از روی ترک لحیم می کنیم ،، تقویت شود و گرنه برای ۴۰ آمپر باید ۱۰ میلی متر پهنا داشته باشد
        که ممکن است فیبر اینقدر جا نداشته باشد ..
        موفق باشید
        تشکر اما نگفتید از چه مقدار به بعد لازمه با سیم مسی تقویت شه؟
        مثلا برای ۵ آمپر و ۱۰ آمپر ترک چه عرضی باید داشته باشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط intel_amd نمایش پست ها

تشکر اما نگفتید از چه مقدار به بعد لازمه با سیم مسی تقویت شه؟
          مثلا برای ۵ آمپر و ۱۰ آمپر ترک چه عرضی باید داشته باشه؟
          با سلام به شما...از ۵ امپر به بالا لازم است که با سیم مسی،۱ میلی متر مربع ، تقویت شود
          برای،۵ امپر تقریبا ۳ میلی متر عرض،داشته باشد.. و برای ۱۰ امپر سیم مسی یک میل روی ترک لحیم کنید کافی است .
          جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۱۳:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵.

دیدگاه

سلام به همگی
            عرض ترک ها در ۲۲۰ ولت شهری و جریان های عبوری زیر از ترک چقدر باید باشد؟ (فیبر استخوانی)
            در ۵ آمپر
            در ۱۰ آمپر
            در ۱۶ آمپر
            در ۲۵ آمپر
            در ۴۰ آمپر
            با سلام
            برای جریانهایی با فرکانس پائین مثل برق شهری، هر یک میلیمتر مربع سطح مقطع سیم، برای عبور 10 آمپر در نظر گرفته میشه.
            عرض ترک رو با توجه به ضخامت لایۀ مسی روی برد، بر همین اساس میتونین حساب کنین.
            کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

سلام وقت بخیر.
              برای دوستانی که این تاپیک رو میبینید و هنوز براشون سواله میتونن از این ویدئو ( کلیک کنید ) استفاده کنند.

توضیح:
              توی این ویدئو یادمیگیرم که چطوری بر اساس استاندارد IPC پهنای مناسب جریان عبوری از یک ترک رو محاسبه کنیم، در ادامه یک فرمول بدست میاریم که خیلی ساده با وارد کردن جریان، پهنای ترک رو به ما میده. همچنین میزان تلفات، افت ولتاژ، مقاومت ترک PCB رو هم حساب میکنیم.علاوه بر مطالب فوق بحث اثر پوستی، فاکتور Etch و حداقل ضخامت ترک PCB رو هم یاد میگیریم.​
              جدیدترین ویرایش توسط akaReza; ۲۱:۲۸ ۱۴۰۳/۱۱/۰۱.
              توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
              همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
              https://www.youtube.com/@aKaReZa75​

دیدگاه

سلام و تشکر مجدد، به تصویر نگاه کنید، خطوط ضخیم را می خواهم ۱۰ آمپر برق شهری ازشون نهایتا بکشم (زیر این مقدار جریان کشی دارم) طبق گفته چت جی پی تی برای ۱۰ آمپر حدود ۳ میلی متر کفایت میکنه، بخاطر کیفیت پائینه فیبرهای بازار من در تنظیمات آلتیوم زدم 50mil ، که فکر کنم معنای ۵ میلی متر را می دهد !
                آیا مناسب است؟ و مسیرشون هم ببینید آیا اختلال روی ترک های سیگنال کناریش که با ۳.۳ ولت به میکرو میرن ایجاد نمیکنه؟ مثلا از زیر یک آی سی همانطور که میبینید این ضخیمه در کنار یک خط سیگنال عبور کردن

جدیدترین ویرایش توسط intel_amd; ۱۹:۱۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۸.

دیدگاه

سلام و تشکر مجدد، به تصویر نگاه کنید، خطوط ضخیم را می خواهم ۱۰ آمپر برق شهری ازشون نهایتا بکشم (زیر این مقدار جریان کشی دارم) طبق گفته چت جی پی تی برای ۱۰ آمپر حدود ۳ میلی متر کفایت میکنه، بخاطر کیفیت پائینه فیبرهای بازار من در تنظیمات آلتیوم زدم 50mil ، که فکر کنم معنای ۵ میلی متر را می دهد !
                  آیا مناسب است؟ و مسیرشون هم ببینید آیا اختلال روی ترک های سیگنال کناریش که با ۳.۳ ولت به میکرو میرن ایجاد نمیکنه؟ مثلا از زیر یک آی سی همانطور که میبینید این ضخیمه در کنار یک خط سیگنال عبور کردن

سلام دوست عزیز 50mil همان 5mm نیست اشتباه نکنید برای تبدیل این واحد ها به لینک زیر مراجعه کنید
                  قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

با سلام به شما ......
                    برای محاسبه عرض،ترک در pcb ..,می توانید از
                    فرمول‌ها یا ابزارهای برخط،مانند ,,,
                    pcb Trace Width Calculator,,,استفاده
                    کنید ...
                    ,,
                    اگر ضخامت مس ،،، 1oz.، یا 35micro،، باشد(35 میکرومتر )،،.. و افزایش،دمای مجاز ۱۰ درجه سانتیگراد باشد،،عرض،ترک برای ۱۰ امپر ..۱۰۰ تا ۱۵۰ میل ..(۲.۵۴ تا ۳.۸۱ ) میلی متر خواهد بود ........
                    برای سیگنالهای،با.فرکانس بالا...فاصله حداقل ۳ تا ۵ برابر عرض خطوط،توصیه می شود
                    ،،،،،،
                    بهتر است بین خطوط با جریان بالا و خطوط
                    سیگنال ،،،یک لایه زمین قرار داده شود. .تا از تداخل جلوگیری،شود...
                    ،،در صورت امکان از محافظت های شیلد.. مانند
                    مسیرهای زمین ،،در اطراف خطوط سیگنال
                    استفاده کنید ،،،.تا از تداخل جلوگیری شود
                    جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۲۰:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲۸.

دیدگاه

از دوستان عزیزی که اینجا‌ راهنمائی میدن و فضای تبادل اطلاعات علمی کشور را گرم می کنند کمال تشکر را دارم.

معیار فعلی من فیبرهای استخوانی معمولی بازار هستند.
                      یا خدا تبدیلش کردم به mm با 5mm کل زیر آی سی پر شد
                      واحد mil اصلا چی بود تاحالا نشنیده بودم !

سیگنال ها فرکانس بالا نیستند، خط ۲۲۰ ولت با جریان کشی معمولا ۱-۲ آمپر است اما در موارد نادر استفاده ممکنه حداکثر ۱۰ آمپر هم به صورت دائم ازش کشیده شود، در مورد فاصلش با خط سیگنال و کلا فاصلش با پایه های آی سی اپتوترایاک و پایه مقاومت و .. لطفا بیشتر بفرمائید.
                      همچنین تحمل محدوده دمائی بین ۰ تا ۷۰ درجه لحاظ شود.

اصلا با عرض حتی 3mm پایه های ترایاک bt139 بهم میچسبن !
                      جدیدترین ویرایش توسط intel_amd; ۱۴:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲۹.

دیدگاه

از دوستان عزیزی که اینجا‌ راهنمائی میدن و فضای تبادل اطلاعات علمی کشور را گرم می کنند کمال تشکر را دارم.

سیگنال ها فرکانس بالا نیستند، خط ۲۲۰ ولت با جریان کشی معمولا ۱-۲ آمپر است اما در موارد نادر استفاده ممکنه حداکثر ۱۰ آمپر هم به صورت دائم ازش کشیده شود، در مورد فاصلش با خط سیگنال و کلا فاصلش با پایه های آی سی اپتوترایاک و پایه مقاومت و .. لطفا بیشتر بفرمائید.

برای ولتاژ ۲۵۰ ولت متناوب (AC)، باید فاصله مناسبی بین خطوط اپتوکوپلر و خطوط اصلی مدار چاپی (PCB) را رعایت کنید تا از خرابی یا افزایش ولتاژ ناخواسته اجتناب کنید. حداقل فاصله‌ای که بر اساس استانداردهای معتبر توصیه می‌شود شامل موارد زیر است:

- **فاصله هوایی (Clearance Distance):** حداقل باید ۳ میلی‌متر باشد.
                        - **مسیر لیه (Creepage Distance):** حداقل باید ۴ میلی‌متر باشد​

دیدگاه

mil بر اساس اینچ هست که شاید الان بعضی ها استفاده نکنند و از همون mm یا میلی متر استفاده کنند .فکر کنم شما داری دیمر آمپر بالا درست میکنید
                          قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

از منوی view گزینه Toggle Units رو بزنید.

دیدگاه

با این حساب حتما لازمه سیم ضخیم روکش دار روی برد لحیم کنم چون انقدر فضا ندارم که ترک های ضخیم و با فاصله از قطعات دیگه بکشم.
                              برای لحیم کاری این قسمت های آمپر بالا (سیم و قطعات این قسمت) از همان سیم لحیم معمولی که قطعات میکرو و .. باهاش لحیم میکنم میشه استفاده کرد؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X