اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نکات و استاندارد شما در طراحی PCB خوب چیست؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نکات و استاندارد شما در طراحی PCB خوب چیست؟

1) استاندارد اندازه ای که شما برای پهنای ترک های (Route Connections) مدارتون که مابین پایه های قطعات ترسیم میکنید برای موارد زیر چقدر هست؟
    آ) ترک ها در حالت عادی (مقاومت ها، خازن ها، میکرو، سلف، ترانزیستور و...)
    ب) + و - تغذیه 5 ولت
    ت) + و - تغذیه 12 ولت (رله ها، آی سی های درایور جهت استپ موتور،..)
    ج) 230V AC با جریان تقریبا 16A (برای کولر و ریسه های لامپ رشته ای) و قطر پدها و نوعشون (مربع یا گرد بودن)

2) به دو تصویر زیر توجه کنید DXP کلیه نقشه ها را به شکل تصویر اول ترسیم میکنه که می خواهم ترسیم خطوط به حالت تصویر دوم تغییر بکنه باید چه تنظیماتی انجام بدم

دیگه ببخشید نقاشیم کمی ضعیفه :nerd:

3) از شما کاربری که تجربه مناسبی در این زمینه دارید خواهش دارم در صورت امکان نکات و تجربیات خودتون رو در اینجا بیان کنید

پاسخ : نکات و استاندارد شما در طراحی PCB خوب چیست؟

در حالت عادی برای برد های معمولی : عرض ترک = 0.5 تا 0.8 میلی متر
    برای برد هایی با حساسیت بالا (مثل arm و ...) : عرض ترک = 0.25 میلی متر
    برای بخش های تغذیه (بستگی به جریان مصرفی داره) : عرض ترک = 0.6 تا 1 میلیمتر (ولی خوب نسبت به جریان مورد نظر میشه کوچکتر هم رسم کرد)
    و برای گزینه آخر که جریان بالایی نیاز داری چند راه داری: از رسم چندین ترک (به جای یک ترک) استفاده کنید . در زمان چاپ pcb حتما مسیر ها را آبکاری کنید . بعد از چاپ شدن pcb و در زمان مونتاژ کردن خودتان به صورت دستی و با استفاده از سیم های رشته ای مسیر هایی پر جریان را ضخیم تر نمایید و ...
    برای ایجاد شدن آن شکل هایی دلخواهتان هم می توانید از گزینه polygan استفاده کنید و فقط لازم است که نوع net را درست تنظیم کنید .

دیدگاه

برای جریان بالا از یک ترک باید چند میلی متری باشه؟
      اگر ممکنه درباره Pullygon Pour میشه جزئیات آموزشی بیشتری بیان کنید کلا تازه کارم :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط جهرمی
        برای جریان بالا از یک ترک باید چند میلی متری باشه؟
        اگر ممکنه درباره Pullygon Pour میشه جزئیات آموزشی بیشتری بیان کنید کلا تازه کارم :nerd:
        در مورد عرض ترک نمیتونم درست راهنماییت کنم چون تاحالا نیاز به این جریان نداشتم ولی فکر کنم باید طرفای 7-8 میلیمتری باشه!
        و اما در مورد polygan
        اول با توجه به عکس زیر فرض میکنیم که من میخوام برای پایه 19 یک پلی گان رسم بکنم .

به این منظور گزینه place polygan plane را انتخاب می کنیم . در پنجره باز شده و مقابل قسمت connect to net باید شبکه ای را انتخاب کنیم که پایه 19 به آن متصل است . در این شکل من پایه 19 به gnd وصل است . پس عبارت gnd را انتخاب می کنم و در قسمت پایینی هم عبارت pour over all same object رو انتخاب می کنم :

دکمه ok را کلیک کرده و سپس شکل موس به حال به علاوهدر می آید و محلی که میخواهید پلیگان کشیده شود را انتخاب (رسم) می کنید :

و در انتها نیز یک بار کلیک راست کرده تا تغییرات اعمال شوند .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط em@d
          .نوع فیبر و ضخامت مس چقدر باشه بهتره البته ارزونتر هم در بیاد بهتره
          دوست من نوع فیبر و ضخامت فیبر و یا ضخامت مس بستگی به نیاز شما داره.اصولا هر فیبری استفاده خاص خودش داره.اما یک مدارچاپی استاندارد (شاید عمومی بهتر باشه) معمولا مشخصاتش اینه:فایبر گلاس یا FR4 -میکرون35 ضخامت مس-1.6میلیمتر ضخامت فیبر اما ارزونترین فیبر ها معمولا فیبرهای با ماده پایه(عایق) از نوع فنلیک میباشد که به صورت XPC.FR1,FR2,...در بازار عرضه میشوند.
          زکات علم،نشر و پخش آن است.
          {خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

استاندارد انتخاب عرض Track در PCB : - بخش اول
            ( این مطلب شامل استفاده های فرکانس/سرعت بالا نمی شود )

برای انتخاب درست حداقل عرض Track مورد نیاز برای یک مسیر ، لازم است چهار پارامتر
            را درنظر بگیریم :
            1- حداکثر جریان عبوری از مسیر
            درواقع اولین ملاک تصمیم گیری برای عرض Track حداکثر جریانی است که از آن عبور خواهد کرد.
            جدلها و استانداردهای رایج ، معمولا شامل 0.5 تا 20 آمپر هستند.

2- ضخامت مس
            برای مقایسه ضخامت مس در مدارچاپی های خام ، از واحدی به نام Oz استفاده می کنند
            که چنین تعریف می شود :
            وزن یک فوت مربع از لایه مس روی برد خام بر حسب اونس
            0.5oz برابر با 18 میکرومتر
            1oz برابر با 35 میکرومتر
            2oz برابر با 70 میکرومتر
            ( با توجه به راهنمایی دوستمان KaraPCB اعداد اصلاح شدند )

3- لایه مورد استفاده برای Track
            لایه های داخلی ، ضریب انتقال حرارت کمتری دارند و به همین دلیل در شرایط مساوی ، عرض لازم
            برای یک Track در لایه های میانی ، بیش از عرض لازم برای آن در لایه های Top/Bottom خواهد بود

4- حداکثر افزایش دمای مجاز
            به این معنی است که عبور جریان از مسیر ، چقدر مجاز است که افزایش دما روی برد داشته باشد.
            در اغلب کاربردهای معمولی ، مقداری بین 10 تا 20 درجه سانتی گراد قابل قبول است.

جدول محاسبه :
            It's not the Strongest that Survive, Nor the Most Intelligence, But the ones Most Responsive to Change
            گونه هایی که شانس بقا دارند ، نه قویترین هستند و نه باهوشترین بلکه آنهایی هستند که بیشترین آمادگی تغییرات را دارند !
            چارلز داروین - بنیانگذار نظریه تکامل

دیدگاه

سلام

http://www.circuitcalculator.com/
              حضرت علی (ع) : خداوند از جاهلان پیمان فراگیرى علم نگرفته ، مگر آنکه قبلا از دنشمندان پیمان تعلیم دادن گرفته است .

دیدگاه

یک فایل اکسل برای محاسبه سریع پارامترهای PCB
                فایل های پیوست شده
                It's not the Strongest that Survive, Nor the Most Intelligence, But the ones Most Responsive to Change
                گونه هایی که شانس بقا دارند ، نه قویترین هستند و نه باهوشترین بلکه آنهایی هستند که بیشترین آمادگی تغییرات را دارند !
                چارلز داروین - بنیانگذار نظریه تکامل

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X