اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

لحیم کاری (SMD)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : لحیم کاری (SMD)

بهترین راه Solder Paste و Hotair هستش ولی با هویه هم میشه ولی بیشتر طول میکشه و به تمیزی اون شاید!!! در نیاد!

دیدگاه

چک کنید
      http://www.eca.ir/forum2/index.php/topic,6931.0.html

دیدگاه

سلام به همه دوستان.

من تا حالا خیلی ic smd با هویه 40 وات لحیم کردم ولی mega 32 , 64 رو نه.

تا اینجایی که من میدونمپایه های ic های smd حاوی لحیم هستش و فقط کافیه مراحل زیر رو انجام بدی:

ابتدا روی فیبر رو با اسپری و یا با الکل سفید تمیز کن.

بعد یه کمی با دستت روغن لحیم بمال روی همون محل لحیم کاری.

ic رو با دقت در همان محل قرار بده و نوک هویه رو به آرامی از پایه ابتدایی تا پایه انتهایی حرکت بده به همین راحتی لحیم میشه.

فقط دقت کن زیاد آروم نری امکان داره ic بسوزه.

www.icesi.ir

دیدگاه

جناب موسوی:
          روی بردهائی که تولید انبوه کارخانه ای دارن مقاری قلع جهت Reflowing هستش ولی در مورد پایه ها تا جائی که میدونم اینگونه نیست!

دیدگاه

حالا شاید حرف شما درست باشه.

ولی من تا به حال تو عمرم برای لحیم کاریه SMD از سیم لحیم استفاده نکردم . فیبرمم مس بوده و کار خونه ای هم نبوده.

حالا شایدم من اشتباه میکنم. :cry2:
            www.icesi.ir

دیدگاه

جالبه!
              منم امتحان میکنم!

دیدگاه

خیلی راحت میتونی با یک هویه معمولی نوک تیز لحیم کنی.من همیشه با هویه لحیم کردم.الان دوربین در دسترسم نیست وگر نه یک عکس از نمونه کارم میزاشتم ببینی.
                این راهی که دارم میگم کاملا جدیه اصلا شوخی نمیکنم برای زمانی که هیتر نداری و میخوای سریع و با دقت کارت انجام بشه :
                یک آدامس خرسی بگیر بجو بعد خشکش کن.بسیار چسپنده میشه.حالا یک تکه کوچیکش رو بچسپون زیر میکرو ورو فیبر به راحتی تنظیمش کن.بعد یک پایه رو روغن لحیم بزن و با یک کوچولو قلع اون پایه رو ثابت کن.4 چایه رو از 4 طرفش اینکار رو بکن.بعد به راحتی رو فیبر قرار میگیره و به آرومی و با روغن دونه دونه و خیلی سریع همه پایه ها لحیم میکنی و بعد با یک مسواک و الکل روغن هارو بشور.
                من شاید بیش از 20 بار با این روش انجام دادم و با کیفیت خوب جواب داده
                خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

منم با هویه نوک تیز کار می کنم. اما همیشه با فیکس شدن آیسی مشکل داشتم.
                  این ایده آدامس خرسی خیلی جالب بود. :job:

دیدگاه

ایده آدامس خیلی جالب بود!
                    ولی بازم میگم اگر بتونید از HotAir و Solder Paste استفاده کنید هم مشکل تنظیم حل میشه هم سرعت کار بالا میره!

دیدگاه

با سلام
                      منم تاحال هرچی SMD بوده با این روش لحیم کاری کردم:
                      1-اول روی تراک هایی که قراره پایه ها روش بچسبند روغن لحیم بزن.(بهتره از مایع فلکس استفاده کنی چون خیلی بردو قلع پذیر میکنه.)
                      2-یکمی نوک هویتو قلع بزن بعدش روی تراک ها بکش تا قلعی شه.(نباید زیاد قلع روشون باشه)
                      3-با یک پنس ای سی تو بگیر و روی برد دقیق ثابتش کن-محکم فشارش بده نزار تکون بخوره.(زیاد فشار ندی بشکنه.) :biggrin: :biggrin:
                      برای ای سی هایی که 4 طرف پایه دارند تنظیم کردنش سخته.
                      4-با یه هویه نوک smd به صورت ضربدری 4 طرف ای سی رو به این صورت که فقط روی پایه ها فشار بیاری لحیم کن.
                      اگه تو مرحله 2 زیاد قلع رو بردت باشه با فشار دادن هویه باعث میشه پایه های دیگت به هم وصل بشن.(اونوقت برای جدا کردن مصیبت داری) :angry:
                      من با یه زره بین همیشه این کارو میکنم.چون به کار تسلط پیدا میکنی.
                      فکر نکنم چیز دیگه ای باشه. :bye

دیدگاه

آره دوست عزیز! این یکی از متداول ترین راههای لحیم کردن قطعات SMD هستش!

دیدگاه

با سلام
                          هیچ وقت تو مدارات تون از روغن لحیم استفاده نکنید به خصوص تو مدارهای که از میکرو کنترولر استفاده می کنید،و به خصوص دو رو ور کریستال ها.می تونید امتحان کنید،کمی روغن به پایه های کریستال بمالید بعد با هویه داغ کنید حالا یه مدار نسبتا ساده طراحی کنید،مطمئن باشید که تو هموم پروگرام کردن به مشکل می خورید.این وضعیت وقتی که از smd استفاده می کنید بیشتر خودشو نشون می ده.بهترین راه همون flux هستش ،که برای پاک کردنش می تونید از تینر 1000 استفاده کنید(کلا بهتره برای پاک کردن برد از روغن و ....... از تینر 1000 استفاده کنید).بنزین هم خوبه

دیدگاه

Hello everyone.
                            ,
                            Sorry as my farsi writing is not that good.Thought of the following link may be handy in regard to SMD soldering
                            I have been in electronics for over 30 years

http://www.curiousinventor.com/guides/Surface_Mount_Soldering/101

دیدگاه

با سلام وکسب اجازه از اساتید.
                              ببین عزیز نترس هیچ کاری نداره.تو کار ایرانی نشد نیست.
                              اگه pcb رو میخوای خودت بسازی بعداً واست توضیح میدیم.
                              ولی اگه آمادست میتونی از این روش هم استفاده کنی.
                              کلاً در لحیم کاری smd سه مشکل عمده داری
                              1:حرکت ic در هنگام لحیم کاری.
                              2:گرفتن قلع بین پایه ها و اتصال آنها به هم.
                              3:سوختن ic بر اثر حرارت زیاد.
                              برای مشکل اول این راه رو واست پیشنهاد میکنم.یه تیکه چوب کبریت به اندازه عرض ic ببر. حالا ic رو بزار روی فیبر و با یه دست ثابت نگهشدار. بعد چوب کبریت بریده شده رو ته ic نگه دار و روش یه کم چسب قطره ای بریز و اونقدر نگه دار تا خوب محکم بشه.حالا ic به چوب کبریت و چوب کبریت به فیبر چسبیده.
                              بعد از اتمام لحیم کاری میتونی چوب کبریت رو از فیبر و ic جدا کنی.
                              تو روش آدامسی که دوست عزیزم گفتن من زیاد موافق نیستم.چون هر ماده ارتجاعی رو که فشار بدی و بعد فشار رو قطع کنی تا حدی دوباره میل به بازگشت به حالت اولش رو داره.یعنی ic از رو فیبر بلند میشه.میگین نه خوب امتحان کنید.

برای مشکل دوم هم اگه سیم لحیم و نوک هویت نازک باشه همچین مشکلی پیش نمیاد ولی اگه دیگه خیلی اعصابت خرابه میتونی یه کاغذ نمناک بین هر پایه که میخوای لحیم کنی نگه داری تا از اتصال دو پایه جلوگیری بشه.

از لحاض سوختن ic هم که خاطر جمع باش که نمیسوزه.میگی چطور الان میگم.برو سر یخچالتون و یه تیکه یخ بردار (زیاد بزرگ و دست و پا گیر نباشه) بعد بزارش تویه نایلون.و بزارش رو ic . حالا به راحتی لحیم کاری کن بدون استرس. به همین راحتی.

در آخر این موارد رو که بر اساس تجربه کسب کردم توصیه میکنم.
                              ساییدن فیبر با سمباده نرم. برای تمام لحیم کاری تو مدارات الزامیه.
                              همیشه نوک هویه رو طوری روی فیبر قرار بده که مقداریش روی فیبر و مقداریش به پایه مورد نظر تکیه داشته باشه حد اکثر 2 ثانیه نگه دار بعد سیم لحیم رو از زاویه مخالف نوک هویه هم به فیبر و هم به پایه مورد نظر نزدیک کن. (اول محل مورد نظر گرم، بعد سیم لحیم) اگه محل خوب گرم باشه سر سوزن لحیم کارت رو ره میندازه.
                              روغن لحیم اصلاً پیشنهاد نمیشه.چون خود سیم لحیم مقاری داره که کفایت میکنه.
                              زیاد لحیم رو داغ نگه ندارید چون باعث سوختن لحیم میشه .
                              همن که دوستان هم اشاره کردن پایه هارو به صورت یکی در میون یا دوتا در میون لحیم کن.دقت کن در این روش اصلاً نیاز به عجله نیست برعکس هر چه بیشتر لفتش بدی بهتر جواب میگیری.(نه اینکه هر پایه رو لحیم کردی بری فرداش بیای :biggrin

موفق باشید
                              یا حق.

گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است/اما چه سود، حاصل گلآ‌های پرپر است!-از آن زمان که آیینهآ‌گردان شب شُدید*آیینه دل از دَم دوران مکدر است-وقتی بهار، وصله ناجور فصلآ‌هاست*وقتی تبر، مدافع حق صنوبر است-وقتی به دادگاه عدالت، طناب دار*بر صدر میآ‌نشیند و قاضی و داور است-از من مخواه شعرِ تر، ای بیآ‌خبر ز درد!*شعری که خون از آن نچکد ننگ دفتر است!-ای از تبار هرچه سیاهی، سرشتآ‌تان*رنگ جهنم است تمام بهشتآ‌تان
                              "گزیده ابیاتی چند از بیداد خراسانی"

دیدگاه

تمام پایه ها رو تو قلع شناور کنید و بعد با قلع کش، قلع اضافی رو بردارید
                                من همیشه همین کار را می کنم البته حدود 90 درصد موفقیت آمیز بوده و بعضی وقتها هم خراب میشه ( هم برد و هم قطعه )
                                اولش باید خیلی خیلی حوصله داشته باشید
                                شاید ارزش ریسکش را داشته باشد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X