اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث در مورد استفاده لامینت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بحث در مورد استفاده لامینت

نوشته اصلی توسط daniel007
    سلام
    میخواستم مدارم رو با استفاده از روش لامنت چاپ کنم.
    اما نمیدونم این ورقه دولایه لامنت رو از کجا میشه تهیه کرد.
    لطفا راهنماییم کنید.
    متشکرم.
    سلام.
    خود من برای تهیه pcb دست به هر روشی زدم.
    ولی در مورد روش کار با لامینت:
    در سایت های مرتبط کلی تحقیق کردم :read:و لوازم مورد نیازه فراوان که هزینه زیادی را در بر داشت تهیه کردم(نسبت به توانایی خودم) و یک هفته هم طول کشید تا بتونم قلق کار با لامینت رو یاد بگیرم.چون در سایت ها فن کار رو یاد میدن ولی فوته کارو نه.وهمچنین مشکلات کار با لامینت را نقل نمیکنند.
    برای همین من به چند تا از این مشکلات اشاره می کنم:

اولین چیز -کمیاب یا نایاب بودن لامینت است .نوع درجه متوسط که با اندازه 50*13باشد معمولا 4500تومان است.من از مشهد خیابان سعدی پاساز مهتاب تهیه کردم.

دوم اینکه-در یک جایی بانور کم به سختئ میشود اون لایه نازک رو از لامینت به اون باریکی جدا کرد :eek:.که درنتیجه :cry2:

سوم-طرح نگاتیو pcb میباشد.که اگه میخواهید pcb کیفیت لازم را داشته باشد حتما باید از فیلم استفاده کنید.چون در فیلم عبور نور از قسمت های مشکی امکان پذیر نیست.فیلم رو باید از عکاسی ها یا مهرسازی تهیه کرد.

و مشکل بعدی زمان ظهور لامینت است که اگر موادش را کم بریزید ظهور طول میکشد و درآخر کار خراب میشود.اگرهم زیاد بریزید درجا کار خراب میشود.اگرهم به اندازه بریزید کار در میاد ولی بعضی وقتها موقع شست و شو بعضی از ترک های نازک کنده میشود. :angry:

لازم به ذکر است که در این روش با مواد شیمیایی زیادی سروکار خاهید داشت که این اصلا به نفع شما نیست. :sad:

ودر آخر به خاطر مشکلات فراوانی که در حین این روشه کار پیش می اومد تا حدودی ازکار با لامینت منصرف شدم.ومتوجه شدم برای همین کارهای معمولی خودم روش پرینت واتو از همه راحت تر و بسیار ارزان تر است.حدودأ 150تومان
    میتوانید بجای اتو از گاز هم استفاده کنید.یعنی یک قابلمه رو رو گاز بلعکس کنید وفیبر را روی آن قرار دهید ودوتا آجر هم رو فیبر بگذارید و نیم ساعت صبر کنید.

قصد من در این بحث فقط گاهی دادن به شما عزیزان بود و قصد دلسردکردن شما را نداشتم.
    موفق و پیروز باشید........

هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

پاسخ : بحث در مورد استفاده لامینت

من هم با لامینت کار کردم خیلی به محلول ظهور حساس است در آخر ار متا سیلیکات پنتا هیدرات برای ظهور استفاده کردم که نتیجه خوب بود ولی همیشه امکان قطع شدن چند پایه وجود دارد کار با لامینت یکم برای ما که نمی تونیم شرایط آزمایشگاهی فراهم کنیم حالت شانسی داره ( اومد نیومد داره )
    بهتره برید سراغ چاپ سیلک اسکرین خیلی مطمن است استاد کار زیاد داره خیلی حساس نیست و در ضمن عمل ترمیم پذیر است (برخلاف لمینت که باید یک بار خوب از اب در بیاد است ) محلول ظهور آب است دیگه درصد و ... نمی خواد
    تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
    داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
      من هم با لامینت کار کردم خیلی به محلول ظهور حساس است در آخر ار متا سیلیکات پنتا هیدرات برای ظهور استفاده کردم که نتیجه خوب بود ولی همیشه امکان قطع شدن چند پایه وجود دارد
      سلام.
      متا سیلیکات پنتا هیدرات را تابحال ازش استفاده نکردم.ولی یک چیز جالب تر و ارزان تر و فراوان تر رو بهت پیشنهاد میکنم که در هر خونه ای هم پیدا میشود.
      کافیه 50میلی وایتکس را در یک لیترآب حل کنید.درکمتراز 2 دقیقه کار آماده میشود. :nice:
      این رو از یک pcb ساز یاد گرفتم ودر جایی هم ندیدم که نقل شده باشد.
      [move] :-bdپیشنهاد میکنم حتما امتحان کنین [/move]
      هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

سلام
        پیشنهاد میکنم اگر واستون امکان داره از چاپ سیلک استفاده کنید لامینت همونطور که دوستان عرض کردند خیلی دردسر داره
        http://www.ecapic.ir/image/ECA-090927112544.png

دیدگاه

دفعه اولی که خواستم لامینت بخرم فروشنده گفت 1متر اضافه بگیر چون بار اولته ،حتما چند بار خراب میآ‌کنی
          راست هم میآ‌گفت چندبار کار خراب شد ولی الان قلقش دستم اومده.هیچ مشکلی هم باهاش ندارم.
          سود رو بهتره کم کم اضافه کنی تا مشکلی پیش نیاد .اون لایه نازک رو با یه سوزن به راحتی میشه جدا کرد
          در ضمن با یه کم گرما دادن ، لامینت مثل چسب به فیبر میآ‌چسبه و به راحتی جدا یا کنده نمیآ‌شه
          در ضمن من لامینت مرغوب رو متری 2000 میآ‌خرم(شاید تهران ارزون تر باشه)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamid67
            دفعه اولی که خواستم لامینت بخرم فروشنده گفت 1متر اضافه بگیر چون بار اولته ،حتما چند بار خراب میآ‌کنی
            راست هم میآ‌گفت چندبار کار خراب شد ولی الان قلقش دستم اومده.هیچ مشکلی هم باهاش ندارم.
            سود رو بهتره کم کم اضافه کنی تا مشکلی پیش نیاد .اون لایه نازک رو با یه سوزن به راحتی میشه جدا کرد
            در ضمن با یه کم گرما دادن ، لامینت مثل چسب به فیبر میآ‌چسبه و به راحتی جدا یا کنده نمیآ‌شه
            سلام.
            منظور کلی من از مشکلات اینه که برای ساخت برد با لامینت وقت وهزینه بیهوده ای می برد.

\|/_\/_

دیدگاه

منظورتون از بیهوده چیه؟
              اصولا بعضی از کارها رو میآ‌شه بدون لامینت انجام داد و بعضی رو نمیآ‌شه
              اگه لامینت کلا چیز بیهودهآ‌ای بود که کسی استفاده نمی کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamid67
                منظورتون از بیهوده چیه؟
                اصولا بعضی از کارها رو میآ‌شه بدون لامینت انجام داد و بعضی رو نمیآ‌شه
                اگه لامینت کلا چیز بیهودهآ‌ای بود که کسی استفاده نمی کرد.
                حرف شما را قبول دارم.اما اگر خودتون مشکلات کاربا لامینت را با دیگر روش ها مقایسه کنید معنی واقعیه بیهوده یاهمان بیهودگی لامینت را درک خواهید کرد.
                البته من بسیار از شما پوزش میخاهم اگه جسارتی کردم. -O<

\|/_\/_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamid67
                  چند تا سوال دارم
                  1- شما برای محلول ظهور از سود سوز آور استفاده می کنید ؟
                  2- عرض لامینت چقدره که متری 2000 تومن می خرید
                  3- چقدر لامینت را در محلول ظهور قرار میدی ؟
                  4- حباب های هوا چطوری کار را خراب نمی کنه ؟
                  تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                  داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
                    چند تا سوال دارم
                    1- [-Xباید مقدار یک تا دوقاشق بی کربنات سدیم(جوش شیرین)را در کمتر از یک لیتر آب مخلوط کنید یا از همان مقدار وایتکسی گه گفتم استفاده کنید.
                    2-HAMID67.....
                    3-به اندازه ای که سطح ماده ظهور2بند انگشت از فیبر بالا تر باشد.
                    4-کار را خراب میکند.به همین دلیل باید با حرارت ملایم وفشار دست یا دستگاه آنها را خارج کنید.
                    سود سوز آور برای جدا کردن لامینت از فیبر است.

\|/_\/_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
                      چند تا سوال دارم
                      1- از لوله بازکن جامد استفاده میآ‌کنم!
                      2-تقریبا 30 سانتی متر
                      3-تا وقتی که آماده بشه( هر چند ثانیه آروم با دست میآ‌کشم روش) بعد 3-4 دقیقه(بسته به غلظت محلول) آماده میآ‌شه.برای اطمینان با مولتی متر چک میآ‌کنم ببینم که همهآ‌جای فیبر اتصال کوتاه هست یانه
                      3-لایه پلاستیکی لامینت رو کم کم جدا کن.یعنی هم زمان با چسبوندن روی فیبر اونو جدا کن. اگه قبل از این کار فیبر رو یه کم گرم کنی(خیلی کم)، راحت تر میآ‌چسبه.اگه حبابی به وجود اومد بادست هلش بده به اطراف.اگه خیلی ریز بود یا حرکت نکرد، با سوزنی که سرش خیلی ریز باشه سعی کن هوا رو خالی کنی.
                      بعد چسبوندن هم یه کم گرما میآ‌دم تا بهتر بچسبه.
                      برای نور دادن هم از لامپ کم مصرف استفاده کن(خیلی زود آماده میآ‌شه) در ضمن اگه زیاد نور بخوره،کیفیت کار میاد پایین.تو نور خورشید شدید( ظهر تابستون)، 3 ثانیه کافیه.
                      در مورد سود هم بگم که اول به اندازه ناخن انگشت دستت رو با آب (حدود 1 لیوان) حل بگیر و فیبر رو بزار توش.اگه بعد 1 دقیقه رنگ آب عوض نشد و تغییری ندیدی ،یه کم دیگه سود بریز توش. اگه هم دیدی که یه دفعه رنگ آب داره شدید تغییر میآ‌کنه ، سریعا یه مقدار آب اضافه کن.(برای این قسمت نمیآ‌شه به خاطر ناخالصی های موجود توی آب و سود ، نمیآ‌شه فرمول دقیقی ارائه داد.بعد چند بار امتحان کردن قلقشو پیدا میآ‌کنید.
                      راستی منظور از سود تو متن بالا همون لوله بازکن بود!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MEGAMAN
                        حرف شما را قبول دارم.اما اگر خودتون مشکلات کاربا لامینت را با دیگر روش ها مقایسه کنید معنی واقعیه بیهوده یاهمان بیهودگی لامینت را درک خواهید کرد.
                        البته من بسیار از شما پوزش میخاهم اگه جسارتی کردم. -O<
                        جسارت چیه داداش. ما کوچیکتیم.
                        با توجه به این که من به پرینتر دسترسی ندارم و معمولا از هر PCB چندتا فیبر میآ‌زنم، لامینت برام راحت تر و به صرفه تره.

دیدگاه

من تصمیم گرفتم که چکیده ای از بهترین روشها درطی ساختن PCB با لامینت (چه تجربی و چه تحقیقی) و نکته های ریزی که تابحال در جایی نقل نشده است و همچنین PCB چند طرح آزمایشی ساده و پرکاربرد و روش ابتکاری برای جاپ سبز -روشی خوب و ساده برای قلع اندود کردن پشت فیبر رابرای شمادوستان عزیز درغالب مقاله و در اولین فرصت تهیه ودر اختیارتان بگذارم(همراه با تصویر)
                          این کار یک مقاله آموزشی برای تمامی علاقه مندان به ساخت pcb و به روش لامینت است.جوری که پس از مطالعه آن در کار با لامینت بامشکل کمتری روبرو شوید.
                          بله درست است.هر یک از روش های ساخت PCB مشکل خاص خودش را دارد.اما من قصد دارم راه مقابله با عمده ترین مشکلات این روش را به شما آموزش دهم.
                          به علت مشغله کاری تا دوهفته دیگر این مقاله را گردآوری ودر همین بخش در اختیار علاقه مندان قرار خواهم داد.
                          موفق باشید...........

\|/_\/_

دیدگاه

به نظر من تا جایی که روش پرینت جوابگو باشه راحت تره که از این روش استفاده بشه لامینت مشکلات زیادی داره مثلا شما دستت میاد که فیبرای کوچیک رو با یه لامپ نور بدی اما اگه بخوای یه فیبر بزرگ دراری چطور زمان نور دهی رو تنظیم می کنید؟باید دوباره به روش سعی و خطا عمل کنید و چند تیکه فیبر بزرگ رو خراب کنید تا دستتون بیاد،ولی میشه اون طرح رو تیکه تیکه پرینت گرفت و اتو کرد به نظر من جاهایی که دقت روش اتو کافیه بهتره که از اون استفاده بشه تا لامینت
                            رازی در کار نبود

دیدگاه

با سلام لامینت رو با چی به کف برد میچسبونین

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X