اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش نکات مربوط به ساخت برد های چند لایه. یک بار برای همیشه!(شما هم کمک کنید )

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش نکات مربوط به ساخت برد های چند لایه. یک بار برای همیشه!(شما هم کمک کنید )

نظر یکی از داکیومنت ها در رابطه با via in pad :
    [tt]Via in pad seems to be one of the hot topics these days. It's a bit of a tough one too. The smt guys
    pretty much always say: "don't ever do it." However, with certain parts, the component
    manufacturer strongly recommends it. You gotta love those mutually exclusive requirements.
    Rather than just telling you "no, never", we re going to do our best to give a few guidelines on
    how to do it properly.
    We don't like it, but with some designs, if done properly, there can be a number of compelling
    reasons for putting vias directly in the SMT pads for BGA and QFN packaged components.
    It can make routing easier with big or fine pitch BGAs
    It can allow really close placement of bypass capacitors
    It can help with thermal management
    It can help with grounding on high-frequency parts.[/tt]

و...
    [tt]If your vias are left open, solder will tend to wick down
    into the via hole. The larger the diameter, the worse the
    wicking problem can be. You might end up without
    enough solder left to secure the component, or even a
    solder bump on the bottom side of the board which could
    interfere with other components or lead to shorts.
    If your vias are capped or partially filled, the caps might pop off due to thermal
    expansion or out-gassing. Internal air bubbles can migrate up, leading to voids in your
    solder joint.[/tt]

حالا فرض کنیم بیایم از ویا داخل پد استفاده کنیم . نتایج رو می تونید ببینید :

برای اینکه ویا ها رو توی پکیج بالا بین پد ها بچینیم باید سوراخ ویا ها کمتر از 0.05 میلیمتر و قطر ویا کمتر از 0.1 میلیمتر باشه !
    با این وضعیت میشه سوراخکاری رو به صورت مکانیکی انجام داد و هزینه کاهش پیدا می کنه . اما باید سازنده این قابلیت رو داشته باشه که بتونه via in pad ها رو درست در بیاره. چند روش برای ساختشون هست و در نهایت اون چیزی که در میاد با ویا معمولی فرق می کنه چون باید داخل ویا پر شده باشه و البته هیچ ویا ای هم سر تا سری نباید باشه . ویا هایی که توی شکل می بینید بلیند هستند .
    Gracias A La Vida
    [glow=red,2,300]ساخت فرز CNC[/glow]
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56308.0
    http://up9.iranblog.com/images/4xd21f8vemt8g46011fx.jpg
    زمین سفت است و آب شلست و هوا نرم است و همه چیز عالیست در این حوالی...

دیدگاه

stacked via و VIA FILL

[glow=red,2,300]stacked via و VIA FILL[/glow]
      یکی از موارد که باید توی مشخصات ساخت برد های چند لایه ( البته اگر قرار بر طراحی یه کار استاندارد و حرفه ای باشه ) ذکر بشه اینه که ویا ها و میکرو ویا ها چه وضعیتی در نهایت داشته باشند . چون پر کردن میکرو ویا ها مخصوصا ویا های داخل پد ( که نوعی میکرو ویا بلیند هستند ) روش متفاوتی با ویا های معمولی ( که اندازه سوراخ بزرگتری دارند ) فرق می کنه، هر کدوم یه اسم مخصوصی داره و مهمه که با هم اشتباه گرفته نشه .
      شما می تونید توی ساخت برد بگید ویا ها تون رو در نهایت CVF بزنند یا غیر CVF بزنند . یا اگرم هیچی نگید هیچی نمیزنند ! نوع [glow=red,2,300]CVF [/glow]میان داخل ویا رو با مواد رسانا پر می کنند ( البته نه با مس! اگر نیاز به پر کردن ویا ها با مس باشه هزینه و تکنولوژی کار بالا تر میره . ) در نوع[glow=red,2,300] NON-CVF[/glow] میان با اکسید های غیر رسانا داخل ویا رو پر می کنند . البته همین طور هم خالی رها بشه هوا هم غیر رساناست . این موارد در مورد نویا هیچ ربطی به متالیزه کردن یا پوشش نهایی برد نداره ! اشتباه نگیرید!
      مورد بعدی Stacked MICRO VIAQ هست و این مورد مربوط به میکرو ویا ها هست و خوب جزو مشخصات تکنیکال سازنده باید باشه تا بتونه بزنه ! حالا [glow=red,2,300]STACKED [/glow]کجا به کار میاد اگر ارسال های قبلم رو خونده باشید می دونید دونستن این موضوع چقدر حیاتیه.
      البته سفارش پر کردن میکرو ویا ها هم خیلی تکنولوژی بالا تری نیاز داره هم گرون در میاد ( متاسفانه قیمت ندارم فعلا) . در هر صورت حالات مختلفی برای این مورد هست که laser via on PTH و free stack-up ( اونجور که سایت ها نوشتند ) مهمترین هاشون هستند .
      از نکات دیگه اینکه این میکرو ویا هایی که قراره پر شه بهتره بیشتر از 1 لایه ارتفاع نداشته باشند و کلا بهتره نیاز به این میکرو ویا ها کلا توی پروژه تا حد امکان نباشه !

مثلا من برای ساخت این بردم 100 % نیاز به ماین دارم که سازنده توی قابلیت های ساختش STACKED MICRO VIA رو ذکر کرده باشه !

در نهایت من این اطلاعات رو می گم چون هیچ جای دیگه توی سایت های فارسی و کتابها ی مثلا تخصصی(!) در این موارد چیزی ننوشته و البته هنوز هم عده ای هستند برد چند لایه رو سفارش میدن هنوز خطا های DRC داره چه برسه به دونستن این مسائل توی ساخت برد چند لایه . بدون شک یکی از هدف های من برای بیان این مطالب غیر از بالا رفتن اطلاعات فنی کسایی که می خوان برد های چند لایه طراحی کنند اینه که کلاه سرشون نره و هزینه یه سرویس VIP DEVELOPMENT رو برای یه کار STANDARD ندند! که البته بعضی از دوستان در تا پیکی ( که البته تاپیک رو خیلی مطالبش رو پاک کرده بودم و گفتم ببندنش ) به من می گن پول نمی خوای خرج کنی اصلا نباید برد چند لایه بخوای بسازی و از این جور مسائل . هون طور که قبلا گفتم ( اول تاپیک) اگر شما میلیاردرید یا به منابع مالی نا محدود (!!!!) وصل هستید ( که اکثر افراردی که سفارش ساخت برد چند لایه میدن از همین دست هستند ) به علت عدم نیاز به مینیمم کردن هزینه ها اصلا نیازی به خوندن مطالب این تاپیک ندارید.
      Gracias A La Vida

دیدگاه

پاسخ : آموزش نکات مربوط به ساخت برد های چند لایه. یک بار برای همیشه!(شما هم کمک کنید )

فکر می کنم منظورتون از CVF همون Conductive Via Fill یا پرکردن ویا با مواد رسانا باشه، و Non CVF هم همون Non-Conductive Via Fill باشه که به معنی پر کردن ویا با مواد غیر رسانا باشه. لطفاً احیاناً اگر از این دست اصطلاحات استفاده می کنید، یه توضیح کوچولو (مثلاً باز کردن مخفف) هم بدید که یکی مثل من گیج نزنه که این چیه؟!
        باز هم بابت توضیحاتتون ممنون. :job:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط آبتین صمدی
          فکر می کنم منظورتون از CVF همون Conductive Via Fill یا پرکردن ویا با مواد رسانا باشه، و Non CVF هم همون Non-Conductive Via Fill باشه که به معنی پر کردن ویا با مواد غیر رسانا باشه. لطفاً احیاناً اگر از این دست اصطلاحات استفاده می کنید، یه توضیح کوچولو (مثلاً باز کردن مخفف) هم بدید که یکی مثل من گیج نزنه که این چیه؟!
          باز هم بابت توضیحاتتون ممنون. :job:
          باشه البته توضیح فارسی داده بودم :
          نوع CVF میان داخل ویا رو با مواد رسانا پر می کنند ( البته نه با مس! اگر نیاز به پر کردن ویا ها با مس باشه هزینه و تکنولوژی کار بالا تر میره . ) در نوع NON-CVF میان با اکسید های غیر رسانا داخل ویا رو پر می کنند .
          Gracias A La Vida

دیدگاه

سلام
            کسی از دوستان نظرییا اطلاعاتی نداره اینجا در اختیار ما هم قرار بده :mrgreen: :job: ؟
            من خودم فعلا در حال روت مدارم هستم . چون دو مدل روتی که قبلا کردم به دلم نچسبید . یه 2 هفته ای هست دارم روی روت کردن مجدد مدار وقت می گذارم . با توجه به اینکه من همه ی مدارام رو 2 روزه دستی و یا نیمه دستی روت می کنم واقعا وقت گیره . ( غیر چند مورد برد که یکیش یک سال طراحی PCB اش طول کشید -البته مهندسی کله پا :: معکوس:: نمیشد زد! چون نه شماتیکی توی اینترنت یا منابع دیگه داشتند نه PCB ی نمونه ای رو جایی میشد دید! )
            از این بابت توی طراحی برد های ARM و FPGA مربوطه خیلی دست آدم بازه .
            فعلا چند سوال مهم مطرحه که اگر کسی اطلاعاتی در این مورد در اختیارمون قرار بده خیلی عالیه .
            مثلا روند سفارش مونتاژ قطعات به شرکت های سازنده برد توی خارج به چه شکله! یعنی باید کار تعداد باشه یا تعداد 10-20 تا هم کار میکنند . قطعات چجوری براشون تعمین میشه ! آیا خودشون تهیه می کنند !؟
            همین سوال هم در مود ایران دارم . مثلا قطعات BGA و مقاومت های مثلا 0402 رو که نمیشه دستی مونتاژ کرد داخل ایران به چه شکل سفارش می گیرند !؟ خوب دستگاه بردارو- بگذار ( معادل فارسی دستگاه رو گفتم!) اشون چون رول باید بخوره برای این مقاومت و خازن مشتری باید این رول ها رو تهیه کنه یا خودشون دارند! یعنی بخشی از قطعات معمول رو خودشون دارند !؟ اصلا توی ایران روی چه تعدادی کار می کنند !چقدر دست آدم تو ایران بازه!؟ مثلا من بگم این پکیج رو روی اون یکی مونتاژ کن با تیوپ گاز و از این جور چیز میزا !؟ یا قطعات ESD هستند توی مونتاژ در نظر داشته باشید و از این جور مسائل ! یا مثلا BGA پیتچ 0.4 رو می تونند بزنند !
            البته اینا رو میشه از هر فروشنده پرسید اما در کل می خواستم بدونم در کل بازار مونتاژ به چه شکل هست .
            [hr]
            وقتی روت برد هم تموم شد در مورد استاندارد های فنی - استاندارد های زیست محیطی - تست الکتریک - انواع پوشش های نهایی و استفاده از اسکریپت برای ایجاد جدول ساخت و ... مطالبی اینجا قرار می دم .
            Gracias A La Vida

دیدگاه

برد نهایی طراحی شده برای ARM

برد نهایی طراحی شده برای ARM
              با توجه به اینکه موضوع رو لطف کردن و بردن بالای تاپیک (فکر کردم پاک شده دنبالش بودم ) من هم برعکس کارای دیگم که عکسشون رو هیچ جا نمی گذارم این یکیرو قبل از ساخت 2 تا عکسش رو می گذارم شاید شما هم حوس کردید با لذت و رقبت بیشتری مطالب رو دنبال کنید . اون چیز میزای قرمز هم که نوشته فقط چون برد رو هنوز نساختم روی عکس ها نوشتم :redface:

البته یکم ریزه کاریاش مونده ( فعلا با دیتا شیت قطعه به نتیجه ی نهایی نرسیدم که چجوری اون بخش ها رو نهایی کنم یا اصلا رو ای این بورد نگذارم)
              [hr]
              در نهایت روتینگ و کار شماتیک و اینجور چیزای این بخش برد تموم شد . از اونجا که هزینهی اولیه (یا همون ستاپ) برد تغریبا ربطی به اندازه برد نداره ( نه کاملا ! بلکه نسبی میگم) حوس کردم یه برد FPGA هم طراحی کنم و موقع ساخت کنار هم بگدارمشون . جالبه بعضی شرکت ها گفتن شما می تونید چندتا برد ر کنار هم بچینید و سفارش بدبد اما ما براتون برش نمی زنیمشون!
              در مورد طراحی برد برای FPGA جالبه که پکیج این قطعات معمولا با فاصله پد 0.1 میلیمتر هستند و این روتینگ برد رو راحت می کنه اما مشکل در جا های دیگه وجود داره که اگر فرصتی شد در اون باره در زمینه ی طراحی بردش صحبت می کنیم .

در آخر برای این پست باید بگم یکی از مسائل توی روتینگ خطوطی که با فرکانس بالا داده هارو انتقال میدند اینه که توی چه پروتکلی کار می کنند . برای مثال مد های ارتباطی سریع توی FPGA ها رو که میدیدم چندین مد ارتباطی رو ذکر کرده بود و طراحی مسیر های هرکدوم ، امپدانس های خط (امپدانس مشخصه و ..) زوایای خطوط و... نکاتی رو ذکر کرده بود .
              البته می تونید برای جلوگیری از اتلاف وقت به منوال های شرکت های سازنده مراجعه کنید که توش کاملا توضیح داده شده که قطعاتشون رو چجوری روت کنید و از این جور مطالب . برای مثال هیچ کدوم از سری های درست حسابی و البته ارزون VIRTRX رو نمیشه زیر 8 لایه روت کرد ! چون شرکت خودش تاکید کرده که مدار چه ساختار هایی باید داشته باشه .

Gracias A La Vida

دیدگاه

ها اینها چیه؟

آقای پژوهان یه سوال فوق تخصصی ، این برد رو با چی کشیدید که اینقدر قشنگ شبیه سازی کرده؟ (نگید با اگل که خودمو میکشم )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد مهری
                  ها اینها چیه؟

آقای پژوهان یه سوال فوق تخصصی ، این برد رو با چی کشیدید که اینقدر قشنگ شبیه سازی کرده؟ (نگید با اگل که خودمو میکشم )
                  با نرم افزار عزیز آلتیوم دیزاینر ! اونم نسخه ی پرتابلش! (که پر از باگه !)خود آلتیوم که از این کارا بلد نیست بکنه . خودم تک تک قطعات به صورت سه بعدی روی برد قرار دادم . خروجی های 3D MAX هم برای ساخت قالب ( که اصولا هنوز نتونستم برای یکی از برئم بسازم ) هم به قسنگی تمام میشه وارد طراحی کنید . البته بعضی مدل ها هم آمادشون هست یا از نرم افزار های دیگه میشه با واسطه وارد این محیط کرد .
                  شرط می بندم کسایی که با پروتل کار می کنند الان میگن این عجب نسخه ای داره که اینجوری مدل سه بعدی میده بیرون نسخه ی منم وقتی میریم توی محیط سه بعدیش همون وضعیت درب و داغون همه رو داره :mrgreen:
                  جدا نرم افزار عالی هستش هر چند این مدل های 3 بعدی رو خودش نداره که هیچ! بالای 70 درصد قطعات رو که شامل شماتیک و فوتپرینت اشون میشه رو 100% دستی توی این نرم افزار از روی دیتا شیتشون درست می کنم! اما خوبیش اینه که بینهایت نرم افزار انعطلاف پذیریه ! اینم تستیمونیال هایی که شرکت های عظیم دنیا براش گذاشتن ! (ناسا ، نشنال اینسترومنت و ...) http://altium.force.com/stories
                  Gracias A La Vida

دیدگاه

سلام
                    دوست عزیز مظالب شما بسیار سودمند بود
                    می دانم درخواست من به تایپیک شما ربطی ندارداما من کمتر کسی را دیدم همین اطلاعات را در اختیار دیگران قرار دهد یک کتاب فارسی خریدم به اسم اصول طراحی بردهای فرکانس بالا.اما خیلی سنگین بود به نظر من برای خودم
                    اگر امکان دارد یک مثال بزنید یا یک پروژه که قبلا طراحی کردید فایل هاشو بگزارید واصول طراحی را قدم به قدم بگزارید خیلی عالی میشه
                    در نوشته های شما دقت وصبر کاملا مشهود بود خیلی ممنون

دیدگاه

پاسخ : آموزش نکات مربوط به ساخت برد های چند ل&#157

نوشته اصلی توسط siavashsiavash
                      سلام
                      دوست عزیز مظالب شما بسیار سودمند بود
                      می دانم درخواست من به تایپیک شما ربطی ندارداما من کمتر کسی را دیدم همین اطلاعات را در اختیار دیگران قرار دهد یک کتاب فارسی خریدم به اسم اصول طراحی بردهای فرکانس بالا.اما خیلی سنگین بود به نظر من برای خودم
                      اگر امکان دارد یک مثال بزنید یا یک پروژه که قبلا طراحی کردید فایل هاشو بگزارید واصول طراحی را قدم به قدم بگزارید خیلی عالی میشه
                      در نوشته های شما دقت وصبر کاملا مشهود بود خیلی ممنون
                      سلام . مرسی . متاسفانه فعلا درگیر موضع پیش پا افتاده ای هستم که توی ایران یک مشکل بزرگه! و اون هم تهیه قطعات یا بررسی امکان تهیه قطعات برای برد بالا و یک برد مربوط به FPGA هستم که مدار چند لایه براشون باید سفارش بدم .
                      اگر کتاب "اصول طراحی بردهای فرکانس بالا" همون کتابی باشه که من میشناسم بعد از دیدن چند فصل ازش که توی اینترنت بود ( به عنوان نمونه ی کتاب) از خریدش منصرف شدم . در حقیقت مطالب اون کتاب ناشی از علم شخصی یا درونی شده ی نویسنده نبوده و در حقیقت ترجمه ی کتاب ها و قوانینی هستش که معمولا توی داکیومنت ها یا دیتا شیت ها ی طراحی به هرکدومش بسته به نیاز پرداخته میشه . حتی در جا هایی به صورت ناشیانه دستوراتی گفته شده که کاملا واضح هستش از عدم اطلاع نویسنده در طراحی مدارات فرکانس بالا ناشی شده و مثل مطالبی که در مورد مسیر های گارد یا کشیدن زمین زیر مسیر های سیگنال و از این دست مطالب بیان شده . متاسفانه بیشتر مطالب در این زمینه به زبان فارسی شبیه داستان و افسانه وار در کتاب ها مطرح شده و اصول تنها مانند یک امر کلی بدون ورود به جزئیات بیان شده که اتفاقا در زمینه ی طراحی مدارات فرکانس بالا جزئیات خیلی مهم هست! به همین خاطر منابع انگلیسی کامل ترین و جامع ترین منابع هستند که حتی بعضی هاشون به روش آموزشی ( نه مرجع) به این مسائل پرداختن .
                      شما برای طراحی مدارات فرکانس بالا نیاز به پیش زمینه ی قوی در مورد مخابرات و الکترونیک دارید مثل شناخت پارماتر های S ،مباحث توان، طراحی مدارت پسیو و اکتیو ، شناخت ساختار ها و ... .و باید با نرم افزار های (مخصوصا ADS -اگر قرار به طراحی مدارات آنالوگ داشته باشید) بتونید کار کنید . البته در مورد مدار های دیجیتال این امر کمی فرق می کنه و طراحی مدارت دیجیتال فرکانس بالا با خوند دیتاشیت قطعات مربوطه کاملا امکان پذیر هستند.

بدون شک ردیف کردن لیستی از قوانین روی یک ورق و قرار دادنش کنار دست موقع طراحی PCB یه مدار فرکانس بالا به هیچ عنوان نتیجه ی مطلوبی نخواهد داشت . فکر می کنم برای طراحی یک مدار که منجر به ساخت و نتیجه گیری ازش بشه مراحل خیلی فراتر از طراحی PCBهم میره .مثل:
                      -شناخت قطعات و تکنولووژی های در دسترس و امکان تهیه قطعات از بازار داخل یا خارج!
                      -شناخت کامل مباحث تئوری مربوط به انتخاب قطعات و رسم شماتیک (طراحی مدار)- از اسلوریت و پهنای باند یه پ-امپ بگیرید تا SNR , S11 , S12 و... یه LNA!
                      -شناخت پروتکل های ارتباطی . استانداردها و ... مثل اینکه مدار توی چه شرایط محیطی و با چه سرعتی و با چه قابلیت اطمینانی قراره کار کنه بر اساس اون پروتکل ارتباطی بین اجزاع رو مشخص کنید .
                      -تجربه کافی در مدل سازی سیستم و مدار و اینکه اصلا چه پارامتر هایی در طراحی به مدار مثلا یه سینتی سایز یا اسیلاتور یا.. وجود داره و باید محاسبه و مدل سازی بشه .اینکه خطوط چه رفتاری در فرکانس های بالا دارند و تاثیر پارمتر های قطعات در نهایت روی عملکرد و خروجی مدار چی هست .
                      -شناخت مواد و اصول فنی ساخت و استاندارد های مربوطه در زیمنه ی ساخت مدار چاپی ( که این تاپیک به اون می پردازه )
                      -در نهایت طراحی مدار چاپی بر اساس اصول مربوطه و در حقیقت پیاده سازی عملی بخشی از از همون تئوری ها . مثلا اینکه کانالتون چه امپدانس مشخصه ای داره یا زمین مدار با چه تپولوژی توی مدار گسترده میشه و از این دست .

در هر حال من تا جایی که مربوط به طراحی باشه ( با رویکرد ساخت ) حتما همین جا بهشون می پردازم . ( بعد از رفع مشکل فوق)
                      Gracias A La Vida

دیدگاه

واقعا آدم مطالب این تاپیک رو می بینه خوف می کنه! :mrgreen:
                        خوب آقا پژوهان برای ما که از طراحی برد 1 طرفه اومدیم یه مدته 2رو و تازه در 2رو بیشتر کار هم Auto route انجام میدیم واز اینا!
                        یه کم کمک کنید راه بیفتیم ، اونم با اصول ، اگه رفرنسی منبعی چیزی هم باشه خوبه
                        خودتون چه جوری کار میکنید ؟
                        ولی خدایی عجب 3D بودا!
                        کلا می خواهم با اصول کار کنم
                        ویه جورایی با نگاه به بازار
                        ممنون
                        { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mohpooria
                          واقعا آدم مطالب این تاپیک رو می بینه خوف می کنه! ::
                          خوب آقا پژوهان برای ما که از طراحی برد 1 طرفه اومدیم یه مدته 2رو و تازه در 2رو بیشتر کار هم Auto route انجام میدیم واز اینا! ::
                          یه کم کمک کنید راه بیفتیم ، اونم با اصول ، اگه رفرنسی منبعی چیزی هم باشه خوبه
                          خودتون چه جوری کار میکنید ؟
                          ولی خدایی عجب 3D بودا!
                          کلا می خواهم با اصول کار کنم
                          ویه جورایی با نگاه به بازار
                          ممنون
                          رفرنس فارسی در مورد طراحی مدارات چند لایه من ندیدم . رفرنس های انگلیسی هم یکم غیر متعارفه . یعنی دقیقا چیزی با این عنوان من ندیدم.رفرنس میتوه داکیومنت های fpga های xilinx باشه یا کتاب طراحی مدارات ماکروویو یا دیتاشیت قطعه مورد استفاده(بستگی به کار داره) .اینایی که اینجا گفتم یه سری اصول فنی و بنیادین و تعاریفه . شما خودتون شروع کن یواش یواش پیش میری . اکثر کار ها نیازی به دانش و دقیق شدن توی تمام مباحث تخصصی نداره . کارهای غیر کلون داخلی هم 90% کارش رو آت روت انجام میده از این بابت نگران نباشید! البته بازم بستگی داره!
                          یه توضیح کلی هم در مورد بازار کار تخصصی در ایران بدم ....
                          مهم نیست چند لایه بخواید طراحی کنید ! وقتی طراحی نیاز به سطح علمی بالا داشته باشه فرقی نمیکنه 2 لایه باشه یا 32 لایه!
                          کار با آتو روت و کلون کردن سطح مورد نیاز برای بازار داخل کشوره و در همین حد هم پول بابتش میدن و باقی مسائل فقط بازی با کلماته . نیازی به اطلاعات فنی زیادی هم نیست
                          برای کار های حرفه ای نیاز به تسلط به مباحث تخصصی و نرم افزار های مخصوص خودشون هست که در این سطح توی ایران کار نمیشه و فقط چهار تا کلمه بعضی ها یاد میگیرن و با گفتن اینکه این برد رو ما بر اساس فلان چیز و فلان تحلیل طراحی کردیم کار هاشون رو تحویل کارفرما میدن که اصولا این کارفرما ها هم دانش بالایی در این زمینه ها ندارند . در نهایتا با 40-50 درصد پرفورمنس (اگر کار کنه (!)) کار خواهد کرد! خیلی از این مدار ها هم کلون هستند یا اصلا نیازی به تحلیل های دقیق ندارند که خوب به طبع کار می کنند.
                          البته حق دارند چون آنالیز مدار و شبیه سازیش خیلی زمان بر و هزینه بره! نمیصرفه از چند میلیارد یه چند ده میلیونش رو بدن به طراح تاکید می کنم خیلی کارها اصلا نیازی هم به اینقدر کار موشکافانه ندارند .
                          تحلیل و آنالیز شامل مدل سازی حرارتی -مغناطیس-الکتریکی-کانال های ارتباطی سرعت بالا /فرکانس بالا - پرفورمنس نسبت به متغییر های محیطی و ... میشه ! بعضی وقت ها هم مکانیکی! اینا رو نمیشه چشم بسته یا با نرم افزار آلتیوم دیزاینر یا از این دست نرم افزار ها کرد! این مدلسازی ها روی PCB انجام میشه نه شماتیک و وابسته به طراحی PCB هست.
                          توی ایران نیازی به این چیزا ندارند که من بخوام 200 صفحه نتیجه آنالیز مدار توی CST رو بدم دستشون اونور بازار کارش هست .البته چندتا شرکت دلال هم در این زمینه هستند که پروژه از اونور میگیرن میدن اینجا که اکیدا توصیه نمیشود! اینم بازار کار!
                          Gracias A La Vida

دیدگاه

پاسخ : آموزش نکات مربوط به ساخت برد های چند ل&#157

سلام
                            آقا تا حالا مادربورد خریدین که! ابعاد نیم متر در نیم متر! فرکانس کاری خدا! 3-4 کیلو قطعه روشه فقط 30-40 هزار تومان (تازه بعد از گمرکی خوردن و توی دست 10 تا دلال گشتن)! نگید که ازش 1 میلیون نسخه می زنند قیمتش کم میشه!
                            اگه تو ایران بخواهی کارتونشو بزنی 1-2 تومان در میاد!
                            یک سایت خوب می شناسم که نسبتا با انصاف هست. کیفیت کارهاشام بد نیست!
                            می تونید با هاش کار کنید!
                            http://www.myropcb.com/
                            آقا اگه جایی ارزونتر با کیفیت بهتر سراغ دارید به اشتراک بگذارید!
                            راستی کسی فیلم آموزشی مونتاژ دستی BGA ها رو نداره!؟

دیدگاه

نمیدونم چرا هر کار میکنم به لایه های وسطی توی پروتل دسترسی پیدا نمیکنم؟
                              راستی برای یه برد که مثلا پردازندش 200 مگاهرتزه برای ترک های متصل به پردازنده و نزدیک به هم چی کار کنیم؟اصلا در این فرکانس باید از چی نگران باشیم؟اجرا شدن قواعد برد های فرکانس بالا یا اصول ساده طراحی بدون نویز برای همین برد های معمولی؟

دیدگاه

آقا تا حالا مادربورد خریدین که! ابعاد نیم متر در نیم متر! فرکانس کاری خدا! 3-4 کیلو قطعه روشه فقط 30-40 هزار تومان (تازه بعد از گمرکی خوردن و توی دست 10 تا دلال گشتن)! نگید که ازش 1 میلیون نسخه می زنند قیمتش کم میشه!
                                اگه تو ایران بخواهی کارتونشو بزنی 1-2 تومان در میاد!
                                ما با دو دنیای مختلف سر و کار داریم! یکیش کره ی زمینه غیر از ایران! و یکی دیگش ایرانه! کلا ایران همه قیمتاش پرت و پلاست! صنعت ما عقب موندست و تحریم باعث پولدار شدن دلال ها شده! چون تخصص و تبحر و انصاف در کار صنعتی در ایران نیست همه چیز به طور عجیبی بالاست! حتی در مقیاس های کوچیک و پایلوت هم قیمت یه خدمات مشخص بسیار بیشتر از قیمت مشابه در کشور های صنعتی و کشور های دیگه مثل چین و ... هست . چون توی ایران کار طراحی ،تولید و اختراعات واقعی صورت نمیگیره برای همین شما اگر بخواید یه کار درست حسابی کنید همه ازتون می خواند پول بیشتری به جیب بزنند! از یه اوراقی فروشی بگیرید تا خدمات cnc تا قطعات و خدمات مثلا مونتاژ یا حتی چیزای خیلی ساده تر!
                                نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده
                                نمیدونم چرا هر کار میکنم به لایه های وسطی توی پروتل دسترسی پیدا نمیکنم؟
                                راستی برای یه برد که مثلا پردازندش 200 مگاهرتزه برای ترک های متصل به پردازنده و نزدیک به هم چی کار کنیم؟اصلا در این فرکانس باید از چی نگران باشیم؟اجرا شدن قواعد برد های فرکانس بالا یا اصول ساده طراحی بدون نویز برای همین برد های معمولی؟
                                شما لایه هارو اگر تعریف کریدن حتما توی بخش لایه ها مشخص شده . من توی یکی از این پست ها توی این تاپیک جایی که لایه ها و مشخصاتشون رو وارد میشه کرد رو اوردم .
                                200 مگارهرتز یا هر فرکانس دیگه ای فقط بیانگر فرکانس کاری یه کانال ارتباطیه . یه کانال مشخصات دیگه ای داره که گاها خیلی بیشتر از این هاست . بستگی به کانال ارتباطی و استاندارد هاش داره که توی طراحی های خیلی پیشرفته و سطح بالا در نظر گرفته میشه که با آنالیز دیجیتال مدار و یا آنالیز های چندگانه (مثل تنش های حرارتی روی برد و ... ) همراه هست .
                                بحث نویز با بحث طراحی یه ارتباط فکانس بالا توی دو لایه مختلف طراحی قرار دارند و اول طراحی یه کانال ارتباطی فرکانس بالا بر اساس مشخصات و استاندارد های کانال انجام میشه بعد مسائل دیگه روش اعمال میشه .
                                البته 200 مگاهرتز زیاد نیست و توی این فرکانس برای مدارات دیجیتال کانال های ارتباطی خواصی لازم نیست . جز چیز های ابتدایی مثل بحث اختلاف فاز یا تاخیر و بحث برگشت سیگنال توی ارتباط باس با این فرکانس . مثل قرار داد ترمینیتور ها (مثل چیزی که توی اسکازی داریم ) که خیلی ابتدایی هستند . شاید جایی امپدانس و امپدانس مشخصه کانال هم باید مشخص و مثدار خاصی باشه (توی ارتباطات کم نویز صنعتی).
                                این چیزا توی طراحی های معمولی کاربردی نداره و بیشتر توی طراحی مدارات با گرید های خاص به ککار میره .
                                در مورد نویز ---> اانواع نویز وجود داره هر کدوم برای از بین بردن اثراتش راه حل های مختلفی داره . این راه حل ها از لایه های نرم افزاری (مثل انواع کدینگ ها -اعتبار سنجی داده و ...) هست تا لایه های سخت افزاری (مثل ساختار ارتباطی و پروتوکل ارتباطی که شامل امپدانس کانال و ... میشه و مسائلی مثل مسیر گارد یا استپ امپدانس و یا استفاده از استاب ها و ... (فقط برای حذف یه فرکانس مشخص ) و ..) و لایه مکانیکی طراحی (مثل طراحی شیلد مناسب و کانکتور ها و سیم های ارتباطی و ....)
                                Gracias A La Vida

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X