اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش نکات مربوط به ساخت برد های چند لایه. یک بار برای همیشه!(شما هم کمک کنید )

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش نکات مربوط به ساخت برد های چند لایه. یک بار برای همیشه!(شما هم کمک کنید )

نوشته اصلی توسط پژوهان
    ما با دو دنیای مختلف سر و کار داریم! یکیش کره ی زمینه غیر از ایران! و یکی دیگش ایرانه! کلا ایران همه قیمتاش پرت و پلاست! صنعت ما عقب موندست و تحریم باعث پولدار شدن دلال ها شده! چون تخصص و تبحر و انصاف در کار صنعتی در ایران نیست همه چیز به طور عجیبی بالاست! حتی در مقیاس های کوچیک و پایلوت هم قیمت یه خدمات مشخص بسیار بیشتر از قیمت مشابه در کشور های صنعتی و کشور های دیگه مثل چین و ... هست . چون توی ایران کار طراحی ،تولید و اختراعات واقعی صورت نمیگیره برای همین شما اگر بخواید یه کار درست حسابی کنید همه ازتون می خواند پول بیشتری به جیب بزنند! از یه اوراقی فروشی بگیرید تا خدمات cnc تا قطعات و خدمات مثلا مونتاژ یا حتی چیزای خیلی ساده تر!شما لایه هارو اگر تعریف کریدن حتما توی بخش لایه ها مشخص شده . من توی یکی از این پست ها توی این تاپیک جایی که لایه ها و مشخصاتشون رو وارد میشه کرد رو اوردم .
    200 مگارهرتز یا هر فرکانس دیگه ای فقط بیانگر فرکانس کاری یه کانال ارتباطیه . یه کانال مشخصات دیگه ای داره که گاها خیلی بیشتر از این هاست . بستگی به کانال ارتباطی و استاندارد هاش داره که توی طراحی های خیلی پیشرفته و سطح بالا در نظر گرفته میشه که با آنالیز دیجیتال مدار و یا آنالیز های چندگانه (مثل تنش های حرارتی روی برد و ... ) همراه هست .
    بحث نویز با بحث طراحی یه ارتباط فکانس بالا توی دو لایه مختلف طراحی قرار دارند و اول طراحی یه کانال ارتباطی فرکانس بالا بر اساس مشخصات و استاندارد های کانال انجام میشه بعد مسائل دیگه روش اعمال میشه .
    البته 200 مگاهرتز زیاد نیست و توی این فرکانس برای مدارات دیجیتال کانال های ارتباطی خواصی لازم نیست . جز چیز های ابتدایی مثل بحث اختلاف فاز یا تاخیر و بحث برگشت سیگنال توی ارتباط باس با این فرکانس . مثل قرار داد ترمینیتور ها (مثل چیزی که توی اسکازی داریم ) که خیلی ابتدایی هستند . شاید جایی امپدانس و امپدانس مشخصه کانال هم باید مشخص و مثدار خاصی باشه (توی ارتباطات کم نویز صنعتی).
    این چیزا توی طراحی های معمولی کاربردی نداره و بیشتر توی طراحی مدارات با گرید های خاص به ککار میره .
    در مورد نویز ---> اانواع نویز وجود داره هر کدوم برای از بین بردن اثراتش راه حل های مختلفی داره . این راه حل ها از لایه های نرم افزاری (مثل انواع کدینگ ها -اعتبار سنجی داده و ...) هست تا لایه های سخت افزاری (مثل ساختار ارتباطی و پروتوکل ارتباطی که شامل امپدانس کانال و ... میشه و مسائلی مثل مسیر گارد یا استپ امپدانس و یا استفاده از استاب ها و ... (فقط برای حذف یه فرکانس مشخص ) و ..) و لایه مکانیکی طراحی (مثل طراحی شیلد مناسب و کانکتور ها و سیم های ارتباطی و ....)

خوب پیش نیاز های طراحی یه برد با پردازنده 200 مگاهرتز چیه؟(حداقل ها)
    اصلا کی میتونم برد چند لایه طراحی کنم؟؟؟؟
    درضمن اون کانال ارتباطی رو هم یک I/O معمولی در نظر بگیرید بعد چی میشه؟

دیدگاه

پاسخ : آموزش نکات مربوط به ساخت برد های چند لایه. یک بار برای همیشه!(شما هم کمک کنید )

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده

خوب پیش نیاز های طراحی یه برد با پردازنده 200 مگاهرتز چیه؟(حداقل ها)
      اصلا کی میتونم برد چند لایه طراحی کنم؟؟؟؟
      درضمن اون کانال ارتباطی رو هم یک I/O معمولی در نظر بگیرید بعد چی میشه؟
      یه پردازنده ی 200 مگاهرتز ارتباطات IO هاش با فرکانس های پاینتر از 200 مگاهرتز هست . در بعضی موارد که واحد های جانبی، مثلا ارتباطی سریع SPI دارند ممکنه فرکانس اون خطوط ارتباطی حتی از 200 مگاهرتز هم بیشتر باشه . معمولا DSP های خیلی معمولی با این فرکانس کار می کنند و مسائل طراحیشون چیز های خیلی ساده ایه که توی بخش های مختلف همین سایت هم بهش اشاره شده . توی دیتا شیت و منوال های شرکت های سازنده هم که به تفصیل گفته شده .
      معمولا اینجا با آتو روت (بدون تعریف قوانین بسیار دقیق و پیچیده که لازمه -به صورت دیمی!) و یا کلونینگ برد های مشابه برد های چند لایه یا هر برد دیگه که پیچیدگی در طراحیشون هست انجام میشه . شما هر وقت مباحث اولیه طراحی یه برد رو یاد بگیرید می تونید برد 32 لایه هم طراحی کنید . حالا اگر یه مدار RF بخواید طراحی ،آنالیز و شبیه سازی و ... اش کنید که مثلا یه برد دو لایه یا چند لایه قراره ازش طراحی بشه،برای کارای ابتدایی باید فوق لیسانس یا برای کارای درست حسابی دکتری مخابرات-سیستم مثا داشته باشید یا خیلی باهوش و کار درست باشید خودتون هزاران اصطلاح و مطلب رو یاد بگیرید .این یه مثال بود که بگم پایه یه طراحی درست 80% اش پایه علمی به تئوری اجراست نه کار با نرم افزار.
      ولی مثلا اگر هدف طراحی یه برد DSP با فرکانس که تو2 لایه جاش نتونستید بدید به خاطر محدودیت ها و خواستید توی 4 لایه روتش کنید اگر امروز 2 لایه میتونید طراحی کنید ،4 لایش هم می تونید! چندتا اصلاح فنی داره که یه سریاش توی همین تاپیک گفته شده .

یه IO ساده مثلا روشن خاموش کردن چندتا سویچ و کارایی از این دست هیچ تمهیدات خواصی نمی خواد . هر جور روتشون کنید فرقی نمی کنه .

حالا شاید هیچ وقت نخواید گذرتون به مداراتی که من گفتم بیوفته ولی من کلی جواب میدم که اگر دیگرانی هم خواستند جواب هام رو بخونند تیتر های موضوعات دستشون بیاد . گاها یاد گرفتن یه موضوع خیلی ساده تر از اینه که آدم بفهمه چه موضوعاتی رو باید یاد بگیره !
      Gracias A La Vida
      [glow=red,2,300]ساخت فرز CNC[/glow]
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56308.0
      http://up9.iranblog.com/images/4xd21f8vemt8g46011fx.jpg
      زمین سفت است و آب شلست و هوا نرم است و همه چیز عالیست در این حوالی...

دیدگاه

ببینم اون اصطلاحات که در سطح من هست نه؟
        پس دیگه اینجا لازم نیست حساب کنیم طول مسیر ترک چقدره مثلا یکم کمتر یا بیشتر بشه بقیه مدار نویز میگیره یا نه؟
        یا مثلا پاور پلن بزاریم وسطش؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شهریار رجب زاده
          ببینم اون اصطلاحات که در سطح من هست نه؟
          پس دیگه اینجا لازم نیست حساب کنیم طول مسیر ترک چقدره مثلا یکم کمتر یا بیشتر بشه بقیه مدار نویز میگیره یا نه؟
          یا مثلا پاور پلن بزاریم وسطش؟
          سلام
          طول مسیر مربوط به تاخیر توی این مدارات میشه .
          اگر در تاپیک مجزایی مطرح کنید حتما بهتر به نتیجه میرسید . قبلا هم این مسائل توی این سایت مطرح شده .
          Gracias A La Vida
          [glow=red,2,300]ساخت فرز CNC[/glow]
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56308.0
          http://up9.iranblog.com/images/4xd21f8vemt8g46011fx.jpg
          زمین سفت است و آب شلست و هوا نرم است و همه چیز عالیست در این حوالی...

دیدگاه

خوب یه دوتا سوال دیگه هم مونده
            1.جنس برد چی انتخاب کنیم؟مثلا برای این کار من چی خوبه؟
            2.آخرش نفهمیدم چجوری توی پروتل به لایه های وسطی دست پیدا کنم هر چی تو سایت گشتم نتیجه نداشت :cry2:
            نوشته اصلی توسط پژوهان
            سلام
            طول مسیر مربوط به تاخیر توی این مدارات میشه .
            اگر در تاپیک مجزایی مطرح کنید حتما بهتر به نتیجه میرسید . قبلا هم این مسائل توی این سایت مطرح شده .
            ببینم آخرش چه چیز هایی مهمه برد که مخابراتی یا فرکانس بالا نیست که

دیدگاه

تاپیکی جالبی هست
              منم تو فکرم بود یسری سوال داشتم
              الان تو یک برد جدید که طراحی کردم دورو کامل پر از قطعات و ماژول هست و با توجه به اینکه اندازه برد بسیار کوچیکه 8*6 سانت
              حداقل چیزایی که داره یک تغذیه سوچینگ یک ماژول rf یک gps و gsm و میکرو و نهایت یک مموری خوب حالا سوال برام پیش اومد
              تو مانولی که کارخونه برای هرکدوم از اینا میزنه چیزی مبنی بر اینکه کدوم قسمت مدار موج تولید می کنه از لحاظ سطحی رو ذکر نکرده در جایی که میدونیم gsm و rf به راحتی یک سیگنال خروجی داره و در صورتی که نزدیکه مناطق حساس باشه کمی مشکل پیش میاد
              خوب حالا تکلیف چیه باید تجربی کار کرد؟ تا تشخیص بدیم
              یا lm2576 که هودش با یک فرکانس 1 مگ کار میکنه که در صورتی مشکلی براش پیش بیاد کله مدار به خطر میفته
              هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
              بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
              میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

اقای پژوهان میتونید تمام حرف هاتونا مرحله به مرحله داخل یک pdf بنویسید و اگر امکانش هست با برنامه altium designer براش مثال هایی هم قرار بدید.
                اصلا از صفر مثلا پد چیست؟
                ویا چیست؟
                میشه برد چند لایه را دستی هم ساخت؟
                چطور میشه با التیوم بردهای چند لایه یعنی بیشتر از 2 لایه طراحی کرد؟
                تمام نکات برای ساخت بردهایی با فرکانس بالا.
                اگر این کار را انجام بدید خیلی خوب میشه چون بهتر میشه فهمید و همیشه میشه مطالعش کرد.
                الکترونیک فقط ترانزیستور نیست...موفقیت فقط الکترونیک نیست...زندگی فقط موفقیت نیست.

دیدگاه

من سعی میکنم چیزی که بلدم بگم خوشحال میشم اگه اشتباه میکنم تذکر بدید.
                  پد به سوراخ های روی بورد یا پی سی بی گفته میشود که مربوط به پین ها یا پایه های قطعات باشد.

وایا به سوراخ هایی که روی بورد توسط طراح مدار چاپی زده میشود تا بین لایه ها ارتباط برقرار کند.

بورد چند لایه زمانی زده میشود که در آن فضا و ابعاد ،بورد قابل اتمام نباشد و لزوما با افزایش لایه این مشکل را حل میکنند.البته فقط به این دلیل هم نیست گاهی اوقات از لایه های میانی به عنوان ایزولاسیون استفاده میشود

واما سوال آخر هم در عنوان های دیگه همین تالار پاسخ داده شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پژوهان
                    فکر می کنم دیگه وقتشه از این برد های 2 لایه دل کند و یکم کار درست و حسابی تری کرد .
                    قبل از هرچیز موضوعی که باعث شد من در به در دنبال یه سازنده با مشخصات ویژه باشم این بود که بردی برای آرم طراحی کردم ( و البته تغییراتی با وضع موجود درش خواهم داد ) که نیاز به یکم تکنولوژی پیشرفته تری در ساخت داره ! که البته تکنولوژی عجیبی نیست و برد های چند لایه همشون این مشخصات رو عموما دارند .
                    البته تا حالا دو برد 4 لایه طراحی کرده بودم و ساخته شده که مینیم ترکشون 0.3 میلی متر (!!!)بودند و علت 4 لایه بودنشون مشکل در روت کردن یا از این دست به هیچ وجه نبوده و قیمت تمام شده چون رابط در چین در دست بود خیلی راحت بگم مفت در اومد!
                    اما مشکل کجاست ...
                    طراحی مدارات چند لایه خارج از جملات کلیشه ای در رابطه با محاسبات مربوط به خطوط تاخیر ، مسیر برگشت جریات تغذیه و پایا های فرکانس بالا و چند صد قانون و قاعده ی دارای مشکلات به مراتب پیچیده تری تا رسیدن به یک برد ساخته شده ، است .

البته یک توصیه دوستانه می کنم و اون اینکه تکنیکال داکیومنت های مریوط به طراحی قطعات BGA رو که شرکت های سازنده ی قطعات توی سایتاشون دارند بخونید . البته اگر دسترسی به یه بودجه ی کلون دارید نیازی به این کار نیست یه آتورت کنید توی 10 الی 20 لایه هرکدون روت رو با موفقیت تموم کرد می تونید بگید کار تموم شده!!! (روشی که خودم به چشم خودم دیدم انجام میدند فقط کافیه به اندازه ی تغذیه ها پلیت پاور تعریف کنید که جریان کشی هم مشکلی براش پیش نیاد! ) بگذریم...

[glow=red,2,300]لطفا اگر کسی تجربه ای در مورد ساخت برد های چند لایه با مشخصات مربوط به برد داره لطف کنه اینجا قرار بده همه رو می تونه راهنمایی کنه و از پرداخت هزینه های بیخودی جلوگیری به عمل بیاره.[/glow]

با سلام و تشکر از اقای (پژوهان) بابت زحماتی که برای این تاپیک کشیده اید.
                    مطالبی که در این تاپیک دیدم بسیار اموزنده و پربار بود(هرچند تاریخ این تاپیک به چند سال پیش برمیگردد)
                    از ایجاد کننده و مسول این تاپبک خواهشمندم که این مطالب را به صورت پی دی اف در اورده و در اینجا قرار بدند (البته تمام عکسهایی که در این تاپیک در موردش بحث شده از بین رفته است !)
                    باتشکر از حسن توجه شما

دیدگاه

سوال در مورد برد چند لایه

سلام .

اساتید ... من یه سوال داشتم یه بردچند لایه مثلا 10 لایه چه شکلی هست و فرمش چه جوری هست ؟ تکنولوژی ساخت بردهای 3 لایه به بالا داخل ایران هست ؟

دو لایه اش رو دیدم ...بعد این که توی دو لایه ها چه جوری میان اون لایه مس رو توی ویا قرار میدن ؟

بردهای چند لایه تماما قطعاتشون smd هست ؟ یا قطعه معمولی هم داره ؟
                      مصادیق اظهار محبت به همسر
                      بررسی مسائل جنسی در زندگی زناشویی(فایل صوتی)
                      ویژگی های خانواده سالم - مصادیق احترام (فایل صوتی)
                      اثر قصه گویی برای کودکان

دیدگاه

فقط میدونم تو ایران تا 40 لایه فک کنم چاپ میکنن قیمتاشونم همینجوری میره بالا
                        http://s6.uplod.ir/i/00674/9cm41hm4inx0.jpg

دیدگاه

درود :mrgreen:
                          دوستان من مداری را می خاستم در ست کنم :-&اما وقتی اتو را روی کاغذ کشیدم مدار روی فیبر منتقل شد اما بعضی از قسمت ها کم رنگ شد :mrgreen: وروی کا غذ هم چیزی نمانده بود :-& :-& :-& :-& :-& X-( X-(
                          ونکته پشت برگه ای کره رویش اتو کشیدم سیاه شده بود @};- @};- @};-

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی زمانی1381
                            دوستان من مداری را می خاستم در ست کنم :-&اما وقتی اتو را روی کاغذ کشیدم مدار روی فیبر منتقل شد اما بعضی از قسمت ها کم رنگ شد :mrgreen: وروی کا غذ هم چیزی نمانده بود :-& :-& :-& :-& :-& X-( X-(
                            ونکته پشت برگه ای کره رویش اتو کشیدم سیاه شده بود @};- @};- @};-
                            سلام اولا تو کدوم نرم افزار طراحی کردی دوما پرینتت نباید کمرنگ باشه سوما باید فیبر رو تمیز بنمایی
                            http://s6.uplod.ir/i/00674/9cm41hm4inx0.jpg

دیدگاه

پاسخ : سوال در مورد برد چند لایه

نوشته اصلی توسط skyzare
                              سلام .

اساتید ... من یه سوال داشتم یه بردچند لایه مثلا 10 لایه چه شکلی هست و فرمش چه جوری هست ؟ تکنولوژی ساخت بردهای 3 لایه به بالا داخل ایران هست ؟

دو لایه اش رو دیدم ...بعد این که توی دو لایه ها چه جوری میان اون لایه مس رو توی ویا قرار میدن ؟

بردهای چند لایه تماما قطعاتشون smd هست ؟ یا قطعه معمولی هم داره ؟
                              سلام . اساتید کسی نبود جواب بده ؟
                              مصادیق اظهار محبت به همسر
                              بررسی مسائل جنسی در زندگی زناشویی(فایل صوتی)
                              ویژگی های خانواده سالم - مصادیق احترام (فایل صوتی)
                              اثر قصه گویی برای کودکان

دیدگاه

دوست عزیز فیبر را کامل پاک کردم و چاپی که زدم پر رنگ بود کامل ومن ندادم نرم افزار تراحی کند :mrgreen:خو دش تراهی شده بود

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X