اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آیا این PCB درست طراحی شده ؟!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

آیا این PCB درست طراحی شده ؟!

سلام خدمت اساتید محترم ... :smile:
    من این PCB زیر رو طراحی کردم ، اما این سوال برام پیش اومد که آیا درست کار میکنه یا نه ...
    مشکل اصلیم با اون ورودی و خروجی های برق شهره که تو 2 تا رله میره ...
    اندازه قطرشو از همین پست حداکثر جریان در PCB تقریبا 3 mm بدست آوردم که ایشا الله درسته :biggrin: ، حالا :

1) آیا با وجود جریان 10 آمپری که میخاد تو این مدار باشه (از نظر به وجود آوردن میدان و ایجاد نویز ) درست کار میکنه (برای المان های اطرافش) ؟
    2) 3و4 سانت اونور تر از رله یه mega8 هست ، آیا مشکلی براش پیش نمییاد ؟
    3) استفاده از polygon در قسمت چپ PCB که به زمین وصل شده ، کمکی به نویزگیری این مدار میکنه یا خیر ؟

پیشاپیش از راهنماییهاتون سپاسگذارم

پاسخ : آیا این PCB درست طراحی شده ؟!

به نظرم میاد تو طراحی خود مدارت اشکالاتی هست ، که اول اونها رو بر طرف کنی خوبه.
    1- برای بوبین رله ها ، از دیود محافظ استفاده نشده! و با این طراحی ، هنگام خاموش شدن رله ، ولتاژ معکوس برگشتی باعث صدمه دیدن سایر قطعات خواهد شد.
    2- برای تامین جریان دوتا رله ULN به اون بزرگی رو مصرف کردی؟ دوتا ترانزیستور معمولی کافی بود.
    3- ولتاژ + از طریق آیسی رگولاتور به میکرو نرسیده ، این مسیر رو چک کن.
    البته شماتیک موجود نبود و اینها رو بصورت توصیه از من داشته باش!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط feredi
      به نظرم میاد تو طراحی خود مدارت اشکالاتی هست ، که اول اونها رو بر طرف کنی خوبه.
      1- برای بوبین رله ها ، از دیود محافظ استفاده نشده! و با این طراحی ، هنگام خاموش شدن رله ، ولتاژ معکوس برگشتی باعث صدمه دیدن سایر قطعات خواهد شد.
      2- برای تامین جریان دوتا رله ULN به اون بزرگی رو مصرف کردی؟ دوتا ترانزیستور معمولی کافی بود.
      3- ولتاژ + از طریق آیسی رگولاتور به میکرو نرسیده ، این مسیر رو چک کن.
      البته شماتیک موجود نبود و اینها رو بصورت توصیه از من داشته باش!
      با سلام ، ممنون از راهنماییتون @};-
      ای بابا ، راس میگینا ! :eek: به PCB نگاه مردم دیدم پایه بالایی های r1 و r2 رو با خط سفید به هم وصل کرده ، اما موقع route کردن ، به هم وصل نکرده بود ! عجب دقتی ! اصلا متوجه نشده بودم
      راستش ULN رو برای این استفاده کردم ، چون بعد این مدار باید یه PCB دیگه طراحی کنم که خروجی اون خیلی شبیه این مداره (10 تا خروجی 10 آمپر) ،برای همین تا میتونستم شبیه اون یکی بستمش که دیگه تو PCB اصلیه مشکلی نداشته باشم !
      فرمایشتونم در مورد دیود کاملا درسته ، چون اول که رو بردبرد که بسته بودم و دیود نداشت ، رله به درستی وصل میشد ، ولی موقع قطع کردن ds1307 هنگ میکرد ! oo:
      یه روزی وقتمو گرفت تا فهمیدم مشکل از کجاس ! :angry:
      البته uln تو خودش دیود هرزگرد داشت ، برای همین دیگه تو مدار دیود نزاشتم ! (رو بردبردم به خوبی جواب میده)

بازم ممنون ...

دیدگاه

دوستان ، یعنی کسی تاحالا برد میکروای طراحی نکرده که توش یه 220 ولت چند آمپرم باشه ؟؟؟ :question: :question:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X