اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جداسازی قطعات SMD

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

جداسازی قطعات SMD

سلام به همه دوستان
    امروز چندتا مادربورد خراب به دستم رسید و با دیدن آی سی های SMD اون تصمیم گرفتم یه تمرینی بکنم!
    با هیتر شروع کردم به درآوردن آی سی ها ، اولش با دهانه کوچک هیتر انجام دادم اما کار به کندی پیش می رفت و به قولی دیگه مطمئن می شدم که آی سی می سوزه :sad:
    اما بعدش سر هیتر عوض کردم و بزرگتر گذاشتم ، زمان جداسازی بهتر شد
    با دمای 270 - 280 درجه و فشار باد بیشتر از وسط : در 20 - 35 ثانیه یه آی سی SMD متوسط (40 پایه)
    حالا چند تا سوال دارم :
    آیا دمای کار مناسب است؟ (حداقل دمایی که آی سی نسوزه) :redface:
    زمان جدا سازی خوبه؟ :agree:
    آی سی سوخته یا سالمه؟ :smile:
    اینکه سر بزرگتر هیتر گذاشتم اشکالی نداره؟

می دونم که باید به دیتاشیت قطعه نگاه کرد اما یه چیز کلی و یه حداقل هایی از کار.
    ممنونم

پاسخ : جداسازی قطعات SMD

یه بار یکی از دوستان از من یه آهن روبا خواست از اونایی که از بلندگوهای وقتی خراب میشن در میارن .ازش پرسیدم میخوای چیکار گفت برای قالب ریزی میخوام .بعد چند روز اومد یه قطعه سربی دایره وار رو نشونم داد گفت با این میشه راحت آی سی ها ی اس ام دی رو در اورد .رفتم مغازشون داشت یه یه سیدی رو تعمیر میکرد برای در اوردن ای سی سوخته یکم از این با سیم چین شکوند گذاشت هر چهار طرف پایه های ای سیوبا هویه ذوبشون کرد همه پایه ها بهم لحیم شدن بعد چند لحظه که سرد شد با یه لمس کوچیک از رو برد جدا شد . متاسفانه آدرس دوستم عوض شده خیلی دنبلش گشتم ازش یاد بگیرم ولی پیداش نکردم .کسی هست همچین چیزی بلد باشه . خیلی از دوستان مایه ندارن هویه هوای گرم بخرن .
    معلولیت محدودیت نیست

آنکس که عاجز از خلق لحظه هاست، معلول است. نه من...روح بلند آدمیت فراتر از هر معلولیتی است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi210
      یه بار یکی از دوستان از من یه آهن روبا خواست از اونایی که از بلندگوهای وقتی خراب میشن در میارن .ازش پرسیدم میخوای چیکار گفت برای قالب ریزی میخوام .بعد چند روز اومد یه قطعه سربی دایره وار رو نشونم داد گفت با این میشه راحت آی سی ها ی اس ام دی رو در اورد .رفتم مغازشون داشت یه یه سیدی رو تعمیر میکرد برای در اوردن ای سی سوخته یکم از این با سیم چین شکوند گذاشت هر چهار طرف پایه های ای سیوبا هویه ذوبشون کرد همه پایه ها بهم لحیم شدن بعد چند لحظه که سرد شد با یه لمس کوچیک از رو برد جدا شد . متاسفانه آدرس دوستم عوض شده خیلی دنبلش گشتم ازش یاد بگیرم ولی پیداش نکردم .کسی هست همچین چیزی بلد باشه . خیلی از دوستان مایه ندارن هویه هوای گرم بخرن .
      دوست عزیز این روش برای در آوردن آی سی که مطمئنی سوخته است مناسبه.فکر نمیکنم با این روش آی سی های سالم رو بشه در آورد.درسته؟؟

دیدگاه

منم اولش اینطوری فکر میکردم .چون پایه های آیسی پر قلع بود ولی با یکم یسم شیلد دار خیلی قشنگ تمیزش کرد . ولی فقط من به گرمای زیاد شک دارم ازش پرسیدم گرمای زیاد هویه به ایسی آسیب نمیزنه گفت نه طوری نمیشه .خودم تا حالا عملا اینکارو انجام ندادم دوستان باتجربه لطفا نظر بدن
        معلولیت محدودیت نیست

آنکس که عاجز از خلق لحظه هاست، معلول است. نه من...روح بلند آدمیت فراتر از هر معلولیتی است.

دیدگاه

سلام به همه
          اگر ممکنه کسی کار با هیتر برای قطعات smd را اموزش بده مثلا دما باید چند باشه یا شدت باد و مدت زمانی که ای سی دما را تحمل می کند
          ممنون :nerd:
          قندیل، تندیس قطره هایی است که تسلیم جاذبه زمین نشدند. "چگوآرا"

دیدگاه

سلام به همه
            اگر ممکنه کسی کار با هیتر برای قطعات smd را اموزش بده مثلا دما باید چند باشه یا شدت باد و مدت زمانی که ای سی دما را تحمل می کند
            ممنون
            هدف من از ایجاد این تاپیک رسیدن به همین سوالات بوده :agree:
            امیدوارم دوستان و اساتید دیگر هم همکاری کنند

دیدگاه

در جایی از همین بخش "مدار چاپی (PCB)" خوندم که نوشته شده بود با دمای 350 - 400 درجه برای SMD خوبه!! oo: :eek: یکم زیاد نیست!؟

دیدگاه

سلام
                ببینید به نظر من دمای آی سی که میخوایم دمونتاژ بشه رو میشه از دیتاشیت آی سی دربیاری ولی مهم اینه که ببینی کیفیت برد مدار چاپی در چه حدی است.ممکنه برد مدار چاپی بی کیفیت باشه و با حرارتی که میدید برد و خطوط پی سی بی را برداره و قطعی ایجاد کنه. البته این نظر شخصیه منه.شاید خیلی ها با نظر من موافق نباشند.
                موفق باشید

دیدگاه

چیزی که تو فیلم تعمیر Xbox دیدم اینطوری بوده:
                  طرف اومد روی آی سی رو که می خواست برداره رو کامل با فویل آلومینومی پوشوند طوری که فقط چهار طرف پایه ها بیرون باشن.بعد روی پایه ها رو فلاکس زد و بعد چند ثانیه خیلی راحت تونست آی سی رو جدا کنه.

دیدگاه

ممنون اگر امکان داره فیلم این تعمیر پلود کنین

دیدگاه

جناب حمید رضا رضایی لطفا به دلیل هاستینگ بالا و دادن پول هاستینگ از جیب خود تایپ

جناب حمید رضا رضایی لطفا به دلیل هاستینگ بالا و دادن پول هاستینگ از جیب خود تایپیک را حذف نمایید !
                      خواستن توانستن است !

دیدگاه

سلام
                        من خودم نزدیک چندین سالی است از روش مختلف را آزمایش کرده ام سیم از لای پای آیسی ... ولی بهترین روش همانطور که دوستان گفتن لحیم کاری تمامی پایه ها با سیم لحیم زیاد سپس حرارات دادن آیسی و برداشتن ایسی از روی فیبر و تمیز کردن پایه ایسی روی فیبر و خود ایسی
                        وسلام به همین راحتی فقط خرارت زیاد نباشد که فیبر و یا رنگ فیبر تغییر رنگ ندهد.
                        :redface:
                        کمتر سخن گویم
                        بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

مرسی از دوستان عزیز
                          یک سوال هنوز بدون جواب مونده، اونم اینه که برای نسوختن آی سی حداکثر چقدر باید زمان صرف درآوردن آن کرد؟ 30 ثانیه؟ 1 دقیقه؟ چقدر؟
                          البته در مورد دما هم هنوز به حالت کلی نرسیدما!!!

در مورد زیاد زدن لحیم به پای آی سی امتحان کردم اما موقع برداشتن دردسر داشت یهو یک طرف آی سی خنکتر می شد و جدا نمی شد. من ویدیو درآوردن اینجوری آی سی رو دیدم اما یه وسیله جالب داشت که من نداشتم! یه سر هویه بود که همزمان به هر 4 طرف آی سی گرما می داد خیلی با حال بود

دیدگاه

جناب حمید رضا رضایی لطفا به دلیل هاستینگ بالا و دادن پول هاستینگ از جیب خود تایپ

جناب حمید رضا رضایی لطفا به دلیل هاستینگ بالا و دادن پول هاستینگ از جیب خود تایپیک را حذف نمایید !
                            خواستن توانستن است !

دیدگاه

راستش نمی دونم کدوم پکیجه اما مثلا یکی از آی سی های این مادربورد مشابه نوع DIP بود ولی پایه هاش به داخل قطعه بود :agree:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X