اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت PCB با پروتوس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت PCB با پروتوس

برای تهیه یک برد PCB ابتدا انرا شبیه سازی میکنیم برای این کار نرم افزارهای مختلفی وجود دارد یکی از انها نرم افزار پروتوس است که من در اینجا از این نرم افزار استفاده میکنم ابتدا در نرم افزار مدار را شبیه سازی میکنیم و از صحت عملکرد ان مطمعن میشویم.
    بعد از شبیه سازی و رسیدن به جواب مورد نظر باید مدارات شبیه سازی شده را به بخش ARES منتقل کنیم برای ایجاد یک برد PCB و بعد از تنظیمات شکل پایانی را بر روی کاغذ روغنی چاپ میکنیم .

در مرحله بعد بعد از برش قطعه برد با اندازههای مورد نظر کاغذ چاپ شده را بر روی قطعه قرار میدهیم و ان را به مدت 10 دقیقه تا زمانی که رنگ کاغذ به رنگ سیاه تبدیل شود ان را اتومیکنیم تا شکل مدار بر روی برد چاپ شود.

بعد از اینکه مدار ما دقیقا بر روی برد چاپ شد ان را بررسی میکنیم تا اشکال های احتمالی را بر طرف کنیم روش بررسی به این شکل است که تمام خطوط به هم پیوسته باشند زیرا اگر قسمتی از ان متصل نباشد اسید مس ان قسمت را از بین میبرد.

در مرحله بعد باید برد اماده شده را در اسید قرار دهیم تا اسید قسمت های که جوهر نگرفته مسشان را از بین ببرد نسبت به غلظت اسید زمان این مرحله متفاوت است ولی اگر از غلظت مناسبی استفاده شود این مرحله حدود 15 تا 30 دقیقه طول میکشد. باید دقت شود که در این مرحله هر چند دقیقه باید محلول را تکان داد تا لایه های خورده شده کنار بروند و سرعت کار بیشتر شود.

بعد از گذشت مدت مورد نظر و بررسی برد باید ان را در زیر اب گرفت و اسید را از روی ان پاک کنیم باید دقت شود در این مرحله جهت حفظ امنیت این مراحل را با تماس مستقیم پوست انجام ندهیم با دستکش یا گیره انجام دهیم.
    بعد از اطمینان از درست بودن مسیرهایمان و نقاط اتصال بر روی برد به وسیله سمباده جوهر را از روی ان پاک میکنیم و مس ان مشخص میشود.

در مرحله بعد باید به وسیله مته محل اتصال قطعات را سوراخ کنیم شماره مته استفاده شده در این مرحله به تنظیمات استفاده شده در نرم افزار بستگی دارد در حالت معمول ازمته شماره 0.8 استفاده میشود.

ودر مرحله اخر قطعات را نصب کرده و انها را لحیم میکنیم.

پاسخ : ساخت PCB با پروتوس

با سلام
    من pcb کار نکردم ولی الان لازم دارم یاد بگیرم .
    میخوام با خود پروتیوس این کارو انجام بدم یعنی ares
    با انتخاب قطعات مشکل دارم یا بهتر فوت پرینت ها
    از اونجای که شماتیک خیلی از قطعات موجود نیست .. مثلا pc817 که اوپتو کوپلر هست ؟ و پروتیوس نداره
    و یا این تصاویری که میذارم .. این کانکتور ها رو چجور باید توی طراحی بکار ببرم .. از چه کانکتوری توی پروتیوس استفاده کنم ؟ چون هزار مدل از این کانکتور ها هست

یا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط دیجت
      یا

؟؟؟
      ممنون
      سلام
      دوست عزیز برای قطعه دوم میتونی از این فوت پرینت ها استفاده کنی:

TRANS 14 DIL
      یا
      CONN-DIL14
      یا
      CON14_2X7_US_FCI

برای کانکتور دومی هم هست یه کوچولو بگردی پیدا میکنی
      Yes You Can...!!!
      re20za22@
      re20za@yahoo.com

دیدگاه

منم دنبال فونت پرینت دومی هستم حتی یه پست هم تو انجمن پروتوس گذاشتم ولی کسی جواب نداد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط LABAF1
          منم دنبال فونت پرینت دومی هستم حتی یه پست هم تو انجمن پروتوس گذاشتم ولی کسی جواب نداد
          دومی فکر کنم اینه
          TRANS 14 DIL

دیدگاه

من با پروتیوس یه مداری تمرینی pcb رسم کردم
            این شکل

حالا میخوایم که پرینتش کنم تو اندازه واقعی باید چیکار کنم ؟
            گزینه
            EXPORT BITMAP ..OUTPUT
            یه عکس تهیه کردم با DPI 600
            ولی عکس خیلی بزرگه و اندازه طبیعی نیست
            حالا اون عکس رو با نرم افزار PAINT باز کردم .. چجوری عکس رو با اندازه طبیعی سیو کنم ... هیچ گزینه ای برای این کار نیست
            ؟؟؟

دیدگاه

سلام

بهترین نتیجه رو از پرینت مستقیم طرح از داخل خود پروتوس میتونی بگیری! ولی اگه نشد راه بعدی که خوب جواب میده سیو بصورت pdf :nice:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mobin-m
                سلام

بهترین نتیجه رو از پرینت مستقیم طرح از داخل خود پروتوس میتونی بگیری! ولی اگه نشد راه بعدی که خوب جواب میده سیو بصورت pdf :nice:
                مشکل اینجاست برخی مواقع میخوای یه اصلاحاتی رو رویی طرح انجام بدی یا نگاتیوش کنی ؟ اون زمان چیکار کنم
                الان همین مشکل رو دارم

و بعد اگه PDF ذخیره کنم اندازه ها واقعیه ؟ برای کاغذ A4
                یعنی توی PDF پرینت کنم اندازه ها واقعی میشه توی چاپ ؟

پرینترم خرابه باهاش کار نمیکنم
                یعنی فایل PDF رو ببرم بیرون پرینت بگیرم حله ؟
                از این بگذریم واسه اون مشکلات که گفتم چیکار کنم ؟
                نگاتیو ؟
                ممنون

دیدگاه

موقع سیو کردن تمام این جزییات مثل mirror و ..... هست! :agree:

دیدگاه

به اینا نیست.
                    من خودم همیشه فرمت xps میزنم
                    مشکل اینجاست که مثلا شما اندازه ی طرحت A4 هستش
                    وقتی می خوای با پرینتر بزنی تنظیمات پیشفرض برگه پرینتر LETER هستش.
                    این یکم از A4 بزرگتر هستش. (تا حالا شده طرحی که چاپ میکنید کوچکتر بشه؟ همیشه یکم بزرگتر میشه)
                    انگار موقع پرینت برگه A4 رو روی LETER میزنین.
                    کافیه موقع چاپ توی تنظیمات چاپگر اندازه ی هر دو تا برگه رو A4 بزارین.
                    If the wind will not serve, take to the oars

دیدگاه

ممنون دوستان
                      چند تا سوال داشتم

این عکس زر ببینید

چرا پروتیوس مقاوت های چند واتش همه اس ام دی هست ؟

من اگه بخوام مقاوت 1 وات استفاده کنم باید از کدوم مقاومت توی عکس استفاده کنم
                      یا بهتر مقاوت ها توی عکس برای چه رنچی ( وات ) هستن ؟

واسه مقاومت اجری باید خودم قطعه بسازم؟

و سوال دوم .. من توی رسم pcb توی aris برخی نقاط تو خالی رو میخوام پر کنم مثل عکس زیر که اون نقط رو فلش کشیدم

که من برای پر کردنشون از برنامه paint ویندوز استفاده کردم ؟ که خروجی درست حسابی نداره این نرم افزار
                      و بهتره که از خروجی خود aris برای چاپ استفاده کنم ؟ حالا ایا توی aris قابلیتی هست برای پر کردن این نقاط خالی ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط دیجت
                        ممنون دوستان
                        چند تا سوال داشتم

این عکس زر ببینید

چرا پروتیوس مقاوت های چند واتش همه اس ام دی هست ؟

من اگه بخوام مقاوت 1 وات استفاده کنم باید از کدوم مقاومت توی عکس استفاده کنم
                        یا بهتر مقاوت ها توی عکس برای چه رنچی ( وات ) هستن ؟

واسه مقاومت اجری باید خودم قطعه بسازم؟

و سوال دوم .. من توی رسم pcb توی aris برخی نقاط تو خالی رو میخوام پر کنم مثل عکس زیر که اون نقط رو فلش کشیدم

که من برای پر کردنشون از برنامه paint ویندوز استفاده کردم ؟ که خروجی درست حسابی نداره این نرم افزار
                        و بهتره که از خروجی خود aris برای چاپ استفاده کنم ؟ حالا ایا توی aris قابلیتی هست برای پر کردن این نقاط خالی ؟
                        100000000درصد که داره oo:
                        Tools>power plan generator
                        اونجا سه تا منو هست
                        1- وصل بشه به کدوم نت
                        2- اندازه فاصله
                        3-کدوم لایه
                        از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
                        --------------------------------------------------------
                        تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
                        --------------------------------------------------------
                        اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

100000000درصد که داره oo:
                          Tools>power plan generator
                          اونجا سه تا منو هست
                          1- وصل بشه به کدوم نت
                          2- اندازه فاصله
                          3-کدوم لایه
                          ممنون
                          اون گزینه رو دیدم و کلی باهاش تمرین کردم
                          ولی اصلا اون چیزی که من میخوام انجام نمیده

مثلا من میخوام یه فضای بین خطوط رو پر کنم و فقط میخوام محیط داخل اون فضا رو پر کنم مثل مواردی که توی عکس قبل گذاشتم
                          ولی نمیشه
                          جوری دیگه انجام مشه
                          مثلا باید خودت یه مستعطیل ایجاد کنی و اون مستعطیل رو پر میکنه که خودت ایجادش کردی

واسه مقاومت ها چیکار کنم ؟ این مثلا res 50 برای چه رنجی از وات مقاومت هاست ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X