اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چگونگی کسب دانش مورد نیاز جهت طراحی برد های الکترونیک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چگونگی کسب دانش مورد نیاز جهت طراحی برد های الکترونیک

نوشته اصلی توسط moghani1376
    منظورم از مدا, تحلیل مدارهای الکتریکی و الکترونیکی هست هر کدومش یک ترم هستند
    برای یادگیری به قول شما"چنتا مقاومت و دیود و ترانزیستور رو بچینی کنار هم و مثلا میشه یک مدار امپلیفایر، دردی رو دوا نمیکنه، مگر اینکه دقیقا بدونی چرا این مقاومت هارو گذاشتن، چرا این خازن رو گذاشتن، چرا فلان قطعه رو گذاشتن، اینها ظرفیت هاشو چطور باید تعیین بشه و ................."
    باید کاربرد هر قطعه رو چه در عمل و چه در تئوری به وسیله کتاب و تجربه یاد بگیرید
    در مورد ماژول ها تمام توضیحات در دیتاشیت به صورت کامل(به انگلیسی)ذکر شده
    یه سوال از شما و مهندس نوآور شما انگلیسی رو از کجا یاد گرفتید ؟
    من انگلیسی بلدم اما میخوام به صورت کامل بلد باشم
    به نظر شما کلاس رفتن خوبه یا سی دی های آموزشی
    چون الکترونیک علمی کاملا کاملا بیگانه نصبت به ما هست یادگیری انگلیسی در حد اعلا ضروری هست :cry2:
    ممنون میشم این کتاب هایی که گفتی رو لینک دانلودش رو قرار بدی

در مورد زبان هم، من اینطوری یاد گرفتم که یکبار داشتم کتاب برنامه نویسی سی++ رو میخوندم. دیدم کتاب کامل ترجمه نشده (چندتا از فصول مهم آخرش رو ترجمه نکرده بودن). منم مجبــــــــــــــــــــور شدم کتاب اصلی رو دانلود کنم و شروع کنم به خوندنش!!! فکر کن من برای خواندن یک پاراگراف، شاید 10 دقیقه یا 20 دقیقه وقت میذاشتم!!!! خلاصه اولش خیلی سخت و مصیبت وار بود!

زبان یاد گرفتن کار سختی نیست. خصوصا زبان آکادمیک که برای خواندن کتب علمی کفایت میکنه. بنظرم یک کتابی که در حوزه درستون باشه و بهش علاقه مند باشی رو انتخاب کن، و از روی رفرنس بخون (چه بهتر که یک کتاب ترجمه شده باشه). هرجایی رو نفهمیدی از روی ترجمه نگاه کن. ولی کم کم سعی کن به ترجمه کتاب نگاه نکنی و خودت مطالب رو از زبان اصلی بفهمی.

من از مترجم lingoes استفاده میکردم که از این سایت میتونی رایگان بگیریش : www.lingoes.net
    شبیه بابیلون هست ولی پردازش تصویر بهتری داره و توی محیط های مختلف(pdf- firefox و ...) میتونی روی کلمات بزنی و ترجمه رو ببینی. البته نارسیس که دوستمون هم گفتن احتمالا بهتر باشه ولی من حوصله رفتن و خریدن نارسیس نداشتم!

همچنین مترجم آنلاین گوگل که آدرس دادن هم خیلی خوبه.

این پروسه حدود یکسال زمان میبره تا خوب مسلط بشی و دیگه نیاز آنچنانی به دیکشتری نداشته باشی و راحت کتاب و مقاله و سایت بخونی (البته مطالب آکادمیک... وگرنه زبان عامیانه سختتره)

کلاس هم اگر وقت داری و کلاس خوبی میشناسی برو. ضرر نداره. من یک دوستم هیچی از زبان نمیدونست. 2سال کلاس رفت، و البته همه جلسات کلاس رو واقعا رفت و ول نکرد، و بعد دو سال واقعا مثل بلبل مکالمه میکنه، شعر میتویسه، فیلم میبینه و خلاصه زبانش خیلی خوب شده.(خود من اگر فیلم زیرنویس انگلیسی نداشته باشه 50% متوجه حرفاش میشم ولی اگر داشته باشه کاملا متوجه میشم و شاید معنی برخی لغات یا اصطلاحات رو نفهمم) ... کلا زبان هم مثل بقیه چیزها با تمرین زیاد ملکه ذهن میشه.

دیدگاه

بذارید برای اینکه بحث جمع و جورتر بشه و منم به هدف اصلی که دنبالش هستم(البته فعلا هدف اولیه) برسم، یک سوال مشخص تر بپرسم»

اگر فردی بخواهد که بتواند، میکروکنترولری را بخرد، و بعد سنسورهای مورد نیاز، موتورها، ماژول ها و ... را نیز بخرد، و همه اینها را روی یک برد پیاده سازی کند و این برد را بسازد، چه دانشی باید داشته باشد؟

من الان هدف اولیه ام اینه که بتونم مثلا یک میکروی ARM st32 و یا فیلیپس 1768 و .... بخرم. سنسور و ماژول و موتور دلخواهمو هم بخرم، برای این ها یک برد بسازم و روی ربات یا دستگاه دلخواهم بذارم. من چطور باید چنین کاری رو یاد بگیرم؟

یه نقشه راه step-by-step به من بدید تا بتونم چنین چیزی رو یاد بگیرم و چنین کاری رو بتونم انجام بدم ........
      لطفــــــــــــا :read:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rezaeeee
        بذارید برای اینکه بحث جمع و جورتر بشه و منم به هدف اصلی که دنبالش هستم(البته فعلا هدف اولیه) برسم، یک سوال مشخص تر بپرسم»

اگر فردی بخواهد که بتواند، میکروکنترولری را بخرد، و بعد سنسورهای مورد نیاز، موتورها، ماژول ها و ... را نیز بخرد، و همه اینها را روی یک برد پیاده سازی کند و این برد را بسازد، چه دانشی باید داشته باشد؟

من الان هدف اولیه ام اینه که بتونم مثلا یک میکروی ARM st32 و یا فیلیپس 1768 و .... بخرم. سنسور و ماژول و موتور دلخواهمو هم بخرم، برای این ها یک برد بسازم و روی ربات یا دستگاه دلخواهم بذارم. من چطور باید چنین کاری رو یاد بگیرم؟

یه نقشه راه step-by-step به من بدید تا بتونم چنین چیزی رو یاد بگیرم و چنین کاری رو بتونم انجام بدم ........
        لطفــــــــــــا :read:
        اولا باید برنامه نویسی بلد باشین
        (منظورم زبان بیسیک یا C هست)نه ++C
        بعد از طریق user manual وdata sheet میکرو ها و قطعات و سنسورها اون ها رو باهم به کار بگیری (برای این کار فقط باید انگلیسی بلد باشی)
        مثال:

می خواهیم سنسور دمای دیجیتال(ds18b20)رو راه اندازی کنیم با avr (چون راحتتره گفتم با avr)
        راه حلش:
        تشریف میبرید به سایت اتمل(طراح avr) و user manual اون میکرو رو دانلود میکنید
        بعد تشریف میبرید به سایت http://www.alldatasheet.com/(تمامی دیتاشیت ها اینجا هست)
        دیتا شیت سنسور (ds18b20)v)رو با توجه به شرکت سازنده و... دانلود میکنید
        شروع به خوندن میکنید
        اول مشخصات میکرو(ولتاز تغذیه,زمین,یایه های ورودی خروجی و.........................................)
        میریم سراغ سنسور دما متوجه میشیم که این سنسور با پروتکل 1wire شرکت dalls کار میکند
        بعد میریم سراغ user manual میکرو قسمت 1wire و آن را مطلعه و یادمیگیریم و در برنامه نویسی از آن استفاده میکنیم
        بعد میرویم سراغ قسمت 1wire در کامپایلر از آن جا کپی کرده و استفاده میکنیم وبعدش رو هم خودتون بهتر از من میدونید

از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
        --------------------------------------------------------
        تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
        --------------------------------------------------------
        اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

با سلام
          من طراحی مدار رو با پروتئوس شروع کردم و الان تو سطح مطلوبی هستم
          اما میبینم تمامی مداراتی که تو سطح حرفه ای هستن داره با آلتیوم طراحی میشه ...
          منم تصمیم گرفتم کار با این نرم افزار رو یاد بگیرم
          حالا شما واسه یادگیریش چه پیشنهادی میکنید ؟
          اینو هم بگم ورژن آلتیومی که دارم 10 هستش و کلی هم جستجو کردم تو نت اما آموزش بدرد بخوری پیدا نکردم
          ممنون میشم راهنماییم کنید دوستان

امیر مسعود مقدم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud.moghaddam21
            با سلام
            من طراحی مدار رو با پروتئوس شروع کردم و الان تو سطح مطلوبی هستم
            اما میبینم تمامی مداراتی که تو سطح حرفه ای هستن داره با آلتیوم طراحی میشه ...
            منم تصمیم گرفتم کار با این نرم افزار رو یاد بگیرم
            حالا شما واسه یادگیریش چه پیشنهادی میکنید ؟
            اینو هم بگم ورژن آلتیومی که دارم 10 هستش و کلی هم جستجو کردم تو نت اما آموزش بدرد بخوری پیدا نکردم
            ممنون میشم راهنماییم کنید دوستان
            سلام و خوش آمد
            اتفاقا منم میخواستم همین سوال شمارو بپرسم. چون قبلا یادمه با پروتئوس یک میکرو انتخاب میکردم، بعد واسش مدار میساختم و بعد برنامه مینوشتم و توش میریختم و تست میکردم. اما بعدا شنیدم که گویا با آلتیوم هم میشه تمام این کارهارو انجام داد!

الان واسه منم سواله که اگر با آلتیوم میشه تمام کارهایی که با پروتئوس میشه انجام داد رو، انجام داد، خب آدم فقط یک نرم افزار رو دانلود و نصب میکنه و اینطوری یادگیری و کار کردن باهاشم راحتتره و سریعتر مسلط میشه!

اما آیا واقعا میشه تمامی نیازها رو با آلتیوم مرتفع کرد و دیگه نیاز به پروتئوس نداشت؟(اساتید لطفا جواب بدن)

برای آموزش یک سر به سایت مکتب خونه بزنید! من دیدم یک آموزش از آلتیوم داره (البته دانلود نکردم و نگاه هم نکردم ببینم چه ورژنی هست) ولی دانلود چند قسمت و نگاه کردنش بنظرم ضرر نداره ... اگر خوب بود خبر بدید ما هم استفاده کنیم

دیدگاه

نظرات دوستان همه درست.

ولی اگر میخای درست یاد بگیری و بعد از یاد گیری هم بهت مدرک معتبر بدن فقطو فقط سازمان آموزش فنی و حرفه ای
              همه جور دوره الکترونیک داره آرم اف پی جی ای و غیره اساتیدش هم اساتید خوبی هستن

این سایت یه دونشونه LPCARM.ir

دیدگاه

سلام دوستان میخواستم بدونم برای طراحی برد مدار چطور باید میکروکنترلر لازم برای مدار رو پیدا کنیم متناسب برای مدار؟ یعنی با نرم افزار چجوری باید بفهمیم چه میکروکنترلر برای یک قطعه از مدار سازگاره و اون قطعه ی مارو شناسایی میکنه و اون رو به نرم افزار بدیم و نرم افزار پایه های میکرو کنترلر رو به قطعات مختلف وصل کنه و برای ما طراحی کنه خودکار؟

دیدگاه

سلام
                  خوب وقتی مدار رو طراحی می کنید، میکرو رو انتخاب می کنید، بهش برنامه میدیدو احیاناً شبیه سازی می کنید یا حتی مدار رو آزمایشی می بندید. بعدش میرید برد رو طراحی می کنید که در این مرحله همه قطعات مشخص شده دیگه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط som1234 نمایش پست ها
                    سلام
                    خوب وقتی مدار رو طراحی می کنید، میکرو رو انتخاب می کنید، بهش برنامه میدیدو احیاناً شبیه سازی می کنید یا حتی مدار رو آزمایشی می بندید. بعدش میرید برد رو طراحی می کنید که در این مرحله همه قطعات مشخص شده دیگه.
                    مشکل من اینجاست که نمیدونم باید کدوم میکروکنترلر رو از بین چند صد عدد مدل پیدا کنم که متناسب قطعه اصلی مثلا یک دوربین موبایل باشه و همچنین قطعات دیگه ی مدار باید مدار رو از صفر طراحی کرد.اگه میدونید راهنمایی کنید لطفا

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

یعنی میخوام یک دوربین دید در شب و حساس به حرکت بسازم به عکس دوربین و سنسور هاش رو اوردم فقط نمیدونم قطعات دیگش و همچنین میکروکنترلرش رو نمیدونم چی باید باشه

دیدگاه

برای دوربین احتمالاً سرعت و حافظه میکرو مهم باشه و باید طبق دیتاشیتش میکرو رو طوری برنامه بدید که بتونید به درستی اطلاعات دوربین رو کد گشایی کنید. هر چند اگه می خواید از همین دوربینی که عکسش رو گذاشتید استفاده کنید احتمالاً کار سختی پیش رو داشته باشید چون مربوط به یک محصول تجاری خاصه و ممکنه سازنده دیتاشیتش رو در دسترس قرار نداده باشه.
                      اما برای سنسورهایی که گذاشتید شاید بشه گفت انتخاب میکرو تقریباً اختیاریه چون قراره فقط اطلاعات پین خروجی رو در میکرو بخونید و کاری که می خواید رو با برنامه مورد نظرتون انجام بدید.
                      جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۰۲:۰۹ ۱۴۰۰/۱۰/۱۶.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط som1234 نمایش پست ها
                        برای دوربین احتمالاً سرعت و حافظه میکرو مهم باشه و باید طبق دیتاشیتش میکرو رو طوری برنامه بدید که بتونید به درستی اطلاعات دوربین رو کد گشایی کنید. هر چند اگه می خواید از همین دوربینی که عکسش رو گذاشتید استفاده کنید احتمالاً کار سختی پیش رو داشته باشید چون مربوط به یک محصول تجاری خاصه و ممکنه سازنده دیتاشیتش رو در دسترس قرار نداده باشه.
                        اما برای سنسورهایی که گذاشتید شاید بشه گفت انتخاب میکرو تقریباً اختیاریه چون قراره فقط اطلاعات پین خروجی رو در میکرو بخونید و کاری که می خواید رو با برنامه مورد نظرتون انجام بدید.
                        برای این دوربینی که الان عکسشو قرار دادم چون دیتاشیت داره چه مدل میکروکنترولر و قطعاتی لازم هست؟مثل مقاومت.دیود.خازن و.... البته همش میخوام smd باشه.
                        البته یه هارد 8 گیگ هم میخوام بهش اضافه کنم که تصاویر دوربین روش ریخته بشه فقط برای مواقعی که جسمی از جلوی دوربین رد بشه

این میکروکنترلر 8 بیتی برای کار من کافی هست؟

جدیدترین ویرایش توسط keyhankm; ۱۹:۵۵ ۱۴۰۰/۱۰/۱۶.

دیدگاه

من در مورد این میکرو اطلاعاتی ندارم.
                          ولی دوربینی که گذاشتید را با AVR و STM32 دیدم راه اندازی کردند ( پروژه های انجام شده زیادی با این دوربین در وب وجود دارد). با AVR به دلیل سرعت پایین، سرعت رفرش صفحه نمایش بسیار پایین است ولی با STM32 سرعت قابل قبول است.
                          برای سوال آخر هم پیشنهادم اینه که شما پروژتون رو مرحله به مرحله پیش ببرید. یعنی اول اطلاعات تصویر دوربین را توسط میکرو پردازش کنید (و مثلاً در یک LCD نمایش بدید). این میشه خودش پروژه اول.
                          بعد برید روی ذخیره سازی داده ها بر روی هارد توسط میکرو کار کنید. که میشه پروژه دوم و ارتباطی هم به اولی نداره.
                          حالا ادغام این دو پروژه میشه همون چیزی که الان دنبالشید.
                          جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۰۱:۵۳ ۱۴۰۰/۱۰/۱۷.

دیدگاه

سلام
                            دوستان به اندازه کافی جواب دادن، من یکم تکمیلش میکنم.
                            ببینید وقتی میخوایید یک پروژه انجام بدید، باید لیستی از نیازمندی ها درست کنید؛ بعد با توجه به نیاز شروع میکنید به انتخاب قطعات و پیش میرید. با کمی بالا پایین کردن، لیست قطعاتی که نیازه پیدا میشه. اما خوب این وجه فنی کاره؛ وجه غیر فنی هم میشه پارامترهایی مثل قیمت، موجود و سهل الوصول بودن اون قطعات، توانایی طراح، زمان لازم برای طراحی و... که باید مد نظر قرارش بدید!
                            برای مثال فرض کنید من یک پروژه خیلی ساده مثل دما سنج دارم که میخوام دما رو روی نماشگر نشون بدم. شروع میکنم ببینم اصلا از این پروژه چی میخوام. فرض که برسم به این که دماسنج از نوع RTD لازممه و LCD رنگی. خوب برای خوندن دمای RTD احتیاج به مدارات جانبی هستش که باید اونا رو پیدا کنم و بدونم خود اون مدارات با چه واسطی به میکروکنترلر من متصل میشن. یا مثلا برای LCD این که چه نوعی باشه و با چه رابطی با میکروکنترلر در ارتباطه مهمه. تا اینجا، لیست چیزای مورد انتظار من از میکروکنترلرم در اومد. حالا باید برم سراغ انتخاب میکروکنترلر که باید پارامترهایی که گفتم دوباره مد نظر قرار بگیره. اگر فرض مثال لازم باشه که میکروکنترلر یک رابط SPI داشته باشه و یک یا چند کانال ADC، شاید همین AVR هم کافی باشه. اما خوب شاید برای بعضی کاربردها AVR قدرت لازم رو نداشته باشه و میرم سراغ یک کنترلر دیگه. همین طوری باید انقدر پبش برم که کل نیازمندی ها پیدا بشه و کنترلر و قطعات مناسب انتخاب.
                            این مواردی که گفتم وقتی تجربتون بالا بره دیگه خیلی براتون راحت میشه. اگر به یک مهندس با تجربه برید بگید فلان کارو میخوام برام انجام بدی، احتمالا خیلی ساده کنترلر و قطعات لازمه رو همون لحظه توی ذهنش انتخاب میکنه بهتون میگه!
                            جدیدترین ویرایش توسط hossein.m98; ۲۰:۰۶ ۱۴۰۰/۱۰/۱۷.

دیدگاه

ببینید برای چه کاری نیاز به ساخت و یا طراحی تجهیز دارید؟ شما بیاید یه چشم دزدگیر( یا همون سنسور PIR به همراه مدار مربوطه) رو به همراه تقویت کننده فروسرخش (منظور همون قوطی یا جعبه اش هست) بعد این خروجیش یک رله داره تا یه چیزی که حرارت داره بیاد جلوش رله اش وصل میکنه. فقط کافیه یه رله قوی تر براش بذارید که تغذیه دوربین رو وصل کنه و دوربین روشن بشه و شروع کنه فیلم برداری. ترجیحا از این دوربینا بگیرید که کارت حافظه موبایل میخورند. چون این تجهیزاتی که گذاشتید الان اون سنسور HS0038A2 هم خیلی قوی هست و هم کار یکم باش سخته.
                              گویند سنگ لعل شود در مقام صبر اری شود ولی به خون جگر شود
                              همیشه آخر همه چیز خوبه، اگر هم هنوز خوب نشده پس هنوز آخرش نشده(چارلی چاپلین)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin20107 نمایش پست ها
                                ببینید برای چه کاری نیاز به ساخت و یا طراحی تجهیز دارید؟ شما بیاید یه چشم دزدگیر( یا همون سنسور PIR به همراه مدار مربوطه) رو به همراه تقویت کننده فروسرخش (منظور همون قوطی یا جعبه اش هست) بعد این خروجیش یک رله داره تا یه چیزی که حرارت داره بیاد جلوش رله اش وصل میکنه. فقط کافیه یه رله قوی تر براش بذارید که تغذیه دوربین رو وصل کنه و دوربین روشن بشه و شروع کنه فیلم برداری. ترجیحا از این دوربینا بگیرید که کارت حافظه موبایل میخورند. چون این تجهیزاتی که گذاشتید الان اون سنسور HS0038A2 هم خیلی قوی هست و هم کار یکم باش سخته.
                                من میخوام همه ی قطعات رو به اون میکروکنترلر وصل کنم تا اون جایی که میدونم این میکرو میتونه همه ی این قطعات رو راه بندازه ولی فقط مشکل دارم نمیدونم قطعات فرعیش چی باشه مثل ترانزیستور -ماسفت-خازن-مقاومت و... البته من میخوام به بردم سوکت کارت sd اضافه کنم که حافظه موبایل بهش بخوره و همچنین ورودی USB type A که بشه باهاش میکروکنترل رو برنامه ریزی کرد؟بنظرتون برنامه ریزیش رو یک مهندس نرم افزار میتونه انجام بده؟ چون حافظه میکرو 24 کیلوبایته فک نمیکنم زیاد بخواد کد

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نمیدونم چرا پروتئوس همه ی قطعات رو نمیاره برام همش ارور میده این دوربینش رو پیدا کردم بقیه قطعاتش هم بود ولی همش ارور میده

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X