اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

(آموزش) چاپ PCB با لیزر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : (آموزش) چاپ PCB با لیزر

نوشته اصلی توسط amintanharpd نمایش پست ها
    دسته شما درد نکنه دوست عزیز حست رو کاملا درک میکنم راهی که شما رفتی رو من خیلی وقت پیش رفتم و من هم با قضیه pcbه خوب دراوردن مشکل دارم و این روشی هم که گفتید دیده بودم در یوتیوب و البته باز هم ممنون که قرار دادین ولی مشکله اصلی در این داستانه چاپ pcb چندتا چیزه که به مهمترین هاش یه اشاره میکنم ومیدونم بقیه اش رو میدونید یکی دقته بالا توی کارهایی با ابعاد خیلی ریز تر از چیزی که شما عکسشو گذاشتی و دومی که اصن دومیه مهمتره از اولی که گفتم داشتن ابزاره اینکاره الان شما میگی لیزر خوب معلومه که خوبه ولی دوسته عزیز وقتی که نمیشه هر وقت دوست داشته باشی لیزر استفاده کنی به علته اینکه نداریش یا به هردلیلی در دسترست نیست خوب عیبه بسیار بزرگیه به هرحال باز هم باید به یک جای دیگه رجوع کنی یا باید بری بخری اون لیزر مخصوص رو یا بشینی بسازی اونو (که خودش یه پروژه ی جداست وهزینه داره) که خوب همه اینا مسائل بسیار مهمیه به نظرم لمینت خیلی بادقت میتونه کار رو در بیاره البته همونجور هم که خودتون گفتین مشکلات داره ولی خوب الان کارگاه های pcb سازی با همون شیوه ی لمینت یا حالا سیلک اینکارو میکنن که باز هم اونا ابزار و امکاناتش رو دارن ینی بازم میرسیم به همون نقطه اول که بهش اشاره کردم و گذشته از همه این صحبت ها این موضوع نهایت واسه بردهای دولایه متالیزه جواب بده واسه برد های 4 لایه به بالا که امکان پذیر نیست

با سلام
    این روشها برای نمونه سازیه و برای تولید مناسب نیست.
    طبیعتا برای تولید باید از راه و روش خودش رفت.
    منم کارهای نمونه رو با دستگاه پرس کارت در عرض حد اکثر نیم ساعت میزنم خیلی هم خوب در میاد.
    طوریکه مشکل الانم فقط سوراخکاری بردهای بزرگ هست که زمان میبره.
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها
      با سلام
      این روشها برای نمونه سازیه و برای تولید مناسب نیست.
      طبیعتا برای تولید باید از راه و روش خودش رفت.
      منم کارهای نمونه رو با دستگاه پرس کارت در عرض حد اکثر نیم ساعت میزنم خیلی هم خوب در میاد.
      طوریکه مشکل الانم فقط سوراخکاری بردهای بزرگ هست که زمان میبره.
      درود بر شما
      موافقم، هر روشی یک سری حسن داره یک سری ضعف. بنده قصدم ارائه روشی برای تولید انبوه نبود و فقط انتقال تجربه ست به این امید که راه گشای دوستان باشه.
      به هر حال تجربه ها متفاوت هست.برای بنده این روش با توجه به سطح امکانات و تجربم بهتر از بقیه روش ها هست. دوستانی مثل شما که مدت هاست تجربه کسب کردن و فوت و فن کار رو بلدن ، البته که خودشون به نحو احسن بردهاشون رو میسازن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط behnam18 نمایش پست ها
        درود بر شما
        موافقم، هر روشی یک سری حسن داره یک سری ضعف. بنده قصدم ارائه روشی برای تولید انبوه نبود و فقط انتقال تجربه ست به این امید که راه گشای دوستان باشه.
        به هر حال تجربه ها متفاوت هست.برای بنده این روش با توجه به سطح امکانات و تجربم بهتر از بقیه روش ها هست. دوستانی مثل شما که مدت هاست تجربه کسب کردن و فوت و فن کار رو بلدن ، البته که خودشون به نحو احسن بردهاشون رو میسازن.
        ارادت. شما لطف دارید.
        ریپلای پست بنده مربوط به اون دوستمون بود که گفته بودن باز هم بر میگردیم سر خونه ی اول و بحث تولید رو مطرح کرده بودن.
        در بحث تولید الان حتی لمینیت و سیلک هم به علت مواد شیمیایی و مسائل زیست محیطی منسوخه و کل برد رو با ماشینکاری در میارن.
        روش شما در نوع خودش بسیار جالبه و ابتکار خوب و زیباییه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afceaglee2013 نمایش پست ها
          کارت عالیه
          یه مدت دنبال این لیزر بودم که یدونه کم واتش(زیر ده وات .. حتی اگه نشد فقط محض تفنن یک وات) رو راه بندازم برای حکاکی ولی هرچی گشتم جایی برای کوپل کردن و ... نبود (البته بود ولی انقدر گرون درمیومد که همون نبودش بهتر بود).. زیاد هم از طرز کارش سردر نیاوردم .. اگه کسی اطلاعاتی داره لطفا دریغ نکنه
          منظورتون ساخت خود دستگاه هست ؟ اسم این مدل دستگاه ها galvo laser ( galvanometer laser) هست. هد دستگاه از دو تا استپ موتور بصورت closed loop تشکیل شده که به هر کدوم یک آینه وصل هست و بصورت 90 درجه نسبت به هم قرار دارند.یکی از استپ ها برای حرکت لیزر در محور x و دیگری برای y. با ترکیب حرکت این دو کل صفحه xy کنترل میشه . اطلاعات زیادی تو نت هست .کارت کنترل و هد آماده هم میفروشن اگه خودت میخوای بسازی.

دیدگاه

ارادت. شما لطف دارید.
            ریپلای پست بنده مربوط به اون دوستمون بود که گفته بودن باز هم بر میگردیم سر خونه ی اول و بحث تولید رو مطرح کرده بودن.
            در بحث تولید الان حتی لمینیت و سیلک هم به علت مواد شیمیایی و مسائل زیست محیطی منسوخه و کل برد رو با ماشینکاری در میارن.
            روش شما در نوع خودش بسیار جالبه و ابتکار خوب و زیباییه.
            ولی من اصلن منظورم تولیده برد انبوه نبود چون مسئله تولید چیزه دیگه ای هست نمیدونم شاید کامل نخوندین چی نوشتم من دقیقا منظورم برای همون برد نمونه بود شما با روش ایشون همون نمونه ازمایشیه یه برد متالیزه دو رو و smd و فواصل بسیار کمه بین پایه ها بخوای در بیاری کاره مشکلی هست (که اصن به مشکل بودنش کاری ندارم) و هزینه داره خوب ، من منظورم این بود این روش روشیه که بازم نیازمند به یک نفر (یا بهتر بگم یه شرکت یا جایی که اون دستگاه لیزر رو دارن) هست یا شاید هم پولشو داری میری میخری دستگاه رو منظورم این بود ، اگه صحبت از لمینت میکنم چون از نظر پولی ارزان ترین روشه البته بازم لمینت بدرد نمیخوره واسه برد دولایه متالیزه اگر بخوای تو خونه بزنی چون بعدش مبحث حوضچه قلع و.... (که از اونم میگذریم میگیم با هویه سر و تهشو ادم هم میاره ) داریم خوب این روش هم عیبه بزرگش مثه بقیه روش ها همینه ، همین که دردسترس نیست (باید رجوع کنی به شخصی که دستگاهشو داره) همین که باید خیلی پول داشته باشی تا یک دستگاهشو بخری و البته جا و مکان نگهداریش رو هم داشته باشی خوب اینا رو ادم باید بسنجه من تا دلت بخواد با همون روش اتو البته با کاغذ های کاغذه برچسب برد یه لایه زدم خیلی هم تر و تمیز کار میکنه ولی خوب دیگه الان نمیتونم چون واقعا نه جاشو دارم برای اسید کاری و بقیه داستان ها نه حوصله اشو شما اگه یه سرچ ساده تو یوتیوب کنید اصن نیازی هم به اون اسپری که اول کار میزنین نیست با لیزر نقشه رو میدی به دستگاه برات میکشه خیلی شیک و بی دردسر ولی بازم بدرد کارهایی با فاصله های خیلی کم نمیخوره و اگر بدرد بخوره خوب باز همون قضیه گرون بودنه دستگاهست ، راستش بعد از خوندن نظراتی که شما وبقیه دادن یه مقدار به اینکه میگین در این زمینه تجربه داریم شک کردم چون کسی که تجربه pcb زدن تو خونه رو داشته باشه مسلما با همه این چیزا اشناست والان از صحبت های دوستان که دیدم بعید میدونم کسی تو خونه اش با لمینت زده باشه کارو (یا روشی که مشابه با لمینت هست و نیازمند نور ماورابنفش هست) همون لمینت بسیار بسیار دقیقه ، صحبتهای من برای بردهای 2 لایه متالیزه هست با فواصل کم بین پین ها
            جدیدترین ویرایش توسط amintanharpd; ۱۹:۳۳ ۱۳۹۷/۰۸/۳۰.

دیدگاه

ولی من اصلن منظورم تولیده برد انبوه نبود چون مسئله تولید چیزه دیگه ای هست نمیدونم شاید کامل نخوندین چی نوشتم من دقیقا منظورم برای همون برد نمونه بود شما با روش ایشون همون نمونه ازمایشیه یه برد متالیزه دو رو و smd و فواصل بسیار کمه بین پایه ها بخوای در بیاری کاره مشکلی هست (که اصن به مشکل بودنش کاری ندارم) و هزینه داره خوب ، من منظورم این بود این روش روشیه که بازم نیازمند به یک نفر (یا بهتر بگم یه شرکت یا جایی که اون دستگاه لیزر رو دارن) هست یا شاید هم پولشو داری میری میخری دستگاه رو منظورم این بود ، اگه صحبت از لمینت میکنم چون از نظر پولی ارزان ترین روشه البته بازم لمینت بدرد نمیخوره واسه برد دولایه متالیزه اگر بخوای تو خونه بزنی چون بعدش مبحث حوضچه قلع و.... (که از اونم میگذریم میگیم با هویه سر و تهشو ادم هم میاره ) داریم خوب این روش هم عیبه بزرگش مثه بقیه روش ها همینه ، همین که دردسترس نیست (باید رجوع کنی به شخصی که دستگاهشو داره) همین که باید خیلی پول داشته باشی تا یک دستگاهشو بخری و البته جا و مکان نگهداریش رو هم داشته باشی خوب اینا رو ادم باید بسنجه من تا دلت بخواد با همون روش اتو البته با کاغذ های کاغذه برچسب برد یه لایه زدم خیلی هم تر و تمیز کار میکنه ولی خوب دیگه الان نمیتونم چون واقعا نه جاشو دارم برای اسید کاری و بقیه داستان ها نه حوصله اشو شما اگه یه سرچ ساده تو یوتیوب کنید اصن نیازی هم به اون اسپری که اول کار میزنین نیست با لیزر نقشه رو میدی به دستگاه برات میکشه خیلی شیک و بی دردسر ولی بازم بدرد کارهایی با فاصله های خیلی کم نمیخوره و اگر بدرد بخوره خوب باز همون قضیه گرون بودنه دستگاهست ، راستش بعد از خوندن نظراتی که شما وبقیه دادن یه مقدار به اینکه میگین در این زمینه تجربه داریم شک کردم چون کسی که تجربه pcb زدن تو خونه رو داشته باشه مسلما با همه این چیزا اشناست والان از صحبت های دوستان که دیدم بعید میدونم کسی تو خونه اش با لمینت زده باشه کارو (یا روشی که مشابه با لمینت هست و نیازمند نور ماورابنفش هست) همون لمینت بسیار بسیار دقیقه ، صحبتهای من برای بردهای 2 لایه متالیزه هست با فواصل کم بین پین ها
              فرمایش شما درسته. اما اگه منظور نمونه باشه شما تقریبا از هر روشی که استفاده کنین باز هم بهتر از سفارش دادن به برد سازیهای بیرون هست. هم از نظر زمان و هم از نظر هزینه.
              ضمن اینکه برای کار با روش اتو از هیچ اسپری استفاده نمیشه. برای بردهای با فواصل کم هم طراحی با شماست. اگه مشکلی در زدن برد می بینید موقع طراحی تا جایی که میشه فواصل رو بیشتر در نظر بگیرید.
              اما من با همون روش پکیج TQFP رو هم زدم و یه قلقهایی داره که باید رعایت بشه.
              اتفاقا روش اتو توی ترکهای نازک خیلی مشکل نداره، اما جاهایی که شما پلیگان دارید توش معمولا پوک در میاد که علتهای خودش رو داره.
              حالا گیرم هم جایی اتصال کوتاه یا قطع شد چون کار نمونه هست بطور دستی حل میشه و مشکلی ایجاد نمیکنه. اما وقتی کار تعداد باشه مشکل ایجاد میکنه. برای همین من اینطور برداشت کردم که منظور شما تولید و تیراژ هست.

دیدگاه

فرمایش شما درسته. اما اگه منظور نمونه باشه شما تقریبا از هر روشی که استفاده کنین باز هم بهتر از سفارش دادن به برد سازیهای بیرون هست. هم از نظر زمان و هم از نظر هزینه.
                ضمن اینکه برای کار با روش اتو از هیچ اسپری استفاده نمیشه. برای بردهای با فواصل کم هم طراحی با شماست. اگه مشکلی در زدن برد می بینید موقع طراحی تا جایی که میشه فواصل رو بیشتر در نظر بگیرید.
                اما من با همون روش پکیج TQFP رو هم زدم و یه قلقهایی داره که باید رعایت بشه.
                اتفاقا روش اتو توی ترکهای نازک خیلی مشکل نداره، اما جاهایی که شما پلیگان دارید توش معمولا پوک در میاد که علتهای خودش رو داره.
                حالا گیرم هم جایی اتصال کوتاه یا قطع شد چون کار نمونه هست بطور دستی حل میشه و مشکلی ایجاد نمیکنه. اما وقتی کار تعداد باشه مشکل ایجاد میکنه. برای همین من اینطور برداشت کردم که منظور شما تولید و تیراژ هست.
                حرفاتون کاملا درست بود و نشون میده با روش اتو اشنایی و تجربه دارید من با روش اتو کار smd نزدم فقط 1 کار زدم اونم میکرو mega8 بود که smd بود بقیه dip و همین مسائل هم که گفتین دردسرساز بود که کلا کاری به روش اتو ندارم چون بردهایی که باهاش زدم همش dip بوده میگم smd یک بار کار کردم با روش اتو ولی من با روش لمینت دقت بسیار بالایی رو دیدم در چندین برد که تمام smd بود و نمونه زدم واین صحبتم برای خیلی وقت پیش هست چون واقعا فرایند این کار علاوه بر جذابیتی که داره زمان گیر هست چون نیاز به دقت داره ومسائل دیگه البته تو همین انجمن خودمون و یوتیوب هم چندین ویدیو دیدم که توسط ترکیب استون + الکل و تینر هزار + الکل روی pcb چاپ میکنن که بازهم این روش دارای مشکلات خودشه منجمله موادی که برای این ترکیب استفاده میشه و اینکه چقدر دردسترس هست این روش رو هم تست کردم و جواب هم گرفتم ولی باز هم به دلم نشست و روش های دیگه که واقعا از حوصله اینجا خارجه ولی در مدت چند سالی که دارم برد میزنم(طراحی و پیاده سازی) حقیقتن همه ی کارهامو میدم به شرکت چاپ pcb ی که در این زمینه سالها تجربه دارن و انصافا هم از هر نظری تا بحال کارهاشون تمیز بوده ولی خوب میدونید که گرونه و همین گرونی باعث شده دقته بیشتری در طراحی ها به خرج بدم و درکل بگم تمام صحبت های من و شما و بقیه دوستان درسته ولی فقط برای بردهای یک لایه و یک رو کارسازه برای بردهای چندلایه یا باید ادم خیلی پولدار باشه و ابزار و دستگاهاشو همرو داشته باشه یا باید بده شرکت های چاپ pcb که چندین ساله توی این زمینه تجربه دارن من در حال حاضر برد های یک لایه دیگه طراحی نمیکنم چون حیطه کارم از نظر فرکانس و بقیه مسائل روی1لایه و حتی بعضا 2 لایه جواب گو نیست حتی الان من خیلی وقته دارم تلاش میکنم که بردی برای lpc1788 طراحی کنم که 2 لایه باشه ولی نمیشه ینی امکان پذیر نیست درحقیقت هست ولی دیگه کاربردی نیست فقط یک برده با امکانات محدود ولی اگر بخواییم با همین میکرو ساده یه برد که هم رم و هم حافظه رام بیشتری داشته باشه زیره 4 لایه نمیشه کاره خوبی درآورد و جواب گو نیست میگم که مشکل همین جاست وگرنه به قول معروف راه برای رسیدن به خدا زیاده
                درکل همه روش ها خوبن فقط باید کمی در مبحث مالی و خواسته ای که از طرحمون داریم و خیلی چیزهای دیگه دقت کرد چون من چند وقت پیش تبلیغی دیدم که با دقت بسیار بالا نقشه رو روی pcb پرینت میکرد البته با روش cnc این دستگاه کار میکرد و از خوده فروشنده ینی اپراتوری که انلاین بود پرسیدم که 2 لایه جواب میده گفت اره مشکلی نداره و بعد پرسیدم 4 لایه گفت نه فقط مخصوص 1 لایه و 2 لایه هست و خوب قیمت دستگاه هم بود 2400 دلار دیگه حالا شما خودت حساب کن چقدر میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط behnam18 نمایش پست ها
                  منظورتون ساخت خود دستگاه هست ؟ اسم این مدل دستگاه ها galvo laser ( galvanometer laser) هست. هد دستگاه از دو تا استپ موتور بصورت closed loop تشکیل شده که به هر کدوم یک آینه وصل هست و بصورت 90 درجه نسبت به هم قرار دارند.یکی از استپ ها برای حرکت لیزر در محور x و دیگری برای y. با ترکیب حرکت این دو کل صفحه xy کنترل میشه . اطلاعات زیادی تو نت هست .کارت کنترل و هد آماده هم میفروشن اگه خودت میخوای بسازی.
                  ممنون .. فوکوس لیزر این دستگاهاچجوریه؟ کلا موازی ان یا تو همون فاصله کف دستکاه متمرکز میشن؟ .. هد دستگاه رو کجا میفروشن؟ یا دیود لیزر و آینه ها و لنز و ...
                  زندگی پر ز وجود است ولی ..
                  ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

درکل همه روش ها خوبن فقط باید کمی در مبحث مالی و خواسته ای که از طرحمون داریم و خیلی چیزهای دیگه دقت کرد چون من چند وقت پیش تبلیغی دیدم که با دقت بسیار بالا نقشه رو روی pcb پرینت میکرد البته با روش cnc این دستگاه کار میکرد و از خوده فروشنده ینی اپراتوری که انلاین بود پرسیدم که 2 لایه جواب میده گفت اره مشکلی نداره و بعد پرسیدم 4 لایه گفت نه فقط مخصوص 1 لایه و 2 لایه هست و خوب قیمت دستگاه هم بود 2400 دلار دیگه حالا شما خودت حساب کن چقدر میشه

این یه نمونه کار SMD هست که با پرس کارت زدم تو سایز 1 سانت در 2 سانت. خازنها و مقاومتها همه شون سایز 0805 هستن که فوت پرینتشون اصلاح شده و براحتی میشه از لای پایه هاشون دوتا ترک عبور داد.
                    این چندتا چون مدتی مونده و استفاده نشده رنگ مسش تیره و خط و خش دار شده.
                    پکیج آیسی هم SO-8 هست. واسه همچین برد کوچیکی خیلی زور داره آدم حداقل 50 -60 تومن هزینه کنه و دو سه روز معطل بشه!
                    بردهای متالیزه اگه تعداد ویاهاشون زیاد باشه مشکل سازه. بردهای چند لایه هم که اصلا ضخامت فیبرشون تفاوت داره و پرس کردنشون هم داستان خودشو داره. گرچه اونا رو هم میشه زد. اما به زحمتش و دردسرهای بعدیش نمی ارزه.
                    در کل همونطور که عرض کردم طبیعتا این روشها بخاطر نقاط ضعفشون برای کارهای نمونه و نسبتا ساده خوبه. اما خیلی خوبه!

دیدگاه

این یه نمونه کار SMD هست که با پرس کارت زدم تو سایز 1 سانت در 2 سانت. خازنها و مقاومتها همه شون سایز 0805 هستن که فوت پرینتشون اصلاح شده و براحتی میشه از لای پایه هاشون دوتا ترک عبور داد.
                      این چندتا چون مدتی مونده و استفاده نشده رنگ مسش تیره و خط و خش دار شده.
                      پکیج آیسی هم SO-8 هست. واسه همچین برد کوچیکی خیلی زور داره آدم حداقل 50 -60 تومن هزینه کنه و دو سه روز معطل بشه!
                      بردهای متالیزه اگه تعداد ویاهاشون زیاد باشه مشکل سازه. بردهای چند لایه هم که اصلا ضخامت فیبرشون تفاوت داره و پرس کردنشون هم داستان خودشو داره. گرچه اونا رو هم میشه زد. اما به زحمتش و دردسرهای بعدیش نمی ارزه.
                      در کل همونطور که عرض کردم طبیعتا این روشها بخاطر نقاط ضعفشون برای کارهای نمونه و نسبتا ساده خوبه. اما خیلی خوبه!
                      کاره خوبی در اومده ولی خوب از نظر کیفیت فک کنم ادم میتونه تفاوتش رو با بقیه روش ها به وضوح ببینه البته این کاره شما کاره بسیار کوچیکی هست و اصلا نمیتونه معیاره سنجش روش و چاپ برد pcb باشه چون صحبته من واسه بردیه که مثلا دسته کم 600 تا پد داره و یک عالمه وایا و .... خوب مسلما هرچقدر تلاش کنیم تو خونه نمیشه اینکارو زد مثلا من با lpc1768 چندین و چند برد طراحی کردم برای استفاده در محیط صنعتی و به نسبت خیلی کوچیک تر از برد های dev مخصوص میکروهای 32 بیتی بود ولی خوب همون کاره کوچیک رو هم کلی پد و پایه و وایا داشت مخلص کلام اینکه توی این راهی که ما داریم میریم پول باید داشت وگرنه میگم راه برای رسیدن به خدا زیاده ولی من هم مثه شما و بقیه دوستان امیدوارم روزی برسه که دیگه نیازمند رجوع به کارگاه های چاپ pcb نباشیم و خودمون بتونیم بردی که دوست داریم رو چاپ کنیم فاقد از میزان پیچیدگیه اون برد

دیدگاه

کاره خوبی در اومده ولی خوب از نظر کیفیت فک کنم ادم میتونه تفاوتش رو با بقیه روش ها به وضوح ببینه البته این کاره شما کاره بسیار کوچیکی هست و اصلا نمیتونه معیاره سنجش روش و چاپ برد pcb باشه چون صحبته من واسه بردیه که مثلا دسته کم 600 تا پد داره و یک عالمه وایا و .... خوب مسلما هرچقدر تلاش کنیم تو خونه نمیشه اینکارو زد مثلا من با lpc1768 چندین و چند برد طراحی کردم برای استفاده در محیط صنعتی و به نسبت خیلی کوچیک تر از برد های dev مخصوص میکروهای 32 بیتی بود ولی خوب همون کاره کوچیک رو هم کلی پد و پایه و وایا داشت مخلص کلام اینکه توی این راهی که ما داریم میریم پول باید داشت وگرنه میگم راه برای رسیدن به خدا زیاده ولی من هم مثه شما و بقیه دوستان امیدوارم روزی برسه که دیگه نیازمند رجوع به کارگاه های چاپ pcb نباشیم و خودمون بتونیم بردی که دوست داریم رو چاپ کنیم فاقد از میزان پیچیدگیه اون برد
                        دوست گرامی
                        بنظرم توقع شما از این روشها زیاده. بارها گفتیم که این روشها برای بردهای نسبتا ساده کاربرد داره که در اصل باید نسبت به زمان و هزینه ای که شما میکنید بیارزه.
                        وگرنه بردی با چند صد پد و ویا رو که علاوه بر ساختش، تا شما بخواید بصورت دستی اونا رو متالیزه کنید سه روز کامل طول میکشه، رو اصلا نباید با این روشها زد.
                        چون معمولا ارزش افزوده ی این نوع کار انقدری هست که براش هزینه بشه، باید هم هزینه کرد تا بصورت حرفه ای ساخته بشه و خیال طراح رو از مسائل و مشکلات بعدیش راحت کنه.
                        مسئله ای که وجود داره اینه که در کنار اون، آدم باید با روشهای ساده تر و کم هزینه تر هم آشنا باشه تا اگه وقتی مثلا تو اون برد بزرگ، نیاز شد یه بخشی بهش اضافه بشه، مثل همین برد کوچیکی که بنده گذاشتم، برای یه کاری که با دو سه هزار تومن و صرف زمان بسیار کم انجام میشه، چند ده هزار تومن هزینه نکنه.
                        وگرنه این روشها هرگز جایگزین روشها و دستگاههای حرفه ای و پیچیده نمیشه.

دیدگاه

درود
                          تعدادی از دوستان در مورد دقت چاپ smd سوال پرسیده بودند و در مورد کیفیت و توانایی این روش برای چاپ کارهای SMD شک و شبه وجود داشت.خودم کار smd زیاد انجام نمیدم،نهایتا 1206
                          امروز وقت شد تا یک تست بگیرم چون خودم هم راغب شده بودم نتیجه رو بدونم.یک فایل رفرنس از پکیج های مختلف پیدا کردم و همون رو چاپ زدم که فکر میکنم جواب سوالات دوستان را بدهد.
                          عکس ها رو اینجا قرار میدهم با این توضیح که: 1- متاسفانه ابزار مناسب در اختیارم نبود تا عکس های بهتری بندازم 2- حجم عکس ها رو کم نکردم تا کیفیتشون پایین نیاد ( حدودا هر کدوم 5 مگ هستند)

دیدگاه

به عنوان آخرین مطلب که قرار بود در موردش صحبت کنم،استفاده از این روش برای چاپ سبز است.
                            قبلا از کاغذ شفاف مخصوص اینکار استفاده می کردم که خیلی دردسر داشت از جمله اینکه الکتریسته ساکن زیادی داشت و به شدت گرد و غبار جذب میکرد و همین امر موقع پرینت تاثیرگذار بود و خیلی جاها جوهر پرینتر به اون نمیچسبید و بعضا مجبور بودم دو یا سه لایه روی هم قرار بدهم تا نور عبور نکنه.همه این ها رو باید به قیمت زیاد و کمبود یا نبودش تو بازار اضافه کرد.
                            ولی الان برای اینکار شما از دو تا متریال میتونید استفاده کنید.
                            1- شیشه : برای استفاده از شیشه باید یا مثل روش PCB سطحش رو با یک لایه رنگ بپوشونیدبا این تفاوت که در اینجا باید لایه ضخیمتری رنگ بپاشید تا نور از اون عبور نکنه و یا اینکه از برچسب شیشه و روش های دیگه استفاده کنید.مزیت استفاده از شیشه اینه که مصرفی نیست و میتونید بعد از چاپ، رنگ یا برچسب را پاک کنید و بارها و بارها ازش استفاده کنید. و نکته آخر اینکه چون شیشه جاذب UV هست ( تقریبا تمام UVB و حدود 25 درصد UVA) هرچی ضخامت شیشه بیشتر باشه uv کمتری عبور می دهد. پس تا جای ممکن از شیشه نازک استفاده کنید.
                            2- پلکسی گلاس : برای این مورد از پلکسی گلاس آینه ای استفاده کردم که در واقع همون پلکسی شفاف هستن که یک سطحشون رو با جیوه پوشاندن.من خودم این مورد را بیشتر پسندیدم چون زحمت روکش کردن شیشه رو نداره ، نگرانی از بابت شکستن و نگهداریش ندارم و از اونجاییکه روکش یکنواختی داره کیفیت کار خیلی عالی میشه.مشکلش اینه که مثل شیشه امکان استفاده چند باره نداره و مصرفیه به این معنی که نمیتونید کار قبلی رو پاک کنید و یک طرح جدید چاپ کنید.
                            تصاویر زیر کار آخرم هست که با پلکسی انجام شده :

دوستانی هم که از روش لامینت استفاده میکنند میتوانند از این کار بهره ببرند.

دیدگاه

ممنون ازدوستان بابت مطالب خوبشون راستش دیگه نقل قول نکردم کلی میخواستم پاسخ بدم اول از همه که به کاربر"نورسیده" باید بگم بله منم حرفم از اول همین بود ولی خوب شاید در توضیح انتظارم از روش چاپ کمی دقت به خرج ندادم وگرنه که همه میدونیم به هرحال کار های پیچیده مطمئنن نیازمند ابزاره پیچیده هستند ، در مورد بعدی هم به کاربر بهنام بگم که روشه شما خوبه عکسها رو دیدم ولی خوب دردسرش یه مقدار زیاده البته تمیز در اومده کارتون و یه مطلب جدای بحث چاپ شما طرحتون رو با نرم افزار طراحری کردین ؟ بخاطر این پرسیدم چونکه ترک هاتون خیلی زاویه دار و غیر استاندارد طراحی شدند دقت کنید همه ترک هاتون در تغییر مسیرهاشون دارای زاویه 90 درجه هستند البته ببخشید اینو پرسیدم چون نکاتیه که اگه بخواد واقعا به عنوان یه محصول تولید بشه اصن قابل قبول نیست حالا جدای بحث نویز و... که اصن میگیم اینجا مطرح نیست بگذریم درمورد smd اصلن منظور پکیج های مختلف نیست خوب اونو حتی با ماژیک و اصن لتراست راحت بدون این قصه ها میشه دراورد منظور مداری بود که کلا smd هست ینی فرض کنید همین مدار خودتون رو با smd کلا پیاده سازی کنید و... باز هم بگذریم
                              روشه شما هم مانند بقیه روش ها مزایا و معایبی داره از نظره من که تو کامنت های قبلی مفصل با دوستان در موردش صحبت کردیم ولی اگه از من میپرسید به جای این همه دردسر یه بار یه دستگاه mini cnc بخرید و بعد به راحتی و بدونه اسید و چیز های دیگه همین مدارتون رو ازش تحویل بگیرین هم اندازش مناسبه هم دقتش بالاست هم برای طرح هایی نظیر طرح شما عالیه هم اینکه مشکل سوراخ کار و... ندارین چون اگه بخواییم هزینه هارو جمع بزنیم هر دفه واسه هر برد pcb یک رو به شکل برد شما (منظورم از نظر سادگی و یا پیچیدگیش هست) همون مبالغ رو جمع کنیم اندازه همون قیمت دستگاه mini cnc در میاد اخرین قیمتی که من داشتم ازش 800 هزار تومن بود الان نمیدونم چقدر شده مطمئنن باهاش اشنا باید باشید یا شایدم نباشید نمیدونم ولی خوب بازهم روشه شما برای خودش روشی محسوب میشه و من نمیگم بده و نمیگم خوبه

دیدگاه

یه مطلب جدای بحث چاپ شما طرحتون رو با نرم افزار طراحری کردین ؟ بخاطر این پرسیدم چونکه ترک هاتون خیلی زاویه دار و غیر استاندارد طراحی شدند دقت کنید همه ترک هاتون در تغییر مسیرهاشون دارای زاویه 90 درجه هستند البته ببخشید اینو پرسیدم چون نکاتیه که اگه بخواد واقعا به عنوان یه محصول تولید بشه اصن قابل قبول نیست حالا جدای بحث نویز و... که اصن میگیم اینجا مطرح نیست بگذریم
                                بله دوست عزیز . بنده با اصول طراحی مدار که فرمودید آشنایی ندارم و کلا چند ماهیه درگیر کارهای الکترونیک و طراحی شدم.این چیزها رو هم خودآموز یاد گرفتم.چون نرم افزار طراحی بلد نیستم کارهام رو در سایت easyeda انجام میدم.در برابر آلتیوم مثل paint هست . به هر حال ممنون از راهنماییتون.اگر جایی این نکات رو مطرح کرده بفرمایید مطالعه میکنم.
                                درمورد smd اصلن منظور پکیج های مختلف نیست خوب اونو حتی با ماژیک و اصن لتراست راحت بدون این قصه ها میشه دراورد منظور مداری بود که کلا smd هست ینی فرض کنید همین مدار خودتون رو با smd کلا پیاده سازی کنید و... باز هم بگذریم
                                منظورتون رو متوجه نشدم؟ اگه منظوراز smd زدن سختی کار هست که دیگه از اون پکیج ها که زدم چی سخت تره؟ دوستان حرف 0805 میزدن که در قیاس با اون سایزی که زدم چیزی نیست.اگر اشارتون به ترک ها در برد های smd هست باز برای این روش هیچ فرقی نداره.دیگه داستان اون روش های قبل که در بیاد یا نیاد نیست.ضمن اینکه تو همین مدار من المان های smd هم دارم، مقاومت و خازن و اپتوکوپلر و ....
                                هدف من از اجرای اون پکیچ ها نشون دادن دقت کار بود.این طور هم که مطالعه کردم همه جا برای این منظور از این مدل طرح ها استفاده میکنن. میتونستم یه مدار بزنم ولی اونجوری دیگه خیلی عمومیت نداشت.خواستم چیزی بزنم که به کار همه بیاد و رفرنس باشه.
                                روشه شما هم مانند بقیه روش ها مزایا و معایبی داره از نظره من که تو کامنت های قبلی مفصل با دوستان در موردش صحبت کردیم ولی اگه از من میپرسید به جای این همه دردسر یه بار یه دستگاه mini cnc بخرید و بعد به راحتی و بدونه اسید و چیز های دیگه همین مدارتون رو ازش تحویل بگیرین هم اندازش مناسبه هم دقتش بالاست هم برای طرح هایی نظیر طرح شما عالیه هم اینکه مشکل سوراخ کار و... ندارین چون اگه بخواییم هزینه هارو جمع بزنیم هر دفه واسه هر برد pcb یک رو به شکل برد شما (منظورم از نظر سادگی و یا پیچیدگیش هست) همون مبالغ رو جمع کنیم اندازه همون قیمت دستگاه mini cnc در میاد اخرین قیمتی که من داشتم ازش 800 هزار تومن بود الان نمیدونم چقدر شده مطمئنن باهاش اشنا باید باشید یا شایدم نباشید نمیدونم ولی خوب بازهم روشه شما برای خودش روشی محسوب میشه و من نمیگم بده و نمیگم خوبه
                                بحث سر دقت و توانایی این کار بود که کاملا جواب گو هست. ضمن اینگه دوست من ،اگه پول داشتم بدم دستگاه مینی cnc که دنبال راه جایگزین نمیگشتم، دستم رو میکردم جیبم خیلی شیک سفارش میدادم بیرون برام میزدن .( بگذریم که اون 800 تومن مال دلار 4000 تومن بود خدا رحمتش کنه....)
                                این برد هایی که الان زدم قیمتش از سفارش بیرون کمتر شد. تازه به جز چاپ سبز! اگه اون رو هم حساب کنم که حدود نصف درمیاد.
                                در کل دردسر این روش برای من از اتو و لمینت کمتر نباشه بیشتر هم نبود.قبلا هم گفتم،هر کسی در حدامکانات و توانایی هاش روش کارش رو انتخاب میکنه و هدف از ایجاد این تاپیک هم ارائه راهی برای دوستانی با شرایط بنده بود.نه میخواستم روش های تولید را دگرگون کنم نه بگم این بهترین روش دنیاست و همه بشتابید بسوی این کار .... صرفا جهت اطلاع و اشتراک دانش مطرح شد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X