اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نکات لازم برای طراحی عملی pcb با Altium

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نکات لازم برای طراحی عملی pcb با Altium

نوشته اصلی توسط Warrior Electron
    با تشکر از نکات ارائه شده دوستان
    یکی از نکاتی که همیشه برای من جالب بود این بود که چرا در بعضی مینبردها بعضی ترکها اینقدر پیچ در پیچ هستن
    از یکی از دوستان اهل فن این موضوع رو پرسیدم گفتن که باید دو ترکی که موجبر هستند دارای طول یکسانی باشند تا اختلافی در فاز ارسال سیگنال بوجود نیاد، این مطلب رو من خودم همیشه در کشیدن ترک اسیلاتورها یا کریستالها و همچنین خطوط سیگنال کوچک سعی میکنم رعایت کنم.
    در یک مورد که دوستان فرموده بودن که برای برد زدن یک میکرو و چند ال ای دی نیازی به رعایت زیاد ریزه کاریها نیست خدمتشون عرض کنم که تو دست یکی از حرفه ای های بازار دیدم که خازن نویزگیر میکرو رو در طراحی لحاظ نکرد وقتی علت رو جویا شدم گفت که برای تغذیه میکرو ترکی میکشم که فاصله اشون برابر طول خازنهای SMD باشه و بعد از ساخت با اسیلسکوپ سیگنال تغذیه رو مونیتور میکنم و خازن رو در طول ترکها حرکت میدم هرجایی که ریپل سیگنال تغذیه به حداقل رسید خازن رو همونجا لحیم میکنم که البته بهتره نزدیک ترین محل به پایه های آی سی باشه...

دوست عزیز راجع به این خازن نویز گیر بیشتر توضیح میدین.من معمولا بسیار نزدیک به میکرو قرار میدم.ولی فقط چون به صورت تجربی میدونم اینکار درسته..دلیل درستی واسش ندارم.اگه میشه یکم بیشتر توضیح بده.یعنی چی ترکی میکشیم که برابر طول خازن اس ام دی باشه؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط farmani

دوست عزیز راجع به این خازن نویز گیر بیشتر توضیح میدین.من معمولا بسیار نزدیک به میکرو قرار میدم.ولی فقط چون به صورت تجربی میدونم اینکار درسته..دلیل درستی واسش ندارم.اگه میشه یکم بیشتر توضیح بده.یعنی چی ترکی میکشیم که برابر طول خازن اس ام دی باشه؟؟؟
      هرچی فاصله خازن با ic کمتر بشه باعث میشه حلقه جریانی که میخواد بوجود بیاد کوچکتر بشه و خوده این موضوع باعث کم شدن نویز میشه
      ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآ*فروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
      شهید دکتر مصطفی چمران
      اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
      ; C is not for children

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی رهی
        هرچی فاصله خازن با ic کمتر بشه باعث میشه حلقه جریانی که میخواد بوجود بیاد کوچکتر بشه و خوده این موضوع باعث کم شدن نویز میشه
        اینو میدونم.معنی این جمله رو نفهمیدم که خازن نویز گیر رو در طراحی لحاظ نمیکنن و بعد خازن رو در طول ترک جابه جا میکنن و....اینجاشو نفهمیدم که دقیقا چیکار میکنن. :-?? :-??

دیدگاه

نوشته اصلی توسط farmani
          اینو میدونم.معنی این جمله رو نفهمیدم که خازن نویز گیر رو در طراحی لحاظ نمیکنن و بعد خازن رو در طول ترک جابه جا میکنن و....اینجاشو نفهمیدم که دقیقا چیکار میکنن. :-?? :-??
          از لحاظ تئوری جای مناسب خازن بر مبنای شرایط حاکم بر مدار انتخاب میشه
          اما از اونجایی که با توجه به شرایط عمده و معمول مدارات رایج جای مناسب نزدیکترین محل به ic هست ما هم برای مدارات معمول میایم از همین شیوه استفاده می کنیم
          اما گاهی مداری که داریم باهاش کار میکنیم یه مدار معمولی نیست یا کیفیت برای اون مدار برای ما خیلی مهمه و یا به هر دلیل دیگه ای میخوایمکه بهترین جای خازن رو پیدا کنیم:
          دو راه داره:
          نکته:شرایط مدار از قبیله : دما های کاری ، محیط های نویزی ، محیط های مغناطیسی و ...
          1-
          استفاده از نرم افزار هایی که مدار طراحی شده خودتون رو به همرا شرایطی که ممکنه برای مدار پیش بیاد بهش میدین و اون میاد با توجه به تئوری هایی که بهش دادن مدار رو تحلیل میکنه و جای مناسب نه تنها خازن بلکه دیگر قطعات رو بهتون میگه (البته نه این که بگه خازن اینجا خوبه و اونجا بد بلکه مقدار تشعشع مدارتون و نویز هایی که روی هر ترک هست رو بهتون نشون میده و شما با دستکاری کردن قطعات جایی که این نویز هارو کمتر کنه پیدا میکنین)
          2-
          مدار رو عملی میبندین و برای قطعاتی که قراره نویز رو کاهش بدن فضای لازم رو برای لحیم کاری در نظر میگیرین سپس اون ترک هایی که از قبل پیش بینی کرده بودین برای کاهش نویز رو با اسیلوسکوپ چک میکنین و خازن رو در طول ترک پیش بینی شده جابجا میکنین تا جای که کمترین نویز رو بهتون بده
          البته در مورد شیوه دوم باید این رو مد نظر داشت ه باید شرایط مختلف مدار رو هم تا جای ممکن اعمال کنین
          ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآ*فروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
          شهید دکتر مصطفی چمران
          اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
          ; C is not for children

دیدگاه

با سلام دوستان
            راستش این تاپیکو اوردم بالا چون اسم خیلی جذابی داشت ولی یهو همه چی رو بچه ها ول میکنن...جناب رهی عزیز یه نکته گفتن که واقعا نمیشد ازش گذشت
            استفاده از نرم افزار هایی که مدار طراحی شده خودتون رو به همرا شرایطی که ممکنه برای مدار پیش بیاد بهش میدین و اون میاد با توجه به تئوری هایی که بهش دادن مدار رو تحلیل میکنه و جای مناسب نه تنها خازن بلکه دیگر قطعات رو بهتون میگه (البته نه این که بگه خازن اینجا خوبه و اونجا بد بلکه مقدار تشعشع مدارتون و نویز هایی که روی هر ترک هست رو بهتون نشون میده و شما با دستکاری کردن قطعات جایی که این نویز هارو کمتر کنه پیدا میکنین)
            میشه یه توضیح بدید؟
            شما برداتونو که طراحی میکنید با این روش و این نرم افزارها کار میکنید؟
            اگر ممکنه اسمشو بفرمایید و یکم توضیح بدید...خدایی از دست نویز و .... کلافه شدیم :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

دیدگاه

خیلی ممنون از تمام دوستانی که تا الان تو این بحث شرکت کردن( من خودم این بحث رو ره انداختم ولی تا الان نتوستم توش شرکت کنم شرمنده همه هستم ولی جبران خواهم کرد.)
              من یه سوال داشتم
              آیا استفاده از پولی گان که تو تمام سطح بورد کشیده شده به عنوان صفحه پاور ایراد داره
              یعنی به جای اینکه تو مدار برای زمین ترک بکشیم یه پولی گان رسم کنیم و بعد زمین ها رو با ویا به اون وصل کنیم و اگر جایی از مدار نتونیم ویا بزنیم با ترک وصل کنیم
              آیا این برداشت من اشکال داره
              سوال دوم
              اگز بخواهیم بورد رو به صورت 4 لایه طراحی کنیم و دو لایه سیگنال و یک زمین و یک VCC داشته باشیم بهترنی حالت کدومه لایه های بالا و پایین سیگنال باشن و داخلی ها پاور یا لایه های خارجی پاور باشن و داخلی ها سیگنال
              ممنون از راهنماییاتون

دیدگاه

سلام دوستان ، همه حرف هایی که در مورد ایران و طراحی زدین درست ولی ما باید دست رو دست نزاریم و باید با هم باشیم و تجربیات خودمونو در اختیار هم دیگه قرار بدیم
                هر کدوم از ما 10 سال تو این زمینه کار کردیم و پروژه های موفقی هم داشتیم اگه این تجربیات رو روی هم بزاریم حتما بهتر از این میشیم که الان هستیم
                من در این زمینه زیاد تجربه ندارم ولی تا حالا روی چند تا پروژه کار کردم با این که دقت و نکته سنجی خیلی بالایی می خواست و میدونم هنوز خیلی نکته ها توش رعایت نشده ولی کارم راه افتاده
                2 تا از طراحی های من در زمینه تجهیزات پزشکی حساس بوده و 2 تا هم در زمینه کنترل ربات و دستگاه های سی ان سی که حساس تر از اون هاست و 1 اینورتر که خدارو شکر همشون کار کردن.
                اگه یا علی بگین من هم هستم .

دیدگاه

خیلی عالی بود دوستان متشکرم

دیدگاه

سلام.
                    ممنون
                    جدیدترین ویرایش توسط Altilove; ۱۰:۵۹ ۱۳۹۸/۰۹/۲۵.

دیدگاه

با عرض سلام خدمت اساتیدامروز که دارم این مطلبو میذارم چند سالی از شروع تاپیک گذشته و فقط این مطلبو میذارم که اکر کسی جدیدن اومد تاپیک رو خوند این مطلب رو ببینه و دلسرد نشهدوستان ما توی ایران هزار مشکل داریم درسته،اما آیا راه حلش فرار ازشه یا بکار گیری آنچه داریم؟یادمه سال ۸۳ کل دنیای الکترونیک شخص من،محدود بود به ۴ تا مغازه در شهر خودم(گرگان)اما الان حتی برای خرید یه ال-ای-دی شما میتونین از هرجای ایران که بخواین سفارش بدینخودم شخصا فایل آموزشی طراحی پی سی بی با آلتیوم رو با یه قیمت حدود ۴۰ هزارتومان از یکی از سایتهای معتبر خریدم که بسیار با ارزش بود و تقریبا کامل آموزش دادالان واقعا شرایط خوب شده،از همه جا میتونی خرید کنی،ماژولهای الکترونیکی اومدن که کارها رو خیلی راحت کردن،شرکتهای ساخت پی سی بی برای شما حتی یک دونه سفارش رو هم اجرا میکننسرتونو درد نیارم،از همه مشکلات که بگذریم،به نظر من شرایط نسبت به یک دهه اخیر زمین تا آسمون فرق کردهدلسرد نشبن و یا علی بگین شروع کنندمتون گرم

دیدگاه

سلام.
                        اول تشکر میکنم از دوستانی که تجربه های خودشون رو با بقیه به اشتراک گذاشتن. امیدوارم این تاپیک ادامه داشته باشه. عالیه
                        سوال: کجا باید مدار رو پلیگان کرد و کجا نباید مدار رو پلیگان کرد؟
                        من خودم توی یک طراحی که داشتم مدار شامل دو بخش دیجیتال و آنالوگ بود. از اون مدار چند برد طراحی و چاپ شد. در برد اول کل مدار رو پلیگان کردم. مدار کاملا درست کار کرد. در طراحی دوم دوباره کل مدار رو پلیگان کردم ولی یکی از ورودی های آنالوگ درست کار نمیکرد (در حالی که وقتی بقیه ورودی ها رو قطع میکردم مدار کاملا درست کار میکرد) توی اینترنت که نگاه میکردم دیدم قسمت آنالوگ پلیگان نشده و فقط بخش دیجیتال (میکرو و آی سی ها) پلیگان شده. این بود که کلا از پلیگان ترسیدم و در مدار بعد پلیگان رو حذف کردم. مدار کاملا درست کار کرد.
                        این رو بگم که در مدار ها کمی تفاوت هم وجود داشت ولی کلیت مدار یکی بود.
                        حالا سوالم اینه که کجا باید مدار رو پلیگان کرد و کجا نباید پلیگان کرد؟
                        درضمن کجا ها پلیگان باید به صورت سوراخ سوراخ باشه ؟ (نمیدونم اسم دقیقش چیه ولی به صورت شبکه نقطه ای است)
                        جدیدترین ویرایش توسط kavous; ۱۲:۱۶ ۱۴۰۰/۰۵/۱۹.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X