اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

برای اولین پروژه pcb من نظر بدهید و راهنمایی کنید !

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : برای اولین پروژه pcb من نظر بدهید و راهنمایی کنید !

نوشته اصلی توسط روح الامین نمایش پست ها
    حسین یه مقدار بیشتر برای زیبایی شماتیک و PCB وقت بذار ... .
    روح الامین کاملا الان گرفتم باید چیکار کرد . و pcb رو ترمیم دادم تا حدودی ، ولی دیگه این پروژه اول یکم طولانی شده ، حوصله ام سررفته انگار ، الان اگه بخام تو شماتیک دست کاری کنم ، نت ها تغییر میکنه باز باید تو pcb دوباره فکر کنم برای رسم خطوط ، ایشالله تمام این هایی که گفتی بعد این پروژه یه پروژه ی بزرگتر دارم ، رو اون ایجاد میکنم با تمامی ریز نکات.

حالا از نظر فنی ببین مشکلی دارم :
    حداقل کلیرنس : 0.3 میلیمتر
    حداقل عرض خطوط : 0.3 میلیمتر
    -به نظرتون این اندازه برای چاپ خوبه ؟؟ مشکلی نداره؟؟
    - زیر مگا 8 یا قطعات smd هم میشه via زد؟؟
    -چطور میتونم جای پیچ روی برد بزارم ؟؟ از pad استفاده کنم یا via ؟؟عرض سوراخ چقدر باشه برای spacer ؟؟ اینو حتما راهنمایی کنید ،خیلی مرسی.
    -به کجا سفارش ساخت و بدم؟؟؟
    تشکر فراوان بخاطر وقتی که میزارید برای بنده.
    به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
    (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی نمایش پست ها
      متوجه ای جمله نمیشم ؟!!
      من 100 نانو میزارم روی تغذیه ولی تعدادش مهم نیشت برام
      بستگی به نویز های ایجاد شده معمولا بین 2 تا 20 عدد متغیره بستگی به اندازه برد -نوع میکرو فرکانس کاری - محیطی که قراره استفاده بشه و خیلی عوامل هست
      الکی زیادی بذاری اهمیتی نداره.
      مهندس چکار به اندازه بورد و میکرو و سرعتش داره. اتفاقا حدود 3-4 سال پیش من کنجاکو بودم که آیا میزان سرعت میکرو می تونه در میزان حساسیت به نویز اثری داشته باشه یا نه و سوال رو توی فریکس پرسیدم و گفتن اصلا کاری به این چیزا نداره. شرایط محیطی هم با تدابیر دیگه میشه حلش کرد. طراحی خوب PCb (نه خوشگل) و مسائل دیگه بسیار در رفع نویز مهم هستند. گاهی وقتا باید به جای یه میکروی 200نانو، 2 تا 100نانو گذاشت، گاهی وقتا باید ظرفیت خازن ها رو برد بالا. شما که توی شرکت کار میکنید باید یه اوسیلوسکپ دستی داشته باشید و برد رو توی محیطش مورد بررسی قرار بدید:

حالا من بعدا که چندتا برد STM32 رو آماده کردم براتون توضیحات رو هم میدم(البته اگه خودتون خواستید).

نوشته اصلی توسط hosseinam نمایش پست ها
      روح الامین کاملا الان گرفتم باید چیکار کرد . و pcb رو ترمیم دادم تا حدودی ، ولی دیگه این پروژه اول یکم طولانی شده ، حوصله ام سررفته انگار ، الان اگه بخام تو شماتیک دست کاری کنم ، نت ها تغییر میکنه باز باید تو pcb دوباره فکر کنم برای رسم خطوط ، ایشالله تمام این هایی که گفتی بعد این پروژه یه پروژه ی بزرگتر دارم ، رو اون ایجاد میکنم با تمامی ریز نکات.

حالا از نظر فنی ببین مشکلی دارم :
      حداقل کلیرنس : 0.3 میلیمتر
      حداقل عرض خطوط : 0.3 میلیمتر
      -به نظرتون این اندازه برای چاپ خوبه ؟؟ مشکلی نداره؟؟
      - زیر مگا 8 یا قطعات smd هم میشه via زد؟؟
      -چطور میتونم جای پیچ روی برد بزارم ؟؟ از pad استفاده کنم یا via ؟؟عرض سوراخ چقدر باشه برای spacer ؟؟ اینو حتما راهنمایی کنید ،خیلی مرسی.
      -به کجا سفارش ساخت و بدم؟؟؟
      تشکر فراوان بخاطر وقتی که میزارید برای بنده.
      حسین صبر داشته باش. اونایی که توی کارهای فنی صبور هستند همیشه کارشون تمییز تر هستش. دقیقا می دونم الان چه حسی داری. می خوای خیلی سریع بفرستی چاپ. ولی توصیه میکنم روی بردت بیشتر ئکار کنی. در مورد کلیرنس و این مسائل هم تا جایی که میشه بیشترشون کن. اینایی که تو کشور pcb میزنن بعضی هاشون واقعا بد کار میکنن. عکس pcbیم رو نشونت بدم که یه جا با فاصله زیاد رو زدن چسبوندن!حالا دیگه چه رسد به مواردی که نزدیک هم هستند و ممکنه اتصال کوتاه پیدا کنند.
      راستی فکر کنم سوراخ مربوط به بعضی قطعات کم باشه. قبل از ارسال برای چاپ، حتما خودت با Scale 1 (یعنی بودن مقیاس) یه پرینت ازش بگیر و قطعات رو روش چک کن. الان فکر کنم واسه کانکتور IDC مثلا سایز سوراخ ها کم باشه(واسه پین هدر ها و این نوع کانکتورها معمولا من سایز سوراخ بین 1 تا 1.2 mm که می ذارم خوبه). viaها رو هم اگه قطره ای کنی بهتره. راستی خازن های دیکاپلینگ تا جای ممکن باید به پین تغذیه میکرو نزدیک(چسبیده باشه).
      حسین برای بردت " صفحه زمین"(ground plan) نذاشتی. همه خطوط زمینت رو حذف کن و با ابزار Polygon Pour که آدرسش اینه: Place » Polygon Pour یا توی نوار ابزار هم هست تمام مدارت رو صفحه مسی بزن. فقط یادت باشه موقع این کار حتما Net رو زمین انتخاب کن. شکل رو ببین:

قسمتی که نوشته Connect to net از اینجا می تونی زمین رو انتخاب کنی(توی تصویر انجام داده).

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

راستی via ها رو هم اگه قطره ای کنی بهتره(Tools » Tear drops)(فقط viaها رو اینطوری بکن). استحکام و اتصال بهتری دارند. سایز سوراخ via رو هم می تونی 19 و خود پدش رو هم 39 بذاری.

بعد این کارایی که گفتم و کردی نتیجه رو بذار تا ببینیم.

دیدگاه

روح الامین ممنون بابت وقتی که میزاری ،
        اینم فایل اصلاح شده (دوباره در ساعت 11:49 صبح امروز اصلاح و لینک تغییر کرد):
        http://s1.picofile.com/file/8263971468/PCB1New.rar.html
        -سوراخ ها اصلاح شد.
        -کلیرنس 0.1 اضافه شد.
        -ویا قطره ای شد.
        -پلاگین گذاشته شد. حالا چه فرقی داره خطوط GND با پلاگین که به GND وصله یکی بشه ؟؟!

هزینه اضافی نداره برای چاپ این داستان ها؟؟
        روح الامین باز نگو مشکل داره ، خوووووب؟!!!
        جدیدترین ویرایش توسط hosseinam; ۱۱:۵۱ ۱۳۹۵/۰۵/۲۶.
        (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

...حالا چه فرقی داره خطوط GND با پلاگین که به GND وصله یکی بشه ؟؟!...
          1- دیگه فکر وصل کردن خطوط زمین نیستی و وقتت تلف نمیشه.
          2- تعداد خطوط که کمتر بشه مدار واضح و خواناتر هستش و دستت واسه تغییرات مناسب بازتره(حتی تعداد وایا ها هم کمتر میشه)
          3- همه جریان های بازگشی رو راحت هندل میکنه و کاهش ولتاژ توی جریان بازگشتی رخ نمیده و باعث میشه همه دارای یه زمین برابر باشند.(توی مدارهای اندازه گیری می تونه خیلی موثر باشه. حتی توی بعضی مدارت با این خصلت زمین دیجیتال و آنالوگ رو از هم جدا میکنند و با این تکنیک نویز قسمت دیجیتال رو کنترل میکنند. این گروند-پلن مثل لوله آب می مونه.)
          4- باعث کاهش Crosstalk هم میشه
          5- مهمترین و بهترین ویژگیش کاهش اثر نویز هستش.

...هزینه اضافی نداره برای چاپ این داستان ها؟؟...
          نه.
          ...روح الامین باز نگو مشکل داره ، خوووووب؟!!!
          نه ظاهرا همه چیز خوبه. هر چند ظاهرش میشد بهتر باشه ولی خوب چون دل تو دلت نیست و همه چیز خوبه و رول چک کردی و اتصال کوتاه هم خبری نیست و سوراخ ها هم سایز مناسب ظاهرا دارند. نمی دونم چک کردی یا نه. دیگه به عهده خودت. توی که نمی دونی وقتی یه PCB سفارش میدی و میبینی یه جایی اشتباه کردی یا یه چیزی یادت رفته یا کثیف کاری کردی، چقدر زد حاله! دوباره باید تصیح کنی و بفرستی واسه چاپ و صبر کنی. اگه تمومه بده واسه چاپ. مبارکه.

دیدگاه

خوب خیلی ممنونم ازت روح الامین ، حتما پروژه بعدی تمامی نکات رو رعایت میکنم ، و بهتر انجامش میدم.
            اندازه سوراخ ها رو هم چک کردم .
            فقط یه سوال مونده ، برای اتصال spscer باید سوراخ بشه ، از چی استفاده کنم؟؟
            حالا به کجا سفارش بدم از نظرت ؟؟پس فقط فایل pcb رو براشون بفرستم دیگه ؟؟!
            یبار دیگه نت هارو چک میکنم و میفرستم.

خیلی ممنون بابت وقتی که میزاری.
            (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

فقط یه سوال مونده ، برای اتصال spscer باید سوراخ بشه ، از چی استفاده کنم؟؟
              فکر کنم خود کتابخونه آلتیوم یه فوت پرینت به اسم hole داره. نداره فکر کنم توی نت هم بتونی پیدا کنی. واسه سوراخ هستش. اینکارو نکردم ولی فکر میکنم بتونی یه وایا بدون نت بذاری و بزرگش کنی.
              حالا به کجا سفارش بدم از نظرت ؟؟پس فقط فایل pcb رو براشون بفرستم دیگه ؟؟!
              تقریبا این قضیه صادقه که هر جا پول بیشتر بدی PCB بهتر میزنن. ولی بیا بار اول به نظر من فدک سفارش بده. اگه از لحاظ مالی هم مشکلی نداری که آلفا هم فکر کنم خیلی خوب میزنه ولی گرون میزنه.
              یبار دیگه نت هارو چک میکنم و میفرستم.
              خودت چک کنی بسته. فقط بعد که PCB رو دریافت کردی نری شروع کنی به لحیم کاری! اول همه خطوط خصوصا GND و تغذیه رو چک کن اتصال کوتاه نباشه. پدهای میکرو رو هم همین طور. خوب با دقت هم با بررسیش کن. بعدش با توی کامپیوتر هم بررسیش کن مشکلی نداشته باشه. بعد که تقریبا مطمئن شدی، میکرو و خازن های دیکاپلینگش و دیگر متعلقاتش(مثل کریستال و خازن های کریستال و...) و تغذیه میکرو رو لحیم کن و ببین می تونی پروگرمش کنی و برنامه توش رو پاک کنی.
              موفق باشی
              منتظر نتیجه هستم.

دیدگاه

روح الامین نگاه کن فاکتور هارو !!!!!!!!!!!!!
                چرا اینقدر گرون میشه !!!! من اگه بخام وسیله ای با این قیمت pcb بسازم ، اصلا نمیصرفه که !!!!!! به نظرت باید چیکار کرد؟؟؟؟
                فرق cnc Ruter و v-cuter چیه که تو گزینه های سفارش داره؟؟؟اصلا اینا چی هستن؟؟
                این از آلفا مدار:

اینم از کوثرمدار:

حالا جالب تر اینه که فدک هزینش میشه 37500 تومن ، یعنی اینا چیکار میکنن که اینقدر مفت میزنن؟؟ البته از این لینک محاسبه کردم!!

اصلا مگه برد متر مربع حساب نمیشه؟؟

ممنون.
                جدیدترین ویرایش توسط hosseinam; ۱۰:۳۷ ۱۳۹۵/۰۵/۳۰.
                (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

هر کسی یه دستگاهی استفاده میکنه. ممکنه روش تولید هم یه مقدار فرق بکنه. مارک دستگاه و دقتش هم مهمه. بعضی شرکت ها بعد از تولید روش آزمایش هم انجام میدن. مثلا تست اتصال کوتاه یا عدم اتصال مناسب خطوط.
                  بهت گفتم گرون میشه.

دیدگاه

خوب باید چیکار کرد؟!!! حالا اگه یدونه میبود مشکلی نبود ،
                    اگه برد یکرو باشه قیمتش انگار نصف میشه،درسته؟!!
                    سولدر ماسک و نگاه کن ، از خود برد گرونتر در میآد.
                    شماها چیکار میکنید پس.
                    (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

من تقریبا واسه بیشتر پروزه ها میدم فدک(خصوصا واسه خودم). اگه گندکاری نکنه، خوبه کارشون.
                      برای بعضی پروژه ها اینقده پولش خوبه که اگه چندبار برد پروتوتایپ(آزمایشی) سفارش بدی بازم از لحاظ مالی مشکلی نیست یا خود مشتری ممکنه روی کیفیت برد تاکید داشته باشه و حاضر باشه پولش رو متقبل بشه.

دیدگاه

من الان حدود 3 ساله میفرستم فدک، بعضی وقتا بردهای stm32 سفارش میدم بعضی خطوط به هم اتصال دارن اما با چاپ و تیراژ تا حالا خطایی نداشته برا من، اما خداییش کار راه بندازه، چند روز پیش مسابقه کواد سرعت داشتم یه برد متالیزه فلایت کنترل شب تا صب طراحی کردم فرستادم عصر به دستم رسید مونتاژ کردم به مسابقه هم رسیدم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط روح الامین نمایش پست ها

[...]
                          شما واسه پروگرم کردن فکر کنم به این پایه احتیاج دارید. من AVR زیاد یادم نمیاد. ولی شما باید یه خازن 100نانو و با یه مقاومت 10کیلو پول-آپ کنیدش. اصلا حسین بذار من برات چند تا برد استاندارد و مناسب کارهای حتی صنعتی بذارم و تغذیه و پین RESET و قسمت نوسانسازش رو ببینیم با هم. شماتیک خوب زیاد توی نت گیر نمیاد ولی من برات چندتا خوب رو گیر آوردم. اول اینو ببین:

به تعداد خازن های تغذیه میکرو نگاه کن. پایه ریست رو نگاه کن چیکار کرده. احتمالا نمی خواسته از ADC میکرو استفاده کنه که خوب دیکاپلینگ و فیلترش نکرده. حالا حسین این مدار رو ببین:

قسمت تغذیه AVcc رو ببین چیکارش کرده. این مدار هم خوب استاندارده. حالا این مدار رو ببین:

حسین به قسمت اوسیلاتور اون میکرو ATMEGA8U2-MU نگاه کن. دوتا مقاومت می بینی. یکیش R1 و یکی دیگه R3
                          اگه گفتی واسه چیه؟ من خیلی قبل یه سوالی مثل این توی سایت استک پرسیده بودم(موقعی که خام بودم). با جستجوی فارسی فکر نکنم بتونی جوابش رو پیدا کنی. متاسفانه هموطن هامون زیاد به طراحی اصولی اهمیت نمیدن بخاطر همین ممکنه همچین چیزایی بینشون عجیب باشه. خودت جستجو کن فکر کنم جوابش رو پیدا کنی.(شما اگه نخواستی نذار اون دوتا مقاومت رو. بعدا واسه کارهای مهم و صنعتی اگه خواستی بذار)

این چندتا شماتیک اصولی بودن. گفتم بذارم که براساس اینا طراحی کنی. اگه همیشه طراحی اصولی کنی احتمال خطا خیلی میاد پایین. بخاطر همین خیلی وقتا بدون مشکل کارت راه میفته.

ندیدم. یه بار دیگه یه نگاه می اندازم.

حسین جان وقتی برد رو متالیزه سفارش بدی جای هیچ نگرانی نیست. لایه بالایی هم وصل میشه.
                          با سلام و درود
                          با تشکر فراوان از زحمات شما
                          1- در مورد اول چرا برای بخش های VCC از 3 عدد خازن 100nF استفاده کرده است؟
                          2- در مورد دوم بین پایه 10 و 30 چرا از سلف 10uH استفاده کرده است؟ استفاده از سلف در اینجا چه مزیتی ایجاد می کند؟
                          3- در همان مورد دوم چرا تعدادی قطعات به پایه AREF متصل شده اند؟
                          4- در طراحی مدار Arduino Uno R3 چرا مقاومت 1Mega Ohm با پایه های کریستال 16MHz موازی شده است؟(در قسمت ATMEGA328p-PU)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر نمایش پست ها
                            1- در مورد اول چرا برای بخش های VCC از 3 عدد خازن 100nF استفاده کرده است؟
                            واسه هر پایه الالحساب شما یه خازن 100 نانو باید بذاری. عین یه استاندارد می مونه. سه تا پایه داشت پست سه تا براش گذاشتن. چون از ADC هم استفاده نکرده پس فقط زده به VCC.
                            2- در مورد دوم بین پایه 10 و 30 چرا از سلف 10uH استفاده کرده است؟ استفاده از سلف در اینجا چه مزیتی ایجاد می کند؟
                            سلف با اون خازن مثل یه فیتر پایین گذر LC عمل میکنه که میزان نویز/ریپل مدار رو خیلی کم میکنه. مقدارش فکر میکنم برمیگرده به معمولا خروجی تغذیه ها و معمولا همه شرکت ها برای این جور مواقع یه سلف 10uH و یه خازن 1uF رو به همین شکل پیشنهاد میکنن.
                            مدار فیلتر LC و RC هر کدوم یه مزیتی دارند. مثلا RC ارزونتر و ساده تر و کوچیکتر هستش ولی کارایی(performance) کمی داره. برای مثلا مدارات Op-Amp مناسبه ولی مثلا تغذیه ها نه.
                            در عوض LC هم بزرگتره و هم گرونتر ولی بخاطر کاراییش اینجا بهتره.

3- در همان مورد دوم چرا تعدادی قطعات به پایه AREF متصل شده اند؟
                            یه خازن هستش برای فیلترینگ و دیکاپلینگ و یه پتانسیومتر برای تغییر ولتاژ مرجع. چیز خاصی نیست. باید از طراح اصلی بپرسی چرا می خواسته ولتاژ مرجع رو به صورت دستی تغییر بده. حتما واسه کار خاصی بوده.
                            4- در طراحی مدار Arduino Uno R3 چرا مقاومت 1Mega Ohm با پایه های کریستال 16MHz موازی شده است؟(در قسمت ATMEGA328p-PU)
                            جریانش بر میگرده به نوع نوسانساز(اوسیلاتور) میکروها. در اکثر میکرو ها از نوسانساز Pierce استفاده شده. خب توش مقاومت هست و می تونی بفهمی این مقاومت کارش چیه. ترجمه کنم؟

دیدگاه

سلام بر دوستان
                              امروز برد رسید دستم ، خیلی فاز داد دیدم همونی که طراحی کردم شد ، خیلی قشنگ شد کلا ببینید :

این تاپ :

این باتم :

دوستان چرا این رنگش مسی نیست؟؟
                              باید الان کاری برای اطمینان از کار کردش بکنم؟!!

این عکس و ببینید ::

آیتم 1 : من اصلا این خط و تو پروتل طراحی نکرده بودم ، الان این اینجا چیکار میکنه ؟؟
                              فقط keep out layer یه کادری دور محیطم گذاشته بود ، باید برش میخورد دیگه!!! چرا هست؟؟

آیتم 2 : من اصلا این عدد رو تو طراحی نگذاشته بودم ، چرا این اینجا پیدا شد؟!!!یعنی خود فدک بهش اضافه کرد؟؟ چرا ؟؟؟

روح الامین جان خیلی ممنون که منو تا اینجا رسوندی و تاکیدی که بر روی یاد گرفتن آلتیوم داشتی.

با تشکر دوستان.
                              (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

آیتم 1 : من اصلا این خط و تو پروتل طراحی نکرده بودم ، الان این اینجا چیکار میکنه ؟؟
                                فقط keep out layer یه کادری دور محیطم گذاشته بود ، باید برش میخورد دیگه!!! چرا هست؟؟
                                ...
                                چون به فدک سفارش دادی
                                ...
                                آیتم 2 : من اصلا این عدد رو تو طراحی نگذاشته بودم ، چرا این اینجا پیدا شد؟!!!یعنی خود فدک بهش اضافه کرد؟؟ چرا ؟؟؟
                                ...

فکر کنم شماره سفارش هستش و بله همیشه می ذاره. فکر کنم بخاطر تشخیص مالک PCB هستش.
                                ...
                                روح الامین جان خیلی ممنون که منو تا اینجا رسوندی و تاکیدی که بر روی یاد گرفتن آلتیوم داشتی.
                                خواهش میکنم. مبارکت باشه. یه تستی بکن ببین جایی اتصال کوتاه نداشته باشه. خصوصا پدهای میکرو. چکشون کن ببین اتصال کوتاه نداشته باشه. البته اول چک کن که تغذیه مدار با GND مدار اتصال کوتاه نشده باشه. بعد از اطمینان از Ok بودن همه چیز شروع کن به لحیم کردن قطعات بخش تغذیه و بعد از لحیم تستش کن ببین خوبه و درست کار میکنه یا نه. اگه اینم Ok بود میکرو و خازن ها و دیگر متعلقات میکرو برای راه اندازی رو لحیم کن و ببین می تونی پروگرمش کنی. اگه Ok بود بقیه بخش ها رو هم لحیم کن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X