اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه سوئیجینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

منبع تغذیه سوئیجینگ

سلام، روز خوش.
    من جند روز پیش
    تغذیه سوئیچینگ فلزی 12 ولت 2 آمپر رو از فروشگاه ECA سفارش دادم که به دستم رسید. ولی متوجه شدم وقتی فازمتر رو به بدنه یا حتی به پیج مثبت و منفی 12 ولت منبع تغذیه هم میزنم چراغش روشن میشه!
    آیا این موضوع خطرناکه یا منبع تغذیه مشکل داره؟
    لازم به ذکره قبلا از همین فروشگاه همین مدل روخریده بودم که این مشکل رو نداره!

لینک خرید: https://eshop.eca.ir/%D9%BE%D8%A7%D9...B1-12v-2a.html

این مورد در بین تجهیزاتی که از منابع تغذیه سویچینگ استفاده می کنند شایع هستش
    از لحاظ ایمنی، خوب با استانداردهای اروپایی و آمریکایی صد در صد درست نیست
    ولی از نظر اینکه خطری داشته باشه، نه خطری نداره
    علت اینکه فازمتر نشون میده هم اینه که در حد چند میلی آمپر هم می تونه چراغ اون رو روشن کنه
    تنها راه حل این موضوع اینه که بدنه رو زمین بکنید.
    البته الان بیشتر تجهیزات خونتون مثل یخچال تلوزیون و ... هم اینجوری هستند، ولی چون بدنشون پلاستیکیه، مشکلی ایجاد نمیشه
    اگر براتون امنیت مهمه، تو خونتون سیم کشی ارت رو انجام بدید و همه تجهیزات رو زمین کنید. دقت داشته باشید شیر آب وصل نکنید!
    البته کارهای دیگه ای هم میشه کرد، مثلا یه ترانس یک به یک تو جاهایی که نیاز دراید بزارید، اینجوری برق خونه از شبکه برق جدا میشه و دیگه کسی رو برق نمیگیره
    اگر نمی تونید هزینه بکنید، می تونید از فیوز های FI یا همون حفاظت جان استفاده کنید. (به نظر من بهترین پیشنهاده)
    تو وردی برق خونتون می تونید یه فیوز حفاظت جان بزارید، اگر دستگاهی کمترین نشتی داشت یا اینکه کسی رو برق گرفت، درجا برق قطع میشه

پیشنهاد من اگر جای صنعتی هستید، حتما سیم کشی ارت انجام بدید
    اگر برای خونه می خواید، همون کلید FI کافیه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی نمایش پست ها
      علت اینکه فازمتر نشون میده هم اینه که در حد چند میلی آمپر هم می تونه چراغ اون رو روشن کنه
      البته الان بیشتر تجهیزات خونتون مثل یخچال تلوزیون و ... هم اینجوری هستند، ولی چون بدنشون پلاستیکیه، مشکلی ایجاد نمیشه
      اگر براتون امنیت مهمه، تو خونتون سیم کشی ارت رو انجام بدید و همه تجهیزات رو زمین کنید. دقت داشته باشید شیر آب وصل نکنید!
      البته کارهای دیگه ای هم میشه کرد، مثلا یه ترانس یک به یک تو جاهایی که نیاز دراید بزارید، اینجوری برق خونه از شبکه برق جدا میشه و دیگه کسی رو برق نمیگیره
      اگر نمی تونید هزینه بکنید، می تونید از فیوز های FI یا همون حفاظت جان استفاده کنید. (به نظر من بهترین پیشنهاده)
      تو وردی برق خونتون می تونید یه فیوز حفاظت جان بزارید، اگر دستگاهی کمترین نشتی داشت یا اینکه کسی رو برق گرفت، درجا برق قطع میشه

آخه چون چند ماه پیش از همین مدل از همین سایت سفارش دادم، اصلا این مشکل رو نداشت. گفتم شاید اتصالی یا موردی داشته باشه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی نمایش پست ها

با سلام
        درسته که چراغ فازمتر با چند میلی آمپر هم روشن میشه، اما مقاومت بالایی سر راهش هست و وقتی روشن میشه یعنی ولتاژ زیادی روی فازمتر افتاده.
        اگه دست کاربر به بدنه بخوره، این ولتاژ دست کم میتونه شوک الکتریکی ایجاد کنه.
        به هر حال طراحی این منبع مشکل داره و قاعدتا دارای نشتی جریان از سمت اولیه هست.
        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

درود
          بهترین راه گرفتن ولتاژ بدنه منبع نسبت به نول یا اتصال زمین است که البته ولتاژ بالایی را نشان خواهد داد و در صورت اینکه بدن شما از یک طرف به زمین اتصال داشته باشد و از طرف دیگر به بدنه دستگاه اتصال یابد سبب برق گرفتگی خواهد شد و خطرات جانی در پی خواهد داشت . این منبع مشکل داشته و باید رفع مشکل شود.

دیدگاه

• Javad_ENGINEER
            Javad_ENGINEER دیدگاه ثبت کرد
            Editing a comment
            برای گرفتن ولتاژ بدنه باید پراب منفی مولتی متر رو روی پیچ نول 220 ولت و پراب مثبت رو به بدنه منبع بزنم درسته؟

سلام
          سالهاست کامپیوتر من برق داره، تا حالا فازمتر هم نزدم ولی قطعا روشن میشه! حالا بگیم پاور من مرغوب نیست نه همیشه برند بوده و درجه یک، توضیحات بیشتر رو بالا دوست خوبمون داده...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
            درود
            بهترین راه گرفتن ولتاژ بدنه منبع نسبت به نول یا اتصال زمین است که البته ولتاژ بالایی را نشان خواهد داد و در صورت اینکه بدن شما از یک طرف به زمین اتصال داشته باشد و از طرف دیگر به بدنه دستگاه اتصال یابد سبب برق گرفتگی خواهد شد و خطرات جانی در پی خواهد داشت . این منبع مشکل داشته و باید رفع مشکل شود.
              • برای گرفتن ولتاژ بدنه باید پراب منفی مولتی متر رو روی پیچ نول 220 ولت و پراب مثبت رو به بدنه منبع بزنم درسته؟

دیدگاه

درود
              بله همینطور است. البته باید رنج اندازه گیری ولتاژ ac را انتخاب کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Javad_ENGINEER نمایش پست ها
                سلام، روز خوش.
                من جند روز پیش
                تغذیه سوئیچینگ فلزی 12 ولت 2 آمپر رو از فروشگاه ECA سفارش دادم که به دستم رسید. ولی متوجه شدم وقتی فازمتر رو به بدنه یا حتی به پیج مثبت و منفی 12 ولت منبع تغذیه هم میزنم چراغش روشن میشه!
                آیا این موضوع خطرناکه یا منبع تغذیه مشکل داره؟
                لازم به ذکره قبلا از همین فروشگاه همین مدل روخریده بودم که این مشکل رو نداره!

لینک خرید: https://eshop.eca.ir/%D9%BE%D8%A7%D9...B1-12v-2a.html
                درود،
                اگر داخل منبع تغذیتون نگاهی بندازید، احتمالا چند تا خازن عدسی آبی رنگ ببینید که به اونها خازن سرامیکی کلاس Y میگن.
                هدف قرار دادن این خازن ها هم جلوگیری از تداخل بین ورودی و خروجی منبع تغذیه هست.
                تولید کننده های چینی در هر سری از تولیداتشون، ممکن هست مقدار و ظرفیت این خازن ها رو افزایش یا کاهش داده و یا تعدادی از این خازن ها رو حذف یا اضافه کنن.
                که باعث به وجود آمدن چنین مسائلی میشه.
                شما اگر فازمتر رو به خروجی خیلی از منبع تغذیه سویچینگ ها یا حتی بعضی شارژر موبایل های ارزان یا به قول دوستمون بدنه کیس بزنید ، روشن میشه.
                در این شرایط ولتاژ در حدی هست که می‌تونه فازمتر رو روشن کنه اما جریان به قدری کم هست که برای انسان تهدیدی حساب نمیشه ( جریان در این شرایط زیر ۱ میلی آمپر هست )
                هر چند باید طراحی منبع تغذیه طوری باشه که چنین ولتاژی در بدنه و خروجی نداشته باشه ، اما لازم نیست نگران باشید.

موفق باشید.
                ​​​​​

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X