اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد مدار کلید نوری با ترانزیستور bc547

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط vojdan نمایش پست ها

روی برد اصلی دوتا پایه gnd به هم متصله
    از آنجا که ماژول قبلی پایهgnd را قطع و وصل میکرد مجبور بودم اینطوری طراحی کنم و خدا را شکر کار میکنه

مشکلی که برام پیش اومده اینه که یک رله روی برد اصلی هست که باپین سمت راست خروجی قطع و وصل میشه موقه قطع و وصل رله باعث ریست شدن میکرو میشه.دیود هرزگرد هم گذاشتم، باز هم همینطوره،یک دیود دومی هم بین ورودی پایه منفی رله و خروجی پین ۴ این مدار(ماژول) گذاشتم کمی بهتر شد اما باز هم بعضی وقتها ریست میشود،آن رله برای قطع و وصل برق ۲۲۰ ولت طراحی شده است.​

من بالا گفتم خازن های رگلاتور ۱۰۰ میکروفاراد و ۲۲۰ میکرو فاراد که اشتباه بود چون نانو فاراد از نوع عدسی بود(عددی که روی خازن ها نوشته ۱۰۴، ۲۲۴ هستن) سوال خازن ۱۰۰ میکرو که گفتید در خروجی رگلاتور قرار بدم یا ورودی؟آیا این خازن میتونه از ریست شدن میکرو که با قطع و وصل شدن یکی از رله ها اتفاق می افته جلوگیری کنه؟

ممنون از این که وقت میگذارید و جواب میدهید
    بهترین روش اینه که شما تغذیه میکرو و تغذیه برد رله رو از هم جدا کنید.
    از پاور اصلی که 30امپر هست یه دیود 1n4007 بصورت سری به رگولاتور وصل میکنید (بعد دیود که ورودی رگولاتور 5ولت میشه یه خازن عدسی 100N و یه خازن 470 میکرو فاراد میزاری و بعد از رگولاتور که به میکرو وصل میشه و تغذیه میکرو هست یه خازن عدسی 100N و یه خازن الکترولیت 10UF میذازی).
    در صورت امکان رگولاتور 5ولت و خازن های حذف نویز در نزدیکترین فاصله با پینهای تغذیه میکرو باشه.
    برای پایه ریست میکرو یه مقاومت 4.7K بصورت پول اپ (وصل کن به VCC میکرو) بزار.
    یه دیود 1N4007 هم بصورت سری برای تغذیه برد رله قرار بده و برای اون هم یه خازن 470N بزار.
    چون جریان راه اندازی رله بالا نیست مقاومت های بیس ترانزیستور هم بالاتر انتخاب کن مثلا 4.7K اهم.
    تغذیه برد رله و برد میکرو حتما با دوتا دیود از هم جدا کن مشکلت حل میشه.اگه نشد پیام بزار تا مشکل رو با هم برطرف کنیم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeiddiod نمایش پست ها
      بهترین روش اینه که شما تغذیه میکرو و تغذیه برد رله رو از هم جدا کنید.
      از پاور اصلی که 30امپر هست یه دیود 1n4007 بصورت سری به رگولاتور وصل میکنید (بعد دیود که ورودی رگولاتور 5ولت میشه یه خازن عدسی 100N و یه خازن 470 میکرو فاراد میزاری و بعد از رگولاتور که به میکرو وصل میشه و تغذیه میکرو هست یه خازن عدسی 100N و یه خازن الکترولیت 10UF میذازی).
      در صورت امکان رگولاتور 5ولت و خازن های حذف نویز در نزدیکترین فاصله با پینهای تغذیه میکرو باشه.
      برای پایه ریست میکرو یه مقاومت 4.7K بصورت پول اپ (وصل کن به VCC میکرو) بزار.
      یه دیود 1N4007 هم بصورت سری برای تغذیه برد رله قرار بده و برای اون هم یه خازن 470N بزار.
      چون جریان راه اندازی رله بالا نیست مقاومت های بیس ترانزیستور هم بالاتر انتخاب کن مثلا 4.7K اهم.
      تغذیه برد رله و برد میکرو حتما با دوتا دیود از هم جدا کن مشکلت حل میشه.اگه نشد پیام بزار تا مشکل رو با هم برطرف کنیم.
      برای این کار باید برد اصلی را از نو طراحی کنم چون پایه منفی در یک مسیری که روی برد مبچرخه هرجا به لازم بوده برا ۵ ولت استفاده شده و هرجا لازم بوده برا ۱۲ ولت(یعنی در همه)
      مقاومت بیس ترانزیستور ۱۰ کیلو اهم هست خوب جواب داده.
      برای ریست هم پولاپ ۴.۷ کیلو اهم استفاده کردم

سوال اول : سوالم اینه که فقط برای قطع شدن یکی از رله ها این اتفاق می افته و سه تا رله دیگه که الان استفاده کردم ریست اتفاق نمیافته

با آدابتور ۱۲ ولت ۲ آمپر هم تست کردم تقریبا مثل پاوره

سوال دوم : من با ولتاژ ۱۲ ولت علاوه بر۴ رله(تا ۹ رله برنامه دارم) ۵ تا فن ۱۲ ولت هم دارم که فکر کنم بیشتر از یک آمپر استفاده کنن،میشه برای ۱۲ ولت ۲ تا دیود موازی بزارم؟

فک کنم با سیم پراب فک کنم بشه یه کارایی کرد خازن ۴۷۰ میکرو ندارم ولی یه ۳۴۰ میکروفاراد دیت دوم پیدا کردم.خازن هام ۱۰۰ و ۱۰ میکرو و پایینتر هستن

دیدگاه

برای این کار باید برد اصلی را از نو طراحی کنم چون پایه منفی در یک مسیری که روی برد مبچرخه هرجا به لازم بوده برا ۵ ولت استفاده شده و هرجا لازم بوده برا ۱۲ ولت(یعنی در همه)
        مقاومت بیس ترانزیستور ۱۰ کیلو اهم هست خوب جواب داده.
        برای ریست هم پولاپ ۴.۷ کیلو اهم استفاده کردم

سوال اول : سوالم اینه که فقط برای قطع شدن یکی از رله ها این اتفاق می افته و سه تا رله دیگه که الان استفاده کردم ریست اتفاق نمیافته

با آدابتور ۱۲ ولت ۲ آمپر هم تست کردم تقریبا مثل پاوره

سوال دوم : من با ولتاژ ۱۲ ولت علاوه بر۴ رله(تا ۹ رله برنامه دارم) ۵ تا فن ۱۲ ولت هم دارم که فکر کنم بیشتر از یک آمپر استفاده کنن،میشه برای ۱۲ ولت ۲ تا دیود موازی بزارم؟

فک کنم با سیم پراب فک کنم بشه یه کارایی کرد خازن ۴۷۰ میکرو ندارم ولی یه ۳۴۰ میکروفاراد دیت دوم پیدا کردم.خازن هام ۱۰۰ و ۱۰ میکرو و پایینتر هستن

بجای خازن 470UF خازن 340UF هم ببندی جواب میده.خازن بعد از رگولاتور تو محدوده 10UF باشه خوبه حالا کمتر یا بیشتر زیاد فرقی نداره.
        منظورم از جدا کردن برد رله و میکرو با دو عدد دیود رو تو شماتیک برات مشخص کردم( D4-D5).
        من خودم برای پنکه سقفی همین مدارو بستم بالای 10 ساله مشکلی نداره و درست کار میکنه.

دیدگاه

بجای خازن 470UF خازن 340UF هم ببندی جواب میده.خازن بعد از رگولاتور تو محدوده 10UF باشه خوبه حالا کمتر یا بیشتر زیاد فرقی نداره.
          منظورم از جدا کردن برد رله و میکرو با دو عدد دیود رو تو شماتیک برات مشخص کردم( D4-D5).
          من خودم برای پنکه سقفی همین مدارو بستم بالای 10 ساله مشکلی نداره و درست کار میکنه.
          بله متوجه شدم و انجام دادم فقط هنوز نتونستم جایی برای نصب خازن۳۳۰میکرو فاراد پیدا کنم ولی فردا حتما درستش میکنم.بجای خازن ۱۰ میکرو که فرمودید من اشتباهی ۱۰۰ میکرو گذاشتم،آیا ایرادی داره یا تغییر بدم؟
          من فقط خازنهایc1 تاc4 را قرار دادم

سوال:ممکنه کویل رله نیمسوز یا ضعیف شده باشه و با این جریانی که ما بهش میدیم بصورت کامل وصل نشده باشه و قطع و وصلی ریز در حد هزارم ثانیه داشته باشه که موجب ایجاد نوسان و ریست یا بعضا قفل شدن اجرای برنامه میکرو بشه؟مثلا لازمه مقاومت پایه بیس ترانزیستور را کمتر کنم؟تا جریان بیشتر بشه؟

دیدگاه

مشکل کاهش ولتاژ باتری تا نیم ولت یا حتی کمتر نیست.شما یه مقاومت متغیر RV1 دارین که میتونین حساسیت سنسور رو باهاش بصورت دلخواه تنظیم کنین.
            برای تنظیم حساسیت مدار نباید برای وضعیت حالت تاریک / فتوسل رو تو دستتون بگیرین چون گرما و مقاومت بدنتون میتونه باعث تغییر چشمگیر تو مقدار اهمی فتوسل بشه و خطا ایجاد کنه بهتره برای ازمایش عملکرد سنسور اونو داخل محفظه تاریک بزارین و با مقاومت متغیر مدارو به حالت خاموش ببرین تا تنظیم درست انجام بشه.
            برای افزایش سیم بهتره از سیم با کیفیت شیلد دار استفاده کنید
            میخواستم بدونم این مدار چقدر انرژی مصرف میکند؟

دیدگاه

بجای خازن ۱۰ میکرو که فرمودید من اشتباهی ۱۰۰ میکرو گذاشتم،آیا ایرادی داره یا تغییر بدم؟
              نه مشکلی نداره جواب میده
              من فقط خازنهایc1 تاc4 را قرار دادم

همین چهارتا خازن برای رگولاتور کافیه.
              سوال:ممکنه کویل رله نیمسوز یا ضعیف شده باشه و با این جریانی که ما بهش میدیم بصورت کامل وصل نشده باشه و قطع و وصلی ریز در حد هزارم ثانیه داشته باشه که موجب ایجاد نوسان و ریست یا بعضا قفل شدن اجرای برنامه میکرو بشه؟مثلا لازمه مقاومت پایه بیس ترانزیستور را کمتر کنم؟تا جریان بیشتر بشه؟

اگه با خارج کردن میکرو از مدار و اعمال ولتاژ به مقاومت بیس ترانزیستور رله درست کار کرد نیاز به تغییر چیزی نیست.اگه به رله شک داری جای رله ای که فکر میکنی خرابه با یه رله ای که سالم کار میکنه عوض کن تا مطمئن بشی ایراد از رله هست یا نه.
              طبق شماتیک با انجام یکسری تغییرات و اتصالات تغذیه برد میکرو از برد رله رو جدا کن مشکل حل میشه.

یادم رفت بگم رگولاتور 5ولت که استفاده میکنی نباید از نوع پلاستیکی یا امپر پایین باشه.باید از رگولاتور با خروجی یک امپر استفاده کنی.
              جدیدترین ویرایش توسط saeiddiod; ۰۰:۳۷ ۱۴۰۲/۱۲/۱۳.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdihai نمایش پست ها

میخواستم بدونم این مدار چقدر انرژی مصرف میکند؟
                نهایتا با رله و LED سایر قطعات بین 40 تا 80 میلی امپر مصرف میکنه. اگه میخوای مستقیما با ولتاژ 220 و از تغذیه خازنی استفاده کنی میتونی با خیالت راحت راه اندازیش کنی.

دیدگاه

اگه با خارج کردن میکرو از مدار و اعمال ولتاژ به مقاومت بیس ترانزیستور رله درست کار کرد نیاز به تغییر چیزی نیست.اگه به رله شک داری جای رله ای که فکر میکنی خرابه با یه رله ای که سالم کار میکنه عوض کن تا مطمئن بشی ایراد از رله هست یا نه.
                  طبق شماتیک با انجام یکسری تغییرات و اتصالات تغذیه برد میکرو از برد رله رو جدا کن مشکل حل میشه.

یادم رفت بگم رگولاتور 5ولت که استفاده میکنی نباید از نوع پلاستیکی یا امپر پایین باشه.باید از رگولاتور با خروجی یک امپر استفاده کنی.
                  هر کاری میکنم نمیشه یه وقت میشه ده دوازده بار قطع و وصل شدن رله را انجام میده
                  یه وقت همون اول کاری ریست میشه
                  یه وقت هم کلا برنامه قفل میشه
                  حتی ریست هم نمیشه اگر مطمئن میشدم همیشه ریست میشه باز بهتر از این بود

خازن ۳۰۰ میکرو(۳ تا ۱۰۰ میکرو موازی) ورودی رگلاتور گذاشتم ۲۵ ولت بود.علاوه بر اون خازن عدسی ۱۰۰ نانو
                  خروجی ۵ ولتی رگلاتور هم علاوه بر ۲۲۰ نانو عدسی یه ۱۰۰ میکروفاراد گذاشتم که (البته فقط این خازن) با رگلاتور فاصله داره

نکته: دیود هرزگرد همین رله مشکوک یک پایه اش میخوره کنار ۱۲ ولت ورودی رگلاتور بین خازن و رگلاتور. آخر مسیر ۱۲ ولتی که از آداپتور رسم شده روی برد میرسه به رگلاتور

سه تا رله دیگه قطع و وصل میشن هیچ مشکلی پیش نمیاد فقط همین متاسفانه رله اضافه فعلا ندارم عوض کنم.دیود را هم تست کردم سالم بود

ولتاژ منفی رله ها از رگلاتور و میکروکنترلر به همان روشی که فرمودید جدا کردم اما ولتاژ ۱۲ تا رسیدن به سر رگلاتور مشترکه

یه سوال درباره دیود زنر که جای همین دیود هرزگرد میزارن.میخوام بدونم ولتاژ شکستش چند باید باشه؟
                  من یه سری دیود دارم با دلتاژ شکست ۱۲ ولت هنوز استفاده نکردم .آیا میشه جای دیود هرزگرد استفاده کرد؟چون مدار دیدم از دیود زنر برای هرزگرد استفاده میکنن
                  جدیدترین ویرایش توسط vojdan; ۱۱:۵۹ ۱۴۰۲/۱۲/۱۵.

دیدگاه

هر کاری میکنم نمیشه یه وقت میشه ده دوازده بار قطع و وصل شدن رله را انجام میده
                    یه وقت همون اول کاری ریست میشه
                    یه وقت هم کلا برنامه قفل میشه
                    حتی ریست هم نمیشه اگر مطمئن میشدم همیشه ریست میشه باز بهتر از این بود

خازن ۳۰۰ میکرو(۳ تا ۱۰۰ میکرو موازی) ورودی رگلاتور گذاشتم ۲۵ ولت بود.علاوه بر اون خازن عدسی ۱۰۰ نانو
                    خروجی ۵ ولتی رگلاتور هم علاوه بر ۲۲۰ نانو عدسی یه ۱۰۰ میکروفاراد گذاشتم که (البته فقط این خازن) با رگلاتور فاصله داره

نکته: دیود هرزگرد همین رله مشکوک یک پایه اش میخوره کنار ۱۲ ولت ورودی رگلاتور بین خازن و رگلاتور. آخر مسیر ۱۲ ولتی که از آداپتور رسم شده روی برد میرسه به رگلاتور

سه تا رله دیگه قطع و وصل میشن هیچ مشکلی پیش نمیاد فقط همین متاسفانه رله اضافه فعلا ندارم عوض کنم.دیود را هم تست کردم سالم بود

ولتاژ منفی رله ها از رگلاتور و میکروکنترلر به همان روشی که فرمودید جدا کردم اما ولتاژ ۱۲ تا رسیدن به سر رگلاتور مشترکه

یه سوال درباره دیود زنر که جای همین دیود هرزگرد میزارن.میخوام بدونم ولتاژ شکستش چند باید باشه؟
                    من یه سری دیود دارم با دلتاژ شکست ۱۲ ولت هنوز استفاده نکردم .آیا میشه جای دیود هرزگرد استفاده کرد؟چون مدار دیدم از دیود زنر برای هرزگرد استفاده میکنن
                    طراحی مدارت به احتمال زیاد ایراد داره که هربار وضعیت رله و میکرو تغییر میکنه.اون رله که حدس میزنی خرابه با یه رله که تو مدارت داره درست کار میکنه تعویض کن اونوقت مشخص میشه بخاطر رله هست یا نه.
                    احتمال داره ترانزیستور راه انداز رله ایراد داشته باشه که با تعویض یا جابجایی مشخص میشه.
                    طبق اون شماتیک که برات فرستادم یه مقاومت با اهم پایین مثلا 10 - 22- 56 یا هر مقاومتی دم دست داری برای پایه رله بزار تا جلوی افت ولتاژ ناگهانی رله رو بگیره.
                    دیود زنر تو مدار شما با دیود معمولی فرقی نداره .دیود زنر بیشتر برای موتور الکتریکی استفاده میشه تا جلوی ولتاژ برگشتی که بیش از ولتاژ اعمالی هست رو بگیره.اگه تو مدارت ببندی ایراد نداره امتحان کن شاید تاثیر داشت.

دیدگاه

طراحی مدارت به احتمال زیاد ایراد داره که هربار وضعیت رله و میکرو تغییر میکنه.اون رله که حدس میزنی خرابه با یه رله که تو مدارت داره درست کار میکنه تعویض کن اونوقت مشخص میشه بخاطر رله هست یا نه.
                      احتمال داره ترانزیستور راه انداز رله ایراد داشته باشه که با تعویض یا جابجایی مشخص میشه.
                      طبق اون شماتیک که برات فرستادم یه مقاومت با اهم پایین مثلا 10 - 22- 56 یا هر مقاومتی دم دست داری برای پایه رله بزار تا جلوی افت ولتاژ ناگهانی رله رو بگیره.
                      دیود زنر تو مدار شما با دیود معمولی فرقی نداره .دیود زنر بیشتر برای موتور الکتریکی استفاده میشه تا جلوی ولتاژ برگشتی که بیش از ولتاژ اعمالی هست رو بگیره.اگه تو مدارت ببندی ایراد نداره امتحان کن شاید تاثیر داشت.
                      ترانزیستور را عوض کردم فعلا خوبه کار میکنه
                      تایمر نگهبان راهم فعال کردم اگه هنگ کرد ریست بشه
                      دستگاه جوجه کشی ۸۴ تایی بود فعلا ۱۶ روزه تخم مرغ گذاشتم داره کار میکنه یه نوسانهایی هم داره که ریست میشه

این مدار را نگاه کنید ببینید ایرادی داره یا خیر
                      یه ماژول با ۵ تا رله و ولتاژ vcc ۱۲ ولت هست
                      دیود کنار خازن باید دو امپر باشه حالا شاید خطوط ابی رنگ را اضافه کردم چون دیود دو امپر ندارم
                      جدیدترین ویرایش توسط vojdan; ۱۳:۰۵ ۱۴۰۳/۰۱/۱۷.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...