اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد مدار کلید نوری با ترانزیستور bc547

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال در مورد مدار کلید نوری با ترانزیستور bc547

دوستان این مدار رو از این سایت دیدم و درست کردم کجای این مدار میتونم پتانسیومتر برای حساسیتش قرار بدم؟
    B2n.ir/f20011

نوشته اصلی توسط mehdihai نمایش پست ها
    دوستان این مدار رو از این سایت دیدم و درست کردم کجای این مدار میتونم پتانسیومتر برای حساسیتش قرار بدم؟
    B2n.ir/f20011
    سلام و درود ، مقدار R3 رو به ۱۰ کیلو اهم کاهش بدید و با مقاومت R3 پتانسیومتر ۵۰ یا ۱۰۰ کیلو اهم سری کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

سلام و درود ، مقدار R3 رو به ۱۰ کیلو اهم کاهش بدید و با مقاومت R3 پتانسیومتر ۵۰ یا ۱۰۰ کیلو اهم سری کنید.
      امکانش هست بشه رله به این مدار اضافه کرد؟

دیدگاه

امکانش هست بشه رله به این مدار اضافه کرد؟
        بله امکانش هست.

دیدگاه

متاسفانه حساسیت مدار فوق زیاد نیست برای همین مداری که در لینک زیر است رو ساختم فقط مشکل ولتاژ است میشه کاری کرد که با ولتاژ 3.7 کار کنه؟
          B2n.ir/x99122

دیدگاه

متاسفانه حساسیت مدار فوق زیاد نیست برای همین مداری که در لینک زیر است رو ساختم فقط مشکل ولتاژ است میشه کاری کرد که با ولتاژ 3.7 کار کنه؟
            B2n.ir/x99122
            آیسی ۵۵۵ با ولتاژ زیر ۵ ولت به درستی کار نمیکنه.
            باید بجای آیسی ۵۵۵ از آیسی TLC555 یا 7555 استفاده بشه که قابلیت کار با ۲ ولت هم داره.

دیدگاه

B2n.ir/x99122
              دوستان قطعه فتوسل رو مجبور هستم چند متر دورتر از مدار قرار بدم ولی متاسفانه با طولانی شدن سیم مدار کار نمیکنه چه کار کنم؟

دیدگاه

سلام دوستان
                من رله ۱۲ ولتی را با ترانزیستور bc547 را اندازی کردم بین پایه میکرو وبیس هم از مقاومت ده کیلو اهم استفاده کردم دیود هرزگرد هم وصل کردم، مشکلم اینه که رله وصل میشه ولی دیگه قطع نمیشه.۵ تا رله به همین روش باید توسط ۵ پین میکرو کنترل کنم اما به مشکل خوردم. کسی میدونه باید چکار کنم؟

توضیحاتی که شاید برای مشکل یابی بدرد بخورد.
                از یک پاور ۱۲ ولت ۳۰ امپر استفاده میکنم
                میکرو atmega328 با ولتاژ ۵ ولت راه اندازی شده و با رگلاتوری ۷۴۰۵ ولتاژه ۱۲ به ۵ را انجام دادم و خازنهای ۲۲۰ میکرو و ۱۰۰ میکروفاراد برای رگلاتور استفاده کردم،رگلاتور هم کمی بیش از اندازه داغ میشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط vojdan نمایش پست ها
                  سلام دوستان
                  من رله ۱۲ ولتی را با ترانزیستور bc547 را اندازی کردم بین پایه میکرو وبیس هم از مقاومت ده کیلو اهم استفاده کردم دیود هرزگرد هم وصل کردم، مشکلم اینه که رله وصل میشه ولی دیگه قطع نمیشه.۵ تا رله به همین روش باید توسط ۵ پین میکرو کنترل کنم اما به مشکل خوردم. کسی میدونه باید چکار کنم؟

توضیحاتی که شاید برای مشکل یابی بدرد بخورد.
                  از یک پاور ۱۲ ولت ۳۰ امپر استفاده میکنم
                  میکرو atmega328 با ولتاژ ۵ ولت راه اندازی شده و با رگلاتوری ۷۴۰۵ ولتاژه ۱۲ به ۵ را انجام دادم و خازنهای ۲۲۰ میکرو و ۱۰۰ میکروفاراد برای رگلاتور استفاده کردم،رگلاتور هم کمی بیش از اندازه داغ میشود
                  برای سوالت باید از گزینه "موضوع جدید" استفاده میکردی ولی اشکالی نداره.
                  جریان کل مدارت باید محدود بشه با دیود 1N4007 مخصوصا قسمت مربوط به ترانزیستور و رله.
                  برای عیب یابی میکروکنترلر رو از سوکت در بیار(از مدار خارج کن)و با اتصال پایه ترانزیستور به GND یا VCC ببین رله قطع و وصل میشه و درست عمل میکنه.اگه درست عمل نکرد پایه های ترانزیستور BC547 رو جابجا بستی و طبق دیتاشیت درستش کن.اگه ترانزیستور درست کار کرد و رله بدرستی قطع و وصل شد اشکال از برنامه نویسی میکرو هست.
                  مشکل جریان کشی زیاد یا داغ شدن رگولاتور هم احتمالا بخاطر جریان ورودی بالای پاور هست که برای حل این مشکل از یه دیود 1N4007 یا مشابهش استفاده کن تا جریان ورودی رگولاتور محدود بشه.
                  مواردی که گفتم رو انجام بده مشکل حل میشه اگه نشد شماتیک یا عکس مدارتو بزار.

دیدگاه

دوستان قطعه فتوسل رو مجبور هستم چند متر دورتر از مدار قرار بدم ولی متاسفانه با طولانی شدن سیم مدار کار نمیکنه چه کار کنم؟
                    مقاومت فتوسل انقد بالا هست که با افزایش چند متر سیم مشکلی تو عملکرد مدار بوجود نیاره.من نتونستم مدار شمارو با اون لینک ببینم اگه یه عکس یا شماتیک بذاری خیلی بهتر میشه همفکری کرد و مشکل رو حل کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeiddiod نمایش پست ها

مقاومت فتوسل انقد بالا هست که با افزایش چند متر سیم مشکلی تو عملکرد مدار بوجود نیاره.من نتونستم مدار شمارو با اون لینک ببینم اگه یه عکس یا شماتیک بذاری خیلی بهتر میشه همفکری کرد و مشکل رو حل کرد.
                      اگر ولتاژ مثلا نیم ولت کمتر باشه میتونه دلیل ان مشکل باشه؟

دیدگاه

برای سوالت باید از گزینه "موضوع جدید" استفاده میکردی ولی اشکالی نداره.
                        جریان کل مدارت باید محدود بشه با دیود 1N4007 مخصوصا قسمت مربوط به ترانزیستور و رله.
                        برای عیب یابی میکروکنترلر رو از سوکت در بیار(از مدار خارج کن)و با اتصال پایه ترانزیستور به GND یا VCC ببین رله قطع و وصل میشه و درست عمل میکنه.اگه درست عمل نکرد پایه های ترانزیستور BC547 رو جابجا بستی و طبق دیتاشیت درستش کن.اگه ترانزیستور درست کار کرد و رله بدرستی قطع و وصل شد اشکال از برنامه نویسی میکرو هست.
                        مشکل جریان کشی زیاد یا داغ شدن رگولاتور هم احتمالا بخاطر جریان ورودی بالای پاور هست که برای حل این مشکل از یه دیود 1N4007 یا مشابهش استفاده کن تا جریان ورودی رگولاتور محدود بشه.
                        مواردی که گفتم رو انجام بده مشکل حل میشه اگه نشد شماتیک یا عکس مدارتو بزار.
                        ممنون از توجهتون
                        بله حق با شماست ترانزیستور اشتباه بسته شده بود
                        حقیقتا یک مداری داشتم که تقریبا همه چیزش خوب بود یک ماژول اپتوکوپتر( اگه اشتباه ننوشته باشم) ۴ کاناله برای قطع و وصل پین ۱۲ ولت با پین میکرو برای مدار خریده بودم اما موقع اجرا این قطعه بخاطر جریان بالایی که دستگاه ازش میکشید سوخت
                        حالا من یک مداری دارم میسازم که جای اون ماژول استفاده کنم و وصل کنم به برد اصلی در برد اصلی دوتا رله هست برای برق ۲۲۰ و روی ماژول هم دوتا رله قرار دادم که ولتاژ ds۱۲ ولت را قطع و وصل کنه،جمعا ۴ تا رله با این ماژول کنترل میشه

آخرین ویرایش این مدار(ماژول) شده شکل زیر که
                        پین های ۱،۲،۳،۴ پین میکرو،دو تا پینgnd که مشترکه و ۴ پین بالا سمت راست هم خروجی های ۱۲ ولتی هست.

دیدگاه

اگر ولتاژ مثلا نیم ولت کمتر باشه میتونه دلیل ان مشکل باشه؟
                          مشکل کاهش ولتاژ باتری تا نیم ولت یا حتی کمتر نیست.شما یه مقاومت متغیر RV1 دارین که میتونین حساسیت سنسور رو باهاش بصورت دلخواه تنظیم کنین.
                          برای تنظیم حساسیت مدار نباید برای وضعیت حالت تاریک / فتوسل رو تو دستتون بگیرین چون گرما و مقاومت بدنتون میتونه باعث تغییر چشمگیر تو مقدار اهمی فتوسل بشه و خطا ایجاد کنه بهتره برای ازمایش عملکرد سنسور اونو داخل محفظه تاریک بزارین و با مقاومت متغیر مدارو به حالت خاموش ببرین تا تنظیم درست انجام بشه.
                          برای افزایش سیم بهتره از سیم با کیفیت شیلد دار استفاده کنید
                          جدیدترین ویرایش توسط saeiddiod; ۰۰:۴۵ ۱۴۰۲/۱۲/۱۰.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط vojdan نمایش پست ها
                            ممنون از توجهتون
                            بله حق با شماست ترانزیستور اشتباه بسته شده بود
                            حقیقتا یک مداری داشتم که تقریبا همه چیزش خوب بود یک ماژول اپتوکوپتر( اگه اشتباه ننوشته باشم) ۴ کاناله برای قطع و وصل پین ۱۲ ولت با پین میکرو برای مدار خریده بودم اما موقع اجرا این قطعه بخاطر جریان بالایی که دستگاه ازش میکشید سوخت
                            حالا من یک مداری دارم میسازم که جای اون ماژول استفاده کنم و وصل کنم به برد اصلی در برد اصلی دوتا رله هست برای برق ۲۲۰ و روی ماژول هم دوتا رله قرار دادم که ولتاژ ds۱۲ ولت را قطع و وصل کنه،جمعا ۴ تا رله با این ماژول کنترل میشه

آخرین ویرایش این مدار(ماژول) شده شکل زیر که
                            پین های ۱،۲،۳،۴ پین میکرو،دو تا پینgnd که مشترکه و ۴ پین بالا سمت راست هم خروجی های ۱۲ ولتی هست.

مدارتون درسته ولی شما تو این مدار دارین ولتاژ GND رو با رله قطع و وصل میکنین چون GND به پایه مشترک رله وصل شده.
                            پایه های GND اگه مشترک هستن به هم وصل کنین و یه دیود 1N4007 بصورت سری به پین 12V وصل کنین تا جریان 30A پاور محدود بشه.برای رگولاتور میکروکنترلر هم یه دیود با یه خازن 100UF بزارین با این کار رگولاتور گرمای کمتری تولید میکنه و احتمال صدمه دیدنش از بین میره.
                            جدیدترین ویرایش توسط saeiddiod; ۰۱:۱۰ ۱۴۰۲/۱۲/۱۰.

دیدگاه

مدارتون درسته ولی شما تو این مدار دارین ولتاژ GND رو با رله قطع و وصل میکنین چون GND به پایه مشترک رله وصل شده.
                              پایه های GND اگه مشترک هستن به هم وصل کنین و یه دیود 1N4007 بصورت سری به پین 12V وصل کنین تا جریان 30A پاور محدود بشه.برای رگولاتور میکروکنترلر هم یه دیود با یه خازن 100UF بزارین با این کار رگولاتور گرمای کمتری تولید میکنه و احتمال صدمه دیدنش از بین میره.
                              روی برد اصلی دوتا پایه gnd به هم متصله
                              از آنجا که ماژول قبلی پایهgnd را قطع و وصل میکرد مجبور بودم اینطوری طراحی کنم و خدا را شکر کار میکنه

مشکلی که برام پیش اومده اینه که یک رله روی برد اصلی هست که باپین سمت راست خروجی قطع و وصل میشه موقه قطع و وصل رله باعث ریست شدن میکرو میشه.دیود هرزگرد هم گذاشتم، باز هم همینطوره،یک دیود دومی هم بین ورودی پایه منفی رله و خروجی پین ۴ این مدار(ماژول) گذاشتم کمی بهتر شد اما باز هم بعضی وقتها ریست میشود،آن رله برای قطع و وصل برق ۲۲۰ ولت طراحی شده است.​

من بالا گفتم خازن های رگلاتور ۱۰۰ میکروفاراد و ۲۲۰ میکرو فاراد که اشتباه بود چون نانو فاراد از نوع عدسی بود(عددی که روی خازن ها نوشته ۱۰۴، ۲۲۴ هستن) سوال خازن ۱۰۰ میکرو که گفتید در خروجی رگلاتور قرار بدم یا ورودی؟آیا این خازن میتونه از ریست شدن میکرو که با قطع و وصل شدن یکی از رله ها اتفاق می افته جلوگیری کنه؟

ممنون از این که وقت میگذارید و جواب میدهید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X