اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار محافظ اضافه جریان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار محافظ اضافه جریان

درود بر شما یه مدار محافظ اضافه جریان \ اتصال کوتاه برای منبع تغذیه م طراحی کردم خواستم شما هم یه نظری بدید آیا عملی هست؟

R2 شنت هست و R4 بار فرضی هست که به خروجی متصله.

POT1 هم پتانسیومتر هست برای تنظیم حد جریان مجاز.

خازن C1 متصل به آپ امپ برای اینه که وقتی ولتاژ سر شنت به حد مجاز رسید و امپ رله رو فعال و خروجی‌ رو قطع کرد، به دلیل صفر شدن جریان خروجی دوباره آپ امپ خروجی رو وصل نکنه و فقط با فشار دادن کلید SW2 خازن رو تخلیه کنیم و مدار دوباره وصل شه.

هر جا مشکلی داره بگید ممنون.
    جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۰۰:۳۵ ۱۴۰۳/۰۴/۲۶.

ایراد مهم مدار اینه که تو حالت قطع مقاومت شنت خودش بعنوان مصرف کننده تو چند میلی ثانیه خازن رو تخلیه یا دشارژ میکنه.
    تو این روش چون ولتاژ مقاومت شنت خیلی پایینه تقریبا خازن شارژ نمیشه یا اگه بشه تو حالت مقایسه خیلی سریع رله رو وصل میکنه،کلا این روش جواب مثبتی نمیده شاید رو کاغذ درست باشه ولی در عمل مداری نیست که مد نظر شما باشه.
    پیشنهاد من اینه OpAmp که کار مقایسه و قطع مدارو انجام میده جدا باشه(با تغذیه رگوله شده) و قطع و وصل دوباره رله خروجی رو با مدار ترانزیستوری یا فلیپ فلاپ set و reset کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeiddiod نمایش پست ها
      ایراد مهم مدار اینه که تو حالت قطع مقاومت شنت خودش بعنوان مصرف کننده تو چند میلی ثانیه خازن رو تخلیه یا دشارژ میکنه.
      تو این روش چون ولتاژ مقاومت شنت خیلی پایینه تقریبا خازن شارژ نمیشه یا اگه بشه تو حالت مقایسه خیلی سریع رله رو وصل میکنه،کلا این روش جواب مثبتی نمیده شاید رو کاغذ درست باشه ولی در عمل مداری نیست که مد نظر شما باشه.
      پیشنهاد من اینه OpAmp که کار مقایسه و قطع مدارو انجام میده جدا باشه(با تغذیه رگوله شده) و قطع و وصل دوباره رله خروجی رو با مدار ترانزیستوری یا فلیپ فلاپ set و reset کنید.
      راست میگید دقت نکردم.
      مدار فیلپ فلاپ نمونه برای این کار مثال میزنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amirali701 نمایش پست ها

راست میگید دقت نکردم.
        مدار فیلپ فلاپ نمونه برای این کار مثال میزنید
        ایسی های NE555 , CD4013
        با گیت هم میتونی بسازی، 4011 , 4001
        ساده ترین،کوچکترین و ارزونترین NE555 هست.

دیدگاه

ایسی های NE555 , CD4013
          با گیت هم میتونی بسازی، 4011 , 4001
          ساده ترین،کوچکترین و ارزونترین NE555 هست.
          بی زحمت یه مدار با ۵۵۵ مثال میزنید
          خودم اینو طراحی کردم فکر کنم این دیگه کار کنه نظر شما چیه
          همون جور که معلومه با G1 و G2 که گیت NOR هستند یه لچ ساختم
          SW2 رو یه بار می‌زنیم تا مدار روشن شه و وقتی جریان از حد مجاز خارج شد مدار قطع میشه تا موقعی که دوباره SW2 فشرده بشه
          بعد تغذیه آپ امپ با همون زنر باشه کافیه یا رگولاتور بزارم
          ورودی حدود 0 تا 28 ولت هست جربان هم تا 10.2باید قطع کنه
          شنت هم ۴۰ میلی اهم هست

جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۱۴:۴۴ ۱۴۰۳/۰۴/۲۶.

دیدگاه

بی زحمت یه مدار با ۵۵۵ مثال میزنید
            خودم اینو طراحی کردم فکر کنم این دیگه کار کنه نظر شما چیه
            همون جور که معلومه با G1 و G2 که گیت NOR هستند یه لچ ساختم
            SW2 رو یه بار می‌زنیم تا مدار روشن شه و وقتی جریان از حد مجاز خارج شد مدار قطع میشه تا موقعی که دوباره SW2 فشرده بشه
            بعد تغذیه آپ امپ با همون زنر باشه کافیه یا رگولاتور بزارم
            ورودی حدود 0 تا 28 ولت هست جربان هم تا 10.2باید قطع کنه
            شنت هم ۴۰ میلی اهم هست

من چون دارم با مبایل پست میذارم نمیتونم شماتیک بدم ولی مدار Set و Reset با NE555 باشه بهتره فقط کافیه تو گوگل سرچ کنید،مدار پیچیده ای نداره و عملکردش خوبه چون طبقه تقویت جدا تو قسمت خروجیش داره که باعث میشه تا 200 میلی امپر جریان بده بدون اینکه تو عملکردش اختلال ایجاد بشه.
            با گیت تجربه خوبی نداشتم و از اونجایی که برای حالت لچ ورودی و خروجی هاشون بهم مرتبط هست و جریان خروجی محدودی دارن احتمال اینکه ولتاژ BE روش تاثیر بذاره زیاده و پیشنهاد میکنم از این روش استفاده نکنید جز اینکه از یه گیت دیگه برای خروجی S-R استفاده کنید تا مشکل سوییچ زنی ناخواسته یا اختلال تو عملکرد نداشته باشید.
            ظاهر شماتیک ایرادی نداره فقط ولتاژی که مقایسه میشه نباید از ولتاژ تغذیه OpAmp بیشتر باشه چون تو این حالت بسته به ورودی یا همیشه خاموشه یا روشن.
            دو راه دارین یا مدارو بسازین و با ازمون و خطا به نتیجه برسین که با این شماتیک احتمالش کمه چون افت ولتاژ روی شنت خیلی کمه(مخصوصا شنت ۴۰ میلی اهم) و با پتانسیومتر بسختی میتونید به حالت مقایسه برید،حتی اگه بتونید دقت خیلی بدی بهتون میده مثلا بجای قطع روی ۱۰ ممکنه روی ۸.۵ یا ۱۲ قطع کنه.
            روش دوم که خیلی بهتر و منطقی تره ولتاژ شنت رو تقویت کنید و به محدوده ۲.۵ ولت برسونید و با یه OpAmp دیگه و استفاده از مدار تقسیم مقاومتی اونو مقایسه کنید و با NE555 عمل Set و Reset رو انجام بدید،این روش میتونه در حد میلی آمپر دقت داشته باشه و خیالتون رو از این بابت راحت کنه.

دیدگاه

من چون دارم با مبایل پست میذارم نمیتونم شماتیک بدم ولی مدار Set و Reset با NE555 باشه بهتره فقط کافیه تو گوگل سرچ کنید،مدار پیچیده ای نداره و عملکردش خوبه چون طبقه تقویت جدا تو قسمت خروجیش داره که باعث میشه تا 200 میلی امپر جریان بده بدون اینکه تو عملکردش اختلال ایجاد بشه.
              با گیت تجربه خوبی نداشتم و از اونجایی که برای حالت لچ ورودی و خروجی هاشون بهم مرتبط هست و جریان خروجی محدودی دارن احتمال اینکه ولتاژ BE روش تاثیر بذاره زیاده و پیشنهاد میکنم از این روش استفاده نکنید جز اینکه از یه گیت دیگه برای خروجی S-R استفاده کنید تا مشکل سوییچ زنی ناخواسته یا اختلال تو عملکرد نداشته باشید.
              ظاهر شماتیک ایرادی نداره فقط ولتاژی که مقایسه میشه نباید از ولتاژ تغذیه OpAmp بیشتر باشه چون تو این حالت بسته به ورودی یا همیشه خاموشه یا روشن.
              دو راه دارین یا مدارو بسازین و با ازمون و خطا به نتیجه برسین که با این شماتیک احتمالش کمه چون افت ولتاژ روی شنت خیلی کمه(مخصوصا شنت ۴۰ میلی اهم) و با پتانسیومتر بسختی میتونید به حالت مقایسه برید،حتی اگه بتونید دقت خیلی بدی بهتون میده مثلا بجای قطع روی ۱۰ ممکنه روی ۸.۵ یا ۱۲ قطع کنه.
              روش دوم که خیلی بهتر و منطقی تره ولتاژ شنت رو تقویت کنید و به محدوده ۲.۵ ولت برسونید و با یه OpAmp دیگه و استفاده از مدار تقسیم مقاومتی اونو مقایسه کنید و با NE555 عمل Set و Reset رو انجام بدید،این روش میتونه در حد میلی آمپر دقت داشته باشه و خیالتون رو از این بابت راحت کنه.
              طبق توضیحاتی که دادین و چیزای بهتری که به ذهنم اومد اینو طراحی کردم

1. اشتباه کردم مقاومت شنت ۴ میلی هست مثل اینکه( روش یه عدد ۴۰ زده بود فکر کردم ۴۰ میلی اهمه ولی یبار تست کردم دیدم محاسباتم با ۴ فقط درست میشه)
              2. یه مقاومت پول داون ۱ مگا گذاشتم روی پایه ست لچ که فلوتینگ نباشه و مقادیر رندوم نگیره
              3. مدار لچ رو ترجیح دادم با گیت باشه ولی درصورتی که در عمل ببینم بده میتونم با ۵۵۵ هم درست کنم
              4. اشتباهی رله ها رو بین امیتر و زمین گذاشتم شما بین Vcc و کلکتور تصور کنید
              5.اپ امپ پیشنهادی تون چیه
              6. مقاومت ها رو از نوع ۱-۲ درصد تلرانس بگیرم که ولتاژ رفرنس دقیق تری بده؟
              7. توی این مدار مقادیر عددی رو هم محاسبه کردم تا جایی که بلد بودم ببینید اوکیه خیلی ممنون از پاسخگویی تون
              جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۱۶:۰۴ ۱۴۰۳/۰۴/۳۱.

دیدگاه

طبق توضیحاتی که دادین و چیزای بهتری که به ذهنم اومد اینو طراحی کردم

1. اشتباه کردم مقاومت شنت ۴ میلی هست مثل اینکه( روش یه عدد ۴۰ زده بود فکر کردم ۴۰ میلی اهمه ولی یبار تست کردم دیدم محاسباتم با ۴ فقط درست میشه)
                2. یه مقاومت پول داون ۱ مگا گذاشتم روی پایه ست لچ که فلوتینگ نباشه و مقادیر رندوم نگیره
                3. مدار لچ رو ترجیح دادم با گیت باشه ولی درصورتی که در عمل ببینم بده میتونم با ۵۵۵ هم درست کنم
                4. اشتباهی رله ها رو بین امیتر و زمین گذاشتم شما بین Vcc و کلکتور تصور کنید
                5.اپ امپ پیشنهادی تون چیه
                6. مقاومت ها رو از نوع ۱-۲ درصد تلرانس بگیرم که ولتاژ رفرنس دقیق تری بده؟
                7. توی این مدار مقادیر عددی رو هم محاسبه کردم تا جایی که بلد بودم ببینید اوکیه خیلی ممنون از پاسخگویی تون
                این طرحی که بستید ، سطح تجاری داره، یعنی استفاده از قطعات زیاد، ولی بهره وری معمولی.
                ۵- برای این مدار بیشتر آپ-امپ ها جواب میدن،مثلا LM358 و TL072 و TL084 و LM324 و ...
                اما برای افزایش دقت و حساسیت، آپ امپی که ولتاژ آفست کمتری داشته باشه، مثل OP07 بهتره.
                ۶- اختیاری هست، اگر مشکلی ندارید بهتره.

​​​​​

دیدگاه

مدار اضافه تری لازم نیست
                  از خروجی اپ امپ با یه مقاومت به پایه های ورودی برگشت بدید باعث ایجاد هیسترزیس میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها
                    مدار اضافه تری لازم نیست
                    از خروجی اپ امپ با یه مقاومت به پایه های ورودی برگشت بدید باعث ایجاد هیسترزیس میشه
                    ممنون
                    منظورتون از هیسترزیس یه جورایی همون کار فلیپ فلاپ هست؟
                    ی یعنی توی یه حالت گیر می‌کنه ؟

دیدگاه

ممنون
                      منظورتون از هیسترزیس یه جورایی همون کار فلیپ فلاپ هست؟
                      ی یعنی توی یه حالت گیر می‌کنه ؟
                      هیستریزس دادن خروجی اپ امپ به یکی از ورودی هاشه که اثر نویز را کاهش بده
                      در مدار شما با محاسبه و قرار دادن مقاومت در خروجی باعث میشه جریان به یه حد که رسید رله فعال بشه و تا زمانی که دکمه ریست رو نزدید جریان وصل نشود
                      فلیپ فلاپ مدار دیجیتال هست که با یک ورودی در خروجی تغییر حالت میدهد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X