اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

خراب شدن ماژول کاهنده باک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

خراب شدن ماژول کاهنده باک

سلام
    من یه کاهنده باک ۲۰ آمپری خریده بودم ( به جای مولتی ترن ها ولوم متصل کردم و برای ولتاژ به ۱۰ کیلو با یه صد کیلو سر کردم به عنوان fine ،البته ۱۰۰ کیلو رو با مولتی متر اندازه می‌گرفتم ۸۵ بود) و داشتم ازش استفاده میکردم که یهو دیدم بدون اینکه دست به ولوم بزنم ولتاژ رفت رو حداکثر(۲۵) و دیدم با چرخاندن ولوم ولتاژ هیچ تغییری نمی کنه و چسبیده به سقف.
    سعی کردم با مولتی متر عیب یابی کنم که اشتباهی با نوک پراب مولتی متر پایه های (فکر کنم) سورس و درین ماسفت رو اتصال کوتاه کردم
    یه جرقه زد و خروجی صفر شد
    منبع تغذیه م هم که به ورودی ماژول متصل بود خاموش شد و بعد از قطع اتصال ماژول از منبع تغذیه درست شد(فک کردم محافظ اتصال کوتاه داشت، سوییچینگ ۲۴ ولت ۱۵ آمپر)
    بعد با تست بوق فهمیدم مثبت و منفی ورودی به هم اتصال کوتاه شدند.
    خروجی هم همینطور
    ماسفت ها رو به سختی درآوردم و بیرون از مدار تست کردم دیدم هر سه پایه به هم اتصال کوتاه هستند
    یه کمکی کنید ممنون میشم
    می‌خوام بدونم قبل از اینکه اشتباهی ماسفت رو اتصال کوتاه کنم (وقتی که ولتاژ رو حداکثر گیر کرده بود) مشکل چی بوده و بعد از اون مشکل چی بوده
    نکته مهمی که میخوام بدونید اینه که به دلایلی تعمیر کردنش با حداقل هزینه بهترین راه برای منه(با اینکه خود ماژول ۲۷۰ تومنه)
    و به خاطر همین نمی تونم قطعه ای رو که مطمئن نیستم خراب باشه رو تعویض کنم چون اگه اشتباه کنم و سالم باشه میشه هزینه اضافی
    ​​​​​
    جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۱۶:۲۵ ۱۴۰۳/۰۴/۲۷.

راستش وقتی ولوم خراب میشه مثه رادیو ظبط های قدیمی وقتی دستت بهش میخورد تا تغییرش بدی یدفه صدا یا زیاد میشد یا خیلی کم.
    اگه ولوم خراب بشه یجورایی از مدار خارج میشه (بستگی به درایور ولتاژ پاور) که تو این حالت یا ولتاژ صفر کامل یا حداکثر میشه که معمولا حداکثر میشه.
    مسئله مهمتر اینکه وقتی ماسفت سوخت راهی جز تعویض نداری و نمیشه نظر داد بقیه قسمتها سالمن یا نه چون هنوز اولین و اصلی ترین ایراد برطرف نشده پس قدم اول رو بردار و قطعاتی که بهشون شک داری یا احتمال سوختنشون زیاده رو امتحان کن و تعویضشون کن.
    با تعویض اگه درست شد که مبارکه و کارت درسته ولی اگه احیانا نشد ببین کدوم قسمت داره کم کاری میکنه و با تعویضش مشکل رو برطرف کن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeiddiod نمایش پست ها
      راستش وقتی ولوم خراب میشه مثه رادیو ظبط های قدیمی وقتی دستت بهش میخورد تا تغییرش بدی یدفه صدا یا زیاد میشد یا خیلی کم.
      اگه ولوم خراب بشه یجورایی از مدار خارج میشه (بستگی به درایور ولتاژ پاور) که تو این حالت یا ولتاژ صفر کامل یا حداکثر میشه که معمولا حداکثر میشه.
      مسئله مهمتر اینکه وقتی ماسفت سوخت راهی جز تعویض نداری و نمیشه نظر داد بقیه قسمتها سالمن یا نه چون هنوز اولین و اصلی ترین ایراد برطرف نشده پس قدم اول رو بردار و قطعاتی که بهشون شک داری یا احتمال سوختنشون زیاده رو امتحان کن و تعویضشون کن.
      با تعویض اگه درست شد که مبارکه و کارت درسته ولی اگه احیانا نشد ببین کدوم قسمت داره کم کاری میکنه و با تعویضش مشکل رو برطرف کن.
      مدارش رو توی اینترنت پیدا کردم و با ماژول مقایسه کردم دیدم دقیقاً همونه

اگر ای سی باشه اصلا و ابدا گیر نمیاد متاسفانه (LM25116)

ولوم ها رو تست کردم خارج از مدار، یکی از ۱۰۰ کیلو ها توی کمترین و بیشترین مقدار ۲ و ۹۸ کیلو بود که درسته ولی توی یه نقطه خاص تا ۳.۵ مگا هم می‌رفت که به لطف شما فهمیدم یکیشون خرابه، موقعی که به ماژول وصل بود با چرخاندن جرقه میزد توشون.

به نظرتون با اتصال کوتاه شدن درین و سورس ماسفت ها آی آسیب میبینه؟
      اینا رو هم ندیدم توی اینترنت اگه بخوام تعویض کنم باید مشابه بذارم
      مشکل و ترس من فقط ای سی هست بقیش برام قابل تعمیره
      در حقیقت اگر میخواید جواب بدید این سوالو جواب بدید:
      طبق اطلاعاتی که ارائه دادم چجوری بدونم قبل از اتصال کوتاه کردن ماسفت ها که ولتاژ روی حداکثر گیر کرده بود مشکل چی بوده
      بعد از اینکه ماسفت ها رو اشتباهی اتصال کوتاه کردم خروجی صفر شد و بعد با تست خارج از مدار متوجه شدم ماسفت ها سوخته
      خب تا اینحا می‌دونیم که مشکل از ماسفت هاست ولی درصوتی تعویض ماسفت ها و ولوم جواب میده که مشکل حداکثر شدن ولتاژ مربوط به ولوم بوده باشه نه ای سی
      جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۱۹:۴۸ ۱۴۰۳/۰۴/۲۷.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amirali701 نمایش پست ها
        در حقیقت اگر میخواید جواب بدید این سوالو جواب بدید:
        طبق اطلاعاتی که ارائه دادم چجوری بدونم قبل از اتصال کوتاه کردن ماسفت ها که ولتاژ روی حداکثر گیر کرده بود مشکل چی بوده
        بعد از اینکه ماسفت ها رو اشتباهی اتصال کوتاه کردم خروجی صفر شد و بعد با تست خارج از مدار متوجه شدم ماسفت ها سوخته
        خب تا اینحا می‌دونیم که مشکل از ماسفت هاست ولی درصوتی تعویض ماسفت ها و ولوم جواب میده که مشکل حداکثر شدن ولتاژ مربوط به ولوم بوده باشه نه ای سی
        حداکثر ولتاژ مربوط به ولوم بوده.
        شما یه مدار ساده رو در نظر بگیرید،یه پتانسیومتر دارین که با چرخش به چپ و راست ولتاژ رو کم و زیاد میکنه،حالا اگه اتصال یکی از پایه هایی که به مثبت یا منفی وصل هست قطع بشه چه اتفاقی میوفته؟اتفاقی که میوفته اینه که تو خروجی یا ولتاژ صفر داری یا حداکثر ولتاژ تغذیه.
        الان با این توضیح اگه پتانسیومتر یا ولوم شما همین اتفاق براش افتاده باشه و ولتاژ به حداکثر(برابر ولتاژ تغذیه)رسیده باشه و تو همون حالت بمونه خب مطمئنا ولوم خرابه و شما تو طبقه قدرت خروجی که درایو کردنش بعهده ماسفت هست بالاترین ولتاژ رو تو خروجی دارین.
        در مورد صفر شدن ولتاژ بعد سوختن ماسفت خب طبیعیه این حالت،وقتی ماسفت بسوزه دقیقا مثه این میمونه شما طبقه تقویت خروجی ندارین یا به زبان ساده اصلا مداری ندارین که بهتون خروجی بده پس سوختن ماسفت با حذف ماسفت از مدار فرقی نداره.​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeiddiod نمایش پست ها
          حداکثر ولتاژ مربوط به ولوم بوده.
          شما یه مدار ساده رو در نظر بگیرید،یه پتانسیومتر دارین که با چرخش به چپ و راست ولتاژ رو کم و زیاد میکنه،حالا اگه اتصال یکی از پایه هایی که به مثبت یا منفی وصل هست قطع بشه چه اتفاقی میوفته؟اتفاقی که میوفته اینه که تو خروجی یا ولتاژ صفر داری یا حداکثر ولتاژ تغذیه.
          الان با این توضیح اگه پتانسیومتر یا ولوم شما همین اتفاق براش افتاده باشه و ولتاژ به حداکثر(برابر ولتاژ تغذیه)رسیده باشه و تو همون حالت بمونه خب مطمئنا ولوم خرابه و شما تو طبقه قدرت خروجی که درایو کردنش بعهده ماسفت هست بالاترین ولتاژ رو تو خروجی دارین.
          در مورد صفر شدن ولتاژ بعد سوختن ماسفت خب طبیعیه این حالت،وقتی ماسفت بسوزه دقیقا مثه این میمونه شما طبقه تقویت خروجی ندارین یا به زبان ساده اصلا مداری ندارین که بهتون خروجی بده پس سوختن ماسفت با حذف ماسفت از مدار فرقی نداره.​
          حالا برام روشن شد ممنون
          طبق توضیحات شما قاعدتاً آی باید سالم باشه(؟)
          و با تعویض ولوم و ماسفت ها به احتمال زیاد اوکی میشه
          ​​​​مهندس یه چیز عجیبی که بهش پی بردم اینه که طبق خطوط روی برد (چون محافظ uv مشکی داره سخته دیدنش) گیت ماسفت M1(توی مداری که فرستادم) به منفی ورودی وصله
          که طبق دانش من نباید این‌جوری باشه
          ولی هر چی پارت نامبر ها و دیتاشیت ها رو توی اینترنت نگاه میکنم و با مدار و ماژول مقایسه میکنم با عقل جور در میاد ولی اینکه گیت به منفی بخوره نه!
          نمی دونم کجا رو دارم اشتباه میکنم
          جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۰۸:۲۷ ۱۴۰۳/۰۴/۲۸.

دیدگاه

حالا برام روشن شد ممنون
            طبق توضیحات شما قاعدتاً آی باید سالم باشه(؟)
            و با تعویض ولوم و ماسفت ها به احتمال زیاد اوکی میشه
            ​​​​مهندس یه چیز عجیبی که بهش پی بردم اینه که طبق خطوط روی برد (چون محافظ uv مشکی داره سخته دیدنش) گیت ماسفت M1(توی مداری که فرستادم) به منفی ورودی وصله
            که طبق دانش من نباید این‌جوری باشه
            ولی هر چی پارت نامبر ها و دیتاشیت ها رو توی اینترنت نگاه میکنم و با مدار و ماژول مقایسه میکنم با عقل جور در میاد ولی اینکه گیت به منفی بخوره نه!
            نمی دونم کجا رو دارم اشتباه میکنم
            سلام عزیز
            لطفا یک عکس واضح از پشت و روی مدار بارگزاری کنید.
            *** کمترین توقع از یک فرد تحصیل کرده، دانستن املاءِ صحیحِ کلمات است ***

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahinb007 نمایش پست ها

سلام عزیز
              لطفا یک عکس واضح از پشت و روی مدار بارگزاری کنید.
              https://eshop.eca.ir/ماژول-تغذیه-ولتاژ-و-شارژ/10739-ماژول-کاهنده-20-آمپری-dc-dc-با-کنترل-ولتاژ-و-جریان-300w.html
              جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۱۰:۴۳ ۱۴۰۳/۰۴/۲۸.

دیدگاه

سلام مجدد عزیز
                حله
                فرمودین گیت ماسفت M1 که یه ماسفت های‌ساید هستش به زمین ورودی وصل شده! .. تست بازر گرفتید ؟ مسیر گیت رو تا آیسی اصلی دنبال کنید ببینید ب پایه ایسی وصل شده یا خیر اگر شده ببینید پایه هم به زمین وصل شده یا خیر (البته ماسفت رو باید دربیارید)
                اگر اینطور بود احتمالش هست که آیسی آسیب دیده باشه.
                موفق باشید
                *** کمترین توقع از یک فرد تحصیل کرده، دانستن املاءِ صحیحِ کلمات است ***

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahinb007 نمایش پست ها
                  سلام مجدد عزیز
                  حله
                  فرمودین گیت ماسفت M1 که یه ماسفت های‌ساید هستش به زمین ورودی وصل شده! .. تست بازر گرفتید ؟ مسیر گیت رو تا آیسی اصلی دنبال کنید ببینید ب پایه ایسی وصل شده یا خیر اگر شده ببینید پایه هم به زمین وصل شده یا خیر (البته ماسفت رو باید دربیارید)
                  اگر اینطور بود احتمالش هست که آیسی آسیب دیده باشه.
                  موفق باشید
                  یبار از اول چک کردم که مطمئن شم اشتباه نمی کنم
                  این ماسفت

طبق این اطلاعات اینم دیتاشیت

طبق این دیتاشیت پایه سمت راستی عکس پایین گیت هست(وقتی ماسفت رو به رو باشه سمت چپ و روی برد به پشت هست پس راست)

و همون جور که معلومه با یه لاین باریک به ورودی منفی متصل هست(تست بازر مولتی متر هم گرفتم)
                  من از این تعجب میکنم که به طور تصادفی متصل نشده. بلکه از اول که از کارخونه بیرون اومده بوده اینحوری بوده و کار هم میکرده!!!
                  یا ماسفت اون ماسفتی که من دیتاشیت دارم نیست یا دیگه نمی دونم واقعا
                  جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۱۳:۳۱ ۱۴۰۳/۰۴/۲۸.

دیدگاه

یبار از اول چک کردم که مطمئن شم اشتباه نمی کنم
                    این ماسفت

طبق این اطلاعات اینم دیتاشیت

طبق این دیتاشیت پایه سمت راستی عکس پایین گیت هست(وقتی ماسفت رو به رو باشه سمت چپ و روی برد به پشت هست پس راست)

و همون جور که معلومه با یه لاین باریک به ورودی منفی متصل هست(تست بازر مولتی متر هم گرفتم)
                    من از این تعجب میکنم که به طور تصادفی متصل نشده. بلکه از اول که از کارخونه بیرون اومده بوده اینحوری بوده و کار هم میکرده!!!
                    یا ماسفت اون ماسفتی که من دیتاشیت دارم نیست یا دیگه نمی دونم واقعا
                    با سلام و درود، چنین خط باریکی مسلما نمیتونه جریان چند ده آمپری از خودش عبور بده.
                    پس طبق دیتاشیت، پایه مد نظر پایه گیت هست ( دوستمون درست میفرماین) .
                    ضمن اینکه برد دولایه هست و اینکه به سمت قطب منفی رفته، دلیل نمیشه بهش وصل شده باشه!
                    با در آورردن آیسی احتمال زیاد اتصال کوتاه برطرف بشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و درود، چنین خط باریکی مسلما نمیتونه جریان چند ده آمپری از خودش عبور بده.
                      پس طبق دیتاشیت، پایه مد نظر پایه گیت هست ( دوستمون درست میفرماین) .
                      ضمن اینکه برد دولایه هست و اینکه به سمت قطب منفی رفته، دلیل نمیشه بهش وصل شده باشه!
                      با در آورردن آیسی احتمال زیاد اتصال کوتاه برطرف بشه.
                      با مولتی متر تست بازر گرفتم وصله

دیدگاه

با مولتی متر تست بازر گرفتم وصله
                        مدل ماژول چی هست؟
                        احتمال اینکه پایه مربوطه آیسی اتصال کوتاه شده باشه بالا هست.

دیدگاه

مدل ماژول چی هست؟
                          احتمال اینکه پایه مربوطه آیسی اتصال کوتاه شده باشه بالا هست.
                          سلام
                          https://eshop.eca.ir/ماژول-تغذیه-ولتاژ-و-شارژ/10739-ماژول-کاهنده-20-آمپری-dc-dc-با-کنترل-ولتاژ-و-جریان-300w.html

دیدگاه

به نظر میرسه پایه مذکور ماسفت، به پایه ۱۹ آیسی وصل شده.

دیدگاه

به نظر میرسه پایه مذکور ماسفت، به پایه ۱۹ آیسی وصل شده.
                              سلام آقا با کلی زحمت بالاخره فهمیدم
                              ای سی LM5116 هست
                              تا اینجا ممنون از همه کسایی که پاسخ دادید به تایپک جدید میزنم اونجا ادامه بدیم چون اینجا اسم ای سی هم اشتباه شده بوده
                              ( در حقیقت روی ای سی مخدوش شده و به زور به کمک یه میکروسکوپ دست ساز فهمیدمLM5116هست(

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X