اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

روش تست قطعات با مولتی متر ؟!! سوال ساده ولی پیچیده !

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

روش تست قطعات با مولتی متر ؟!! سوال ساده ولی پیچیده !

سلام خدمت اساتید خواهعش میکنم کمک کنین
    همه جا رو گشتم هیچ کدوم جواب نمیده "تست تایاک ""تریستور" و باید امتحان بدم برد تستر هم نمیشه براش ساخت دیگه داغون شدم
    از نظر عَمَلی ترایاک اینجوری عمل میکنه با مولتی متر :
    وقتی یکی از پایه ها به گیت و یکی به M2 زده بشه (از هر دو طرف تغریبا اندازه یه دیود راه میده و بقیه حالتا تمــام باز )
    گفتم شاید بشه با توحجه به کم و زیاد بودن مقادیر مثل ترانزیستور گیتو از اون یکی تشخیص بدم که متوجه شدم تو هر یکی یجوریه !
    مثلا BT136 با هم فرق دارن یکی عدد گیتش بزرگتری یکی عدد M2
    در مورد با یه سیم یه پالس بدی به گیت هم از این گند کاریا هم زیاد کردم نشد مولتی مترمم VICTOR VC97 اصلیه
    باید امتحان بدم و سه سوالی که ازشون مطمئنم ایناس که بلد نیستم !

تست تریستو چطور ؟! اونم هرچی چک کدم وضعیتش مثل ترایاک بود

ترانزیستور UJT و PUT رو هم اگه شد لطفی کنید​

نوشته اصلی توسط Reza Azimy_RW نمایش پست ها
    سلام خدمت اساتید خواهعش میکنم کمک کنین
    همه جا رو گشتم هیچ کدوم جواب نمیده "تست تایاک ""تریستور" و باید امتحان بدم برد تستر هم نمیشه براش ساخت دیگه داغون شدم
    از نظر عَمَلی ترایاک اینجوری عمل میکنه با مولتی متر :
    وقتی یکی از پایه ها به گیت و یکی به M2 زده بشه (از هر دو طرف تغریبا اندازه یه دیود راه میده و بقیه حالتا تمــام باز )
    گفتم شاید بشه با توحجه به کم و زیاد بودن مقادیر مثل ترانزیستور گیتو از اون یکی تشخیص بدم که متوجه شدم تو هر یکی یجوریه !
    مثلا BT136 با هم فرق دارن یکی عدد گیتش بزرگتری یکی عدد M2
    در مورد با یه سیم یه پالس بدی به گیت هم از این گند کاریا هم زیاد کردم نشد مولتی مترمم VICTOR VC97 اصلیه
    باید امتحان بدم و سه سوالی که ازشون مطمئنم ایناس که بلد نیستم !

تست تریستو چطور ؟! اونم هرچی چک کدم وضعیتش مثل ترایاک بود

ترانزیستور UJT و PUT رو هم اگه شد لطفی کنید​
    سلام و درود،
    برای تست قطعات نیمه هادی با مولتی متر، باید از ساختمان درونی و نحوه کار و مدار معادل قطعه مد نظر اطلاع داشته باشید.
    برای مثال، تریستور ، معادل ۲ ترانزیستور PNP و NPN هست .
    پس یعنی تست پسیو به این شکل هست که مولتی متر در حالت تست دیود قرار میگیره، و کاتد به پراب منفی و گیت به پرای مثبت وصل میشه، در این حالت عددی معادل حالت پیوند دیودی ترانزیستور NPN باید نشون بده، یعنی بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ ، و آند به کاتد هم نباید راه بره.
    یا مثلا UJT دارای یک پیوند PN هست ، و دو پایه بیس و یک امیتر داره.
    پایه بیس ۱ به بیس ۲ باید دارای مقاومتی در حد چند کیلو اهم باشه، و همینطور وقتی در تست دیود پراب مثبت به امیتر و پراب منفی به بیس ۱ وصل میکنید، باید عددی معادل پیوند دیودی مابین ۴۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی ولت نشون بده.
    در مورد اعداد ذکر شده، برای اطمینان بهتر هست به دیتاشیت مراجعه کنید.

دیدگاه

برای تست قطعات نیمه هادی با مولتی متر، باید از ساختمان درونی و نحوه کار و مدار معادل قطعه مد نظر اطلاع داشته باشید.
      برای مثال، تریستور ، معادل ۲ ترانزیستور PNP و NPN هست .​
      خوب همین دیگه تلاش زیاد کردم و مطالحه از ساختمان درونی هم کاملا با اطلاعم ولی تستی که شما میگین جواب نمیده !
      پس یعنی تست پسیو به این شکل هست که مولتی متر در حالت تست دیود قرار میگیره، و کاتد به پراب منفی و گیت به پرای مثبت وصل میشه، در این حالت عددی معادل حالت پیوند دیودی ترانزیستور NPN باید نشون بده، یعنی بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ ، و آند به کاتد هم نباید راه بره.
      خوب موضوع همینه عملی که تست میکنی گیت به کاتد از هر دو طرف راه میده ! یعنی تنها اندازه گیری که میتونی بکنی همین گیت و کاتده ولی از کجا مشخص کنیم کدوم یکی از اینا گیته کدوم کاتد ؟!!
      چون تغریبا از هر دو طرف به یک اندازه راه میده عدد هم تو مدلای مختلف فرق میکنه تو یکی گیت بزرگته تو یکی کاتد یعنی مثل ترانزیستور نمیشه کلکتور امیترو تشخیص داد

در مورد تست PUT هم که اصلا نتونستم ترانزیستورشو گیر بیارم !
      تشکر فراوان

دیدگاه

خوب همین دیگه تلاش زیاد کردم و مطالحه از ساختمان درونی هم کاملا با اطلاعم ولی تستی که شما میگین جواب نمیده !

خوب موضوع همینه عملی که تست میکنی گیت به کاتد از هر دو طرف راه میده ! یعنی تنها اندازه گیری که میتونی بکنی همین گیت و کاتده ولی از کجا مشخص کنیم کدوم یکی از اینا گیته کدوم کاتد ؟!!
        چون تغریبا از هر دو طرف به یک اندازه راه میده عدد هم تو مدلای مختلف فرق میکنه تو یکی گیت بزرگته تو یکی کاتد یعنی مثل ترانزیستور نمیشه کلکتور امیترو تشخیص داد

در مورد تست PUT هم که اصلا نتونستم ترانزیستورشو گیر بیارم !
        تشکر فراوان
        اگر تریستور مد نظر از دو سمت عددی برابر و کم نشون میده، بخاطر وجود مقاومت داخلی هست.
        به همین دلیل هم تاکید بر مطالعه دیتاشیت کردم.

دیدگاه

یعنی در کل با مولتی متر تست کامل نمیشه انجام داد و از روی دیتاشیت باید گیتو مشخص کنی .
          ممنون اطلاعات مفیدی بود کاش UJT رو هم یه نظری میکردین بهش نه گیرم اومد که خودم تست کنم نه روش تست درست حسابی پیدا کردم که بشه اعتماد کرد / بسیار ممنون

دیدگاه

یعنی در کل با مولتی متر تست کامل نمیشه انجام داد و از روی دیتاشیت باید گیتو مشخص کنی .
            ممنون اطلاعات مفیدی بود کاش UJT رو هم یه نظری میکردین بهش نه گیرم اومد که خودم تست کنم نه روش تست درست حسابی پیدا کردم که بشه اعتماد کرد / بسیار ممنون
            در پست ۲ تست UJT رو توضیح دادم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

در پست ۲ تست UJT رو توضیح دادم.
              عه دمت گرم داداش نمیدونم چرا نفهمیده بودم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X