اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تشخیص سلف یا مقاومت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تشخیص سلف یا مقاومت

سلام. دوستان یه پاور 530 وات گرین دارم، که فنش خاموشه، وقتی بازی گرافیکی ران میکنم هنگ میکنه و حتی خاموش هم نمیشه! انگار که نتونه جریان بالا رو تامین کنه،
    اومدم بازش کردم، برق 3.3 ولتش رو وقتی با مقاومت 50 اهم به عنوان بار، تست ولتاژ میگرفتم، میشد 2 ولت، در صورتی که بدون بار همون 3.3 هست. ولتاژ 12 و 5 با همین مقاومت اوکی بود...
    برد و قطعات رو چشمی بررسی کردم، هیچ اثری از سوختگی یا قلع مردگی یا خازن باد کرده پیدا نکردم.
    شروع کردم یکی یکی قطعات رو تست کردن که رسیدم به این قطعه که عکسش رو پیوست میکنم. که اهمش صفر بود. از مدار خارجش کردم بازم اهمش صفر بود. اول فکر کردم سلفه چون یه مقدار انگار شکمش باد داره و کج و کوله ست. ولی وقتی درش اوردم دیدم روی برد تصویر دو مقاومت به صورت دوبل کنار و داخل هم چاپ شده، از ابعاد این تصویر انگاز می‌خوره 2 تا مقاومت 1 وات موازی شده باشن، از طرفی داخل همین تصویر حرف اختصاریR نوشته که برای مقاومت هست.تو یکی نوشته R2 و توی اونیکی نوشته R2A
    رنگ خود قطعه هم تو مایه های کرم مایل به صورتیه. جاش هم تو قسمت گرم برد هست. بعد پل دیود 220

از همه این شواهد به این نتیجه رسیدم که احتمال زياد مقاومته، و بر اثر گرمای زیاد در طول سالیان، به مرور تغیر فرم داده و باد کرده و کج و کوله شده...

ولی گفتم اینجا هم بپرسم مطمین بشم...

رنگها به این صورته:
    قهوه ای قهوه ای نقره ای طلایی سبز
    برای مقاومت این چه مقداریه؟ چرا رنگ اخر سبزه؟

جدیدترین ویرایش توسط heidarali; ۱۷:۱۳ ۱۴۰۳/۰۸/۲۰.
    گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است/اما چه سود، حاصل گلآ‌های پرپر است!-از آن زمان که آیینهآ‌گردان شب شُدید*آیینه دل از دَم دوران مکدر است-وقتی بهار، وصله ناجور فصلآ‌هاست*وقتی تبر، مدافع حق صنوبر است-وقتی به دادگاه عدالت، طناب دار*بر صدر میآ‌نشیند و قاضی و داور است-از من مخواه شعرِ تر، ای بیآ‌خبر ز درد!*شعری که خون از آن نچکد ننگ دفتر است!-ای از تبار هرچه سیاهی، سرشتآ‌تان*رنگ جهنم است تمام بهشتآ‌تان
    "گزیده ابیاتی چند از بیداد خراسانی"

نوشته اصلی توسط heidarali نمایش پست ها
    سلام. دوستان یه پاور 530 وات گرین دارم، که فنش خاموشه، وقتی بازی گرافیکی ران میکنم هنگ میکنه و حتی خاموش هم نمیشه! انگار که نتونه جریان بالا رو تامین کنه،
    اومدم بازش کردم، برق 3.3 ولتش رو وقتی با مقاومت 50 اهم به عنوان بار، تست ولتاژ میگرفتم، میشد 2 ولت، در صورتی که بدون بار همون 3.3 هست. ولتاژ 12 و 5 با همین مقاومت اوکی بود...
    برد و قطعات رو چشمی بررسی کردم، هیچ اثری از سوختگی یا قلع مردگی یا خازن باد کرده پیدا نکردم.
    شروع کردم یکی یکی قطعات رو تست کردن که رسیدم به این قطعه که عکسش رو پیوست میکنم. که اهمش صفر بود. از مدار خارجش کردم بازم اهمش صفر بود. اول فکر کردم سلفه چون یه مقدار انگار شکمش باد داره و کج و کوله ست. ولی وقتی درش اوردم دیدم روی برد تصویر دو مقاومت به صورت دوبل کنار و داخل هم چاپ شده، از ابعاد این تصویر انگاز می‌خوره 2 تا مقاومت 1 وات موازی شده باشن، از طرفی داخل همین تصویر حرف اختصاریR نوشته که برای مقاومت هست.تو یکی نوشته R2 و توی اونیکی نوشته R2A
    رنگ خود قطعه هم تو مایه های کرم مایل به صورتیه. جاش هم تو قسمت گرم برد هست. بعد پل دیود 220

از همه این شواهد به این نتیجه رسیدم که احتمال زياد مقاومته، و بر اثر گرمای زیاد در طول سالیان، به مرور تغیر فرم داده و باد کرده و کج و کوله شده...

رنگها به این صورته:

با سلام و خسته نباشید ،
    با توجه به شواهدی که گفتید ،‌ قطعه مد نظر شما یک مقاومت ( احتمال زیاد از نوع سیمی یا متال فیلم ) هست که مقدارش 0.11 اهم هست و طبیعیه که با مولتی متر اتصال کوتاه تشخیصش بدید.
    علت افت ولتاژ خروجی رو باید در بخش دیود های شاتکی و خازن های صافی جستجو کنید . در برخی مدل پاور ها هم برای تامین ۳.۳ ولت بجای دیود شاتکی مجزا ، از مداری شامل ماسفت و آیسی TL431 به عنوان رگولاتوری استفاده میکنن که ولتاژ ۵ ولت رو به ۳.۳ ولت تبدیل کنن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط heidarali نمایش پست ها
      شروع کردم یکی یکی قطعات رو تست کردن که رسیدم به این قطعه که عکسش رو پیوست میکنم. که اهمش صفر بود. از مدار خارجش کردم بازم اهمش صفر بود. اول فکر کردم سلفه چون یه مقدار انگار شکمش باد داره و کج و کوله ست. ولی وقتی درش اوردم دیدم روی برد تصویر دو مقاومت به صورت دوبل کنار و داخل هم چاپ شده، از ابعاد این تصویر انگار می‌خوره 2 تا مقاومت 1 وات موازی شده باشن، از طرفی داخل همین تصویر حرف اختصاریR نوشته که برای مقاومت هست.تو یکی نوشته R2 و توی اونیکی نوشته R2A

رنگها به این صورته:

با سلام به شما.
      بنظر می رسد که رنگ اول سبز باشد..زیرا که مقاومت‌های با خطای [یک درصد]رنگ آخرشان قهوه‌ای است و مقدار این مقاومت
      بنظر می رسد که < پنج صدم اهم باشد > آیا این مقاومت در قسمت نزدیک ورودی برق،قرار داشت یا خیر ؟ ،،، گفتید نزدیک ورودی برق بوده است ...
      به هر حال مقاومت که با گرما تغییر شکل و قیافه نمی دهد ...زیرا که فیلم فلزی هستند و تا گرمای ۱۲۵ درجه هیج طوریش،نمی،شود ....مقاومت از قبل این شکل بوده است ‌..بهتر است با میلی اهم متر آنرا
      اندازه بگیرید ...فکر نمی کنم سوخته باشد..
      ،،،مقاومت‌های زیادی دیده‌ام که حتی با رنگ سوخته شده و ظاهر سوخته و سیاه شده کار خود را به‌خوبي انجام داده‌اند، اما ممکن است سلف RFC باشد که با ظاهر باد کرده بخاطر سیم پیچ هایش،اینطور است ،،،
      سلف RFC ساخته شده از یک مقاومت که روی ان سیم پیچی شده است ...
      ،،
      ،،به هر حال اگر باز هم شک دارید میتوانید آنرا با یک سیم نازک اتصال کوتاه کرده لحیم کنید ببین ایا پاور مشکلش حل می‌شود یا خیر؟ یا میتوانید. ..یک مقاومت فیلموفلزی،./0.05 /اهم با وات بالاتری جایگزین کنید .. عکس روی بورد نیست ؟...
      با تشکر ...
      جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۰۵:۰۴ ۱۴۰۳/۰۸/۲۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و خسته نباشید ،
        با توجه به شواهدی که گفتید ،‌ قطعه مد نظر شما یک مقاومت ( احتمال زیاد از نوع سیمی یا متال فیلم ) هست که مقدارش 0.11 اهم هست و طبیعیه که با مولتی متر اتصال کوتاه تشخیصش بدید.
        علت افت ولتاژ خروجی رو باید در بخش دیود های شاتکی و خازن های صافی جستجو کنید . در برخی مدل پاور ها هم برای تامین ۳.۳ ولت بجای دیود شاتکی مجزا ، از مداری شامل ماسفت و آیسی TL431 به عنوان رگولاتوری استفاده میکنن که ولتاژ ۵ ولت رو به ۳.۳ ولت تبدیل کنن.
        سلام دوست من. ممنون بابت پاسخ...
        اره حق با شماست، با توجه به تمام شواهد مقاومته.
        خب اینکارو کردم، از اونجایی که دستگاه تست esr خازن رو ندارم، و همینطور به خاطر اینکه این پاور بیشتر از 10 ساله داره کار میکنه، تصمیم گرفتم کل خازن های الکترولیت برد رو عوض کنم(به جز خازن 400 ولت)
        حدود 15 تایی هست...
        اما برام سواله خازن چه تاثیری میتونه داشته باشه روی تامین جریان...

دیودهای شاتکی رو با هیت سینگش به صورت مجتمع خارج کردم، 3 تا دیود شاتکی داره، پس میشه گفت برق 3.3 رو از 12 نگرفتن و خودش مدار مجزا داره...

اکثر قطعات دیگه رو چک کردم سالم بودند. مثلا دیودها و مقاومت ها و ترانزیستورها(تست اتصال کوتاه شون البته اونم روی برد)

یه مسئله دیگه هم هست، ترانس و چوک کناریش، اثر حرارت دیده میشه، البته نه زیاد، میشه اون مشکل داشته باشه؟

قسمت ماسفت ها رو هنوز چک نکردم تا اول خازن ها رو تعویض کنم ببینم چطور میشه...

ولی هنوز برام سواله چرا روی پین فن 6 ولت هست، در صورتی که فنش 12 ولتیه! یعنی ممکنه میزان ولتاژ رو اتومات کرده باشن بر اساس حرارت پاور؟ چون 2 تا ترانزیستور اطراف این پین سالمه انگار، اگر هم برق 12 رو براش از 12 پاور گرفته باشن، خب اونجا که ما 12 داشتیم و درست بود، پس چرا این 6 ولت داره؟
        گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است/اما چه سود، حاصل گلآ‌های پرپر است!-از آن زمان که آیینهآ‌گردان شب شُدید*آیینه دل از دَم دوران مکدر است-وقتی بهار، وصله ناجور فصلآ‌هاست*وقتی تبر، مدافع حق صنوبر است-وقتی به دادگاه عدالت، طناب دار*بر صدر میآ‌نشیند و قاضی و داور است-از من مخواه شعرِ تر، ای بیآ‌خبر ز درد!*شعری که خون از آن نچکد ننگ دفتر است!-ای از تبار هرچه سیاهی، سرشتآ‌تان*رنگ جهنم است تمام بهشتآ‌تان
        &quot;گزیده ابیاتی چند از بیداد خراسانی&quot;

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X