اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تقویت خروجی افزاینده 12 ولت به 24 ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تقویت خروجی افزاینده 12 ولت به 24 ولت

درود....
    بنده قصد ساخت مدار زیر را دارم....

با تغییر کدوم المان ها میتوان خروجی مدار را قوی تر کرد؟ آیا با افزایش ظرفیت آمپر سلف و قرار دادن یک ترانزیستور قوی تر با ضریب بتای بیشتر میتوان خروجی مدار را تقویت کرد ؟
    میخواهم خروجی این مدار را با استفاده از یک تبدیل منبع تغذیه تک به دوبل که مدار آن به شکل زیر است استفاده کنم ....

بعداز اینکه تبدیل به دوبل شد میخواهم خروجی این دو مدار را برای آی سی 4558 استفاده کنم.... (مدار را میخواهم در خودرو استفاده کنم.)
    به نظر شما چه کار هایی میتوان انجام داد ؟ اصلا نتیجه کار مطلوب است یا خیر؟
    اوباش مجازی یا ترول به انگلیسی):Troll) در گفتمان اینترنتی به افرادی گفته می*شود؛ که با رفتار مخرب در فضای وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهین*آمیز هستند.

نوشته اصلی توسط parsa bahrami نمایش پست ها
    درود....
    بنده قصد ساخت مدار زیر را دارم....

با تغییر کدوم المان ها میتوان خروجی مدار را قوی تر کرد؟ آیا با افزایش ظرفیت آمپر سلف و قرار دادن یک ترانزیستور قوی تر با ضریب بتای بیشتر میتوان خروجی مدار را تقویت کرد ؟
    میخواهم خروجی این مدار را با استفاده از یک تبدیل منبع تغذیه تک به دوبل که مدار آن به شکل زیر است استفاده کنم ....

بعداز اینکه تبدیل به دوبل شد میخواهم خروجی این دو مدار را برای آی سی 4558 استفاده کنم.... (مدار را میخواهم در خودرو استفاده کنم.)
    به نظر شما چه کار هایی میتوان انجام داد ؟ اصلا نتیجه کار مطلوب است یا خیر؟
    سلام
    مدار اول تایمره؟
    اگر منظورتون از تقویت خروجی افزایش جریان دهیه ترانزیستور در کلکتوره که به خروجی وصله بله باید ترانزیستور قوی تر استفاده کنید مثل دارلینگتون ها و ماسفت بشرطی که اگر از منبع تغذیه ای که در تصویر دوم قراردادید برای تغذیه خروجی تایمر استفاده میکنید کشش اون جریان دهی رو داشته باشه اگرم ایزولست که مشکلی نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.aziz نمایش پست ها

سلام
      مدار اول تایمره؟
      اگر منظورتون از تقویت خروجی افزایش جریان دهیه ترانزیستور در کلکتوره که به خروجی وصله بله باید ترانزیستور قوی تر استفاده کنید مثل دارلینگتون ها و ماسفت بشرطی که اگر از منبع تغذیه ای که در تصویر دوم قراردادید برای تغذیه خروجی تایمر استفاده میکنید کشش اون جریان دهی رو داشته باشه اگرم ایزولست که مشکلی نیست.
      درود...
      آی سی ۵۵۵ در این مدار به عنوان نوسان گر بسته شده است .... و خروجی آن توسط ترانریستور تقویت میشود و عمل سوییچینگ توسط سلف و ترانزیستور انجام میشود...
      خروجی کلکتور ترانزیستور هم توسط دیود شاتکی یکسو میشود و دیودزنر هم ولتاژ خروجی را تثبیت میکند...
      مدار دوم تبدیل ولتاژ تک به دوبل است... که میخواهم خروجی منبع تغذیه را تبدیل به دوبل ۱۲ ولت کند....
      با افزایش ظرفیت سلف به ۲۰۰ میکرو هانری و استفاده از ترانزیستور قوی تر میتوان خروجی مدار را به ۵۰۰ میلی آمپر رساند؟
      استفاده از سلف آمپر بالاتر میتواند خروجی را کمی قویتر کند؟
      اوباش مجازی یا ترول به انگلیسی):Troll) در گفتمان اینترنتی به افرادی گفته می*شود؛ که با رفتار مخرب در فضای وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهین*آمیز هستند.

دیدگاه

درود...
        آی سی ۵۵۵ در این مدار به عنوان نوسان گر بسته شده است .... و خروجی آن توسط ترانریستور تقویت میشود و عمل سوییچینگ توسط سلف و ترانزیستور انجام میشود...
        خروجی کلکتور ترانزیستور هم توسط دیود شاتکی یکسو میشود و دیودزنر هم ولتاژ خروجی را تثبیت میکند...
        مدار دوم تبدیل ولتاژ تک به دوبل است... که میخواهم خروجی منبع تغذیه را تبدیل به دوبل ۱۲ ولت کند....
        با افزایش ظرفیت سلف به ۲۰۰ میکرو هانری و استفاده از ترانزیستور قوی تر میتوان خروجی مدار را به ۵۰۰ میلی آمپر رساند؟
        استفاده از سلف آمپر بالاتر میتواند خروجی را کمی قویتر کند؟
        سلف رو اگر مصرف کنندتون در خروجی پیک جریان کشی لحظه ای داره (مثل موتور DC ، بالاست لامپ، ماژول های مخابراتی و غیره) میتونید یک رنج ببرید بالا در غیر اینصورت نیاز نیست!
        در مورد ترانزیستور هم بالاتر عرض کردم باید تقویت شه، ترجیحا ماسفت یا حداقل دارلینگتون

دیدگاه

سلف رو اگر مصرف کنندتون در خروجی پیک جریان کشی لحظه ای داره (مثل موتور DC ، بالاست لامپ، ماژول های مخابراتی و غیره) میتونید یک رنج ببرید بالا در غیر اینصورت نیاز نیست!
          در مورد ترانزیستور هم بالاتر عرض کردم باید تقویت شه، ترجیحا ماسفت یا حداقل دارلینگتون
          درود....
          با تشکر از شما.
          برای آپ آمپ 4558 میخوام استفاده کنم.....
          ترانزیستور میتوانم TIP122 قرار بدهم ... (اگر این ترانزیستور را قرار بدهم نیازی نیست مقاومت بیس را تغییر بدهم؟)
          یا ترانزیستور TIP3055 کار بنده را راه می اندازد؟؟
          براز تبدیل خروجی این اینورتر به دوبل چه مداری را پیشنهاد میکنید که این آی سی بتواند خوب کار کند؟

دیدگاه

سلام
            مدار اول تایمره؟
            ترانزسیتور پیشنهادی طرح خودتون رو چرا استفاده نمیکنید؟TIP41 خودش تا 6 آمپر خروجی میده چرا میخواید تقویتش کنید؟سلف هم نیازی به تعویض نداره ! در حقیقت شما باید رو افزایش توان منبع تغذیتون کار کنید نه مدار اول!
            بالاتر اشاره کردم که اگر از همون منبع تغذیه برای خروجی مدار اول استفاده میکنید باید کشش اون جریان رو داشته باشه منظورم همین بود!
            شما باید خازن پلی استر واقع در ورودی مدار دوم (قبل از پل دیود) رو که در شماتیکتون تصویرش نیست رو تقویت کنید که در تصویر مدارتونم مشخص نیست.

دیدگاه

ترانزسیتور پیشنهادی طرح خودتون رو چرا استفاده نمیکنید؟TIP41 خودش تا 6 آمپر خروجی میده چرا میخواید تقویتش کنید؟سلف هم نیازی به تعویض نداره ! در حقیقت شما باید رو افزایش توان منبع تغذیتون کار کنید نه مدار اول!
              بالاتر اشاره کردم که اگر از همون منبع تغذیه برای خروجی مدار اول استفاده میکنید باید کشش اون جریان رو داشته باشه منظورم همین بود!
              شما باید خازن پلی استر واقع در ورودی مدار دوم (قبل از پل دیود) رو که در شماتیکتون تصویرش نیست رو تقویت کنید که در تصویر مدارتونم مشخص نیست.
              درود...
              فکر کنم بحث پیچیده شده..
              بزارید از اول شرح بدهم....
              ببینید من یه آمپلی فایر ساخته ام ( برای داخل ماشین) این آمپلی فایر بنده تن کنترل و .... ندارد .... میخواهم از آی سی آپ آمپ استفاده کنم ...
              آی سی 4558 هم با ولتاژ دوبل کار میکندو...
              ترانزیستور اصلی مدار bd139 بود که بسیار کم بود .... و بنده داخل طرح از tip41 استفاده کردم و داخل پروتئوس جواب هم گرفتم....
              منبع تغذیه هم برق ماشین هست که برای ضبط ما میتوانیم تا 10 آمپر جریان بکشیم !! ( یعنی محدودیت آنچنانی در توان ورودی تغذیه نخواهیم داشت اگر 10 آمپر حساب کنیم در حالت خاموشی خودرو حدود 120 تا 125 وات توان داریم و در حالت روشن بودن خودرو حدود 145 وات ما توان خواهیم داشت!!)
              بعد ولتاژ خروجی مدار اول باید تبدیل به ولتاژ دوبل -12 و +12 ولت بشود برای همین بنده میخواهم فقط از قسمت مدار زیر استفاده کنم...

فقط میخواهم ببینم که این دو مدار ترکیب بشوند بدرد استفاده به عنوان تغذیه 4558 میخورند یا خیر ...
              چون میخواهم برای مدار pcb بزنم و قطعات تهیه کنم میخوام که وقت و هزینه تلف نشود....

دیدگاه

درود...
                فکر کنم بحث پیچیده شده..
                بزارید از اول شرح بدهم....
                ببینید من یه آمپلی فایر ساخته ام ( برای داخل ماشین) این آمپلی فایر بنده تن کنترل و .... ندارد .... میخواهم از آی سی آپ آمپ استفاده کنم ...
                آی سی 4558 هم با ولتاژ دوبل کار میکندو...
                ترانزیستور اصلی مدار bd139 بود که بسیار کم بود .... و بنده داخل طرح از tip41 استفاده کردم و داخل پروتئوس جواب هم گرفتم....
                منبع تغذیه هم برق ماشین هست که برای ضبط ما میتوانیم تا 10 آمپر جریان بکشیم !! ( یعنی محدودیت آنچنانی در توان ورودی تغذیه نخواهیم داشت اگر 10 آمپر حساب کنیم در حالت خاموشی خودرو حدود 120 تا 125 وات توان داریم و در حالت روشن بودن خودرو حدود 145 وات ما توان خواهیم داشت!!)
                بعد ولتاژ خروجی مدار اول باید تبدیل به ولتاژ دوبل -12 و +12 ولت بشود برای همین بنده میخواهم فقط از قسمت مدار زیر استفاده کنم...

فقط میخواهم ببینم که این دو مدار ترکیب بشوند بدرد استفاده به عنوان تغذیه 4558 میخورند یا خیر ...
                چون میخواهم برای مدار pcb بزنم و قطعات تهیه کنم میخوام که وقت و هزینه تلف نشود....
                حالا شد !
                چون من ابتدا فکر کردم منبع تغذیت همونه.

1-ترانزیستور BD139 رایجه اینم چند تا لینک خرید که یکیش خود ECA هستش:
                https://roboeq.ir/products/detail/0305005/ترانزیستور-BD139/
                https://eshop.eca.ir/ترانزیستور-bjt/2268-ترانزیستور-bd139-نوع-npn-پکیج-to-126.html
                https://jamtronic.com/product/bd139/

جایگزینش که نزدیک به اون باشه TIP110 که کمی هم قوی تره، اما خودشو بزاری بهتره.

شما BD139 و اگر خواستی TIP110 بهمراه بقیه ملزومات مدار ت از هر کدوم یکی دو نمونه بگیر مدار رو برد بورد یا فیبر سوراخ دار اول ببند تست کن اگر OK بود برو سفارش PCB بده که متضرر نشی.

2- برای تامین ولتاژ منفی آیسی میتونی مدار زیر رو استفاده کنی (چون اون مدار که گذاشتی در صورتی کار میکنه که قبل از پل دیود ولتاژ AC باشه تا از نیم سیکل منفیش بتونی استفاده کنی در صورتی که شما داری از باطری خودرو که DC هستش استفاده میکنی و عملا نیم سیکل منفی برای تولید پلاریته منفی از اون نداری):
                https://emic.ir/1400/05/06/مدار-تولید-ولتاژ-منفی-با-آی-سی-555/
                اینم یه لینک کاربردیه دیگه:
                I want to experiment with amplifiers but I need a negative power voltage source. I looked for some circuits but as far as I found they either are not simple & reliable or require an IC. Is the...
                جدیدترین ویرایش توسط m.aziz; ۰۷:۰۸ ۱۴۰۳/۰۹/۲۵.

دیدگاه

حالا شد !
                  چون من ابتدا فکر کردم منبع تغذیت همونه.

1-ترانزیستور BD139 رایجه اینم چند تا لینک خرید که یکیش خود ECA هستش:
                  https://roboeq.ir/products/detail/0305005/ترانزیستور-BD139/
                  https://eshop.eca.ir/ترانزیستور-bjt/2268-ترانزیستور-bd139-نوع-npn-پکیج-to-126.html
                  https://jamtronic.com/product/bd139/

جایگزینش که نزدیک به اون باشه TIP110 که کمی هم قوی تره، اما خودشو بزاری بهتره.

شما BD139 و اگر خواستی TIP110 بهمراه بقیه ملزومات مدار ت از هر کدوم یکی دو نمونه بگیر مدار رو برد بورد یا فیبر سوراخ دار اول ببند تست کن اگر OK بود برو سفارش PCB بده که متضرر نشی.

2- برای تامین ولتاژ منفی آیسی شماتیک تغذیه ای که گذاشتی ظاهرا اوکی هستش اما اگر جواب خوبی نگرفتی میتونی میتونی مدار زیر رو هم استفاده کنی :
                  https://emic.ir/1400/05/06/مدار-تولید-ولتاژ-منفی-با-آی-سی-555/
                  اینم یه لینک کاربردیه دیگه:
                  I want to experiment with amplifiers but I need a negative power voltage source. I looked for some circuits but as far as I found they either are not simple & reliable or require an IC. Is the...
                  درود...
                  باتشکر از شما... سلف و آی سی را تهیه کنم و روی برد سوراخ دار ببندم و نتیجه اش را به شما اعلام خواهم کرد....

دیدگاه

درود...
                    باتشکر از شما... سلف و آی سی را تهیه کنم و روی برد سوراخ دار ببندم و نتیجه اش را به شما اعلام خواهم کرد....
                    سلام
                    مورد دوم رو که بالاتر در مورد مدار تغذیه منفی نوشته بودم اصلاح کردم، موفق باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X