اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای تغییر در منبع تغذیه

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط Apoca.9 نمایش پست ها

مهندس منم همین کاری که دوستمون میخواد انجام بده رو می‌خوام انجام بدم. آیا استفاده از تغذیه خازنی برای تغذیه آی سی مشکل نداره؟
    حداکثر جریان کشی آی سی رو میتونه تامین کنه؟
    و هم از نظر ایزوله نبودن، آیا دادن تغذیه غیر ایزوله از برق شهری، باتوجه به مدار خود منبع تغذیه سوییچینگ ، خروجی هنوز ایزوله هست یا خطرناکه ؟
    یه سوال دیگه. دقیق توضیح میدید حذف مقاومت های بین کلکتور و بیس چه دلیلی داره و اگه حذف نشه چی میشه؟
    با سلام و خسته نباشید ،
    متاسفانه استفاده از تغذیه خازنی برای تامین تغذیه آیسی ، باعث غیر ایزوله شدن خروجی پاور سویچینگ میشه.
    در مورد مقاومت مذکور هم در تاپیک لینک زیر بحث شده ، و دلیل علمی هم در پست 38 گفته شده :
    درود بر دوستان و اساتید محترم یک منبع ۲۴ ولت ۱۵ آمپر هست که از آیسی KA7500 و ترانزیستور های J13009 بزرگ درش استفاده شده و پروتکشن اتصال کوتاه و Overload هم داره موقع اتصال به برق ، خروجی نداشته و بنده متوجه شدم یکی از ترانزیستور ها سوخته چون J13009 کوچک دم دست داشتم،هر دو ترانزیستور رو با کوچک تعویض کردم برای تست البته مقاومت

دیدگاه

جدیدترین ویرایش توسط Apoca.9; ۱۷:۲۴ ۱۴۰۳/۱۱/۰۴.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

آیسی ۴۹۴ / ۷۵۰۰ دارای ۲ آپ-امپ با ویژگی یکسان برای فیدبک هست.
        معمولا طراحان از پایه ۱ و ۲ برای فیدبک ولتاژ ، و از پایه ۱۵ و ۱۶ برای فیدبک جریان استفاده میکنن.
        در واقع نیازی به اضافه کردن آپ امپ خارجی نداریم.

برای متغییر کردن پاور سویچینگ ابتدا مقاومت های بین کلکتور - بیس تراتزیستور های قدرت رو حذف میکنیم و تغذیه آیسی سویچینگ رو از منبع خارجی ۱۸ ولت تامین میکنیم.
        یک ولوم ۱۰ کیلو اهم برمیداریم و ۲ پایه کناری رو یکی به پایه ۷ و دیگری به پایه ۱۴ آیسی وصل میکنیم.
        پایه وسط هم با یک مقاومت ۱۰ کیلو اهم سری میکنیم و به پایه ۲ آیسی وصل میکنیم.
        این شد متغییر کردن ولتاژ.

مابین شنت خروجی و پایه ۱۵ آیسی هم یک مقاومت قرار گرفته ، اون رو حذف میکنیم و بجاش ولوم ۱ یا ۲ کیلو اهم قرار میدیم.
        معمولا در خروجی ۲ یا ۳ شنت موازی شده که اضافات رو حذف میکنیم تا فقط ۱ شنت باقی بمونه.
        این شد متغییر کردن محدود کننده جریان.

ممکنه یکسری مشکلات جزئی در عملکرد به وجود بیاد که در صورت لزوم توضیح میدم.
        ممنون میشم جواب بدید

دیدگاه

با سلام و خسته نباشید ،
          متاسفانه استفاده از تغذیه خازنی برای تامین تغذیه آیسی ، باعث غیر ایزوله شدن خروجی پاور سویچینگ میشه.
          در مورد مقاومت مذکور هم در تاپیک لینک زیر بحث شده ، و دلیل علمی هم در پست 38 گفته شده :
          https://www.eca.ir/forums/forum/%D8%...8C%D9%86%DA%AF
          متشکرم ولی هنوز یه چیزی برام گنگه.
          اون مقاومت ها باعث میشن لحظه اول ترانزیستور ها روشن بشن و از سیم پیچ ترانس و اگزلاری به آی سی برق برسه و ....
          تا اینجا رو متوجه شدم.
          اگه حذف نشن چجوری باعث اختلال میشن

دیدگاه

اون بهتره همونطور که هست بمونه.
            نهایتا برای زمانی کاربرد داره که بخوایید حداکثر ولتاژ خروجی رو محدود کنید.
            خب. ببخشید اگه وقفه می‌افته این روزا وقت نمی کنم سر بزنم.

تغذیه برای آیسی کلا پیدا نکردم مجبور شدم یه آداپتور ۵ ولتی رو دیود و خازن خروجی چوک(ترانس؟!) رو خارج کنم و خروجی چوک رو به افزاینده دیودی خازنی بزنم تا ۱۵ ولت بگیرم.
            (البته خود آداپتور ۰.۳۵ آمپر هست دیگه نمی دونم با افزاینده خازنی چقدر جریان میده)

در حالت عادی و بدون اتصال ولوم، با پتانسیومتر روی برد ولتاژ از ۱۶.۶ تا ۲۶.۷ تغییر می‌کنه.

بعد از اتصال ولوم ولتاژ خروجی رو توی چند حالت اندازه و گرفتم و ثبت کردم :
            اول پتانسیومتر رو روی کمترین گذاشتم و ولوم رو چرخوندم ، از ۱۲.۹ تا ۲۰.۲
            بعد پتانسیومتر متر رو روی بیشترین گذاشتم و از اول ولوم رو چرخوندم ، از ۲۰.۵ تا ۳۲.۶
            و تمام این تست ها رو یک با مقاومت های بیس-کلکتور و یکبار بدون مقاومت های بیس-کلکتور و با تغذیه ۱۵ ولتی انجام دادم و ولتاژ خروجی کاملا یکسان بود.

۱-بدون چرخاندن پتانسیومتر ، امکان گرفتن حداقل تا حداکثر ولتاژ (۱۲.۹ تا ۳۲.۶) نیست.
            ۲- حداقل ولتاژ ۱۲.۹ هست ولی مد نظر من ۰.۵ یا ۱ هست.
            ۳- در ولتاژ های پایین و بالا ، ترانس سوییچینگ صدا میده که خیلی رو اعصاب هست.(این بعد از اتصال تغذیه ۱۵ ولتی اتقاف می‌افته)
            ۴-در ولتاژ های بالا، ریپل خیلی زیاد میشه ، در حد ۱۵۰ میلی ولت!
            جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۱۶:۲۰ ۱۴۰۳/۱۱/۰۵.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Apoca.9 نمایش پست ها

متشکرم ولی هنوز یه چیزی برام گنگه.
              اون مقاومت ها باعث میشن لحظه اول ترانزیستور ها روشن بشن و از سیم پیچ ترانس و اگزلاری به آی سی برق برسه و ....
              تا اینجا رو متوجه شدم.
              اگه حذف نشن چجوری باعث اختلال میشن
              اگر اون مقاومت ها حذف نشن ، حالت خود نوسان سازی مدار همچنان ادامه خواهد داشت که باعث میشه در ولتاژ های پایین عملا TL494 و قطعات مربوطه بی تاثیر بشن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amirali701 نمایش پست ها

خب. ببخشید اگه وقفه می‌افته این روزا وقت نمی کنم سر بزنم.

تغذیه برای آیسی کلا پیدا نکردم مجبور شدم یه آداپتور ۵ ولتی رو دیود و خازن خروجی چوک(ترانس؟!) رو خارج کنم و خروجی چوک رو به افزاینده دیودی خازنی بزنم تا ۱۵ ولت بگیرم.
                (البته خود آداپتور ۰.۳۵ آمپر هست دیگه نمی دونم با افزاینده خازنی چقدر جریان میده)

در حالت عادی و بدون اتصال ولوم، با پتانسیومتر روی برد ولتاژ از ۱۶.۶ تا ۲۶.۷ تغییر می‌کنه.

بعد از اتصال ولوم ولتاژ خروجی رو توی چند حالت اندازه و گرفتم و ثبت کردم :
                اول پتانسیومتر رو روی کمترین گذاشتم و ولوم رو چرخوندم ، از ۱۲.۹ تا ۲۰.۲
                بعد پتانسیومتر متر رو روی بیشترین گذاشتم و از اول ولوم رو چرخوندم ، از ۲۰.۵ تا ۳۲.۶
                و تمام این تست ها رو یک با مقاومت های بیس-کلکتور و یکبار بدون مقاومت های بیس-کلکتور و با تغذیه ۱۵ ولتی انجام دادم و ولتاژ خروجی کاملا یکسان بود.

۱-بدون چرخاندن پتانسیومتر ، امکان گرفتم حداقل تا حداکثر ولتاژ (۱۲.۹ تا ۳۲.۶) نیست.
                ۲- حداقل ولتاژ ۱۲.۹ هست ولی مد نظر من ۰.۵ یا ۱ هست.
                ۳- در ولتاژ های پایین و بالا ، ترانس سوییچینگ صدا میده که خیلی رو اعصاب هست.(این بعد از اتصال تغذیه ۱۵ ولتی اتقاف می‌افته)
                ۴-در ولتاژ های بالا، ریپل خیلی زیاد میشه ، در حد ۱۵۰ میلی ولت!
                سر وسط ولوم رو ( ترجیحا با سری کردن مقاومت ) باید به پایه ۲ وصل میکردید ، به همین شکل انجام دادید؟
                تمام قطعات متصل به پایه ۲ رو باید حذف میکردید ، جز مقاومت و خازنی که بین پایه ۳ و ۲ هستن ، انجام دادید؟

دیدگاه

سر وسط ولوم رو ( ترجیحا با سری کردن مقاومت ) باید به پایه ۲ وصل میکردید ، به همین شکل انجام دادید؟
                  تمام قطعات متصل به پایه ۲ رو باید حذف میکردید ، جز مقاومت و خازنی که بین پایه ۳ و ۲ هستن ، انجام دادید؟
                  بله یک ولوم ۱۰ کیلو رو پایه های کناری رو به پایه ۱۴ و ۷ زدم و سر وسط با یه ۱۰ کیلو سری شده و به پایه ۲ ایسی خورده.
                  تمام قطعاتی که گفتید رو حذف کردم و از ۴۲ ولت تا تقریباً ۵.۵ متغیر شد (خازن های صافی ۳۵ ولت هستند در حد ۱ ثانیه تا آخر بردم بالا ولتاژ رو تا ببینم چقدره بعد با پتانسیومتر تا ۳۳ محدودش کردم)
                  ولی به ۵.۵ که میرسید خاموش میشد و باید برق ورودی رو قطع و وصل میکردم تا دوباره کار کنه.

مشکل دیگه اینکه خیلی ناپایدار بود ولتاژ خروجی. که مطمئن نیستم ولی شاید برای خرابی ولوم بوده که در مسیر چرخش گاهی قطع میشده(نمیدونم!)

ولی نمیدونم چرا ولوم خراب شد(مدام یه صدای جرقه زدن از داخلش موقع چرخوندن میومد) و ولتاژ به صورت رندوم گاهی ۰ و گاهی ۴۲ هست.

یه سوال دیگه. آیا این مشکلات به دلیل پایین بودن ولتاژ یا جریان دهی تغذیه سوییچینگ میتونه باشه؟ اگزیلاری رو هم قطع نکردم.

ویرایش:
                  الان با یک مدار خارجی و مولتی ترن به پایه ۲ ولتاژ دادم (حداکثر ۵ ولت)درست کار میکنه ولی بین ۶ تا ۲۵ هست.
                  به حدود ۵.۵ که میرسه دیگه با چرخاندن مولتی ترن پایین تر نمیاد و همچنین به محض جریان کشی خروجی ۰ میشه
                  جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۰۰:۵۵ ۱۴۰۳/۱۱/۰۷.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amirali701 نمایش پست ها

بله یک ولوم ۱۰ کیلو رو پایه های کناری رو به پایه ۱۴ و ۷ زدم و سر وسط با یه ۱۰ کیلو سری شده و به پایه ۲ ایسی خورده.
                    تمام قطعاتی که گفتید رو حذف کردم و از ۴۲ ولت تا تقریباً ۵.۵ متغیر شد (خازن های صافی ۳۵ ولت هستند در حد ۱ ثانیه تا آخر بردم بالا ولتاژ رو تا ببینم چقدره بعد با پتانسیومتر تا ۳۳ محدودش کردم)
                    ولی به ۵.۵ که میرسید خاموش میشد و باید برق ورودی رو قطع و وصل میکردم تا دوباره کار کنه.

مشکل دیگه اینکه خیلی ناپایدار بود ولتاژ خروجی. که مطمئن نیستم ولی شاید برای خرابی ولوم بوده که در مسیر چرخش گاهی قطع میشده(نمیدونم!)

ولی نمیدونم چرا ولوم خراب شد(مدام یه صدای جرقه زدن از داخلش موقع چرخوندن میومد) و ولتاژ به صورت رندوم گاهی ۰ و گاهی ۴۲ هست.

یه سوال دیگه. آیا این مشکلات به دلیل پایین بودن ولتاژ یا جریان دهی تغذیه سوییچینگ میتونه باشه؟ اگزیلاری رو هم قطع نکردم.

ویرایش:
                    الان با یک مدار خارجی و مولتی ترن به پایه ۲ ولتاژ دادم (حداکثر ۵ ولت)درست کار میکنه ولی بین ۶ تا ۲۵ هست.
                    به حدود ۵.۵ که میرسه دیگه با چرخاندن مولتی ترن پایین تر نمیاد و همچنین به محض جریان کشی خروجی ۰ میشه
                    اگزیلاری باید قطع بشه.
                    اینکه زیر ۵.۵ قطع میشه هم به این خاطر هست که مطابق گفته ها ، بخش محافظ اتصال کوتاه رو دستکاری نکردید.
                    اگر اشتباه نکنم در همین تاپیک ، یا تاپیک لینک شده گفتم.

دیدگاه

سلام بر دوستان مهندس
                      یه سوال من میخوام منبع تغذیه درست کنم با استفاده از یه تغذیه سوئیچینگ یه خروجی ۳۵ ولت ۱۰ آمپر میده خواستم بدون اگر از ماژول کاهنده ۲۰آمپر dc به dc استفاده کنم آیا میشه ،که هم کنترل جریان داره هم ولتاژ و آیا واقعن مثلا ۲۰ یا ۱۵ آمپر رو میده و زود خراب نمیشه و محافظ اتصال کوتاهی که داره کار میکنه؟
                      این ماژول هست :http://adservice.eca.ir/api/v1/produ...direct/1/10739
                      لطفا راهنمایی کنید​
                      جدیدترین ویرایش توسط Nima2319; ۰۰:۵۶ ۱۴۰۳/۱۱/۲۵.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nima2319 نمایش پست ها
                        سلام بر دوستان مهندس
                        یه سوال من میخوام منبع تغذیه درست کنم با استفاده از یه تغذیه سوئیچینگ یه خروجی ۳۵ ولت ۱۰ آمپر میده خواستم بدون اگر از ماژول کاهنده ۲۰آمپر dc به dc استفاده کنم آیا میشه ،که هم کنترل جریان داره هم ولتاژ و آیا واقعن مثلا ۲۰ یا ۱۵ آمپر رو میده و زود خراب نمیشه و محافظ اتصال کوتاهی که داره کار میکنه؟
                        این ماژول هست :http://adservice.eca.ir/api/v1/produ...direct/1/10739
                        لطفا راهنمایی کنید​
                        با سلام به شما
                        ،،،معمولا محافظ،اتصال کوتاه کامل ندارند ....و با توجه به اطلاعات
                        مربوط به رگولاتور استفاده‌شده انواع محافظت در ورودی و یا در خروجی مانند فیوزهای سریع شیشه‌ای را باید اضافه کرد. ..
                        اگر محافظت از اتصال کوتاه داشته باشید ...و ولتاژ،ورودی،تغییر نداشته باشد و زیادتر از حد تحمل‌ رگولاتور نشود ..ماژول خراب نخواهد شد..
                        جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۰۷:۴۳ ۱۴۰۳/۱۱/۲۵.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید الکترونیک نمایش پست ها

با سلام به شما
                          ،،،معمولا محافظ،اتصال کوتاه کامل ندارند ....و با توجه به اطلاعات
                          مربوط به رگولاتور استفاده‌شده انواع محافظت در ورودی و یا در خروجی مانند فیوزهای سریع شیشه‌ای را باید اضافه کرد. ..
                          اگر محافظت از اتصال کوتاه داشته باشید ...و ولتاژ،ورودی،تغییر نداشته باشد و زیادتر از حد تحمل‌ رگولاتور نشود ..ماژول خراب نخواهد شد..
                          سلام مجدد
                          آیا با توجه به ماسفت هایی که داره میشه ازش ۱۵ آمپر رو گرفت؟
                          و اینکه اون رگولاتور که میگید چند ولت باید بهش بدم من اون منبع سوئیچینگ که دارم ۳۵ ولت هست اگر به این ماژول بدم خراب نمیشه ؟
                          برای محافظ اتصال کوتاه چه کاری باید انجام بدم؟
                          ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X