اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

صافی ها ، یکسو کننده ها ، رگولاتور ها و...

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سلام
    خوب در مورد طراحی آنالوگ اگر کتابی هست معرفی کنید مثلا طراحی مدولاتورها ممنون

دیدگاه

سلام
      فکر میکنم یکی از بهترین مراجع برای این کار طراحی مجلات الکتور باشند. ایدهآ‌های خیلی خوبی بهت میده و مداراتش هم به روز هست.
      یا علی

دیدگاه

سلام . خوبی مصطفی جان .
        یه سری کتاب های 30x مدار هم هست . شاید بتونی از اونها هم استفاده کنی .
        کتاب های 304 مدار یا 305 مدار و ... .
        البته من دنبال این مطلبی که شما خاستید نگشتم ولی تقریبا همه چیز توشون پیدا میشه .
        موفق باشید .
        شأن انسان در ایمان و هجرت و جهاد است و هجرت، مقدمهآ‌ی جهاد فیآ‌سبیلآ‌الله.
        هجرت، هجرت از سنگینیآ‌هاست و جاذبهآ‌هایی که تو را به خاک میآ‌چسباند.
        چکمهآ‌هایت را بپوش، رهآ‌توشهآ‌ات را بردار و هجرت کن.

دیدگاه

سلام به دوستان
          این مطلب را تازه پیدا کردم
          فکر می کنم شامل نکاتی برای طراحی باشه حتما ببینین و نظر بدین
          http://www.4shared.com/file/818878/80109d3/regulator.html

دیدگاه

سلام به همه دوستان.
            یه رگلاتور میخوام که با استفاده از برق دینام ماشین بتونه به کل لامپهای ماشین برق رگوله شدهء 12 ولت برسونه.
            من رگلاتور 7812 از نوع قابلمه ایشو دیدم.ولی اینا 1.5 آمپر هست و جواب این میزان توانی رو که من میخوام رو نمیده.
            ممنون میشم یه راه حلی پیشنهاد کنید. (خواهشا نپرسید برای چی میخوام اینکار رو انجام بدم چون یکم مسخرس)
            الهم عجل لولیک الفرج

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Iran-PC
              سلام به همه دوستان.
              یه رگلاتور میخوام که با استفاده از برق دینام ماشین بتونه به کل لامپهای ماشین برق رگوله شدهء 12 ولت برسونه.
              من رگلاتور 7812 از نوع قابلمه ایشو دیدم.ولی اینا 1.5 آمپر هست و جواب این میزان توانی رو که من میخوام رو نمیده.
              ممنون میشم یه راه حلی پیشنهاد کنید. (خواهشا نپرسید برای چی میخوام اینکار رو انجام بدم چون یکم مسخرس)
              با سلام
              دوست عزیز من این کارو نکردم ولی به طور تئوری به نظم رسید اگه شما بتونیدولتاژماشین رو به یک ولتاژ متناوب تبدیل بکنید سپس اونو بوسیله یک ترانسفورماتور کاهنده به ولتاژ12 تبدیل بکنید تا قابلیت جریان دهی اون بره بالا باز می گم من دقیق نمی دونم اینی که می گم درسته یا نه
              اگه تونستم مدار قابل اعتمادی پیدا بکنم حتما بهتون خبر می دم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza_electronic
                نوشته اصلی توسط Iran-PC
                سلام به همه دوستان.
                با سلام
                دوست عزیز من این کارو نکردم ولی به طور تئوری به نظم رسید اگه شما بتونیدولتاژماشین رو به یک ولتاژ متناوب تبدیل بکنید سپس اونو بوسیله یک ترانسفورماتور کاهنده به ولتاژ12 تبدیل بکنید تا قابلیت جریان دهی اون بره بالا باز می گم من دقیق نمی دونم اینی که می گم درسته یا نه
                اگه تونستم مدار قابل اعتمادی پیدا بکنم حتما بهتون خبر می دم

خیلی ممنون.
                لطف میکنی عزیز.
                پس من منتظرم
                الهم عجل لولیک الفرج

دیدگاه

ا&ین د&یگه چه راه&یه!!!

:?:
                  به جای تبدیل dcبه ac و بقیه جریانات از یه ترانزیستور قدرت مثل irf140 استفاده کن
                  یعنی خروجی 7812 رو بده به بیس ترانزیستور بعد برق 12 باطری رو به کلکتور ترانزیستور . رگولاتور وصل کن، زمین ها رو هم به هم وصل کن
                  در آهر از خروجی ترانزیستور اونقدر آمپر بگیر تا خودت خسته بشی!!!
                  اگه بازم جواب نداد تعداد ترانزیستورهاتو زیاد کن
                  فکر کنم 3 تا بترکونه!!!!

دیدگاه

Re: ا&ین د&یگه چه راه&یه!!!

نوشته اصلی توسط amirdelta2
                    :?:
                    به جای تبدیل dcبه ac و بقیه جریانات از یه ترانزیستور قدرت مثل irf140 استفاده کن
                    یعنی خروجی 7812 رو بده به بیس ترانزیستور بعد برق 12 باطری رو به کلکتور ترانزیستور . رگولاتور وصل کن، زمین ها رو هم به هم وصل کن
                    در آهر از خروجی ترانزیستور اونقدر آمپر بگیر تا خودت خسته بشی!!!
                    اگه بازم جواب نداد تعداد ترانزیستورهاتو زیاد کن
                    فکر کنم 3 تا بترکونه!!!!
                    سلام امیر جان.
                    خیلی لطف کردید.
                    چون من یه کم سخت افزاریم ضعیفه میشه کمی شماتیکی نشونم بدید.
                    بعد اینکه چطور میشه بیس و کلکتور و امیتر یه ترانزیستور رو پیدا کرد؟
                    اگه میشه اتصال 3 تا ترانزیستوریشو هم شماتیکشو زحمتشو بکشید.
                    ممنون :P
                    الهم عجل لولیک الفرج

دیدگاه

با سلام

در مرود پیدا کردن کلکلتور امیتر و بیس ترانزیستور

اولا شما از چه نوع اومتری_عقربه ای یا دیجیتالیاستفاده می کنید

به احتمال زیاد دیجیتالی

خوب می خواید از روش اهمی استفاده بکنید یا به بخش تستس دیود اوومتر

به احتمال زیاد بخش تست دیود( همون قسمتی که روی رنج اومتر شکل دیود معمولی داره)

خوب اگه با این قسمت که راحتره کار بکنید

باید توجه بکنید که ترانزیستورتون معمولی یا بدنه فلزی

حالت های کلی:

شما سیم قرمز(قطب +) و سیم سیاه(منفی-) رو روی پایه های بچرخونید

خوب اگه نمایشگرتون عدد 1 رو نشون داد ترانزیستور معیوبه

خوب اگه در هر حالتی صدای بوق بیزر آومتر بلند شد ترانزیتور اتصال کوتاه داخلی داره باز ترانزیستو رمعیوبه

خوب اگه در یکی از حالت ها عددی در حدودهای 500تا700 رونشون دادترانزیستورتون سیلسیمی هستش

حالا یکی سیم رو روی یکی از پایه ها ثابت نگه داشه سیم بعدی رو به پایه ازاد بزنید اگر عدد 1 رو باز مشاهده کردید سیم رو به جای اولی برگردونید

سپس این کارو با اون یکی سیم انجام بدید

حالا اگه باز عددی در حدود 500 تا 700 رو روی نمایشگر مشاهده کردید ترانزیستور سالمه

حالا ترانزیستور NPNیا PNP؟

خوب معلومه اگه توی تست هاتون دید سیم که رو یک پایه ثابت مونده سیم قرمزه

پس تراتزسیتور NPNهستش

اگه سیم سیاه سیم ثابت بود

پس ترانزیستور PNPهستش

حالا سیم که به پایه ثابت وصله بیس نام داره

خوب حالا روی نمایشگر دقت کنید با عوض کردن سیم ها متوجه میشید که عدد در دو حالت به هم نزدیکند ولی در یک حالت یکی بیشتر از اون یکیه

خوب چون امیتر ناخالصی زیادی داره پس بهتر بایاس میشه یعنی ولتاژ بایاس اون کمه پس سیم رو یه پایه و مشاهده عدد کم (البته یه کم کم) بیانگر امیتر بودن اون پایه است

خوب پایه مونده کلکتوره

حالا اگه ترانزیستور بدنه فلزی بود شما زود یکی از سیم ها رو به بدنه بزنید اون پایه که موقع اتصال سیم به اون صدای بیزر رو بلند می کنه کلکلتوره

حالا کافی با چند با رچرخوندن سیم ها روی اون یکی پایه ها ترتیب بایاس کلکتور و بیس رو پیدا بکنید

باز می گم شما به هر ترتیبی سیم هارو بچرخونید تیو دو حالت باید ولتاژ500 الی 700 رو نمایشگر باید مشاهده بکنید

بعد توی سه حالت باید عدد ثابت 1 رو ببینید(البته ممکنه نمایشگر شما یه جمله به عنوان اینکه اتصال شما بازه نشون بده)

یادتون باشه تست ترانزیستور در بعضی مدارها مخصوصا رادیو و تلوزیونی نباید روی مدار باشه

به این دلیل که ممکنه بعضی اتصالات مداری مثلا بیس م امیتر رو به هم اتصال داده وشما درهنگام تست دچار اشتباه بشید

موفق باشید

دیدگاه

خیلی خیلی ممنون.
                        خیلی لطف کردید.
                        الهم عجل لولیک الفرج

دیدگاه

پاسخ : صافی ها ، یکسو کننده ها ، رگولاتور ها و...

نوشته اصلی توسط rezababa
                          سلام
                          لینک مقدمه رگولاتور ها درست شد امتحان کنید و نظر بدین از توضیحات آقای نحوی ممنون
                          اقا بازم درست نیست خواهشن درستش کنید
                          ممنون
                          یکرو باز نیستم ولی میکرو بازان را دوست دارم

دیدگاه

سلام بر دوستان عزیر
                            به نظرتون چه عواملی باعث پائین کشیدن ولتاژ رگولاتور میشه
                            من ولی خروجی 5 ولت رگولاتور رو به میکرو وصل کردم ولتاژش تقریبا نصف شد با اینکه میکروحتما زیر 1.5 آمپرجریان میکشه
                            با تشکر

دیدگاه

دو حالت بیشتر نداره.
                              اگر رگولاتورت داغ میکنه یعنی اینکه در خروجی شورتی (اتصال کوتاه) داری. یا یک چیزی خراب هست.

اگر داغ نمی کنه یعنی اینکه ولتاژا¾ ورودی کمتر از 7.5 ولت هست.

سعی کنین این موضوعات رو در یک تاپیک جدید بنویسید.

HTH - Shahriar
                              Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X