اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چیدمان بلندگو ها

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چیدمان بلندگو ها

سلام
    نمیدونم جای درستی برای طرح این سوال هست یا نه :question:
    خلاصه من میخوام در رابطه با نحوه چیدن بلندگوها یا باند ها (مثلا در یه هیئت) بدونم البته خیلی دوست دارم در این رابطه مطالب علمی رو داشته باشم دوستان اگه کسی چیزی میدونه ما رو بی نصیب نزاره :nice:
    ممنون :redface:

پاسخ : چیدمان بلندگو ها

چیدمان بلند گو ها به اینکه برای محیط باز نیاز داری یا بسته و اندازه مکان و شکل ظاهری انجا متفاوت است اما برای یک سالن مربعی یا مستطیلی کوچک 4 باند در چهار طرف کفایت میکند
    در محیط های باز علاوه بر باند باید از بوق نیز استفاده کرد
    تو بگو ای سنگ صبور تو صبوری یا دل من
    تو بگو ای جام بلور تو شکستی یا دل من

دیدگاه

ممنون از جوابتون :wow:
      در این حد رو تو کتاب درسی خونده بودم میخوام به صورت گسترده در حد علمی یعنی تاثیر اموج روی هم بدونم :eek:

دیدگاه

کسی نیست جواب بده :angry:
        حداقل بگید کجا باید این سوال مطرح کنم :nerd:

دیدگاه

در این مورد مطلب علمی یا مقاله ای وجود نداره که مثلاً بخواهید با یک فرمول یا قاعده خواصی چیدمان رو انجام بدید. این کار کاملاً تجربی است و به قدرت کل سیستم صوت و همگن بودن یا نبودن بلندگوها و هم چنین نوع کاربرد و حجم فضا بستگی داره. دقت کنید حجم فضا نه مساحت. یعنی حتی ارتفاع سقف و جنس دیوارها و سقف نیز نقش موثری دارند.
          :bye
          خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

سلام
            برعکس تا اونجا که می دونم این یک حرفه بسیار پیشرفته است و الان شغل هایی است که این کار را انجام می دن و شرکت های بسیار بزرگی هستند در دنیا که در این زمینه مطرح هستند مثلا تا اونجایی که من می دونم و شنیدم (شاید هم اشتباه باشه) سیستم صوتی سالن اجلاس سران را یکی از همین شرکت های بزرگ و مطرح در دنیا انجام داده حتی برای این کار نرم افزار هایی هم هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mm2008
              برعکس تا اونجا که می دونم این یک حرفه بسیار پیشرفته است و الان شغل هایی است که این کار را انجام می دن و شرکت های بسیار بزرگی هستند در دنیا که در این زمینه مطرح هستند مثلا تا اونجایی که من می دونم و شنیدم (شاید هم اشتباه باشه) سیستم صوتی سالن اجلاس سران را یکی از همین شرکت های بزرگ و مطرح در دنیا انجام داده حتی برای این کار نرم افزار هایی هم هست
              سلام
              ممنون از جوابتون
              میتونید یه کمک بکنید اطلاعات بیشتری پیدا کنیم از بقیه اساتید هم خواهش میکنم کمک کنن
              من تا اون جایی که میدونم این مبحث در سیستم ارتباط جمعی مطرح میشه که اصطلاحا PA System میگن.

دیدگاه

خیر عزیزم . اون چیزی که شما میفرمائید چیدمان بلندگو نیست . اون علم گوستیکه و در زمینه پوششهای محیطی و اثرات فرکانسهای صوتی بر روی هم و مقابله با عواملی مثل رفلکس صدا کار میکنه و کار اون شرکتها و نرم افزارها شون هم همینه. یه نمونه کوچیکش میشه همین نرم افزارهایی که برای طراحی جعبه باند استفاده میشه.
                حالا شما بفرمائید این علم رو میشه مثلاً توی مساجد و هیئات اجرا کرد؟؟ شما تمام در و دیوار مسجد رو میگی خراب کنند و بافتهای سلولزی و پلیمری استفاده کنند؟؟ در واقع اون علم زمانی کاربرد داره که شما از ابتدا بخواهید یک مکان رو بنا کنید.

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

:surprised:
                  من در این حد نمیخوام من فقط میخوام اینقدر بدونم مثلا سه تا باند که در فاصله ای از هم قرار دارند در مکان x چه تاثیری بر هم دارند
                  یا اینکه مثله دو تاموج که به هم میرسن آیا در هم ضرب میشن خلاصه در این حد من که نمیخوام استدیو بزنم :biggrin: oo:

دیدگاه

ببینید منظور من از نرم افزار هایی که گفتم مثل نرم افزار دایالوکس برای سیستم روشنایی است. و فکر می کنم برای ما بتونن شبیه سازی کنند که مثلا صدا به وسیله چیدمان بلندگو هایی که داریم چه طوری منتشر می شه البته با شرایطی هم که هست
                    می دونم صدا سیما یک دانشکده داره که در اون اصول صدا حتی تدریس می شه شاید بشه از اونجا چیزی پیدا کرد

دیدگاه

بله . من هم در مورد صدا و سیما شنیدم. ولی با یکی از بچه های صدا و سیما که صحبت میکردم می گفت این هم همون گوستیکه . مثلاً چطور میشه صدا رو به دام انداخت یا چه فرکانسی چقدر برد داره و.... یا قضیه همین شونه تخم مرغ و ابری که سر فیلمبرداریها استفاده میکنند. خلاصه یه چیزایی توی همین مایه ها . وگرنه مشابه برنامه ای که فرمودید رو برخی کارت صوتهای حرفه ای داره. و فضا رو شبیه سازی میکنه و میگه شما اگه کجا باشید چقدر صدارو میشنوید. ولی به این شرط که چیدمان انجام شده باشه و شما از چندین آمپلی استفاده کرده باشید. در واقع فقط تست صدا رو انجام میده. من هنوز نشنیدم برنامه ای برای چیدمان بلندگو وجود داشته باشه. چون اگر باشه 1001 پارامتر رو باید بهش بدید تا بتونه محاسبه کنه.
                      مثلاً طول و عرض و ارتفاع مکان. جنس دیوارها و سقف. تعداد ستونهای احتمالی. فرکانس در خواستی شما. نوع آمپلیفایر و توان اون که هیچ استانداردی نداره یا نوع و ابعاد و قدرت بلندگوی شما که اینم هیچ استانداردی نداره.
                      یه جورایی نشدنیه. اون شرکتهای هم که شما میفرمائید یکی هستند مثل ما . سیستم صوتی رو میسازند و با باند و میکروفن مد نظرشون مچ میکنند و بعد میان نصب میکنند. فقط حرفه ای تر از ما هستند و گرنه کار خواصی نمیکنند.
                      من محرم امسال یکی از مساجد بزرگ شهرمون رو به عهده گرفتم . با 2 آمپلیفایر 500 وات که خودم برده بودم و 10 باند صدایی گرفتم که خودشون باسیستم صوتی کامل یکی از شرکتهای مطرح داخلی که هزینه ای بالغ بر 3000000 براشون داشت نتونسته بودند بگیرند.در حالی کل سیستم من به 2 میلیون هم نمیرسید.
                      نه نرم افزار داشتم نه امکانات خواصی. من ارتفاع باند رو از زمین 210 سانت میگیرم.و فاصله هر باند از دیگری رو بسته به مقدار ارتفاع سقف بین 4 تا 7 متر در نظر میگیرم. تجربه بهم نشون داده که فاصله کمتر در برخی مواقع مثل زمانی که باندها رو به روی هم قرار میگیرن اثرات مخربی داره. فاصله بیش از 7 متر هم صدا رو نا مفهوم میکنه. البته اگه کاربرد موزیک باشه کمی قضیه متفاوت میشه و میشه فاصله رو بیشتر هم در نظر گرفت. ولی با این محاسبات تجربی و سر انگشتی که حاصل تجربه خودم بوده نتیجه گرفتم. ولی نوع باند و قدرت سیستم هم خیلی مهمه.
                      به هر حال اگه دوستان مطلبی یا نرم افزاری پیدا کردند ما روهم بی خبر نذارید. دعاتون میکنیم.

دیدگاه

دوست عزیز به این لینک حتما سر بزن بدردت میخوره http://www.omino.blogsky.com/1390/04/16/post-13/
                        I Love Music

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X