اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دلیل استفاده از ولتاژ DC ??????????????????????

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    پاسخ : دلیل استفاده از ولتاژ DC ??????????????????????

    تبدیل dc به ac اسونه ؟
    یا تبدیل ac به dc ?
    اگر جواب این سوال بدونید می دونید چرا :rolleyes:
    ترانس ها با dc کار نمیکنه
    تبدیل ولتاژ در dc غیر ممکنه :rolleyes:
    مگر تبدیل به ac (منابع سویچینگ )
    پس ac
    [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

    دیدگاه


      #17
      پاسخ : دلیل استفاده از ولتاژ DC ??????????????????????

      توجه
      شرکت اینتل با دیدن این پست
      cpu های جدیدش رو معرفی کرد.
      Core i6 -AC که با برق 180 تا 240 ولت کار میکنن و فرکانشون هم بستگی به ولتاژ داره

      دیدگاه


        #18
        پاسخ : دلیل استفاده از ولتاژ DC ??????????????????????

        دوستان توی همه کشورها برق dc و ac وجود داره و ازیک نوع استفاده نمیکنند وزمان قدیم تو بیشتر شرکتها موتور دی سی بیشتر از موتور acبود چون در اون زمان هنوز اینورترها رو نمی شناختند پس مجبور بودند از موتور دی سی استفاده بکنند که خیلی راحت دور وگشتاور رو کنترل کنندوالبته الان هم تو شرکت های خیلی پیشرفته هنوز موتورهای دی سی وجود دارند والته موتورهای دی سی خیلی گرون تر از موتورهای ac هستند وتعمییر نگهداری اون هم سخته
        واینکه تو کشورهای پیشرفته برق از نیروگاه رو دی سی میکنند بعد دوباره تبدیل به ac می کنند وبا این کار تلفات صفره ودیگه مشکل خاصیت سلفی وخاصیت خازنی در انتهای خط رو ندارند البته توایران هنوز این کار رو نمی کنند
        هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند

        دیدگاه


          #19
          پاسخ : دلیل استفاده از ولتاژ DC ??????????????????????

          هر سیستم مزایا و معایبی دارد مثلا تبدیل ac به dc آسانه چون چند تا {دیود،خازن،رگولاتور و..} است ولی تبدیل dc به ac نیاز به یک نوسان ساز داره و... هزینه حرف اولو می زنه
          ولی این برق های شهری که ما مصرف می کنیم بصورت 3فازه تولید می شن به این موضوع دقت کنید

          این ها هم مطالب ویکی پدیا::::

          انتقال انرژی الکتریکی به صورت DC
          HVDC یا انتقال به صورت مستقیم با ولتاژ بالا نوعی سیستم انتقال انرژی الکتریکی است. این روش راهی نوین برای انتقال انرژی الکتریکی در مقیاسآ‌های کلان است و در این زمینه جایگزین خوبی در مقابل روش سنتی (استفاده از جریان متناوب) به شمار میآ‌رود. تکنولوژی ساخت این نوع سیستم به دهه 1930 در سوئد بازمیآ‌گردد. از اولین خطوط ساخته شده با این تکنولوژی میآ‌توان خط انتقال بین مسکو و کاشیرا در اتحاد جماهیر شوروی در سال 1951 و سیستم انتقال 10 تا 20 مگاواتی واقع در سوئد را نام برد که در سال 1954 به بهرهآ‌برداری رسید. بزرگآ‌ترین خط انتقال HVDC در حال حاضر خط انتقال اینگا-شابا با ضرفیت انتقال 600 مگاوات و با طول حدود 1700 کیلومتر در کنگو واقع شده. این خط انتقال سد اینگا را به معدن مس شابا متصل میآ‌کند.

          مزایای استفاده از خطوط مستقیم در مقابل متناوب [ویرایش]

          بزرگآ‌ترین مزیت سیستم جریان مستقیم، امکان انتقال مقدار زیادی انرژی در مسافتآ‌های زیاد است و با تلفات کمتر (در مقایسه با روش انتقال AC) است. بدین ترتیب امکان استفاده از منابع و نیروگاهآ‌های دور افتاده مخصوصاً در سرزمینآ‌های پهناور به وجود میآ‌آید.

          برخی از شرایطی که استفاده از سیستم HVDC بهآ‌صرفهآ‌تر از انتقال AC است عبارتآ‌اند از:

          کابلآ‌های زیرآبی، به ویژه زمانی که به علت بالا بودن میزان توان خازنی(capacitance)، تلفات در سیستم AC بیش از حد زیاد میآ‌شود.(برای مثال شبکه کابلی دریای بالتیک به طول 250 کیلومتر بین آلمان و سوئد)
          انتقال در مسافتآ‌های طولانی و در مکانآ‌های بنآ‌بست به طوری که در یک مسیر طولانی شبکه فاقد هیچگونه اتصال به مصرف کنندهآ‌ها یا دیگر تولید کنندهآ‌ها باشد.
          افزایش ظرفیت شبکهآ‌ای که به علت برخی ملاحظات امکان افزایش سیم در آن پر هزینه یا غیر ممکن است.
          اتصال دو شبکه AC ناهماهنگ که در حالت AC امکان برقراری اتصال در آنها وجود ندارد.
          کاهش دادن سطح مقطع سیم مصرفی و همچنین دیگر تجهیزات لازم برای برپاکردن یک شبکه انتقال در یک توان مشخص.
          اتصال نیروگاهآ‌های دور افتاده مانند سدها به شبکه الکتریکی.
          خطوط طولانی زیرآبی دارای ظزفیت خازنی زیادی هستند. در سیستم DC این ظرفیت خازنی تأثیر کمی بر روی عملکرد شبکه دارد اما از آنجایی که در مدارهای AC، خازن در مدار تقریباً به صورت یک مقاومت عمل میآ‌کند ظرفیت خازنی در خطوط زیرآبی موجب ایجادشدن تلفات اضافی در مدار میآ‌شود و این استفاده از جریان DC را در خطوط زیر آبی به صرفه میآ‌کند.

          در حالت کلی نیز جریان DC قادر به جابجایی توان بیشتری نسبت به جریان AC است چراکه ولتاژ ثابت در DC از ولتاژ پیک در AC کمتر است و بدین ترتیب نیاز به استفاده از عایقآ‌بندی کمتر و همچنین فاصله کمتر در بین هادیآ‌ها است که این امر موجب سبک شدن هادی و کابل و همچنین امکان استفاده از هادیآ‌های بیشتر در یک محیط مشخص میآ‌شود و همچنین هزینه انتقال به صورت DC کاهش میآ‌یابد.

          افزایش ثبات یک شبکه [ویرایش]
          از آنجایی که سیستم HVDC به دو شبکه ناهماهنگ AC امکان میآ‌دهد تا بهم اتصال یابند، این سیستم میآ‌تواند موجب افزایش ثبات در شبکه شود و از ایجاد پدیدهآ‌ای به نام «آبشار خطاها» (Cascading failure) جلوگیری کند. این پدیده زمانی به وجود میآ‌آید که به علت بروز خطا در قسمتی از شبکه کل یا قسمتی از بار این بخش به بخش دیگری انتقال داده میآ‌شود و این بار اضافه موجب ایجاد خطا در قسمت دیگر شده و یا این بخش را در خطر قرار میآ‌دهد که به این ترتیب بار این بخش هم به قسمت دیگری انتقال داده میآ‌شود و این حالت ادامه پیدا میآ‌کند. مزیت شبکه HVDC دراین است که تغییرات در بار که موجب ناهماهنگی در شبکهآ‌های AC میآ‌شود تأثیرات مشابهی را بروی شبکه HVDC نمیآ‌گذارد، چراکه توان و مسیر جاری شدن آن در سیستم HVDC قابل کنترل است و در صورت نیاز قابلیت کنترل اضافه بار در شبکه AC را دارد. این یکی از دلایل مهم تمایل برای ساخت این گونه شبکهآ‌هاست.

          معایب [ویرایش]

          مهمآ‌ترین عیب این سیستم گران بودن مبدلآ‌ها و همچنین محدودیت آنها در مقابل اضافه بارها است همچنین در خطوط کوتاه تلفات به وجود آمده در مبدلآ‌ها از یک شبکه AC با همان طول بیشتر است، بنابر این این سیستم در مسافتآ‌های کوتاه کاربردی ندارد و یا ممکن است صرفه جویی به وجود آمده در تلفات نتواند هزینه بالای نصب مبدلآ‌ها را جبران کند. در مقایسه با سیستمآ‌های AC، کنترل این سیستم در قسمتآ‌هایی که شبکه دارای اتصالات زیادی است خیلی پیچیدهآ‌است. کنترل توان جاری در یک شبکه پر اتصال DC نیازمند ارتباط قوی بین تمامی اتصالآ‌هاست چراکه هنواره باید توان جاری در شبکه کنترل شود.

          هزینهآ‌های مربوط به انتقال DC [ویرایش]

          شرکتآ‌های بزرگ ایجاد کننده این گونه خطوط مانند ABB یا Siemens هزینه مشخصی از اجرای طرحآ‌های مشابه در مناطق مختلف اعلام نکردهآ‌اند چراکه این هزینه بیشتر یک توافق بین طرفین است. از طرف دیگر هزینه اجرای این گونه طرحآ‌ها به طور گستردهآ‌ای به خصوصیات پروژه مانند: میزان توان شبکه، طول خطوط، نوع شبکه(هوایی یا زیر زمینی)، قیمت زمین در منطقه مورد بحث و... بستگی دارد.

          با این حال برخی از شاغلین در این زمینه در این زمینه اطلاعاتی را بروز دادهآ‌اند که میآ‌تواند قابل اعتماد باشد. برای خط انتقال 8 مگاواتی کانال انگلستان(English Channel) با طول تقریبی 40 کیلومتر، هزینه مربوط به قرار داد اولیه به تقریباُ به صورت زیر است: (جدای از هزینهآ‌های مربوط به عملیات آماده سازی ساحل، هزینهآ‌های مربوط به مالکیت زمینآ‌ها، هزینه بیمه مهندسین و...)

          پستآ‌های مبدل، باهزینه تقریبی 110 میلیون پند
          کابل زیرآبی+ نصب، با هزینه تقریبی 1 میلیون پند به ازای هر کیلومتر
          بنابراین برای احداث شبکه انتقال 8 گیگاواتی در چهار خط، هزینهآ‌ای تقریبی برابر 750 میلیون پند نیاز است که باید دیگر هزینهآ‌های مرتبط با ساخت و بهرهآ‌برداری خط به ارزش 200 تا 300 میلیون پند را هم به آن اضافه کرد.
          :read: :read:



          یادش بخیر یه وقتایی هر روز میومدم اینجا !

          دیدگاه


            #20
            پاسخ : دلیل استفاده از ولتاژ DC ??????????????????????

            سلام
            آقا میلاد خیلی ممنون از این همه دقت و حوصله در بیان مطلب واقعا عالی بود. :agree:
            موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

            ******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

            دیدگاه

            لطفا صبر کنید...
            X