دوستان عزیز من یک موتور 12 ولت dc دارم که در یک جک استفاده کردم الان میخوام به جای استفاده از میکروسوئیچ برای قطع کردن موتور جک در انتهای کورس و ابتدا ی کورس از یک مدارقطع کننده ی جریانی استفاده کنم در صورت امکان دوستان و استادان عزیز راهنمایی کنید یا اگر عکسی از مدار مورد نظر دارید بگذارید با تشکر نیازمند
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
کمک قطع کردن موتور 12 ولت هنگام کشیدن جریان اضافه تر از حد تعریف شده
Collapse
X
-
پاسخ : کمک قطع کردن موتور 12 ولت هنگام کشیدن جریان اضافه تر از حد تعریف شده
نه، منظورم فیوز های دیجیتاله. فکر می کنم با سنسور اثر هال درستش می کنن. البته درست نمی دونم چطوریه.
فکر کنم تو سایت بگردی یه چیزایی راجع بهش پیدا می کنی.دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.
دیدگاه
-
پاسخ : کمک فیوز الکترو نیکی 12 ولتی dc
نوشته اصلی توسط حامد پور آزادنه، منظورم فیوز های دیجیتاله. فکر می کنم با سنسور اثر هال درستش می کنن. البته درست نمی دونم چطوریه.
فکر کنم تو سایت بگردی یه چیزایی راجع بهش پیدا می کنی.
من به یک مدار فیوز الکترونیکی احتیاج دارم اگر از دوستان کسی اطلاعاتی راجع بهش داره راهنمایی کنه
میخوام برای یک موتور dc 12 هر وفت به هر دلیلی مانعی باعث توقف جرخیدن موتور شد
ولتاژ قطع شود و اماده برای فرمان جدید شود
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط pooya_ictدرود بر شما
موتور در حالت نرمال چند آمپر جریان می کشه و آمپراژ قطع چقدر است ؟
دیدگاه
-
خوب چرا از پمپ 200 تومنی استفاده نمی کنی ؟ می تونی جریان موتور رو با یک شبکه تقسیم ولتاز( رگلاتور شده ) مقایسه کنی و به یک رله دستور بدی
فکر نکنم خیلی مشکل باشهتنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است
دیدگاه
-
سلام :smile:
چون با افزایش بار موتور جریان اون هم افزایش پیدا میکنه با یه مقاومت سری تو مدار موتور یه نمونه از جریان موتور میگیریم و اونو بوسیله یه opamp با ولتاژ مرجع مقایسه میکنیم
حالا اگه موتور جریان زیاد بکشه خروجی opamp یک و تو حالت نرمال خروجی opamp صفر هستش
حالا این پالس رو (خرجی opamp) به rst یه فلیپ فلاپ (مثلا 4013) وصل میکنیم و خروجی Q فلیپ فلاپ هم ترانزیستور راه انداز موتور رو درایو میکنه
اینم طرح مفهومی مدار:
تعیین مقادیر المانها رو هم براحتی میتونی انجام بدی فقط یه نکته از پ امپی استفاده کن که نیاز به تغذیه منفی نداشته باشه مثلا TLC272
( همونطور که خودتم میدونی مدار چپ راستگرد موتورت رو باید به نقاط a و b متصل کنی )
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط majid shسلام :smile:
چون با افزایش بار موتور جریان اون هم افزایش پیدا میکنه با یه مقاومت سری تو مدار موتور یه نمونه از جریان موتور میگیریم و اونو بوسیله یه opamp با ولتاژ مرجع مقایسه میکنیم
حالا اگه موتور جریان زیاد بکشه خروجی opamp یک و تو حالت نرمال خروجی opamp صفر هستش
حالا این پالس رو (خرجی opamp) به rst یه فلیپ فلاپ (مثلا 4013) وصل میکنیم و خروجی Q فلیپ فلاپ هم ترانزیستور راه انداز موتور رو درایو میکنه
اینم طرح مفهومی مدار:
تعیین مقادیر المانها رو هم براحتی میتونی انجام بدی فقط یه نکته از پ امپی استفاده کن که نیاز به تغذیه منفی نداشته باشه مثلا TLC272
( همونطور که خودتم میدونی مدار چپ راستگرد موتورت رو باید به نقاط a و b متصل کنی )
دیدگاه
-
آقا شهرام منم طراح نیستم!
تنظیم حساسیت مدار با پتانسیومتر انجام میشه که با رنگ قرمز تو نقشه مشخص شده البته بهتره به جای پتانسیومتر از مولتی ترن استفاده کنی که با دقت بیشتری حساسیت مدار رو تنظیم کنی
در مورد ترانزیستور هم هر ترانزیستور منفی که بتونه جریان موتور رو تحمل کنه مثلا از BDX53 که یه ترانزیستور دارلینگتون 8 آمپره میشه استفاده کرد
شماتیک TLC272 و 4013 رو هم میتونی از اینترنت بدست بیاری
موفق باشی :biggrin:
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط majid sh نمایش پست هاسلام :smile:
اینم طرح مفهومی مدار:
دیدگاه
دیدگاه