اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی MOSFET با PWM

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی MOSFET با PWM

نوشته اصلی توسط mostafahk
    سلام عزیزم
    میشه با ولتاژ پایین هم روشنش کرد ولی نمیشه بار نامی رو ازش گرفت. البته در یک اقدام عجیب یه رکتیفایر تعمیر کردم ولتاژ خروجی ترانس پالس +5,6 و -14 بود که هنوز تو شوکم که چرا اینقدر لب مرز ماسفت ها رو روشن کرده بود. ولی داشت 250 آمپر جوش میداد مثل مرد.

اشکال مدارت هم احتمالا اینه که پورت avr تو حالت خروجی نیست. مگنه نه :mrgreen:؟ شما داری با pull up روشن میکنی ولی خاموش کردنی در کار نیست. پورت رو خروجی کن حل میشه.

ماسفت برای چی میخوای؟ بچه نباید به هر چیزی دست بزنه که :icon_razz:
    در ضمن IRF3205 هم کلی تقلبی تو بازار داره. خودم 10 تاشون دارم ولی irf640 ها خوبن.
    oo:
    درود عزیزم :biggrin:
    دایی این تاپیک میدونی مال چه موقع هست!!! oo:
    الان دیگه روزی سه وعده ماسفت میل میکنیم :biggrin:
    یادش بخیر اون موقع چیز زیادی از ماسفت نمیدونستم و به لطف دوستان با دنیای این قطعه آشنا شدیم!!!
    پورت میکرو هم مشکلی نداشت دادا!
    مشکل این بود که داشتیم به گیت 5 ولت میدادیم و ربطی به ورودی یا خروجی بودن پورت نداشت :mrgreen: (سوتی دادی ها!!!! اشکالی نداره این دم دمای آخر هر چی دوست داری بگو )
    راستی اون بچه سلام رسون گفت بگم انقدر ماسفت سوزوند و خودش سوخت و ... دیگه بزرگ شد!!!!! =))
    شما بگو تقلبی چه چیزی نیست!!!!!!!
    همون 640 هم 640 تا ریمارک و های کپی و بنجول بندی و .... داره دادا
    ضمنا یه سری ماسفت ها هست مثلا سری IRL و یا بعضی از ماسفت های ژاپنی 2SK با سطوح لاجیک کار میکنند :agree:
    درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
    بدرود . . .

دیدگاه

دادا گیت درایور چیه؟؟

اضافه شده در تاریخ :
      راسی اون دوتا ترانزیستور که گفی میشه گزاش رو میشه توضیح بدی؟؟ من موتورام جریان بالاس ماسفت irfp064n استفاده کردم واسه درایو از چه نوع ترانزیستور هایی استفاده کنم؟

دیدگاه

عزیزم توضیح دادم که : ای سی گیت درایو برای درست روشن کردن ماسفته .گیت درایورها چند مدلن . این ترانزیستورا دقیقا همون گیت داریور وبهترین حالت درایو کردن ماسفته

گیت ماسفت حالت خازنی داره . برا روشن کردن باید این خازنو شارژ و برا خاموش کردن باید شارژشو خالی کنیم ؛
        برای درک وشناخت بیشتر ماسفت اینو امتحان کنید :

اگه تو (1)کلیدو بزنیم ول کنیم تا وقتی خازن داخلی ماسفت شارژه لامپ روشن میمونه . پس باید دوباره گیتو (2) به زمین وصل کنیم .

یا یه مقاومت مثل(3) بذاریم تا دشارژ بشه

همونطور که گفتم ماسفت باید یا روشن یا خاموش باشه ،وسط (نیمه روشن) نباشه پس اگه ما بخوام مثلا نور یه لامپو کم وزیاد کنیم

باید ماسفتو با اعمال پالس روشن خاموش کنیم ؛یعنی شارژ ودشارژ کنیم پس باید جریان و ولتاژ مناسبی داشته باشیم (4)

مثلا همینIRFP064Nکه 110 امپره پس مسلمه که باید جریان قابل قبولی برای شارژ و دشارژ خازنش اعمال کنیم پس گیت درایور میخوایم. اگه مدار کنترلمون 5 ولت میداد باید یه اپتوکوپلر یا یه ترانزیستور دیگه (ارایش امیتر مشترک )هم بهش اضافه کنیم

امید وارم که جوابتو گرفته باشی

دیدگاه

مرسی از توضیحاتتون. من میخوام با ماسفتام موتورم رو به صورت pwm کنترل کنم آیا در این مداری که شما گزاشتید رو میشه به جای درایور های آماده ماسفت مث hip4081 و ... استفاده نمود مشکلی چیزی بوجود نمیاد؟؟

اضافه شده در تاریخ :
          راسی اگه این مداروو نمیشه واسه موتور استفاده کرد آیا مدار دیگری سراغ ندارید که بشه با ترانزیستور و ... یه درایور خوب برا ماسفت بسازم که تویه pwm براش نشکلیش نیاد؟

دیدگاه

منظور موتور ACیا DC . این فقط واس روشن کردن صحیح ماسفت تو هر کجا که باشه است . البته بعضی جاها همون مقاومت خالی هم جواب میده/مثلا جایی که ماسفت فقط کار کلیدو میکنه

در کل درایور 2 ترانزیستوری برای یک ماسفته . اگه pwm وموتور 2 فاز بخوایم 8 تا ترانزیستور و4 تا ماسفت باید باشه وبرای موتور 3 فاز 6 ماسفت و .... / در نتیجه ICگیت درایور خلوت تر وبهتره . بعضی مواقع به علت گرونی وکمیابی گیت درایوها واپتودرایوها ادم ممکنه از خیرش بگذره وخودش بسازه
            راستی میدونی که تو PWM سه فاز باید .با میکرو سه فاز با اختلاف فاز درست کنی بعد بدی به norتا با نورشون بشه 6 پایه تحریک برای 6 ماسفتمون و....

دیدگاه

نه موتورم dc . میخوام از این مدار استفاده کنم اما شک دارم مدارم بسوزه؟؟ چون جریان کشی موتورم خیلی پس جریان کشی گیت ماسفت هم خیلی شاید به 20 آمپر در نانو ثانیه هم برسه؟ البته به جا اون ماسفت ها از irfp064n استفاده میکنم. http://img4up.com/up2/38931393048451300486.jpg
              به نطر برا راه اندازی یه موتور 40 آمپری مشکلی بوجود نمیاد؟؟؟

ره حل دومم استفاده از این مدار که بروبچ ایران ویجی زحمت کشیدن اما نمیدونم اگه ماسفت عوض کنم و ماسقت خودموتویه مدار بزارنم میتونه 40 آمپرووو تحمل کته و داریور مدار آسیب نمیبینه؟؟
              http://www.iranled.com/forum/attachment.php?aid=5267

دیدگاه

مشکلی نداره . درایورو بسازی خوبیش همینه ؛بسوزه چیزی از دست ندادی(گرون بودن اُپتودرایو)
                در ضمن اگه موتورت واقعا 40 امپره پیشنهاد میکنم درایورو بخری . گیت درایور نباشه4تا opto driveباید بگیری .خوب باشه شاید10000تومان بشه

دیدگاه

میشه یه ذزایور خوب واسه موتورم بگید که به راحتی پیدا شه مشکل فرکانسی هم نداشه باشه چون میخوام در pwm استفاده کنم؟؟ کار کردن باهاشم سخت نباشه؟؟

دمت گرم دادا. :nice:

دیدگاه

اون شکلهارو (1) تا(4) انجام دادی ؟

من HCPL-3120 رو پیشنهاد میکنم .تو اکثر درایوهای صنعتی از این استفاده میکنن / در کل کار درسته تا 2 امپر هم در لحظه جریان میتونه

بده / اگه نبود PC923 بیشتر رایجه و صددرصد پیدا میشه

همین الان خودم دارم استفاده میکنم . نخواستی ؛ اگه بری قطعه فروشی بگی یه OPTO DRIVE با فلان مشخصات میخوام بهت میده.

اصلا فکر نکنم 3 /4 مدل بیشتر پیدا بشه

در ضمن موتور شما هم 40 امپر نیست .بیشتر فکر کن

دیدگاه

سلام اول ممنون دادش
                      دوم فک نمیکنید جریانش پایینه! من شنیدم ماسفت تویه pwm جریان کشی بالایی داره شاید به 20 امپر در نانو ثانیه هم میرسه اما اگه مطمانی میرم تهیش میکنم ان شاالله که نمیسوزه
                      باور کن 40 آمپر شایدم بیشتر خودم بهش 12 ولت دادم با دم باریک شفت گرفتم اما زور نرسید دوباره دونفری با دوسم امدیم شفت رو گرقتیم برق رو وصل کردیم و جریان قفل رو اندازه گرفتیم. به هرکی میگم 40 آمپره میگه نیس :angry: چرا میگید نیس؟؟

اضافه شده در تاریخ :
                      نگفی چرا؟؟ دادا ؟؟

دیدگاه

40 آمپر یعنی شما برای تغذیه اونم با12 ولت ! باید از دسگاه جوش استفاده کنی ؛درسته؟
                        باید دید با چی اندازه گرفتید؟

دیدگاه

یه باتری ماشین رو زدم بهش بعد یه آمپر متر سری کردم با موتور و جریان رو انداژه گرفتم همییییییییییییییییین

اضافه شده در تاریخ :
                          سلام میشه نحوه اتصالHCPL-3120 به ماسفت رو توضیح بدی چطوره اطلاعات خاصی پیدا نکردم ؟؟

دیدگاه

برو alldatasheet ودیتاشیتشو بگیر .البته اول خودشو بگیر . بعد به تغذیه دیتاشیت 5-15 توجه نکن منفی مثبتشو وصل کن به 15 ولت

دیدگاه

سلام
                              من می خوام یه ماسفت قدرت IRF740 را با خروجی PWM میکرو AVR سوئیچ کنم. از درایور HCPL3120 هم استفاده کردم
                              مدارش هم مثل دیتاشیتش بستم اما جواب نمی گیرم!!! :cry:
                              چیکارش کنم؟ :angry:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X