اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در مورد ساخت تایمر برای هواکش

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی در مورد ساخت تایمر برای هواکش

با سلام
    دوستان به مدار تایمری احتیاج دارم که :
    1) با ولتاژ 220 ولت شهری کار کند
    2) با زدن یک کلید فشاری هواکش را روشن و بعد از تایم مشخصی( مثلا" 5 دقیقه ) خاموش کند
    از دوستان با تجربه تقاضای همیاری دارم
    با تشکر

پاسخ : راهنمایی در مورد ساخت تایمر برای هواکش

هیچ قطعه الکترونیکی نیست که با 220 ولت کار بکنه
    شما چه بخواین چه نخواین باید ولتاژ DC بین 5 تا 12 ولت تولید کنین تا قطعات الکترونیکی با اون ولتاژ کار بکنن
    به دلیل اینکه شاید مجبور بشین برای روشن کردن تهویه از رله استفاده کنین با توجه به جریان نسبتا زیاد رله هم احتمالا باید از ترانس استفاده کنین
    که میتونین با یه ترانس 12 ولت 300 میلی آمپر و یه پل دیود و یه خازن فیلتر تغذیه این قسمت رو تامین کنین
    من پیشنهادم آیسی 555 هست که میتونه تو مد monostable کار بکنه و هربار که میزنین با توجه به مقدار RC خروجیش یک بشه و بعد از اون زمان صفر بشه
    داخل این صفحه انواع مدارات رو با 555 توضیح داده
    http://www.kpsec.freeuk.com/555timer.htm
    شما داخل قسمت Monostable بگردین سوالی داشتین در خدمتم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nimra
      هیچ قطعه الکترونیکی نیست که با 220 ولت کار بکنه
      شما چه بخواین چه نخواین باید ولتاژ DC بین 5 تا 12 ولت تولید کنین تا قطعات الکترونیکی با اون ولتاژ کار بکنن
      به دلیل اینکه شاید مجبور بشین برای روشن کردن تهویه از رله استفاده کنین با توجه به جریان نسبتا زیاد رله هم احتمالا باید از ترانس استفاده کنین
      که میتونین با یه ترانس 12 ولت 300 میلی آمپر و یه پل دیود و یه خازن فیلتر تغذیه این قسمت رو تامین کنین
      من پیشنهادم آیسی 555 هست که میتونه تو مد monostable کار بکنه و هربار که میزنین با توجه به مقدار RC خروجیش یک بشه و بعد از اون زمان صفر بشه
      داخل این صفحه انواع مدارات رو با 555 توضیح داده
      http://www.kpsec.freeuk.com/555timer.htm
      شما داخل قسمت Monostable بگردین سوالی داشتین در خدمتم
      سلام دوست عزیز
      شما درست می فرمایید.
      من می خو استم با یک خازن و یک پل دیود برق 220 ولت رو به 12 تبدیل کنم در واقع از همین مداراتی که برای روشن کردن ال ای دی با برق شهر استفاده میشه بهره ببرم .
      اگر شما مداری مد نظر دارید معرفی کنید . چون من تا حالا با این آیسی کار نکردم.

دیدگاه

اگه توان مصرفی مدار شما همین آیسی بود میشد با زنر مثلا 220 رو به 12 تبدیل کرد ولی چون رله دارین نمیشه
        این آیسی کار باهاش خیلی سادس
        تغذیه ای داره که از 5 تا 15 فکر میکنم خیلی خوب کار میکنه
        با همین آرایشی هم که داره میتونین تایمر بسازین
        وقتی کلیدی که به پایه Trigger وصله زده بشه خروجی که روی پایه 3 هست یه مدت زمانی یک میشه بعدش خاموش میشه
        زمانش رو از رابطه T=1.1*R*C بدست میاد که C ظرفیت خازنش بر حسب فاراد هست R مقاومتش هست که بر حسب اهم هست T هم زمان روشن بودن رو میده
        حداکثر هم میتونین تا 10 دقیقه ازش خروجی بگیرین
        توضیحاتش رو دقیقا اونجا نوشته 15 خط بیشتر نیست بخونین حتما متوجه میشین که چیه
        برای 12 ولت به نظر من بی دردسر ترین راه ترانس 12 ولت 300 میلی آمپر با یه پل دیود و خازن 1000 میکرو 25 ولت هست

دیدگاه

راهنمایی دوستمون Nimra خوب و کامل هست.
          ولی اگه نخوای وارد امورات طراحی و ساخت مدار بشی ، میتونی از تایمر راه پله استفاده کنی.
          این نوع تایمر با قیمت کمی قابل تهیه هست. بعد از استارت شدن ، و سپری شدن زمان تنظیم شده ، خروجی قطع میشه.
          از خروجی هم میتونی جریان زیادی بکشی. چون این دستگاه برای روشن کردن تمام لامپهای راه پله ، طراحی شده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad1365
            سلام دوست عزیز
            شما درست می فرمایید.
            من می خو استم با یک خازن و یک پل دیود برق 220 ولت رو به 12 تبدیل کنم در واقع از همین مداراتی که برای روشن کردن ال ای دی با برق شهر استفاده میشه بهره ببرم .
            اگر شما مداری مد نظر دارید معرفی کنید . چون من تا حالا با این آیسی کار نکردم.
            سلام دوست عزیز
            برای مدارت میتونی از تغذیه بدون ترانس هم استفاده کنی. من با خازن و مقاومت و دیود زنر، بدون ترانس تا 100mA هم از برق شهر کشیدم و هیچ مشکلی هم پیش نیومده و مدارم چند سالی هست که داره کار میکنه!
            یک رله 12 ولتی نهایتا 30mA مصرف داره که نیازی به ترانس نیست! ( اگه توی محافظ ولتاژهای خانگی رو ببینی، هم رله هست هم آی سی )
            پس حتما نباید از ترانس استفاده کنی که هم هزینه بر بشه و هم جا بگیره!
            الان عکسی از مدارش ندارم که پ کنم، اگه پیدا نکردی بگو برات تهیه کنم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X