اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کوپل کردن دو سیگنال AC با یکدیگر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کوپل کردن دو سیگنال AC با یکدیگر

دوستان سلام
    یه سوال داشتم که هرچی خودم باهاش کلنجار رفتم نتونستم جوابشو پیدا کنم
    فرض کنید که من یه ترانس دارم 24 ولت خروجیشه با فرکانس 50 هرتز
    میخوام اینو بفرستم روی خط انتقالم
    از طرف دیگه میخوام روی این 50 هرتز مثلا یه سیگنال 500 کیلوهرتز هم سوار کنم!مشکل اینجاس که شاید از جایی مجبور بشم این 500 کیلوهرتزم رو سوار کنم که دسترسی به مولد 50 هرتزم ندارم!یعنی از یه طرف میخوام روی یه سیم 50 هرتزو سوار کنم از طرف دیگه 500 کیلوهرتزو
    نمیدونم منظورم رو متوجه میشن یا نه
    یا مثلا یه جور دیگه قضیه رو مطرح کنم
    من یه ولتاژ DC دارم مثلا 24 ولت
    میخوام روی سطح DC این ولتاژ یه سیگنال با فرکانس مثلا 500 کیلوهرتز سوار کنم!اینم مثله بالایی باید سیگنال AC از یه طرف دیگه باید سوار این سطح دی سی بشه
    خودم تنها روشی که با ذهنم میرسید با استفاده از خازن بود ولی جواب نداد
    میشه راهنماییم کنید
    ممنون

پاسخ : کوپل کردن دو سیگنال AC با یکدیگر

سلام
    شما اخرش رو DC می خواید سیگنال 500KHZ سوار کنید یا رو AC
    چون باهم خیلی فرق می کنند

اگر رویه DC که شما با یک مدار R C می تونید سیگنال 500KHz رویه DC سوار کنید

اگر هم رویه AC که باید از خاصیت Power Line Modem استفاده کنید ( مدارش یک کمی پیچیدگی داره و از ترانس هایه خاص استفاده می شه ولی میشه درست کردش) پیچیدگیش هم به مسافتی که می خواید بفرستید بستگی داره

موفق باشید

دیدگاه

ممنون
      منظورم این بود که هردوش کارمو راه میندازه
      میخواستم ببینم کدوم راحت تره
      خب اگه AC روی DC کوپل بشه که بهترم هست برام
      خب بذارین یکم توضیح بدم
      من یه ترانس دارم 24 ولت 50 هرتز
      این رو DC میکنم که تقریبا میشه 34 ولت
      میفرستم روی خط انتقال که این خط انتقال وظیفه تامین برق تعدای زیادی وسیله داره
      حالا فرض کنین که تو یه لحظه خاص یکی از وسیله هایی که دارن از خط تامین میشن میخوان دیتایی که مدوله شده مثلا با همون فرکانس 500 کیلوهرتز رو بفرستن به سمت اون منبع تامین توان که این عمل باید روی همون خط اتتقال برقم انجام بشه
      چجوری میشه اینو پیاده سازی کرد
      یه جورایی میخوام این فرکانس 500 کیلو رو سوار کنم روی قسمت DC ولتاژ منبع تولید توانم

دیدگاه

خواهش می کنم
        اما شما حداکثر فاصله رو تایین نکردید
        با یک خازن تنها نمی شه تست کرد و باید یک بار هم داشته باشید تا جریان برقرار بشه البته همون وسیله هایی که فرمودید ممکنه کار شمارو خراب کنن چون خود اونا مصرف کننده هستن و از این ولتاژ تغذیه می کنند ولی اگر خط انتقال ولتاژش خیلی بیشتر باشه مشکلی پیش نمیاد فقط این کار محدودیت داره چون هرچه مسافت بیشتر بشه کار هم سخت تر میشه مخصوصا در AC به AC

شما چجوری خازن قرار دادید وتست کردید که می گید نمی شه (در حالت DC )
        اگر با یک نرم افزار شکل بکشید که عالی می شه حتی با paint

حالا من نمی دونم چرا از این روش می خوایید استفاده کنید چون به تجهیزات نیاز دارید تا راحت کار کنید الان دیگه در صنعت روش های از قبیل CAN و RS485 کاربرد دارن چون راحت میشه اطلاعات فرستاد و دریافت کرد ولی شبکه کردن خط انتقال یک کمی پیچیدس !!! (چون خط انتقال بین اون چند دستگاه دیگه مشترک استفاده می شه پس Network )

دیدگاه

این مطلب رو که خوندم بیشتر به یاد مدولاسیون AM افتادم ، حالا دوستان خودشون بررسی کنن ببینن شباهت داره یا نه ، توی مدولاسیون دامنه از ترانسفورمر برای ایجاد تغییر دامنه با فرکانس صوتی در فرکانس حامل استفاده میکنن ؛ به این ترتیب :

دیدگاه

خیلی ممنون از اینکه با حوصله جواب میدید
            عرضم به حضورتون که فاصله رو فعلا ساده ترین حالت در نظر بگیرین
            بالا بردن ولتاژ مشکل برق گرفتگی به وجود میاره پس هیچی
            راستش من خواستم AC رو کوپل کنم روی 12 ولت که دامنه AC مثلا 5 ولته(البته برای آزمایش وگرنه میخوام سطح DC یه 35 برسه)
            با این آرایش

:nice:البته میدونم این آرایش غلطه ولی واقعا هیچ ایده ای براش نداشتم
            مشکل اینجاس که به دلیل وجود مقاومت اصلا نمیشه سطح DC رو تکون داد(منظورم اینه که AC روش سوار نمیشه)
            اگرم بخوام مقاومت رو بردارم به دلیل جریان زیادی که بینشون به وجود میاد مولد سینوسیم میسوزه
            الان فکر کنم کلیت قضیه رو متوجه شدین که منظورم چیه
            با تشکر از شما دوست خوبم :nerd:

دیدگاه

بله اون مدار در حالت تئوری هست نه عمل شما به اون شکل نمی تونید در عمل کار کنید

این هم تئوری و نمی شه در عمل جواب گرفت
              نوشته اصلی توسط Nimra
              الان فکر کنم کلیت قضیه رو متوجه شدین که منظورم چیه
              بله فهمیدم چه قصدی دارید ولی نمی دونم هدف شما از این کار چی هست
              نمی دونم وسایل چی هستن که تفاوت در تغذیه اونها مهم نیست AC یا DC

مداری که من گزاشتم چند مشکل داره :
              1- نمی شه از منبع خط انتقال توان کشید به دلیل وجود مقاومت و خازن
              2-فقط یک وسیله می تونه ارتباط داشته باشه چون چند تا دستگاه با هم نمی تونن فعالیت کنن
              3-در خط انتقال از DC استفاده نمی شه چون از حالت DC تا حدودی خارج می شه
              بقیشو نمی دونم ولی میدونم استفاده نمی کنن البته من تا حالا ندیدم و ممکنه استفاده کنن

منبع سینوسی هم که ترانس و شبیه به همون مدار مدولاتور

اگر 1 وسیله می خواد ارتباط برقرار کنه که هیچ همین مدار عمل می کنه ولی چند تا دستگاه می شه Power line network بازم میگم صنعتی نیست چون یک سری محدودیت داره

البته صنعتی هست چون در حال حاضر رویه خط برق اینترنت از 2Mbps به بالا مبدن ولی خوب تجهیزاتی که اون داره کجا و مدار شما کجا !

دیدگاه

ممنون
                این طرح شما خوبه که DC و AC سری بشن!تستش کردم ولی دوتا مشکلی داره
                مشکل اول که فکر میکنم تو همه حالتا پیش بیاد اونم اینکه DEvice های من که میخوان تغذیه بشن اول از دامنه ac تغذیه میشن پس اگه زیاد بشن AC رو حذف میکنن
                مشکل دوم اینه که من میخوام از طرفی که به DC دسترسی ندارم AC رو سوار کنم یعنی از طرف دیوایسها که اینم مشکل ساز میشه
                در مورد تغذیه راستش در نهایت من تغذیه دی سی میخوام برای دیوایسها اگر که DC بفرستم رو خط که هیچی ولی اگه AC بفرستم میتونم اونور با فیلتر DC ایش کنم
                تو این زمینه مشکلی نیست
                یعنی به هیچ ترتیبی نمیشه اینو پیاده سازی کرد؟من در حقیقت یه چیزی مثه تلفن میخوام که یه سطح دی سی داره اطلاعات حول این سطج دی سی تغییر میکنن!تلفن رو روی اسکوپ دیدم اینجوری بود!من دقیقا چیزی میخوام که مثه تلفن باشه
                دوگانش اینه:اون منبع توان من=مخابرات دیوایسای من=تلفن
                میخوام با دیوایسام این دیتا رو روی سطح دی سی سوار کنم
                راستی در یک لحظه فقط یک دیوایس اطلاعات رو میذاره ضمن اینکه میشه باقی دیواسهارو به حالت Sleep برد تو اون لحظه که کم مصرف بشن مقدار AC رو حذف نکنن
                مرسی ازت دوست خوبم که پیگیری میکنی :smile:

دیدگاه

خواهش می کنم
                  نوشته اصلی توسط Nimra
                  این طرح شما خوبه که DC و AC سری بشن!تستش کردم ولی دوتا مشکلی داره
                  مشکل اول که فکر میکنم تو همه حالتا پیش بیاد اونم اینکه DEvice های من که میخوان تغذیه بشن اول از دامنه ac تغذیه میشن پس اگه زیاد بشن AC رو حذف میکنن
                  مشکل دوم اینه که من میخوام از طرفی که به DC دسترسی ندارم AC رو سوار کنم یعنی از طرف دیوایسها که اینم مشکل ساز میشه
                  من همون اول گفتم که تئوری هست و در عمل جواب نمی ده
                  مشکل اول که هیچ وقت ایجاد نمی شه چون پیغام که AC اصلا توان نداره و مقدارش هم کم دومن باید برایه هر ورودی فیلتر قرار داد و DC و AC از هم جدا کرد (همین جاست که یک مدار گنده درست میشه)

این روش ها اصلا عملی نیستن اگر عجله نداشته باشید هفته دیگه بحث ادامه میدم چون تا جمعه خیلی درگیرم و حتما یک روش که بتونه به شما ارائه میدم
                  همون روش تلفن یکیشه ولی بحث طولانی هستش و چند روش دیگه که می شه استفاده کرد

دیدگاه

ممنون از شما دوست خوبم
                    پس من منتظر پاسختون میمونم
                    با تشکر

دیدگاه

فکر کنم منظور منو کسی نفهمید :cry:

بهترین راه برای کوپل کردن یه ولتاژ AC روی یه ولتاژ دیگه استفاده از ترانس کوپلاژ هستش . حالا بسته به فرکانسی که میخوای کوپل کنی ظرفیت ترانس فرق میکنه ، اینجا چون فرکانس 500 کیلو هست یه ترانس با هسته فریت لازم میشه و فریت رادیو موج متوسط براش بد نیست ، ترانس رو هم میتونی فقط برای کوپل بپیچی نه افزاینده باشه نه کاهنده ، ینی یک به یک باشه.

قاعدتا وقتی فرکانس500 کیلو با دامنه 5 ولت رو روی 24 ولت کوپل کنی باید خروجی 29 ولت بشه و هیچ تلف قدرتی هم روی هیچ المانی نباشه که به نظر ساده ترین راهش کوپل با ترانس هست.

عکس زیر رو بنگرید.....

اگه جاوا روی ویندوزت داری به این آدرس هم سری بزن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdi-mashreghi
                        فکر کنم منظور منو کسی نفهمید :cry:
                        چرا آقایه مشرقی منظور شما رو فهمیدیم ولی به کار نمیاد و مشکل هم داره
                        اگر پیام که رویه Dc هست قطع و وصل بشه در ثانویه ایجاد شوک الکتریکی می کنه و همچنین سیم پیچ ثانویه باید در حد اقل دور استفاده بشه تا وقتی که جریان ازش عبور می کنه دردسر ساز نشه هم خاصیت مغناطیسی ایجاد می کنه هم اگر تعداددورش زیاد بشه خودش یک بار محسوب میشه
                        مداری هم که من گزاشتم دقیقا همین مدار شماست و هیچ فرقی نداره فقط خوبیش این هست که به هیچ کدوم از منابع فشار وارد نمی شه و صدمه نمی بینن ولی در زیر عکس معایبش هم گفتم
                        مثلا مقاومتی که گزاشتم تا منبع DC از Ac جدا بشه مشکل ساز میشه درسته جریان محدود می کنه ولی دیگه دستگاه ها نمی تونن از منبع DC جریان بکشن پس برایه این کار عملی نیستن

در مدولاتور ها عملی هست تا حدودی ولی در اونجا پیام و کریر قرار نیست توان تحویل بدن بلکه منبع تغذیه جریان ارائه میده !
                        و همچنین ترانس ارزش اقتصادی نداره و حدالامکان ازش استفاده نمی کنن

نوشته اصلی توسط Nimra
                        این مشکلات هم مدار شما رفع نمی کنه

این دوست عزیز هم هنوز اول کارن مثلا من هنوز نفهمیدم دقیقا با اون 500KHz چی کار می خوان بکنن
                        درست کردن 500Khz در دستگاه جانبی یک بحث بعد دریافت و عملکرد نسبت به اون در منبع اصلی یه چیز برایه همین گفتم بحث طولانی هست و با این مدارات ساده نمی شه کار راه انداخت چون خیلی مباحث پیش میاد مثلا .
                        دستگاه هایه جانبی که تولید پیام میکنن چقدر جریان مصرف می کنن و در چه ولتاژی
                        وقتی پیام ارسال شد قرار چه اتفاقی بیفته
                        وقتی یکی از دستگا ها در حال ارسال پیام چی کار کنید که دیگر دستگا ها پیام ارسال نکنن (اگر فعالیت کنن پیام ادقام میشه و نمی شه فهمید کدوم وسیله ارسال پیام داشته)
                        و خیلی چیز هایه دیگه

دیدگاه

جناب مشرقی خیلی ممنون از طرحتون
                          راستش من دقت کردم ولی یادم رفت جواب بدم
                          طرح شما در اصل سری کردن دو منبع هست با این تفاوت که طرف AC رو به نوعی ایزوله کردین که مشکلی براش پیش نیاد
                          این طرح خوبه ولی مشکل اصلی من وقتیه که میخوام فرکانس رو از طرف دیوایسام سوار کنم
                          ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                          خب بذارین بگم داستان کلن چیه
                          من در اصل میخوام روی سیم تغذیه یه ارتباط Full Duplex داشته باشم و برای اینکه ضریب اطمینانم بره بالاتر میخوام مدولش کنم تا اینکه به صورت سریال ارسالش کنم
                          یک پنل اصلیه چندین دیوایس میخوان باهاش ارتباط برقرار کنن
                          پنل یه دیتا میفرسته که مثلا اطلاعات دیوایس 2 رو میخوام دیوایس 2 هم همون لحظه اطلاعات رو با فرکانس کریر 500 کیلو میفرسته
                          حالا فرکانسش خیلی مهم نیست 50 کیلوهرتزم بود مشکلی نداره فقط خیلی نباید بیاد پایین که بشه باود ریت رو برد بالاتر
                          حالا مشکل اصلی اینه که در یک لحظه هم میخوام تعذیه این آقایون دیوایس برقرار باشه که نخوابن هم میخوام تو یه لحظه اون دیوایس بتونه اطلاعات برگشتی رو روی خط انتقال قرار بده!تنها مشکل من رو همین قسمته کاره
                          چه ایده ای میشه به کار گرفت؟
                          ممنون از هردو دوست خوبم که پیگیری میکنین
                          راستی مصرف هر دیوایس در حالت عادی 1 وات هست وقتی که میخوان اطلاعات برگشت رو بفرستن توان مصرفیشون به 10 20 میلی وات کاهش پیدا میکنه
                          ادیت:خواستم از این تکنیک استفاده کنم که در لحظه ای که دیوایس اطلاعات برگشتو میخواد بذاره روی خط پنل اصلی خودشو بکشه کنار ولی مشکل اینه که دیگه نمیشه تغذیه دیوایسارو تامین کرد مگر با وجود خازنای 1000 میکرو که اصلا روش خوبی نیست
                          چند تا 1000 میکرو بیاد روی خط خودش یه ظرفیت زیاد میشه موقع روشن شدن جرقه زیادی میزنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nimra
                            من در اصل میخوام روی سیم تغذیه یه ارتباط Full Duplex داشته باشم و برای اینکه ضریب اطمینانم بره بالاتر میخوام مدولش کنم تا اینکه به صورت سریال ارسالش کنم
                            یک پنل اصلیه چندین دیوایس میخوان باهاش ارتباط برقرار کنن
                            تنها راهش Power line modem

نوشته اصلی توسط Nimra
                            راستی مصرف هر دیوایس در حالت عادی 1 وات هست وقتی که میخوان اطلاعات برگشت رو بفرستن توان مصرفیشون به 10 20 میلی وات کاهش پیدا میکنه
                            اینو فقط می خواستم بدونم چون هر چه شبکه مصرف بیشتری داشته باشه کار سخت تر میشه
                            خود خط انتقال هم اصولی داره البته برایه مسافت هایه بالا

نوشته اصلی توسط Nimra
                            حالا مشکل اصلی اینه که در یک لحظه هم میخوام تعذیه این آقایون دیوایس برقرار باشه که نخوابن هم میخوام تو یه لحظه اون دیوایس بتونه اطلاعات برگشتی رو روی خط انتقال قرار بده!تنها مشکل من رو همین قسمته کاره
                            بازم میگم کار Power line Modem که برایه شما میشه power Line Network و اصل خاصیتش هم در همین روش کاریه که به خط برق کاری نداره
                            به صورت ماژول در بازار موجود ولی ماژل به کار شما نمیاد چون به برق 220 و 110 متصل میشه با ترانس که اگر خود شما بتونید درست کنید میشه ترانس هارو حذف کرد

نوشته اصلی توسط Nimra
                            ادیت:خواستم از این تکنیک استفاده کنم که در لحظه ای که دیوایس اطلاعات برگشتو میخواد بذاره روی خط پنل اصلی خودشو بکشه کنار ولی مشکل اینه که دیگه نمیشه تغذیه دیوایسارو تامین کرد مگر با وجود خازنای 1000 میکرو که اصلا روش خوبی نیست
                            چند تا 1000 میکرو بیاد روی خط خودش یه ظرفیت زیاد میشه موقع روشن شدن جرقه زیادی میزنه
                            اصلا منطقی نیست

یک سری IC خاص وجود دارن که میشه باهاشون اون کارو کرد (از همین IC ها در ماژول هایه ذکز شده استفاده شده) و چون ارتباط 2 طرفه هست و قرار شبکه سازی انجام بشه به نظر من بهترین کار
                            چون بیشتر از 2 دستگاه دارید نمی شه ترانس گزاشت چون خود همون شبکرو سلفی می کنه و کلی تلفات هم به وجود میاره و کلی هم حجم اضافی و هزینه اضافی همراه داره البته میشه خاصیت شبکرو درست کرد ولی نمی شه هزینه و حجم کم کرد پس ترانس میره کنار و فقط از کوپلاژهایه LC باید استفاده بشه که فکر کنم بشه با اون IC های شبکه خط برق در اورد
                            اگر شبکه شما 220VAC بود اون ماژول ها بهترین گزینه بودن و 300m هم برد دارن ولی ولتاژ کاری شما در حدود 24V یا کمتره پس نمیشه

دیدگاه

خب اینکه همش نا امیدی بود :applause:
                              واقعا نمیشه روشی براشون پیدا کرد؟
                              تلفن پس چجوری کار میکنه؟
                              کسی میتونه تشریح کنه که تلفن چجوری از طرف تلفن ما میتونه روی اون تغذیه دی سی صدای مارو مدوله کنه و سوار اون مقدار دی سی کنه؟
                              در نا امیدی بسی امید است................
                              جناب رسم کننده :biggrin:ببخشید اسمتون رو نمیدونم
                              ممنون از کمکتون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X