اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دلیل استفاده از خازن تانتالیوم در مدارات چیه؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

دلیل استفاده از خازن تانتالیوم در مدارات چیه؟

سلام
    من یه مدار خواستم بسازم یکی گفت برای میکروکنترلرش به خاطر اینکه نویز کمتری روش اثر کنه یه خازن 10میکرو فاراد تانتالیوم بذار. یادمه قبلا هم اینجا خونده بودم بهتره تانتالیوم بذاریم. حالا من یه سوال دارم:
    اول مزایای خازن تانتالیومو بگم:
    1: خازن تانتالیوم ابعادش کمه نسبت به الکترولیتی
    2: جریان نشتی کمتر
    3: عمر کارکرد طولانی

حالا معایبش:
    1: گرانتره
    2: نسبت به افزایش ولتاژ مجاز ارائه شده حساستره
    3: به پلاریته معکوس خیلی حساسه
    4: قابلیت تحمل جریانهای شارژ و دشارژ زیاد را ندارد

حالا سوال:
    اگه مقدار تغییر ظرفیت خازن تو مدت زمان زیاد مهم نباشه چه دلیلی داره از تانتالیوم استفاده کنیم؟

پاسخ : دلیل استفاده از خازن تانتالیوم در مدارات چیه؟

:cry:
    ....................HELP ME GOD ...........................

WORLD ELECTRONIC................................

nasrolahymohsen@gmail.com......................... ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electronicmohsenjudo
      هر کدوم یه تفاوتهای جزیی و در بعضی جاها مهم دارند(محدوده ظرفیت ولتاژ جریان فرکانس و.........میتونید سرچ کنید وعلت رو خیلی راحت بفهمید...
      حالا چیزی که شنیدم شاید هم اشتباه باشه چون تحقیق نکردم ...فرضا این خازن عدسی میگند تو عملکرد فرکانسی بهتر جواب میدند اما تلرانس ظرفیت خازنی اونا ممکنه خیلی بیشتر از نوع پلی استرش باشه..یا اینکه حساس تر به دما هستند وخیلی چیزا ....اخه یکی دوتا نیست...
      تفاوتهایی که گفتید همشون آخرشون همون تغییر ظرفیت بود دیگه :biggrin:
      من میگم مثلا برای یه میکروکنترلر که فرقی نداره خازن 10میکرو فاراد بذاری یا 22میکروفاراد یا 4.7 میکرو فاراد حالا خازن تانتالیوم بذاریم که چی بشه؟
      حالا داغ بشه ظرفیتش کم بشه یا زمان چند سال رد بشه و ظرفیتش تغییر کنه خب اتفاقی نمیوفته که. حالا چرا میگن برا میکروکنترلر یه خازن 10میکرو تانتالیوم بذاریم خوبه؟

دیدگاه

خازن های الکترولیت با افزایش فرکانس خاصیت خازنی خود را از دست می دهند واز یک فرکانس به بعد حتی نقش یک سلف را بازی می کنند. بنابراین در ظرفیت های محدوده میکروفاراد می توان از خازن های تانتالیوم استفاده کرد که مشخصه فرکانسی آنها بسیار بهتر از خازن های الکترولیت است و تا فرکانس های بالاتری نسبت به خازنهای الکترولیت وظیفه خود را انجام می دهند.
        اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
        دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
        برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
        قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
        ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

خودتون دقیقا به اصلی ترین مزایا و معایب این دو دسته اشاره کردید . گاها مجبورید از خازن های الکترولیت استفاده کنید (حتی اگر بحث قیمتش براتون مهم نباشه) معمولا توی بخش تغذیه مدار از خازن های الکترولیت استفاده میشه . اما خازن های دیگه ای داریم که در برابر جریان های شارژ و دشارژ مثل خازن های تانتال حساس نباشند. و البته عمر به مراتب بیشتر از خازن های الکترولیت دارند و توی مدارات کامپیوتری مثل مادربرد و کارت های گرافیکی استفاده میشند و البته گرون هستند و صد البته توی ایران هم نیستند! اگر به فروشنده ای بگید فلان چیز رو می خوام و نشونش بدید احتمالا میگه از این خازن های الکترولیت رنگی نداریم! چه فرقی می کنه رنگش!! این خازن های به اسم solid state شناخته میشند. اینم عکس :

من خودم به طراحی هام خیلی اهمیت میدم و جایی که یه چیزی رو لازم بدونم ازش چشم نمی پوشم ولی به هر دری زدم توی بازار این خازن ها رو نیافتم و بریا یه کارم همون الکترولیت زدم رفت! اگر احیانا دیدید جایی دارند یه خبر به منم بدید.
          Gracias A La Vida
          [glow=red,2,300]ساخت فرز CNC[/glow]
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56308.0
          http://up9.iranblog.com/images/4xd21f8vemt8g46011fx.jpg
          زمین سفت است و آب شلست و هوا نرم است و همه چیز عالیست در این حوالی...

دیدگاه

پاسخ : دلیل استفاده از خازن تانتالیوم در مدا&

سلام
            من هم تو چند پروژه این برام سوال شد رفتم تحقیق کردم.
            مدل خازن واقعی رو سرچ می بینید که یک سلف سری ESL و یک مقاومت سری ESR به دلیل ساختار خازن با اون سری هستند و از غذا سری بودن هر کدوم از این دو عنصر یعنی سلف و مقاومت با زخازن اون رو در مقایل جریانهای لحظه ای که تو مدارات دیجیتالی زیاد داریم (به دلیل تغییر حالت فلیپ فلاپ ها و گیت ها .در هر سیکل پالس ساعت صدها و هزاران گیت تغییر حالت میدن که در یک زمان چند نانو ثانیه ای جریان زیادی مصرف میشه) عاجز میکنه یا به قول دیگه پاسخ فرکانسی خازن پایین میاد.

خازن های تانتالیوم ESR و ESL خیلی کمی دارند شازده.
            بت در بغل و به سجده پیشانی ما کافر زده خنده بر مسلمانی ما
            اسلام به ذات خود ندارد عیبی هر عیب که هست در این مسلمانی ماست

دیدگاه

با سلام
              خازن تانتالیوم رو می تونید از مجتمع الکترونیک پایا تهیه کنید
              خدایا چنان کن سرانجام کار *** که تو خشنود باشی و ما رستگار

دیدگاه

خازنهای حالت جامد باید باشه
                آخه من یه برد از جهان کیت گرفتم که خودشون مونتاژ کرده بودند ( ماژول sim300) و توش خازن حالت جامد بود

دیدگاه

خازن تانتال ESR کمتری داره (مقاومت معادل سری)
                  جاهایی که می خوایم پیک های ولتاژو بگیریم از تانتال استفاده می شه چون زمان شارژ و دشارژش کمتر میشه. نمونه بارز SIM900 هست که اگه خازن الکترولیت بخوایم بزاریم باید حداقل 2 تا 1000 میکرو موازی بشه در صورتی که 100 میکروی تانتال نتیجه بهتری میده

دیدگاه

سلام،دوستان از لحاظ بهداشت و ایمنی من یه جا خونده بودم که در صورت آسیب دیدن خازن مثل ترکیدن و شکستن،مواد سمی خطرناکی آزاد میشه و خود تانتالیوم عنصر سمّی به حساب میاد.
                    کسی اطلاعاتی داره راجب این قضیه؟
                    انحصار طلبی علمی در دنیای امروز جایگاهی ندارد،بیایید تا دانسته های خود را هرچند اندک؛با دیگران به اشتراک بگذاریم...
                    فرهنگ و تمدن بی همتای ایرانیان به سبب حمله ی وحشیانه مغولان نابود شد،امروز نوبت من و توست که با انتشار دانسته های خود ایران را به جایگاه بی همتای گذشته باز گردانیم.

پیامبر اکرم(ص)فرمودند بهترین مردم کسانی هستند که خیرشان به دیگران برسد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شریف شریف زاده
                      سلام،دوستان از لحاظ بهداشت و ایمنی من یه جا خونده بودم که در صورت آسیب دیدن خازن مثل ترکیدن و شکستن،مواد سمی خطرناکی آزاد میشه و خود تانتالیوم عنصر سمّی به حساب میاد.
                      کسی اطلاعاتی داره راجب این قضیه؟
                      خوشبختانه خازن های تانتالیوم مواد توش جامد هستن و احتمالا مشکلی نداشته باشه. اگه داشت زودتر از اینا استفادش ممنوع می شد (مثل سرب و ROHS)

دیدگاه

اخه من رفتم از یه فروشگاه تهیه کنم گفت ما جهان سوما و روسیه فقط استفاده میکنیم!
                        انحصار طلبی علمی در دنیای امروز جایگاهی ندارد،بیایید تا دانسته های خود را هرچند اندک؛با دیگران به اشتراک بگذاریم...
                        فرهنگ و تمدن بی همتای ایرانیان به سبب حمله ی وحشیانه مغولان نابود شد،امروز نوبت من و توست که با انتشار دانسته های خود ایران را به جایگاه بی همتای گذشته باز گردانیم.

دیدگاه

غیر ما جهان سومی ها و روسیه بقیه از چی استفاده می کنن؟ اینا حرفه و فقط و فقط واسه خود تحقیریه.
                          حتما بقیه فقط از قطعات نظامی واسه مدارای روزمرشون استفاده می کنن!

دیدگاه

دقیقا

دیدگاه

با سلام
                              من تو یه مداری .اومده و انتهای مسیر را با خازن بسته ولی با توجه به اینکه محل قرار گیری خازن دماش یه خورده بالاست(تقریبا بین 100 تا 150درجه سانتی گراد).بعد از یه مدتی کارکرد خازن .اون خازن خراب میشه(خازن مورد استفاده از نوع الکترولیتی و مقدار 10 میکرو فاراد و ولتاژ کاری 50 ولت).حالا به نظر شما اگر از خازنهای تانتالیوم به جای خازن الکترولیتی استفاده کنم .مشکل حل میشه یا روش بهتری سراغ دارین.ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X