با سلام میخوام این معادله را با op-amp پیاده سازی کنم کسی میتونه کمک کنه ممنونم
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
پیاده سازی معادله با op-amp
Collapse
X
-
پاسخ : پیاده سازی معادله با op-amp
سلام
اول باید بالا ترین مرتبه مشتق رو یک طرف معادله نگه داری و بقیه رو به طرف دیگه معادله ببری . بعد یه نقطه می ذاری و فرض می گیری که این همون نقطه بالاترین مرتبه مشتق هست سپس معاده رو با انتگرال گیر و مدار جمع کننده می سازی
وقتی معادله ساخته شد خروجی مدار به به همون نقطه قبلی وصل می کنی .
اینو با عجله کشیدم خودت تحلیلش کن ببین کاملا درسته یا نه ؟
اینو هم ببین
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%...A7%D8%AA%DB%8C
دیدگاه
-
پیاده سازی معادله با op-amp
با سلام ...
من یه چیزی رو میگم حالا دقیقا هم مطمئن نیستم درست باشه یا نه ولی قاعدتا باید این جوری باشه . :mrgreen:
خوب به نظر من گذاشتن اون اپ امپی وسطی یه چیز زیادی هست اصلا میشه نباشه . با همون مدار انتگرال گیر اولی میتونیم مقادیر R و C رو طوری در نظر بگیرم که عددرو به ما بده . خوب رابطه یه مدار انتگرال کیر خازنی به همراه مقاومت به این صورت هست :
حالا ما طبق صورت مسئله میخوایم این جوری باشه :
از طرفی انتگرالبا همون
برابر هست پس باید ضرایب هم با هم برابر باشند یعنی داشته باشیم :
خوب یعنی در واقع RC حاصلش میشه :
خوب حالا کافی هست مقادیر R و c رو طوری در نظر بگیرید که این رابطه برقرار بشه مثلا میشه این جوری در نظر گرفت :
===========
مسئله بعدی این که شما اصلا منفی که در 5 ضرب شده رو درست نکردید که برای این کار هم میشه همون مدار انتگرال گیر اولی رو به صورت وارونگر درست کرد یعنی به پایه منفی اعمال کنیم تا خروجی مدار انتگرال گیربشه .
=============
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط skyzareمسئله بعدی این که شما اصلا منفی که در 5 ضرب شده رو درست نکردید که برای این کار هم میشه همون مدار انتگرال گیر اولی رو به صورت وارونگر درست کرد یعنی به پایه منفی اعمال کنیم تا خروجی مدار انتگرال گیر
اصولا ورودی انتگرال گیر باید به پایه منفی اعمال بشه ، در غیر این صورت مدار از حالت انتگرال گیر خارج میشهاز سختی نترس! این سختی هاست که جایگاه و مقام انسان را بالا میبرد...
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط زواربا سلام مگه در قسمت اول مشتق نیست؟!نباید به جای انتگرال گیر مشتق گیر بذاریم؟از سختی نترس! این سختی هاست که جایگاه و مقام انسان را بالا میبرد...
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط shahin2222اصولا ورودی انتگرال گیر باید به پایه منفی اعمال بشه ، در غیر این صورت مدار از حالت انتگرال گیر خارج میشه
نوشته اصلی توسط m_relayدر ضمن شما ورودی را به پایه مثبت دادید در انتگرال گیر این درسته؟
با سلام ...
به نظر من که اصلا هیچ فرقی نداره شما می تونید به پایه مثبت مدار انتگرال گیر هم اعمال کنید نهایت قضیه این هست که وقتی به پایه مثبت اعمال میکنی سیگنال منفی نمیشه .
نوشته اصلی توسط m_relayبا سلام و تشکر از همه بخاطر پاسخشون دوست عزیز میشه بگی که فیدبک از خروجی به ورودی برای چیه؟
خوب حالا این دو تا عبارت با هم دیگه برابر هست با فرض این کهرو داریم سمت چپ معادله رو با طراحی مدار به دست میاریم . یعنی
بعد از درست کردنش چون این دو تا عبارت با هم برابر هست خروجی رو به همون
وصل میکنیم .
این هم چیزی که من کشیدم . :mrgreen: مقاومت R باید همه اش یه اندازه باشه مثلا 1k
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط skyzareبه نظر من که اصلا هیچ فرقی نداره شما می تونید به پایه مثبت مدار انتگرال گیر هم اعمال کنید نهایت قضیه این هست که وقتی به پایه مثبت اعمال میکنی سیگنال منفی نمیشه .از شما بعیده :mrgreen:
از سختی نترس! این سختی هاست که جایگاه و مقام انسان را بالا میبرد...
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط skyzareبا سلام ...
یعنی به نظر شما این مدار عمل انتگرال گیری رو انجام نمیده ؟؟
ولی به نظر من انجام میده . اخه هیچ دلیل خاصی نداره که بخواد انجام نده .
خروجی این مدار ، برابر است با حاصلجمع ورودی بعلاوه انتگرال ورودی!
لذا ، یک انتگرال گیر خالص نیست.
مثال : به ورودی ، موج مربعی متقارن بدون دی سی ، وصل کنید، خروجی را محاسبه یا شبیه سازی کنید.
خروجی به جای مثلثی کامل، حاصلجمع مربعی و مثلثی خواهد بود.
با سپاس
گشتی در لاله زار
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط Solsalبا سلام
خروجی این مدار ، برابر است با حاصلجمع ورودی بعلاوه انتگرال ورودی!
لذا ، یک انتگرال گیر خالص نیست.
مثال : به ورودی ، موج مربعی متقارن بدون دی سی ، وصل کنید، خروجی را محاسبه یا شبیه سازی کنید.
خروجی به جای مثلثی کامل، حاصلجمع مربعی و مثلثی خواهد بود.
با سپاس
با تشکر از پاسخ شما .
بله حق با شماست . من اشتباه گفتم .
در حوزه لاپلاس میشه :
که در حوزه زمان میشه :
از نظر ریاضی ما یه ثابت هم از انتگرال به دست میاریم اون هم میشه همون سطح DCآ مربوط به ولتاا¾ا¾ژ ورودی ؟
دیدگاه
دیدگاه